geo132 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Προσφατα διαπιστωσα οτι τα emails που στελνω καταληγουν στα spam. Αυτη η διευθυνση email χρησιμοποιειται για επαγγελματικους λογους και αναγκαζομαι να στελνω αρκετα mails καθε βδομαδα που περιεχουν συννημενα. Αυτος μαλλον ειναι ο λογος που η google πλεον με στελνει στα spam. Υπαρχει καποιος τροπος να διορθωθει αυτο η θα πρεπει να αλλαξω διευθυνση email 🥵 ? Το μονο σιγουρο ειναι οτι απο εδω και περα θα πρεπει να χρησιμοποιω google drive η dropbox και να αποφευγω τα συννημενα. edit: καποια mails που εστειλα γιναν bounced (452 4.2.2 The email account that you tried to reach is over quota.) .Απ οτι εψαξα ισως ειναι ενας απ τους λογους που ισως μπηκα σε blacklist. βρηκα στο mail-tester.com οτι ειμαι σε 4 blacklist(παρακατω παραθετω εικονα) ευχαριστω για το χρονο σας Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από geo132
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Διαφημιστικά στελνεις, εχεις την συγκατάθεση του λήπτη;
geo132 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Καλησπερα Νικο. Γενικα εχω κοντα στα 60 ατομα στα οποια τους στελνω υλικο ( ειμαι μουσικος και στελνω ηχητικο υλικο). Eνα ποσοστο αυτων των emails ειναι εταιριες που μου εχουν δωσει το mail τους για να τους στελνω. Γενικα δε νομιζω να με εχουν κανει report αν αυτο εννοεις. Επισης στελνω απο απλο προσωπικο gmail και οχι μεσω καποιου email marketing platform ( πχ mailchimp) και σε καθε εναν στελνω ξεχωριστα. Πριν 2 μερες εστειλα σχεδον το ιδιο μηνυμα ( με τα ιδια συννημενα) σε πολλα ατομα μεσα σε λιγοτερο απο μια ωρα ( κατι το οποιο μπορει να προκαλεσε το προβλημα).Υπαρχει τροπος να βγω απο αυτη τη Black List του gmail με καποιο τροπο? πχ κανοντας καποιο upgrade στο gmail?
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δεν ξερω τους λόγους και είναι πολλοί. Ενας είναι η ip σου, αν σε εχει σε φιλτρο σπαμ η google και να αλλαξεις μαιλ ή ip θα σε ξαναβάλει στα σπαμ, γιατί κάτι κανείς λάθος https://support.google.com/mail/troubleshooter/2696779#ts=9283752%2C2696840 1
Billator Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ στην περίπτωση σου για να μπεις αυτόματα στα spam είναι επειδή στέλνεις συστημένα μαζικά. Η Google προτείνει να τα κάνεις host σε Google Drive και να κάνεις share το url. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από Billator (διόρθωση)
geo132 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν ξερω τους λόγους και είναι πολλοί. Ενας είναι η ip σου, αν σε εχει σε φιλτρο σπαμ η google και να αλλαξεις μαιλ ή ip θα σε ξαναβάλει στα σπαμ, γιατί κάτι κανείς λάθος https://support.google.com/mail/troubleshooter/2696779#ts=9283752%2C2696840 Δοκιμασα να φτιαξω ενα νεο email για να δω αν η ip μου εχει στιγματιστει. Εστειλα ενα mail και παραδοθηκε κανονικα στο inbox. Αρα φανταζομαι δε θα εχει καποιο προβλημα η ip μου 16 λεπτά πριν, Billator είπε Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ στην περίπτωση σου για να μπεις αυτόματα στα spam είναι επειδή στέλνεις συστημένα μαζικά. Η Google προτείνει να τα κάνεις host σε Google Drive και να κάνεις share το url. Ναι και εγω πιστευω οτι αυτος ηταν ο λογος. Γενικα ξερεις αν διορθωνεται αυτο? Ειναι προσωρινο το blacklist η για παντα?
Kiriakos-GR Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, geo132 είπε Αυτη η διευθυνση email χρησιμοποιειται για επαγγελματικους λογους Όλοι εμείς που αποκηρύξαμε την ανωνυμία, χρησιμοποιούμε μισθωμένες υπηρεσίες. Είναι καιρός να δημιουργήσεις την προσωπική σου σελίδα, να φιλοξενεί δείγματα της δουλειάς σου, και να έχεις πραγματικά προσωπικό εμαιλ. Το Gmail ξέχνα το. Δες τα πακέτα στο Papaki.gr Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από Kiriakos-GR
geo132 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 13 ώρες πριν, Kiriakos-GR είπε Όλοι εμείς που αποκηρύξαμε την ανωνυμία, χρησιμοποιούμε μισθωμένες υπηρεσίες. Είναι καιρός να δημιουργήσεις την προσωπική σου σελίδα, να φιλοξενεί δείγματα της δουλειάς σου, και να έχεις πραγματικά προσωπικό εμαιλ. Το Gmail ξέχνα το. Δες τα πακέτα στο Papaki.gr ευχαριστω για την συμβουλη ισως στο μελλον κινηθω ετσι. Προς το παρον με ενδιαφερει πως το συγκεκριμενο mail που χρησιμοποιω συνεχισει να λειτουργει σωστα γιατι αυτο ειναι το mail με το οποιο επικοινωνω αρκετο καιρο. ψαχνοντας γενικα για το θεμα κατεληξα οτι ισως το προβλημα ειναι οτι εχω μπει σε blacklists. τσεκαρα ενα site to mail-tester.com και με βγαζει σε 4 λιστες(παρακατω παραθετω εικονα) επειτα τσεκαρα ενα δοκιμαστικο mail Που εφτιαξα χθες και με βγαζει σε 2 απ αυτες τις λιστες (λιστες sorbs) και οχι σε ολες. Αρα πιθανολογω οτι η ip μου εχει μπει σε 2. Ισχυει αυτο που λεω; εαν καποιος ξερει ας μου απαντησει ξερει καποιος αν υπαρχει τροπος να βγω απ αυτες τις λιστες.Υπαρχει καποιο χρονικο οριο που σε κρατανε; Ψαχνω διαφορους τροπους αλλα φοβαμαι οτι μπορω να μπλεξω χειροτερα.
NikosKallithea Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι με τις λίστες. Αυτο που μπορεις να κανεις και εφοσον αυτοι στους οποιους στέλνεις ειναι συνεργάτες σου, είναι να τους στείλεις ενα ενημερωτικό εμαιλ και να τους παρακαλέσεις να βλέπουν τα σπαμ και αν μπορούν να φτιάξουν ενα φίλτρο ώστε τα εμαιλ σου να μην καταλήγουν εκει ...και εννοείται να αλλάξεις στρατηγική στην αποστολή των εμαιλς
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Θα τους ζητήσεις να σε βάλουν στις επαφές τους ώστε να μην πηγαίνουν στο σπαμ
geo132 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι με τις λίστες. Αυτο που μπορεις να κανεις και εφοσον αυτοι στους οποιους στέλνεις ειναι συνεργάτες σου, είναι να τους στείλεις ενα ενημερωτικό εμαιλ και να τους παρακαλέσεις να βλέπουν τα σπαμ και αν μπορούν να φτιάξουν ενα φίλτρο ώστε τα εμαιλ σου να μην καταλήγουν εκει ...και εννοείται να αλλάξεις στρατηγική στην αποστολή των εμαιλς Εχω ηδη μιλησει σε συνεργατες να τσεκαρουν στα spam και να με βγαλουν, απλα το προβλημα προκυπτει οτι ενα ποσοστο αυτων των emails ειναι εταιριες τις οποιες δεν μπορω να προσεγγισω μεσω καποιας αλλης πλατφορμας (social media) και οταν το mail παει στα spam πολυ πιθανο να μην το διαβαζουν. Γενικα εκανα αρκετο ψαξιμο σημερα και κατεληξα οτι μαλλον το προβλημα ειναι απο τη Blacklist : BACKSCATTERER οπου εκει μπαινεις λογω των bounce (πχ οταν στειλεις σε mail που ειναι Full η σε διευθυνσεις που δεν υπαρχουν κλπ) . Μπηκα λοιπον στο site τους και φαινεται οτι το νωριτερο στις 4 Μαιου ισως βγω. Οποτε αν το προβλημα ειναι απο αυτη τη blacklist ελπιζω οτι δεν θα καταληγουν παλι στα spam τα emails. Eπισης στο ιστορικο τους φαινεται οτι εχω ξαναμπει τα τελευταια 2 χρονια, , κατι το οποιο δεν το ειχα καταλαβει το προηγουμενο καιρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα