JohnVani18 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μια αλλαγή στη πολιτική του Google Play, καθιστά τις εφαρμογές ηχογράφησης κλήσεων από τρίτες εταιρείες μη λειτουργικές. Σε μερικές αλλαγές στην πολιτική για το Play Store προχώρησε η Google, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τις 11 Μαΐου και μια από τις αλλαγές, ουσιαστικά θα καθιστά άχρηστες τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων από τρίτες εταιρείες. Όπως αναφέρθηκε από τον χρήστη NLL Apps στο reddit, η συγκεκριμένη αλλαγή επηρεάζει τη χρήση του Accessibility API από τους δημιουργούς εφαρμογών. Όπως ανέφερε και η Google στο πρόσφατο developer webinar της, "το Accessibility API δεν είναι σχεδιασμένο και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταγραφή κλήσεων". Η εταιρεία αρκετό καιρό τώρα περιορίζει τη χρήση και αφαιρεί APIs που επιτρέπουν την καταγραφή κλήσεων σε διάφορες εκδόσεις Android, κάτι που γίνεται για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας και επειδή οι νόμοι για ηχογράφηση κλήσεων διαφέρουν αρκετά ανά χώρα. Στο Android 10 για παράδειγμα, η Google μπλόκαρε γενικότερα την καταγραφή κλήσεων. Για να να προσπεράσουν τον περιορισμό αυτό, οι εφαρμογές στο Play Store ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το Accessibility API για να ηχογραφούν κλήσεις, κάτι που δε θα είναι εφικτό από τον επόμενο μήνα μετά τις νέες αλλαγές της Google. Βέβαια ο περιορισμός αυτός θα ισχύει μόνο για εφαρμογές τρίτων εταιρειών. Η λειτουργία ηχογράφησης σε συσκευές όπως της Xiaomi για παράδειγμα, θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμό μέσω του Mi Dialer και δεν θα επηρεαστεί. "Αν η εφαρμογή είναι ο προεπιλεγμένος dialer της συσκευής και έρχεται προεγκατεστημένος, οι λειτουργίες προσβασιμότητας δεν απαιτούνται για πρόσβαση σε εισερχόμενο ήχο και έτσι, δε παραβιάζουν τους κανονισμούς μας" εξήγησε ο ομιλητής του Google developer webinar. Ουσιαστικά, οι εφαρμογές συστήματος μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε απαιτούμενη άδεια γιατί έρχονται προεγκατεστημένες στη συσκευή, ενώ οι εφαρμογές τρίτων εταιρειών δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, απαιτώντας να ζητήσουν άδεια για πρόσβαση και λειτουργία. Αυτό που αναμένουμε να μάθουμε είναι αν οι developers των εφαρμογών αυτών εφαρμόσουν τις αλλαγές πριν τη διορία Μαΐου ή αν η Google προχωρήσει σε μαζική αφαίρεση των εφαρμογών από το Play Store. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Nakis93 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Επιτρέπεται να μας καταγράφουν και όχι να καταγράφουμε 😄 7 10
NikosKallithea Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Αποφασίζουμε και διατασσουμε Αυτοί να γράφουν ομως, ολα για πάρτη τους 3
dum83 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, Nakis93 είπε Επιτρέπεται να μας καταγράφουν και όχι να καταγράφουμε 😄 "Καθαρίζουν" τους ανταγωνιστές και θέλουν να μείνουν μόνοι τους στο παιχνίδι παρακολούθησης/καταγραφής. Κλασικά αμερικανάκια. 5 1
kormos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Ξαφνικά σαν να αναιρούν ότι έπρατταν τα προηγούμενα έτη. Απο τη μία "εμπάρκο" σε Κινεζικές εταιρείες και τώρα το άκρως αντίθετο. Αν θες να έχεις "νόμιμη" καταγραφή αγόρασε Xiaomi αλλιώς δεν θα μπορείς... Η παραλογία σε όλο της το μεγαλείο... Βρε Αμερικανοί θα συνέλθετε με τα σκαμπανεβάσματα? *Σαφώς εν αγνοία δεν μπορείς να κάνεις καταγραφή αλλά αποφάσισε, ή όλοι ή κανένας... Anyway...
s92019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Ωραία μόλις κατάλαβα ότι δεν πρέπει να κάνω πλέον καμία αναβάθμιση στο κινητουλι μου.
amveria Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη, Δυστυχώς ή ευτυχώς η δυνατότητα καταγραφής κλήσεων μέχρι και σήμερα είναι ένα πολύ δυνατό και χρήσιμο εργαλείο. Θα λυπηθώ αν αφαιρεθεί αυτή η δυνατότητα. Ελπίζω να συνεχίσουν να υπάρχουν εφαρμογές που να το υποστηρίζουν. 2
Black Demis Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, kormos είπε Ξαφνικά σαν να αναιρούν ότι έπρατταν τα προηγούμενα έτη. Απο τη μία "εμπάρκο" σε Κινεζικές εταιρείες και τώρα το άκρως αντίθετο. Αν θες να έχεις "νόμιμη" καταγραφή αγόρασε Xiaomi αλλιώς δεν θα μπορείς... Η παραλογία σε όλο της το μεγαλείο... Βρε Αμερικανοί θα συνέλθετε με τα σκαμπανεβάσματα? *Σαφώς εν αγνοία δεν μπορείς να κάνεις καταγραφή αλλά αποφάσισε, ή όλοι ή κανένας... Anyway... Ούτε αυτό είναι νόμιμο αν σε κάνουν καταγγελία ότι υπάρχει υποψία καταγραφής κλπ μάντεψε...
zahos147 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, Black Demis είπε Ούτε αυτό είναι νόμιμο αν σε κάνουν καταγγελία ότι υπάρχει υποψία καταγραφής κλπ μάντεψε... Αν τους ενημερώσεις οτι τους καταγραφεις δεν είναι οκ?
dewn735 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Καλώς. Βάζει ο καθένας ηχογράφηση κλήσης στο κινητό του και μου το παίζει μετά ντίβα με το τι είπα πάνω στη φούρια μου. Βάλε ένα μήνυμα πριν το σηκώσεις ότι η κλήση καταγράφεται, να το κλείσω επιτόπου και να σου στείλω ένα συγυρισμένο mail - να είμαστε και οι δύο καλυμμένοι 2 1
kormos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 32 λεπτά πριν, Black Demis είπε Ούτε αυτό είναι νόμιμο αν σε κάνουν καταγγελία ότι υπάρχει υποψία καταγραφής κλπ μάντεψε... Γενικά η καταγραφή έχει απαγορευτεί ακόμα και ώς στοιχείο σε περίεργες καταστάσεις απλά το να ενημερωθείς εις γνώσιν σου ακούγεται ποιό καλά από το να γίνεται εν αγνοία σου... 1
polaki Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 35 λεπτά πριν, dewn735 είπε Καλώς. Βάζει ο καθένας ηχογράφηση κλήσης στο κινητό του και μου το παίζει μετά ντίβα με το τι είπα πάνω στη φούρια μου. Βάλε ένα μήνυμα πριν το σηκώσεις ότι η κλήση καταγράφεται, να το κλείσω επιτόπου και να σου στείλω ένα συγυρισμένο mail - να είμαστε και οι δύο καλυμμένοι Πριν 4 χρόνια φεύγοντας από τη Wind με είχαν πάρει τηλέφωνο για τα κλασικά να σας κάνουμε αντιπροσφορά κλπ, και μου λένε η κλήση θα καταγραφεί. Τους λέω λοιπόν και εγώ ότι θα καταγράψω και εγώ την κλήση για να θυμάμαι (και καλά) τί είπαμε και τί αντιπροσφορά μου κάνανε. Η κοπέλα σάστισε και είπε αυτό δεν επιτρέπεται και κάτι άλλα αστεία. Τελικά δε μιλήσαμε, της είπα ότι αν δεν συμφωνεί να καταγραφεί η κλήση να μου στείλει την προσφορά σε email. Δεν έστειλε τίποτα. Ξέρω ότι απλά μια εργαζόμενη είναι, και δεν μου φταίει προφανώς σε τίποτα. Αλλά το γιατί δεν δέχονται να ηχογραφούνται αυτοί, είναι άξιο απορίας, αν κάποιος ξέρει ας μας πει εδώ, κουβέντα να κάνουμε δηλαδή όχι ότι έχει σημασία... 8
MikeGR7 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Θα παίρνω όσες εταιρίες το έχουν. Αν το κόψουν όλες, root. Στην κοινωνία όπου ζούμε αυτό είναι must όπως και οι κάμερες στο αμάξι και στο σπίτι. 1
Arkin Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nakis93 είπε Επιτρέπεται να μας καταγράφουν και όχι να καταγράφουμε 😄 Οχι. Αν τους το λες οτι τους καταγραφεις δεν εχεις προβλημα. Οπως το λενε και αυτοι καθε φορα που περνουμε τηλεφωνο στις εταιριες. Παρανομο ειναι να σε καταγραφουν χωρις να το αναφερουν. Αν δεν θες να σε καταγραφουν το κλεινεις και τελος εφοσον στο λενε ειναι καλυμμενοι. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από Arkin 1
gokuthelegend Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω Xiaomi και χρησιμοποιώ τον δικό της dialer. Κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ είναι ότι έχει επιλογή να ξεκινάει άμεσα η καταγραφή με το που ξεκινήσει η κλήση, με αυτόματο τρόπο (δηλαδή δεν χρειάζεται να θυμάμαι να πατήσω κάποιο κουμπί). Έχω κάτι χιλιάδες κλήσεις καταγεγραμένες από τότε που πήρα το κινητό, και μπορώ να πω ότι με έχει βολέψει πάρα πολύ. Φυσικά είναι παράνομο, αλλά χρησιμοποιώ τις καταγραφές μόνο για προσωπικούς λόγους πχ με καλεί κάποιος και μου λέει "Λουκά πάμε για καφέ αύριο στις 10 το πρωί". Εγώ μπορώ να μην θυμάμαι τι ώρα μου είπε, οπότε αναπαράγω την καταγραφή για να ακούσω ότι μου είπε στις 10. Ή κάποιος άλλος μπορεί να μου δώσει κάποια πληροφορία, πχ έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση και μπορεί να είμαι έξω και να μην έχω χαρτί - στυλό για να τα σημειώσω. Αναπαράγω την συνομιλία όταν γυρίσω σπίτι και τα σημειώνω σε ένα χαρτί. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από gokuthelegend 6 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα