Προς το περιεχόμενο

NEC ND 2510/DL (Double Layer DVD+RW) Bulk + SW Αξίζει;

nickaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα παιδιά το NEC ND 2510/DL (Double Layer DVD+RW) Bulk + SW

στο shop21.Βασικά εγώ θέλω να πάρω ένα DVD Recorder ο άνθρωπας μιας και έπεσαν οι τιμές τους...Αλλα αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι πως είναι double layer και σε τόσο χαμηλή τιμή. Μην αρχίσουμε τώρα ότι ειναι dual sided αφου το λέει καθαρά " DVD-Recorder της NEC γράφει και σε δισκάκια δισκάκια διπλής στρώσης (DVD+R double layer) Γράψτε ως και 8,5GB σε ένα δισκάκι " Και για να διαπιστώσετε ότι όντως είναι DL το μηχάνημα το speed στα DL 2.4x :wink: ...

και τα specs είναι:

http://www.necd.de/productdetail.php?id=1090

Ταχύτητα εγγραφής:

DVD+R (Διπλής στpώσης): 2.4X max.

DVD-R: 8X max.

DVD-RW: 4X max.

DVD+R: 8X max

DVD+RW: 4X max.

CD-R: έως 32X

CD-RW: 16X

Συνοδευτικό λογισμικό:

Nero Express 6

Αξίζει να το αγοράσω? ή μόλις θα βγούν(αφού πέσουν οι τιμές γιατι όπως είπε και ο disc maker Mitsubishi Kagaku Media Co. Ltd. θα κοστίζουν περίπου ?1,500 (US$13.30) per disc in Japan) και τα verbatim(Mitsubishi) ή Philips DVD+R και θα πάω να κάψω κανα DVD DL δεν θα μπορώ και θα θέλει ιστορίες τύπου θα καίω DVD DL μόνο μιας μάρκας και άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα?Και δεν πιστέυω να είναι τύπου γράφεις καμοιά 10αριά DVDs και μετά στον κάδο ανακύκλωσης..... :roll:

Δημοσ.
....Μην αρχίσουμε τώρα ότι ειναι dual sided αφου το λέει καθαρά " DVD-Recorder της NEC γράφει και σε δισκάκια δισκάκια διπλής στρώσης (DVD+R double layer) Γράψτε ως και 8,5GB σε ένα δισκάκι " Και για να διαπιστώσετε ότι όντως είναι DL το μηχάνημα το speed στα DL 2.4x :wink: ...

μα όταν μιλούσαμε για double sided και για double/dual layer μιλούσαμε για τα δισκάκια και όχι για τα drives... μάλλον τα μπερδεψες λίγο...

Αξίζει να το αγοράσω? ή μόλις θα βγούν(αφού πέσουν οι τιμές γιατι όπως είπε και ο disc maker Mitsubishi Kagaku Media Co. Ltd. θα κοστίζουν περίπου ?1,500 (US$13.30) per disc in Japan) και τα verbatim(Mitsubishi) ή Philips DVD+R και θα πάω να κάψω κανα DVD DL δεν θα μπορώ και θα θέλει ιστορίες τύπου θα καίω DVD DL μόνο μιας μάρκας και άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα?Και δεν πιστέυω να είναι τύπου γράφεις καμοιά 10αριά DVDs και μετά στον κάδο ανακύκλωσης..... :roll:

Δεν νομίζω, όπως αναφέρθηκε από τον προηγούμενο φίλο, να μπορεί να σου απαντήσει κανείς με σιγουριά... Παρ'όλα αυτά, μέχρι τώρα μόνο η Mitsubishi έχει κατασκευάσει dl δισκάκια, οπότε δεν μπορούμε με ακρίβεια να ελένξουμε τη συμβατικότητα χωρίς να υπάρχει ποικιλία στην αγορά... η philips νομίζω (με κάποια επιφύλαξη, θα το τσεκάρω να σας πω αν ενδιαφέρεστε) έχει βγάλει και αυτή DL δισκάκια, τα οποία όμως είναι ουσιαστικά mitsubishi με άλλο label...

Αν ήμουν εγώ στη θέση σου, και αν δεν λυπόμουν 30€ από την τσέπη, θα το έπερνα... από την άλλη, υπάρχει και η φθηνότερη λύση του 2500Α που είναι ακριβώς ίδιο drive και με hacked firmware το κάνεις 2510... πάντως είναι πολύ νωρίς ακόμα για DL, αφού να φανταστείς πως το official firmware του 2510 δεν έχει ακόμα bitsetting (και είναι και άλλες εταιρίες με αυτή τη παράληψη), κάτι που κάνει το DL ασύμβατο... Βέβαια, είπαμε... hacked υπάρχει και για αυτό...

Σημειώνω πως σε λίγο καιρό θα βγούν και 4Χ DL

• Super Moderators
Δημοσ.

pisteuw pws den a3izei...prwton giati ston xrono pou sou pairnei na grapseis me 2.4x enw dual layer dvd grafeis polla perissotera single layer se 12x ase pou ta diskakia einai panakriva...pisteuw oti 8a a3izei otan vgei se 4x kai asfalws se 8x kai panw...ekei 8a einai ola ta lefta...

Δημοσ.

se site stin ameriki (merittime.com) ta dl diskakia exoun 3 $ . distixos ta metaforika akomi ine asimfora alla me ligi ipomoni tha pesoun i times ke edo, otan erthoun kapioa stigmi. to nec 2500 douleui ke san dl burner (iparxoun malista arketa hacked firmware. (dangerous brothers, herrie etc) . oraio program ine to dvdinfo pro me polles endiaferouses litourgies

Δημοσ.

Δηλαδή είναι καλό... Επειδή δεν ψάχνομαι και τόσο για dl αλλα απλά ήθελα ένα recorder...Δεν νομίζω να πάρω το NEC 2500 για τον λόγο ότι δεν θέλω να κάνω πατέντες...

Δημοσ.

Είπα να αγοράσω νέο αντιγραφικό (μεχρι και τώρα γράφω μόνο cd με plextor 2x, το κάθε δισκάκι παίρνει 38 λεπτά να γραφτεί). Ήθελα dvd-r, κοίταξα στη σελίδα του πλαισίου και βρήκα ανάμεσα στα φθηνότερα το 2510 DL.

Αφού έτσι και αλλιώς θα έπαιρνα αντιγραφικό γιατί να μην πάρω αυτό που είναι και dl. Πιστέψτε με, 45 λεπτά για 8.5 gb δεν είναι τίποτα μπροστά σε 38 λεπτά για 700 mb. Θα γράφω μόνο μονής επίστρωσης μέχρι τα dl να αποκτήσουν προσιτές τιμές και μέχρι τότε δεν θα έχει λήξει η εγγύηση (1 έτος) για να αντιμετωπίσω τυχόν ανωμαλίες (όπως μη εγγραφή dl αν και αυτό το ελέγχεις με το δισκάκι που σου δίνει μαζί με το αντιγραφικό).

Δημοσ.

Σιγά μη δίνουν DL δισκάκι μαζί με το αντιγραφικό! Εδώ ούτε απλό DVD δισκάκι μιας όψης δε δίνουν φίλε Coilworks

Κι εγώ πιστεύω ότι οι τιμές θα πέσουν κι άλλο στα dvdrecorders DLayer. Άλλωστε κοιτάξτε πού έχουν φτάσει τα απλά CDrecorders! 30euro!

Και μην πει κανείς ότι αποκλείεται να φθάσουν εκεί οι τιμές γιατί και τα απλά cdrecorders πριν 2-3χρόνια είχαν πάνω από 100.000 (>300euro δηλ)

Επίσης η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και ήδη γίνονται συσκέψεις για τα νέα DVDrecorders που θα γράφουν απλά DVD σε 16Χ και dual layer σε 8x.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...