Allan-Wake Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Το να σε σερβιρω, ειναι η δουλεια μου. Προφανως, τα υπολοιπα ειναι θεμα ευγενειας. Επειδη εχουν οι γονεις μου εστιατοριο (και προφανως σε αυτα εχω δουλεψει), πολυ σπανια να μην εχω χαιρετησει πελατη, ειτε επειδη εκατσε, ειτε επειδη πηρε takeaway. My $0.02 Άλλο υπάλληλος και άλλο αφεντικό. Στα παπαρια σου όλα όταν είσαι υπάλληλος. 1
SabotazNic Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Allan-Wake είπε Άλλο υπάλληλος και άλλο αφεντικό. Στα παπαρια σου όλα όταν είσαι υπάλληλος. Για αυτο παιρνεις και ποδι μερικες φορες (οχι καθοριστικος λογος για απολυση, αλλα μεγαλο bonus) Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από SabotazNic 1
w95chris Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Το ότι δεν σου λέει καλημέρα ή καλησπέρα, προσωπικά δε θα έδινα πολύ σημασία. Οκ σίγουρα μερικούς τους πειράζει αλλά για να το κάνουμε ολόκληρο θέμα, δε το βρίσκω λογικό. Το συμβάν με την κλειδωμένη πόρτα, απλά το αφήνω ασχολίαστο. Δεν έχω άποψη για αυτό, το βρίσκω προσωπικά αδιάφορο. Αν χτυπούσε το κουδούνι για παράδειγμα και μετά άφηνε τον καφέ, δε θα με ενοχλούσε σχεδόν καθόλου. Με το ασανσέρ δε ξέρεις με σιγουριά ότι ήταν αυτός. Δε λέω μπορεί να έχεις δίκιο και να το έκανε αυτός. Αλλά δε το ξέρεις αυτό. Ούτε εμείς. Το να φτάσεις στο συμπέρασμα αυτό, είναι λίγο ακραίο κατά τη γνώμη μου. Όσο για το δελτίο παραγγελίας, το βρίσκω γελοίο. Εντάξει να ενδιαφερόμαστε για τα προσωπικά μας στοιχεία δε λέω αλλά στην πολυκατοικία μέσα κατέληξε. Δε γνωρίζεστε όλοι μεταξύ σας; Γενικά απλά θα άλλαζα καφετέρια αν με πείραζε τόσο και δε θα το προχωρούσα παρακάτω. Ή θα έπιανα τον διανομέα και θα του μιλούσα για ότι δεν λέει καλημέρα ή καλησπέρα με ευγενικό και ήρεμο τρόπο. Δε χρειάζεται να γίνεται τόσος ντόρος για αυτό κατά τη γνώμη μου. 2
l337 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 2 minutes ago, SabotazNic said: Το να σε σερβιρω, ειναι η δουλεια μου. Προφανως, τα υπολοιπα ειναι θεμα ευγενειας. Επειδη εχουν οι γονεις μου εστιατοριο (και προφανως σε αυτα εχω δουλεψει), πολυ σπανια να μην εχω χαιρετησει πελατη, ειτε επειδη εκατσε, ειτε επειδη πηρε takeaway. My $0.02 imho, έχεις λανθασμένη άποψη για το τι είναι ευγένεια και τι όχι. Επίσης κακώς κάνεις παραλληλισμό με τον απλό εργαζόμενο σερβιτόρο που έχει τον τάδε εργοδότη με εσένα που εργάζεσαι στο μαγαζί σας. Συγκρίνεις μήλα με ντομάτες.
StamTheMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, w95chris είπε Αν χτυπούσε το κουδούνι για παράδειγμα και μετά άφηνε τον καφέ, δε θα με ενοχλούσε σχεδόν καθόλου. Προφανως αυτο εκανε ο διανομεας. Εδω θελω να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι υπερ του διανομεα,εχω συναντησει πολλους συναδελφους που ειναι για απειρες κλωτσιες,αλλα ο τροπος που γραφει ο TS λεει πιο πολλα για αυτον,παρα για το διανομεα. 1
Klausx Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, Cokoblokos είπε Διάβασα όλα τα ποστ, σου έχει δώσει αρκετά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, ειδικά όταν σου αφήνει τον καφέ πάνω στο γραμματοκιβώτιο χωρίς να είναι πραγματικά κλειδωμένη η πόρτα. Μπορείς πολύ εύκολα να επιβεβαιώσεις αλλαγή συμπεριφοράς δίνοντας του 50 λεπτά στις επόμενες 2-3 παραγγελίες. Σίγουρα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, υπάρχουν και τίμιοι που δεν κοιτάνε να σε "φάνε" γιατί δεν έδωσες Tip που στην ουσία δεν είσαι και υποχρεωμένος άσχετα που μπορεί να μην έχεις την δυνατότητα, ειδικά όταν παραγγέλνεις καθημερινά 1-2 καφέδες. Μήπως το σημάδι είναι κανένα Γ; https://www.protothema.gr/greece/article/869712/ti-simainei-ena-g-zografismeno-sto-koudouni-sas/ 1
l337 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 6 minutes ago, Klausx said: Μήπως το σημάδι είναι κανένα Γ; https://www.protothema.gr/greece/article/869712/ti-simainei-ena-g-zografismeno-sto-koudouni-sas/ Μήπως να μην παίρναμε στα σοβαρά (και να αναπαράγουμε κιόλας εδώ μέσα) τις βλακείες που γράφει ο κάθε ιντερνετικός σκουπιδότοπος; 1
BaggsR Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 35 minutes ago, StamTheMan said: Δηλωστε ποιοι ειστε,η αποχωρηστε!! ΜΗ με κανετε να φτυνω σε ολες τις παραγγελιες της Φαρων! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα φτύσε φτύσε, δεν μένω στην Φαρών, αλλού το πήγαινα το υποννούμενο! 🤭 Έχει έναν μάγειρα μέσα - δε λέω άλλα, μην με πιέζετε, μην με πιέζετε! 25 minutes ago, StamTheMan said: Προφανως αυτο εκανε ο διανομεας. Εδω θελω να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι υπερ του διανομεα,εχω συναντησει πολλους συναδελφους που ειναι για απειρες κλωτσιες,αλλα ο τροπος που γραφει ο TS λεει πιο πολλα για αυτον,παρα για το διανομεα. Ακριβώς αυτό. Εννοείται κάτι δεν πάει καλά, απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο - αύριο ας πούμε - να του πιάσει την κουβέντα, να δει τι παίζει. Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, φερθείτε σαν ενήλικες και η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη.
Silverage Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Το ότι άφηνε τον καφέ και έφευγε είναι απαράδεκτο και θα έκανα παράπονα αρχικά στον ίδιο και μετά στο μαγαζί αν με έγραφε, Για την φάτσα στο πάτωμα, προσωπικά σκασίλα μου. Έχει τύχει κάποιες φορές που μου φέρανε σουβλάκια και κατέβηκα κάτω να ανοίξω, τους είπα καλησπέρα και δεν γύρισαν να με κοιτάξουν καν, απλά μου δώσαν τη σακούλα στο χέρι και έφυγαν κατευθείαν. Μου έκανε κακή εντύπωση αλλά δεν με χάλασε για παραπάνω απο 30 δευτερόλεπτα.
valadsk Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Όσο στραβός και να είναι ο άλλος, όσο και ανάποδος να είναι αν του μιλήσεις σωστά και γίνεις εσύ χαλί, θα το γυρίσει. ΔΕΝ ΛΕΩ οτι δεν του μιλάς σωστά, λέω την επόμενη φορά που θα σου φέρει καφέ, δώστου ένα tip, 3 ευρώ ο καφές, δωστου άλλο ένα -δυο ευρώ εσύ παραπάνω και πες κάτι σε στυλ φίλε μου αυτό επειδή σε έχω φέρει τόσες φορές (και ας ειναι η δουλειά του). βεβαια αυτό ήθελε πριν παρεις το αφεντικό του, τώρα χαλασε η δουλειά λίγο. από την άλλη, επειδή δεν ξέρεις τι τρέλα κουβαλάει ο άλλος και επειδή γίνονται σκοτωμοί για ασήμαντες αφορμές θα έκοβα τον καφέ από το συγκεκριμένο. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από valadsk 2
StamTheMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 36 λεπτά πριν, Klausx είπε μπορεί να μην έχεις την δυνατότητα, ειδικά όταν παραγγέλνεις καθημερινά 1-2 καφέδες. what?
makis269 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Πολύ απλά σταματάς να προ- πληρώνεις την παραγγελία σου .
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, l337 είπε Η ευγένεια δεν είναι τα καλημέρα/καλησπέρα και τα ψευτοχαμόγελα. Πάρτο αλλιώς. Σαν πελάτης στο λέω. Να ρωτησω κατι επειδη αυτο εδω μου εκανε εντυπωση. Σε μια συναλλαγη του τυπου "Παρε προιον/φερε χρηματα/παρε ρεστα" διαρκειας 3 λεπτων, ποια θεωρεις πως ειναι η ευγενεια? Διοτι το να πεις καλη δυναμη στον διανομεα, οπως περιεγραψες, (υποθετω με χαμογελο και οχι σαν να τον βριζεις) ειναι ενδειξη ευγενειας, το οποιο εμπιπτει ακριβως στο καλημερα/καλησπερα. Εκτος αν δεν σου αρεσουν οι συγκεκριμενες λεξεις, οποτε πασο Κατα τ'αλλα, προφανως σε μια θεση που εχεις να κανεις με επαφη με κοσμο, ε η ευγενεια ειναι προαπαιτουμενο. Προφανως βεβαια δεν ειναι ολοι οι εργοδοτες καταλληλοι να επιλεξουν ατομα για την εκαστοτε θεση και προφανως δεν ειναι ολοι οι εργαζομενοι και οι εργοδοτες καλοι στην δουλεια τους. Just sayin' *Παρεμπιπτοντως εργαζομαι λιανικη απο παντα, εννοειται πως ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που θα θεωρησει πως ο πελατης εχει a priori δικιο, αλλα ας δεχθουμε πως ενα ποσοστο των εργαζομενων απλα δεν ειναι καταλληλοι για την θεση τους. 1 2
StamTheMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, BaggsR είπε Έχει έναν μάγειρα μέσα - δε λέω άλλα, μην με πιέζετε, μην με πιέζετε! Μαγειρας στη Φαρων; Ρε καταραμενε,μη μου καις το μυαλο βραδιατικα,λες και παιζουμε κυνηγι θησαυρου! 25 λεπτά πριν, Silverage είπε Το ότι άφηνε τον καφέ και έφευγε είναι απαράδεκτο και θα έκανα παράπονα αρχικά στον ίδιο και μετά στο μαγαζί αν με έγραφε Ειναι κατι πολυ συχνο,ειδικα με τον covid οι μισες μου παραγγελιες ηταν ετσι.funny story,πελατισσα εχει γραψει αυτο ακριβως,να αφησω το πακετο εξω απο την πορτα,και μετα πηρε τηλεφωνο στο μαγαζι να κανει παραπονα επειδη "εφυγα και δεν αφησα την παραγγελια".Αν κοιταζε καλυτερα βεβαια θα εβλεπε το πακετο ακουμπημενο πανω σε ενα κουτι,για να μην το αφησω στο δαπεδο. Εγω πιστευω οτι δεν το εκανε αυθαιρετα ομως ο διανομεας. Τι θελω να πω; Οτι καποια φορα ειτε ρωτησε για να τα αφησει και να φυγει επειδη βιαζοταν,ειτε του ειπε ο ιδιος ο TS "αστα και κατεβαινω". Αυτο αν εγινε 1-2 φορες,ο αλλος ειναι λογικο να το κανει μονος του,ειδικα οταν δεν υπαρχει περιπτωση να παρει tips. Και οπως ειναι ξεκαθαρο,διαβαζουμε μια ΠΑΝΤΕΛΩΣ μονοπλευρη ιστορια,οποτε δεν το αποκλειω. 3 λεπτά πριν, stormrain είπε Σε μια συναλλαγη του τυπου "Παρε προιον/φερε χρηματα/παρε ρεστα" διαρκειας 3 λεπτων, ποια θεωρεις πως ειναι η ευγενεια? Κυριολεκτικα 15 με 20 δευτερολεπτα μεσο ορο. Καλημερα,ποσο; Καλημερα,τοσο. Κρατα τοσο + Χ για tips. Ευχαριστω,στην υγεια σας/καλη ορεξη,καλημερα/καληνυχτα. Αν θελαμε 3 λεπτα σε καθε πελατη ,αλλο που μερικοι καθυστερουν ( βλεπε ποστ μου σεντονι στην προηγουμενη σελιδα ) ,θα ειχε γκρεμιστει το μοντελο του ντελιβερι. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από StamTheMan 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις