Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, itanium είπε

για να έχει νόημα η οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να ξέρω τι σπουδές έχεις φυσικά αν δεν είσαι ηλεκτρονικός

Κοιτα , δεν εισαι ο μονος που μπαινει με υφακι σε ενα φορουμ λες και εισαι ο αρχιτεχνικος της Ιντελ για να μας κανει ολους πιο σοφους αραδιαζοντας τεχνικους ορους. Αυτο το κανεις για να δειξεις τι ? Οτι εισαι αυθεντια στον χωρο και τα λεγομενα σου εχουν περισσοτερη βαρυτητα απο των υπολοιπων ? Και να τα αποδεχομαστε χωρις αντιλογο ? Οπως ειπα δεν εισαι ο μονος εδω μεσα που θελει να δειχτει στον χωρο της τεχνολογιας μεσω ενος φορουμ. Υπαρχουν πολλοι που γραφουν κοφτες προτασεις του στυλ "ΔΕΝ αγοραζουμε ΠΟΤΕ φορητα αν δεν χρειαζομαστε την φορητοτητα" , "Τα gaming laptops ειναι ticking bombs" και αλλα τετοια , νομιζοντας οτι εγραψε καποιο βαρυγδουπο αποφθεγμα.

και αν χαλάσει μια μητρική βρίσκεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ είτε καινούριο είτε μεταχειρισμένο, δεν μου έχει τύχει επαγγελματικά ΠΟΤΕ είτε σε σταθερό είτε server

Προφανως και βρισκεις ο,τι μητρικη θες. Αν σου χαλασει λοιπον μια μητρικη των 300 ευρω , θα πας να βρεις και θα αγορασεις μια μητρικη των... 300 ευρω ? Αν σου χαλασει η 3060 που κοστιζει κανα χιλιαρικο θα πας να αγορασεις... αν βρεις αποθεμα , μια καρτα του...χιλιαρικου. Τουλαχιστον αν σου χαλασει κατι στο φορητο , παιρνεις καινουργιο και χαιρεσαι το νεο μηχανημα !! Αν το πας απο θεμα κοστους , προτιμω να παρω ενα φορητο του χιλιαρικου , να μου χαλασει και να ξαναπαρω ενα ολοκληρο μηχανημα παλι του χιλιαρικου , παρα να σκαω 200αρια και 1000αρια σε ενα και μονο part καθε φορα που θα χαλαει...
Δεν σου εχει τυχει επαγγελματικα τι ? Να σου χαλασει μητρικη ή να μην βρεις μια καινουργια να αντικαταστησεις την χαλασμενη ? Αν εννοεις το πρωτο , ελπιζω να το ειπες για πλακα...

Η ψύξη είναι ανεπαρκής στον περιορισμένο χώρο ενός λαπτοπ, όποιο high end gaming laptop και να πάρεις είναι μονίμως throttle κοντά στους 100 βαθμούς ρίχνοντας ρολόγια μεσω thermal management του bios, σε desktop σύστημα ΔΕΝ παίζει ποτέ αν είναι σωστά στημένο

Ψηνεσαι να τραβηξω σκρινσοτς ε? Ε δεν ψηνομαι εγω... τυχερος σταθηκες.

Σε τελικη αναλυση , περι ορεξεως ειναι η υποθεση , ας αγορασει ο καθενας ο,τι γουσταρει ... Αλλα οταν βγαινεις και αφοριζεις ολα τα φορητα του κοσμου , θα ακουσεις και τον αντιλογο.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gianniz_k είπε

Έχεις διετή εγγύηση, και υπάρχει δυνατότητα να κάνεις μόνος το rma στην asus και να έρθει courier να το πάρει από τον χώρο σου. Αλλιώς το πας στο πλαίσιο και αναλαμβάνουν αυτοί την αποστολή στο επίσημο service

Αυτό είναι η ιδανικότερη λύση αν γίνετε! Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω , ευχαριστώ πολύ , τον σκληρό μου δίσκο τον βγάζω δεν υπάρχει πρόβλημα ? Λόγο προστασίας προσωπικών δεδομένων

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gosastgm είπε

Με συγχωρείς στην οθόνη της τηλεόρασης ήθελα να πω , του λάπτοπ δεν κάνει τίποτα :(

Δεν μας ενδιαφερει τι κανει η τηλεοραση αδελφε. Του φορητου η οθονη δειχνει οτιδηποτε ? Προσπαθησε σε παρακαλω να βαλεις την σκεψη σου σε μια σειρα και να μας πεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι γινεται...

Δημοσ.

Με κανένα υφάκι δεν μπήκα και πολύ δε περισσότερο είμαι με ένα προφίλ χομπίστα εδώ και τίποτα άλλο, σε ότι και να σου έγραψα παραπάνω δεν απαντάς με επιχειρήματα αλλά αραδιάζεις μην πω τι οκ??

Το

3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αν το πας απο θεμα κοστους , προτιμω να παρω ενα φορητο του χιλιαρικου , να μου χαλασει και να ξαναπαρω ενα ολοκληρο μηχανημα παλι του χιλιαρικου , παρα να σκαω 200αρια και 1000αρια σε ενα και μονο part καθε φορα που θα χαλαει..

Εδω είναι η πρακτική σου σεβαστή αλλά διαφωνω, στο υπόλοιπο που δεν έκανα παράθεση δεν καταλαβα τι γράφεις

4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ψηνεσαι να τραβηξω σκρινσοτς ε? Ε δεν ψηνομαι εγω... τυχερος σταθηκες.

Δεν με απασχολεί ενα screenshot από ένα game με το osd του msi στα 2 λεπτά δεν είμαστε 15.....βαλε το stress test του aida 64 στην 1 ώρα gia το σύστημα και 1 ωρα το furmark gia gpu και μιλάμε, αν έχεις ξαναγράφω επιχειρήματα πιο πάνω και μπορείς να στηρίξεις μια άποψη το συζητάμε αν από την άλλη δεν καταλαβαίνεις τι γράφω και για πιο λόγο άστο στην άκρη και μην χαρακτηρίζεις ....

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν μας ενδιαφερει τι κανει η τηλεοραση αδελφε. Του φορητου η οθονη δειχνει οτιδηποτε ? Προσπαθησε σε παρακαλω να βαλεις την σκεψη σου σε μια σειρα και να μας πεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι γινεται...

Φίλε μου του υπολογιστή είναι νεκρή , και όταν το βάζω με HDMI στην τηλεόραση μιας και φαίνεται να ανοίγει κανονικά, με τον σκληρό που έχω τα γουιντους δεν βγάζει σήμα καθόλου

Αλλά αν βάλω ένα λάιβ λινουξ θα δείξει σήμα στην τηλεόραση αλλά δεν θα φτάσει ποτέ να φορτώσει το οποιοδήποτε ντιστρο δοκίμασα , πάντα βγάζει κάποιο ερορ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, itanium είπε

Με κανένα υφάκι δεν μπήκα

Mπηκες με το υφακι του ξερολα και το ξερεις. Ειδικα οταν αρχισες να μιλας για mosfets και ιστοριες. Δεν προκειται να μπω σε αντιπαραθεση , να αραδιασω τι ξερω , τι εχω σπουδασει ,  τι δουλεια εκανα για πανω απο 15 χρονια κλπ για να αποκτησουν βαρυτητα τα λεγομενα μου. Δεν αφοριζω τιποτα , δεν τσουβαλιαζω τιποτα. Καθε μερα βλεπω και κατι καινουργιο , για αυτο κραταω μικρο καλαθι σε ο,τι λεω.
Τι επιχειρηματα ακριβως παρεθεσες και για ποιο πραγμα και δεν απαντησα ? 

27 λεπτά πριν, itanium είπε

βαλε το stress test του aida 64 στην 1 ώρα gia το σύστημα και 1 ωρα το furmark gia gpu και μιλάμε

Νομιζα οτι εισαι επαγγελματιας και ξερολας και αυθεντια. Αν παω στην π.χ. wind και της πω "Ξερετε ? Οι σερβερς δεν τραβανε μια... throttle-αρουν". Θα μου απαντησουν "Μα τι λετε κυριε , μια χαρα μιλαει ο κοσμος". Και εγω με το υφακι του ξερολα θα τους πω "Βαλτε ΟΛΟΥΣ τους συνδρομητες σας να μιλανε ταυτοχρονα για 24 ωρες να δουμε τι θα γινει !!". Καταλαβες την αναλογια ? Οχι ? Θα στο αναλυσω.

Το stress test του aida64 , οπως και το furmark για την gpu , να τρεχουν για μια ωρα , δεν ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ακομα και μια ωρα να παιζεις καποιο παιχνιδι , ουτε ο επεξεργαστης ουτε η gpu θα ειναι στο 100% συνεχως για ολη την διαρκεια του παιχνιδιου , τουλαχιστον οχι ταυτοχρονα. Αυτα γινονται μονο σε stress tests. Ενα σοβαρο gaming laptop , δεν θα throttle-αρει σε πραγματικες συνθηκες χρησης. Σε stress test ? Μεγαλες πιθανοτητες να το κανει.
Εχω nvme δισκο , που σε benchmark , πιανει 90c. Σε πραγματικες συνθηκες χρησης , δεν ξεπερναει τους 40-50c...
Εχω παιξει με alienware με 1080 καρτα και μολις ξεκινουσες να παιζεις , φουλαρανε οι ανεμιστηρες. Δεν ακουγες τιποτα στο 1 μετρο , αλλα δεν throttle-αρε...

Υπαρχουν και gaming laptops με κακες υλοποιησεις , που throttle-αρουν με το παραμικρο , ειτε επειδη οι ψυκτρες , χαλκος κλπ δεν ειναι καλη υλοποιηση , ειτε γιατι δεν υπολογισαν οτι το νεο μοντελο του επεξεργαστη θερμαινεται παραπανω απο αυτο που νομιζαν , ειτε επειδη κατι δεν υπολογισαν καλα στον σχεδιασμο του , ειτε ειτε ειτε. Για αυτο ειπα... σο-βα-ρο gaming laptop. Και στην τελικη αυτο χρυσοπληρωνεις στα φορητα (μεταξυ αλλων) , οπως εγραψα και πριν , το R&D που κανουν οι εταιριες για να φερουν τεχνολογια σε μικρο χωρο.

27 λεπτά πριν, gosastgm είπε

Αλλά αν βάλω ένα λάιβ λινουξ θα δείξει σήμα στην τηλεόραση αλλά δεν θα φτάσει ποτέ να φορτώσει το οποιοδήποτε ντιστρο δοκίμασα , πάντα βγάζει κάποιο ερορ

Aν βαλεις ενα λαιβ λινουξ , χωρις να συνδεσεις την τηλεοραση , θα δειξει το error στην οθονη του φορητου ή δεν θα δειξει κατι ? Ισως να εχει χαλασει η οθονη , και οχι η καρτα γραφικων μιας και στελνει σημα μεσω του hdmi στην τιβι. Το οτι δεν δειχνει κατι (στην τιβι) οταν μπουταρεις windows οπως δειχνει οταν μπουταρεις με το λαιβ λινουξ , ειναι υποπτο , μηπως θελει κανα συνδυασμο κουμπιων να στειλει την εικονα στην τιβι..δεν ξερω...
Τραβα μια φωτο του ερρορ , να δουμε τι λεει..δεν εχω καταλαβει τι ειδους ερρορ ειναι ...

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, gosastgm είπε

Αυτό είναι η ιδανικότερη λύση αν γίνετε! Θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω , ευχαριστώ πολύ , τον σκληρό μου δίσκο τον βγάζω δεν υπάρχει πρόβλημα ? Λόγο προστασίας προσωπικών δεδομένων

Όχι δεν αφαιρείς τίποτα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, mphxths είπε

Mπηκες με το υφακι του ξερολα και το ξερεις. Ειδικα οταν αρχισες να μιλας για mosfets και ιστοριες. Δεν προκειται να μπω σε αντιπαραθεση , να αραδιασω τι ξερω , τι εχω σπουδασει ,  τι δουλεια εκανα για πανω απο 15 χρονια κλπ για να αποκτησουν βαρυτητα τα λεγομενα μου. Δεν αφοριζω τιποτα , δεν τσουβαλιαζω τιποτα. Καθε μερα βλεπω και κατι καινουργιο , για αυτο κραταω μικρο καλαθι σε ο,τι λεω.
Τι επιχειρηματα ακριβως παρεθεσες και για ποιο πραγμα και δεν απαντησα ? 

Είναι υφακι ξερόλα, επειδή δεν καταλαβαίνεις τι έγραψα 😂😂😂😂

Σε τι απάντησες ακριβώς σε σχέση με αυτά που ποσταρα ότι βάση των bcs κρίνει κάποιος την αξιοπιστία και την μακροζωία ενός mobo.... με αέρα κοπανιστό κάνε μου τη χάρη που επιμενενεις και από πανω και θίχτηκες, δεν είναι κακό να είναι κάποιος άσχετος το κακό είναι να επιμένει ενώ δεν καταλαβαίνει που του παν τα τέσσερα... 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, itanium είπε

Είναι υφακι ξερόλα, επειδή δεν καταλαβαίνεις τι έγραψα

Ναι , εσενα περιμεναμε να μαθουμε για mosfets και amperes. Επιασες ενα πολυμετρο και νομιζεις οτι επιασες τον παπα απο τα @@ .
Επισης οι κατασκευαστες φορητων , εσενα περιμενανε να μαθουν να φτιαχνουν και να σχεδιαζουν φορητα εδω και κατι δεκαδες χρονια. Και ηρθες εσυ ξαφνικα να τους διδαξεις την δουλεια τους. Πως τους ξεφυγε τετοιο διαμαντι ? Εκει στην silicon valley πρεπει να σφαζονται ποιος θα σε πρωτοπαρει ε ? Χαχαχαχα 
Εχεις και εσυ την πλακα σου στα 5 λεπτα δημοσιοτητας που πηρες.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, gosastgm είπε

καλημέρα αδελφέ μου έχω ναι! αλλά να το πάω στο πλαίσιο ?  Έχω ακούσει τα χειρότερα για το σέρβις τους , μήπως να το πάω στην  άσους καλύτερα στον Γέρακα ? 

Εχει πλεον στην Ελλαδα service η Asus τους το στελνεις με κουριερ με δικα τους εξοδα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gosastgm είπε

Φίλε μου του υπολογιστή είναι νεκρή , και όταν το βάζω με HDMI στην τηλεόραση μιας και φαίνεται να ανοίγει κανονικά, με τον σκληρό που έχω τα γουιντους δεν βγάζει σήμα καθόλου

Δεν έχω βγάλει άκρη με αυτά που γράφεις. Μια έτσι και μια αλλιώς. Πήγαινέ το (αν μπορείς) σε ένα κοντινό σου κατάστημα με service να σου εντοπίσει το πρόβλημα. Αν είναι hardware να μην στο φτιάξουν γιατί έχεις εγγύηση. Να τους το τονίσεις αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...