Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Θα στο πω απλά. Εσύ δε γουστάρεις να δίνεις τιπ και αυτός δεν γουστάρει να λέει καλημέρα. 

12 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Δεκτο. Γι' αυτο και οπως ειπα το αφηνω απλα να περασει. Ολοι εχουμε μια κακη μερα εξαλλου.

2 λεπτά πριν, Nabuko είπε
13 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

ειναι οκ να πετας κατω τα δελτια παραγγελιας με το ονομα σου

Εκει που "επεσε", στις σκαλες του υπογειου το θεωρω σχεδον απιθανο. αν θες να δωσουμε κι εδω μια μικρη πιθανοτητα ατυχιας, ας την δωσουμε.

3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν είσαι 100% σίγουρος κάνε μήνυση. Αλλά δεν είσαι, απλά το υποθέτεις γιατί είσαι biased.

14 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Δυστυχως, αλλο ειμαι σιγουρος, κι αλλο εχω στοιχεια. Και στοιχεια να ειχα δεν εχω ουτε την ορεξη ουτε την διαθεση για να προχωρησω σε κατι τετοιο.

4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αν έγραφαν εδώ και τη δική τους οπτική οι ντελιβεράδες ίσως διαβάζαμε μαργαριτάρια.

Κατανοητο. Αλλα οφειλω να σε ρωτησω κατι. Κατανοω οτι σε ενα βαθμο ειμαι biased το οποιο θεωρω και απολυτως φυσιολογικο. Θα ημουν χαζος αν θεωρουσα οτι ειμαι τελειως αντικειμενικος. Γι' αυτο και ρωτησα και τριτες γνωμες. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω και κατα καποιο τροπο διαφωνω μαζι σου στην συζητηση που κανουμε, ειναι τι νοημα εχει να κανεις τον συνηγορο του διαβολου σε ολα τα γεγονοτα που παραθετω. Δεν μιλαω για καποιο συγκεκριμενο αλλα για ολα. Αυτα ειναι τα facts που εχω αυτη τη στιγμη. Καλως ή κακως δεν βρισκεται εδω και ο φιλος ντελιβερας να μας πει την δικη του οπτικη. Οποτε δεν βρισκω καποιο νοημα σε ολο αυτο. 
Επισης τελειως φιλικα!

10 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Και να συμπληρώσω την άποψη μου για το tip.Δεν είναι υποχρεωτικό στη χώρα μας μα σε κάποια επαγγέλματα το θεώρω εγώ αυτονόητο

Δεν νομιζω οτι το θεμα ειναι το τιπ και θα σου εξηγησω γιατι. 
Κι εγω παντα δινω οταν παραγγελνω κατι να φαω ή οταν παιρνω καφε απο καπου. Οταν ομως κανω παραγγελιες του ενος καφε σε τετοια συχνοτητα, ειναι πρακτικο αδυνατον να δινεις τιπ καθε φορα. Γιατι πολυ απλα δεν περισσευουν τοσα χρηματα. 
Ελπιζω να μην με ρωτησεις, αφου δεν περισσευουν τοσα χρηματα γιατι παραγγελνεις τοσο συχνα. Εγω θελω τα χρηματα μου να τα δινω σε καφε, εσυ μπορει να προτιμας να βγαινεις το βραδυ να πινεις 2 κοκτειλ. Ωστοσο, για να επανελθω, ειτε θα δινω 20 λεπτα σε καθε παραγγελια, ειτε πιο σπανια ενα μεγαλυτερο ποσο. Επειδη το 1ο το θεωρω γυφτια, προτιμω το 2ο. Αυτα απλα για να σου εξηγησω γιατι δεν πιστευω ουτε μια στο εκατομμυριο οτι προκειται για το τιπ.

Οσο για το ασανσερ ας το αφησουμε γιατι οντως δεν βαζει καπου.

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Nabuko said:

Θα στο πω απλά. Εσύ δε γουστάρεις να δίνεις τιπ και αυτός δεν γουστάρει να λέει καλημέρα. 

Από άλλη οπτική μπορούμε να πούμε ότι του έπεσε. 

Αν είσαι 100% σίγουρος κάνε μήνυση. Αλλά δεν είσαι, απλά το υποθέτεις γιατί είσαι biased.

Δεν γνωρίζουμε τη συμπεριφορά σου όμως για να κρίνουμε την ενέργεια αυτή. Μπορεί εσύ να κάνεις 1 ώρα να ετοιμαστείς και να κατέβεις κάτω ν' ανοίξεις.

Με λίγα λόγια έχουμε μόνο τη δική σου οπτική επί του θέματος. Αν έγραφαν εδώ και τη δική τους οπτική οι ντελιβεράδες ίσως διαβάζαμε μαργαριτάρια.

Φιλικά.

Ακριβώς.

Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ο ντελιβεράς δεν έχει ιδέα για την προκατάλληψη του τύπου, πιο πιθανό είναι να άφησε τον καφέ 1-2 φορές να τεστάρει και μετά αφού είδε ότι δε του λέει κανένας τπτ, προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όσο για τον κυριο κοκομπλοκο, οι απαντήσεις του εδώ στο φόρουμ, η έλλειψη σεβασμού και τα ληγμένα comeback 20ετιας και βάλε, τα λένε όλα κατά την γνώμη μου.

Φαντάσου να χαρακτηρίζεις τον (συν)άνθρωπο που σε εξυπηρετεί, κωλόπαιδο, επειδή εσύ ο ίδιος αφήνεις μια κατάσταση που σε ενοχλεί να διαιωνίζεται. Κλασσική περίπτωση cognitive dissonance βλάβης.

Επεξ/σία από BaggsR
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Γι' αυτο και ρωτησα και τριτες γνωμες. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω και κατα καποιο τροπο διαφωνω μαζι σου στην συζητηση που κανουμε, ειναι τι νοημα εχει να κανεις τον συνηγορο του διαβολου σε ολα τα γεγονοτα που παραθετω. Δεν μιλαω για καποιο συγκεκριμενο αλλα για ολα. Αυτα ειναι τα facts που εχω αυτη τη στιγμη.

Τρίτες γνώμες για σένα θεωρούνται μόνο όσες συμφωνούν μαζί σου και σου χαϊδευουν τ' αυτιά? 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ σε πιστεύω ότι είναι στραβωμένος και θεωρώ πολύ πιθανό να χάραξε και το ασανσέρ και τα πάντα.

Ο μόνος λόγος όμως που μπορεί ντελιβεράς να είναι στραβωμένος με πελάτη, είναι επειδή δεν δίνει τιπ.

Τώρα αν εσύ παραγγέλνεις και 10 φορές την μέρα και το δικαιολογείς στον εαυτό σου "δεν περισσεύουν για τιπς, τόσα λεφτά δίνω στο μαγαζί", τον ντελιβερά του είναι παντελώς αδιάφορο. Από την στιγμή που παραγγέλνεις, φρόντισε να έχεις έστω και μισό ευρώ για μπουρμπουάρ.

Εγώ πάντως αν είχανε φτάσει τα πράγματα εκεί ποιυ περιγράφεις, θα τον έπιανα τον ίδιο και θα τον ρωτούσα "ρε φίλε, έχεις κάποιο πρόβλημα με μένα και είσαι πάντα στραβωμένος; Σου έχω κάνει κάτι;"

Αλλά θεωρώ ότι η απάντηση είναι προφανής, τον τραβολογάς συνέχεια για το καφεδάκι σου και δεν του δίνεις τίποτα.

Απολύτως λογικό ο τύπος να μην σε γουστάρει, δεν χρειάζεται να του 'χεις κάνει κάτι παραπάνω.

Το "ευχαριστώ" και το "καλημέρα αδερφέ" δεν τρώγονται δυστυχώς.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Τρίτες γνώμες για σένα θεωρούνται μόνο όσες συμφωνούν μαζί σου και σου χαϊδευουν τ' αυτιά? 

Σε καμια περιπτωση. Απλα δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η γνωμη σου πανω στο θεμα. 

Σκεψου να εξηγεις μια κατασταση σε καποιον φιλο σου βαση γεγονοτων και να σου απανταει κανοντας μονο υποθεσεις στα ακριβως αναποδα πραγματα απο αυτα που του λες. Δεν σου λεω οτι αποκλειεται εν τελη να εχεις δικιο σε ολα, απλα δεν μπορω να καταλαβω την αντιληψη σου επι το θεματος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Απλα δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η γνωμη σου πανω στο θεμα. 

7 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

απλα δεν μπορω να καταλαβω την αντιληψη σου επι το θεματος.

Νομίζω ότι είναι 100% ξεκάθαρη, σαφέστατη και ολοφάνερη.

Ίσως αυτό να είναι εν τέλη και το πρόβλημά σου. Ότι δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου και γι' αυτό να βρίσκεσαι πολλές φορές προ εκπλήξεως. 

Δεν σε γνωρίζω, μπορεί να είσαι και το καλύτερο παιδί αλλά προσπάθησε να βλέπεις τα πράγματα και με άλλη ματιά. 

• Like 2
Δημοσ.

Συγγνώμη για να καταλάβω, θεωρείτε normal να έρχεται ο ντελιβεράς με τα μούτρα κάτω και να μη λέει έστω μια καλημέρα επειδή δεν λαμβάνει tips; Στο λιανεμπόριο δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν, να μας αρχίζουν στα καντήλια πριν μπούμε στο μαγαζί;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζητάνε ελεημοσύνες( tips) για να ζήσει πιο άνετα ένας εργαζόμενος αντί να ζητάνε αύξηση κατώτατο σε ανθρώπινα επίπεδα. Με λίγα λόγια ο ντελιβερας ειναι μουτρωμενος επειδη κάνει την δουλειά του με τον βασικό, όπως και το 70% των Ελλήνων εργαζομένων. Για αυτό αυτή η μιζέρια εκεί κατω, σκυθρωποί και μίζεροι

Επεξ/σία από Macosj
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aromeo είπε

Συγγνώμη για να καταλάβω, θεωρείτε normal να έρχεται ο ντελιβεράς με τα μούτρα κάτω και να μη λέει έστω μια καλημέρα επειδή δεν λαμβάνει tips; Στο λιανεμπόριο δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν, να μας αρχίζουν στα καντήλια πριν μπούμε στο μαγαζί;

Εξαρτάται τι εννοείς με το "λογικό".

Ότι συμβαίνει κάτα κόρον, συμβαίνει και είναι ανθρώπινο.

Ο άλλος το περιμένει. Ζει από αυτό. Ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου να είσαι, μια σκέψη "Ρε τον τσίπη" θα την κάνεις.

Αν δεν είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου ή έχεις άλλα προβλήματα ή ή ή, δεν θα τον γουστάρεις και θα το κάνεις αγγαρεία όλο το έργο. Αναμενόμενο είναι.

Αν τώρα επειδή είναι νέος, οι πιο παλιοί τον χώνουν κιόλας να τα πηγαίνει αυτός στον συγκεκριμένο πελάτη επειδή ξέρουν ότι δεν θα πάρουν φράγκο, ε τι περιμένεις, να σου λέει καλημέρα με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά ο άλλος;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Baator είπε

Εξαρτάται τι εννοείς με το "λογικό".

Ότι συμβαίνει κάτα κόρον, συμβαίνει και είναι ανθρώπινο.

Ο άλλος το περιμένει. Ζει από αυτό. Ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου να είσαι, μια σκέψη "Ρε τον τσίπη" θα την κάνεις.

Αν δεν είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου ή έχεις άλλα προβλήματα ή ή ή, δεν θα τον γουστάρεις και θα το κάνεις αγγαρεία όλο το έργο. Αναμενόμενο είναι.

Αν τώρα επειδή είναι νέος, οι πιο παλιοί τον χώνουν κιόλας να τα πηγαίνει αυτός στον συγκεκριμένο πελάτη επειδή ξέρουν ότι δεν θα πάρουν φράγκο, ε τι περιμένεις, να σου λέει καλημέρα με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά ο άλλος;

Ανάποδα το πάτε εκεί κάτω. Το τιπ το δίνει ο πελάτης αν έχει μείνει ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση. Η εξυπηρέτηση σε αυτή την περίπτωση είναι, εκτός από τον μικρό χρόνο παράδοσης, και η ευγένεια. Αρα το να δώσω τιπ για να πει καλημέρα είναι εντελώς παράλογο σαν σκέψη, το αντίθετο είναι λογικό αν και ανήθικο( προτιμώ να είναι φυσική ανθρώπινη επικοινωνία και οχι να γίνεται για ιδίων όφελος) 

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Baator είπε

Εγώ σε πιστεύω ότι είναι στραβωμένος και θεωρώ πολύ πιθανό να χάραξε και το ασανσέρ και τα πάντα.

Ο μόνος λόγος όμως που μπορεί ντελιβεράς να είναι στραβωμένος με πελάτη, είναι επειδή δεν δίνει τιπ.

Τώρα αν εσύ παραγγέλνεις και 10 φορές την μέρα και το δικαιολογείς στον εαυτό σου "δεν περισσεύουν για τιπς, τόσα λεφτά δίνω στο μαγαζί", τον ντελιβερά του είναι παντελώς αδιάφορο. Από την στιγμή που παραγγέλνεις, φρόντισε να έχεις έστω και μισό ευρώ για μπουρμπουάρ.

Εγώ πάντως αν είχανε φτάσει τα πράγματα εκεί ποιυ περιγράφεις, θα τον έπιανα τον ίδιο και θα τον ρωτούσα "ρε φίλε, έχεις κάποιο πρόβλημα με μένα και είσαι πάντα στραβωμένος; Σου έχω κάνει κάτι;"

Αλλά θεωρώ ότι η απάντηση είναι προφανής, τον τραβολογάς συνέχεια για το καφεδάκι σου και δεν του δίνεις τίποτα.

Απολύτως λογικό ο τύπος να μην σε γουστάρει, δεν χρειάζεται να του 'χεις κάνει κάτι παραπάνω.

Το "ευχαριστώ" και το "καλημέρα αδερφέ" δεν τρώγονται δυστυχώς.

Μισο λεπτο. Ο αλλος πηγαινει 40 καφεδες την ημερα απο το Καφε σε καποιο σπιτι. Τι διαφορα εχει αν τους 30 τους πηγαινει στην Χ διευθυνση απο το να τους πηγαινει διασκορπισμενα?

Δεν ειναι απαραιτητο να τον γουσταρει τον πελατη, ουτε καν, απαραιτητο ειναι να τηρει τους κανονες συμπεριφορας, δηλαδη ενα καλημερα κλπ απο την στιγμη  που οπως λεει και ο topic starter, ο ιδιος τους ακολουθει.

Απο κει και περα προσωπικα δεν θα δικαιολογησω καμια ενεργεια βανδαλισμου επειδη ο αλλος δεν εδωσε πουρμπουρι.

Στο μονο που συμφωνω ειναι πως απο την στιγμη που τον χαλαει τοσο τον ts, ας τον πιασει να τον ρωτησει ευθεως τι παιζει, αν και εγω ουτε κατα διανοια δεν θα εμπαινα σε αυτο, θα αλλαζα καφετερια απλα και ομορφα.

7 ώρες πριν, Cokoblokos είπε

. Μια φορα τον επιασα ομως να "κανει" οτι σπρωχνει για να ανοιξει την πορτα και να λεει ψεματα οτι ειναι κλειδωμενη για να παρατησει τον καφε και να φυγει. Σκεφτηκα οτι ανθρωποι ειμαστε, ας μην το καταδικασω μεχρι να ξανασυμβει. Σε λιγες μερες ξανασυνεβη και ημουν πλεον σιγουρος οτι δεν εγινε καταλαθος.

Τωρα αυτο ας πουμε ειναι απαραδεκτο. Δεν ειναι λογικο να παραγγελνεις καφε και ο αλλος να στον παραταει ετσι  απλα στην εισοδο. Δεν κανεις καν τη δουλεια σου, η οποια ειναι να πας το ροφημα απο το χερι στου μπουφετζη στο χερι του πελατη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, aromeo said:

Το θέμα είναι ότι τίποτα από αυτά που γράφει δεν είναι νορμάλ.

Έρχεται ένας άνθρωπος σπίτι σου 1-2 φορές την ημέρα και σε εξυπηρετεί, υποθέτεις/εκλαμβάνεις ότι παίζει θέμα και δεν κάνεις κίνηση να το συζητήσετε και να το λύσετε?

Μιλάμε για συμπεριφορά δημοτικού, να μην πω νηπίων. Πάντως σίγουρα όχι ενήλικα.

Αλλά θα μου πεις, εδώ ρωτάει στο φόρουμ γιατί "παίζουμε το συνήγορο του διαβόλου (ο ντελιβεράς ειναι ο διάβολος?)" και "τι νόημα έχει να του απαντάμε εφόσoν έχουμε διαφορετική άποψη από αυτά που θεωρεί ως τα facts του".

We live in a society moment.

Επεξ/σία από BaggsR
εκανα φειλ στην γλωσσα στην 6η δημοτικου :D
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BaggsR είπε

Έρχεται ένας άνθρωπος σπίτι σου 1-2 φορές την ημέρα και σε εξυπηρετεί, υποθέτεις/εκλαμβάνεις ότι παίζει θέμα και δεν κάνεις κίνηση να το συζητήσετε και να το λύσετε?

Αλλά θα μου πεις, εδώ ρωτάει στο φόρουμ γιατί "παίζουμε το συνήγορο του διαβόλου (ο ντελιβεράς ειναι ο διάβολος?)" και "τι νόημα έχει να του απαντάμε εφόσων έχουμε διαφορετική άποψη από αυτά που θεωρεί ως τα facts του".

Nα συμπληρώσω πως κανείς μας δεν συμφώνησε σε  βανδαλισμούς για την έλλειψη φιλοδωρήματος..Δεν ξέρουμε καν αν υπήρξε βανδαλισμός στο κοινόχρηστο ασανσέρ.Είναι απλά ένας ισχυρισμός του ts.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BaggsR είπε

Αλλά θα μου πεις, εδώ ρωτάει στο φόρουμ γιατί "παίζουμε το συνήγορο του διαβόλου (ο ντελιβεράς ειναι ο διάβολος?)" και "τι νόημα έχει να του απαντάμε εφόσoν έχουμε διαφορετική άποψη από αυτά που θεωρεί ως τα facts του".

Δεν καταλαβαινω το προβλημα σου με τον ΤS.

Αν συζητησει με εναν ανθρωπο που καμει βανδαλισμους διοτι δεν αφηνει tips τι ακριβως νομιζεις θα βγει? Εχω αρχισει να πιστευω οτι εισαι κι εσυ delivery boy. Τουλαχιστον το μενος απεναντι στον TS αυτο μου βγαζει.

Συνεχιστε να υποστηριζετε βανδαλισμους γιατι δεν αφηνει καποιος tips σε καθε παραγγελια. Δεν καταλαβαινω τι στο καλο δεν παει καλα σημερα.

• Confused 4
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...