AzaZyL Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Χαίρεται και Χρόνια Πολλά. Αγόρασα ένα Tenda o1 για να συνδέσω το πατρικό μου σπίτι, που βρίσκεται σε απόσταση 30 μέτρων απο το δικό μου. Το ρούτερ μου, ένα ZTE H288A βρίσκεται στο παράθυρο και έχει οπτική επαφή με το πατρικό σπίτι. Μια βοήθεια λίγο στο στήσιμο θέλω. Έχω 2 ερωτήσεις: 1) Απ ότι καταλαβαίνω είναι 2 οι περιπτώσεις στησίματος.Τις έχω ζωγραφίσει. Ποιά απο τις 2 θα με βολέψει? 2) Οι οδηγίες λένε ότι χρειάζεται στατική IP. Προσπαθώ να βάλω, αλλά στο κουτί διακομιστές DNS τι θα βάλω? Οι δικοί μου με την εντολή ipconfig εμφανίζονται έτσι: DNS Servers...........................................: fe80::1%5 192.168.1.1 fe80::1%5 Αυτό το fe80 δεν με αφήνει να το βάλω στο κουτί? Τι νούμερα θα βάλω? Δεν θέλω να συνδεθώ με άλλους διακομιστές DNS. Της NOVA είναι καλοί. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δοκιμάζεις και τις 2 και κρατάς αυτή με την οποία έχεις καλύτερη απόδοση. DNS και Gateway θα ορίσεις την ΙΡ που έχει o Router με τον οποίο θα συνδεθεί (είτε ενσύρματα στην 1η περίπτωση, είτε ασύρματα στην 2η). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AzaZyL Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Δοκιμάζεις και τις 2 και κρατάς αυτή με την οποία έχεις καλύτερη απόδοση. DNS και Gateway θα ορίσεις την ΙΡ που έχει o Router με τον οποίο θα συνδεθεί (είτε ενσύρματα στην 1η περίπτωση, είτε ασύρματα στην 2η). Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δίκιο, μόνο με δοκιμή θα κρίνω πιο είναι καλύτερο. Όσο για τη στατική IP, αλλού είναι το πρόβλημά μου. Προσπαθώ να βάλω στατική IP στο 1ο ρούτερ μου, το κανονικό, του παρόχου. Αλλά στη εντολή ipconfig μου βγάζει κάτι παράξενα, κάτι για IPv6 εάν κατάλαβα. Δες το κόκκινο βελάκι. Οπότε τι θα βάλω στο πράσινο βελάκι, για να έχω στατική IP? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Έχεις κολλήσει. Απλά ο Router δίνει 2 διευθύνσεις (φαίνεται ξεκάθαρα στην εικόνα). Μία IPv4 και η άλλη IPv6. Ξεχνάς την δεύτερη και βάζεις την πρώτη, που εξάλλου μόνο αυτή μπορείς να βάλεις στο πεδίο της κάρτας δικτύου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AzaZyL Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 39 λεπτά πριν, jkoukos είπε Έχεις κολλήσει. Απλά ο Router δίνει 2 διευθύνσεις (φαίνεται ξεκάθαρα στην εικόνα). Μία IPv4 και η άλλη IPv6. Ξεχνάς την δεύτερη και βάζεις την πρώτη, που εξάλλου μόνο αυτή μπορείς να βάλεις στο πεδίο της κάρτας δικτύου. Είσαι άρχοντας. Οπότε αφήνω κενό το πεδίο "εφεδρικός διακομιστής DNS", σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δεν σε αφορά από την στιγμή που βάζεις του Router. Θα σε αφορούσε αν ήθελες να ορίσεις άλλους DNS servers. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα