Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε;  μέχρι 1100€
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;  Ελλαδα
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα;  Όχι 
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούργιες 
5) Μέγεθος οθόνης; δεν έχω όριο 
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); Όχι, καλό θα ήταν όμως IP68
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Πολυ
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Να είναι τίμιο 
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Όχι 
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; Internet, YouTube, Mail περισσότερο για φωτογραφία.(Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)

Γειά σας.

Ψάχνω κινητό με πολύ καλή απόδοση σε φωτογραφίες(ημέρας και χαμηλού φωτισμού)περισσότερο και βίντεο σε δεύτερη μοίρα. Να εχει και μια τίμια μπαταρία. Τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα. Δεν με ενδιαφέρει το λογισμικό. Σκέφτομαι και android και IOS.

Αρχικά πριν από δικές σας προτάσεις θα ήθελα να μου πείτε ποιο προτείνετε μεταξύ S22+ και iphone 13. Έχω δει πολλά βίντεο και reviews. Κάποιοι λένε ότι κάνανε μετάβαση σε iphone 13 απο S21+ γιατί η αυτονομία ήταν άσχημη. (Πιο καλο σε αυτονομία το iphone 13 από S21+ καιS22+;)Παρόλο πού χάσανε σε ζουμ και κάποια άλλα χαρακτηριστικά λένε ότι είναι πιο all around φωτογραφικά σε απόδοση το iphone. Τώρα ποσο και αν είναι το S22 καλύτερο σε φωτογραφίας απο το S21 δεν από ξέρω. Ίσως σε βραδινές να εχει καλύτερο αποτέλεσμα. Απο δείγματα που έχω δει μεταξύ S22 και iphone 13 εξαρτάται από την περίσταση (και το γούστο) και δεν νομίζω ότι υπάρχει καθαρός νικητής. Σε βίντεο νομίζω ακόμα υπερέχει το iphone. 

Εσείς τι πιστεύετε; Εάν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σας ακούω με χαρά. 

Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από Dimash18
Δημοσ.

43 λεπτά πριν, Dimash18 είπε

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε;  μέχρι 1100€
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;  Ελλαδα
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα;  Όχι 
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούργιες 
5) Μέγεθος οθόνης; δεν έχω όριο 
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); Όχι, καλό θα ήταν όμως IP68
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Πολυ
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Να είναι τίμιο 
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Όχι 
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; Internet, YouTube, Mail περισσότερο για φωτογραφία.(Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)

Γειά σας.

Ψάχνω κινητό με πολύ καλή απόδοση σε φωτογραφίες(ημέρας και χαμηλού φωτισμού)περισσότερο και βίντεο σε δεύτερη μοίρα. Να εχει και μια τίμια μπαταρία. Τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα. Δεν με ενδιαφέρει το λογισμικό. Σκέφτομαι και android και IOS.

Αρχικά πριν από δικές σας προτάσεις θα ήθελα να μου πείτε ποιο προτείνετε μεταξύ S22+ και iphone 13. Έχω δει πολλά βίντεο και reviews. Κάποιοι λένε ότι κάνανε μετάβαση σε iphone 13 απο S21+ γιατί η αυτονομία ήταν άσχημη. (Πιο καλο σε αυτονομία το iphone 13 από S21+ καιS22+;)Παρόλο πού χάσανε σε ζουμ και κάποια άλλα χαρακτηριστικά λένε ότι είναι πιο all around φωτογραφικά σε απόδοση το iphone. Τώρα ποσο και αν είναι το S22 καλύτερο σε φωτογραφίας απο το S21 δεν από ξέρω. Ίσως σε βραδινές να εχει καλύτερο αποτέλεσμα. Απο δείγματα που έχω δει μεταξύ S22 και iphone 13 εξαρτάται από την περίσταση (και το γούστο) και δεν νομίζω ότι υπάρχει καθαρός νικητής. Σε βίντεο νομίζω ακόμα υπερέχει το iphone. 

Εσείς τι πιστεύετε; Εάν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σας ακούω με χαρά. 

Ευχαριστώ. 

(1) Samsung Galaxy S22 ultra 

(2) Google Pixel 6 pro

(3) Huawei P50 Pro 

Αυτή είναι η σειρά από εμένα.

• Like 1
Δημοσ.

Το P50 χωρίς google services ή με την ντεμι λύση δεν θα σπάει νεύρα; Αλλιώς νομίζω θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές. Έχει η γυναίκα μου το P30 Pro και είναι φοβερό. Το  google μόνο από Amazon για καλή υποστήριξη έτσι; Το ultra θα το πιάσω από κοντά να το δώ.

Μεταξύ iphone 13 και S22+ ποιο προτείνεις GATE123;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Dimash18 είπε

Μεταξύ iphone 13 και S22+ ποιο προτείνεις GATE123;

Το Samsung.

Αν σκέφτεσαι για iPhone καλύτερα κοίτα το iPhone 13 Pro Max

Το  google μόνο από Amazon για καλή υποστήριξη έτσι; 

Εεε ναι.

Το P50 χωρίς google services ή με την ντεμι λύση δεν θα σπάει νεύρα; Αλλιώς νομίζω θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές. Έχει η γυναίκα μου το P30 Pro και είναι φοβερό. 

Υπάρχουν λύσεις αλλά εσύ αποφασίζεις.

Όπως είπες έρχονται σε δεύτερη μοίρα αυτά.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.

Ευχαριστώ GATE.

Εγώ ήξερα από αυτά πού διάβαζα ότι το iphone 13 έχει τίμια αυτονομία. Αυτά που γράφει κάτοχος για μετά από 5 ώρες ενεργή οθόνη 20% είναι αρκετά άσχημα .

Εντωμεταξύ στο Dxomark το iphone13 στην μπαταρία παίρνει score 74 ενώ το S22+ και ultra με exynos 60. Δηλαδή πόσο θα έχουν ενεργη οθόνη αυτά μέχρι να κλείσουν; Είτε το  dxomark είναι ότι να ναι ειτε το iphone13 θα διορθώσει με update.

Τι να πω.

Δημοσ.

Εαν θες τόσο πολύ σε φωτο πας σε μια z5 με έναν 24 120 και ξεχνάς κινητό για πάντα. Αλλιώς για all around πάρε ένα iphone και ανέβαζε σε cloud.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχεις άδικο αλλά είμαι πιο πολυ του  point and shoot...δεν θα ασχοληθώ με ρυθμίσεις και φακούς πιστεύω. Άσε που θα κουβαλάς και ήδη ένα κινητό συν την κάμερα παντού. 

Εγώ έκλεινα προς iphone13 αλλά αυτό που λέει κάτοχος για 20% μετά από 5 ώρες ενεργής οθόνης είναι λίγο deal braker. Δεν λέει όμως τι χρήση έκανε αυτές τις 5 ώρες. 

Ακόμα ένας στο forum ανέβασε φώτο με περίεργες γραμμές όταν άνοιγε την κάμερα του iphone 13. Κρίμα τέτοια ατυχία 

Επεξ/σία από Dimash18
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dimash18 είπε

Ευχαριστώ GATE.

Εγώ ήξερα από αυτά πού διάβαζα ότι το iphone 13 έχει τίμια αυτονομία. Αυτά που γράφει κάτοχος για μετά από 5 ώρες ενεργή οθόνη 20% είναι αρκετά άσχημα .

Εντωμεταξύ στο Dxomark το iphone13 στην μπαταρία παίρνει score 74 ενώ το S22+ και ultra με exynos 60. Δηλαδή πόσο θα έχουν ενεργη οθόνη αυτά μέχρι να κλείσουν; Είτε το  dxomark είναι ότι να ναι ειτε το iphone13 θα διορθώσει με update.

Τι να πω.

Μην βλέπεις τον Dxomark.

Καλύτερα από εμπειρίες αληθινές.

Σου είπα αν θες iPhone πας στο 13 pro max.

Είναι στα λεφτά σου.

Αλλά σαν συνολικό κινητό χωρίς προβλήματα (εγγύηση, service, Google service κλπ) είναι το Samsung S22 ultra

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα μετάβαση από S21+ σε iPhone 13 Pro. Συνειδητά δεν πήρα το Pro Max επειδή είναι τεράστιο και δεν βολεύει καθόλου στο δικό μου χέρι. 

Η οθόνη του iPhone έχει ξεκάθαρα πιο ρεαλιστικά χρώματα. Του Samsung είχαν μπλέ απόχρωση και γενικά τα έδειχνε oversaturated. Σίγουρα πιο εντυπωσιακά στο μάτι αλλά μη ρεαλιστικά. 

Επίσης η κάμερα είναι αισθητά καλύτερη ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού που ήταν και ο βασικός λόγος που έδιωξα το S21+.  Γενικώς από την κάμερα του iPhone ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Aνοίγει ακαριαία και ειναι ετοιμο να τραβηξει φωτο πιο γρηγορα απο το Sam.  Αν στην σειρά S22 δεν εχουν φτιάξει το μέτριο Software θα προτεινα να πας καρφί στο iPhone. (Eιχα και πριν αλλα Samsung κινητά, αλλά "πρόβλημα" με κάμερα που δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα, συνάντησα μόνο στο 21+)

Η αυτονομία μπαταρίας προφανώς είναι μικρότερη στο 13 απο το S21+ αλλά όχι ανησυχητική. Τουλάχιστον αυτό έδειξε η προσωπική μου εμπειρία. Το S21+ ειχε πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας, δε ξέρω γιατί λένε το αντίθετο.  Ίσως οι εκδόσεις με Snapdragon να είχαν μικρότερη, δε γνωρίζω. 

Αν σε βολεύει το Pro Max στο χέρι, και αποφασίσεις να πας σε iPhone,  μάλλον αξίζει τα έξτρα 100€ για την αυτονομία.

Ακόμη και το απλό iPhone 13 που αναφέρθηκε ισως ειναι καλύτερο σε κάμερα διοτι στη Samsung το προβλημα δεν ηταν στους σένσορες, αλλά στο υπερβολικό software που ακομα και μετα απο πολλά updates δεν βελτιώθηκε. 

Προηγουμένως είχα αποκλειστικά Android κινητά, είναι το πρώτο μου Apple, οπότε δε με λες και Fanboy. 

Επεξ/σία από jodact
  • Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Dimash18 είπε

Ευχαριστώ GATE.

Τι να πω.

Έχουμε στην οικογένεια και S21+ και iphone 13

Εγώ ψηφίζω δαγκωτό S21+

Σε όλα του καλύτερο… οθόνη, χρώματα, φωτογραφίες, μπαταρία…

Και σίγουρα θα το βρεις και σε πιο λογική τιμή…

Εκτός και αν θέλεις το απόλυτο κινητό για φωτογραφίες που είναι η σειρά S ultra…

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν το S21+ είναι σε ολα αυτά καλύτερο απο το iphone 13 τότε το S22+ θα είναι ακόμα καλύτερο φαντάζομαι μίας και βγάζει ίδιας ποιότητας φωτογραφίες ημέρας και καλύτερες σε χαμηλό φωτισμό απο το S21+

Από μπαταρία πώς τα πάει το S21+?

Από άποψη εμφάνισης έχω πιάσει και το iphone 13 και το S22+ το Samsung μου αρέσει πιο πολύ. Στο χέρι ειδικά με το νέο σχεδιασμό και το γυαλί στο S22 τον σχεδιασμό το πάχος και στα δύο έχεις την ίδια premium αίσθηση πράγμα που δεν περίμενα να πω μιας και τα iphone ήταν πάντα σχεδόν ανώτερα σε αίσθηση στο χέρι. 

Από λογισμικό εντάξει δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ios πάνω από μερικά λεπτά που χάζευα το iphone11 φίλου μου και όσο το δοκίμασα σε μαγαζί. Δεν ξέρω εάν θα μου αρέσει παραπάνω, το ίδιο ή λιγότερο από android. Στην κάμερα έχω δεί χίλια βίντεο συγκριτικά, reviews και σχόλια δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα ποιο υπερέχει. Άλλες φορές το Samsung αλλες το iphone. Περισσότερο τείνω να βλέπω ότι δίνουν στο iphone λίγο καλύτερα σχόλια στην κάμερα απ ότι στο S22+.

Ενα βασικό δίλημμα είναι η διάρκεια μπαταρίας. Έχω δεί σε ιδιο κανάλι youtube διάρκεια on screen time 4ωρες και 13 λεπτά για το S22 plus, 9 ώρες και 34 το iphone13 και 8 ώρες και 36 το iphone 13 pro max. Για το καθένα έχει βίντεο. Τώρα πώς το 13 έβγαλε περισσότερο on screen από το pro max...μάλλον λόγο διαφορετικής χρήσης. Αν και η ρουτίνα στο βίντεο φαίνεται η ίδια. Πότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος από όλα τα σχόλια και βίντεο πού βλέπεις  Επίσης και αυτό που λέει φίλος στο φόρουμ για 20% μπαταρία μετά από 5 ώρες on screen στο iphone 13 τείνει προς την ιδια κακή αυτονομία πού αναφέρεται στο YouTube για το S22 plus. Εάν διορθωθεί με update στο iphone καλός. 

Έχει βγάλει πριν μερικές ώρες ένας youtuber Daniel Sin συγκριτικό cameras μεταξύ S22 plus και iphone 13. Τα δικά του συγκριτικά είναι καλά.

Επεξ/σία από Dimash18
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και κάτι άλλο πώς δικαιολογείται η τόσο μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ πχ netmobile και public στο iphone 13; Στο ένα στα 760 περίπου στο άλλο 900 Διαφορά εγγύησης; Παραεισαγωγη; Δεν έχω αγοράσει ποτέ από τέτοια μαγαζιά, μέχρι στιγμής κάτοχος xiaomi και πάντα έπαιρνα από τους επίσημους αντιπροσώπους λόγο εγγύησης. 

Καταλαβα από τα πρώτα προτεινόμενα κινητά στην τιμή που ανέφερα ότι μιλάμε για τιμές skroutz.

Επεξ/σία από Dimash18
Δημοσ.

Για το oneplus 9 pro και την συνεργασία με Hasselblad φωτογραφικά τι άποψη έχετε; Αξίζει.  Ειναι σε δελεαστικό εύρος τιμης. Είναι vfm;

Στο διαδίκτυο διαβάζεις τα χίλια μύρια. Τα τρία βασικά. Υπερθέρμανση κατά την χρήση, ακόμα και με την χρήση κάμερας. Διαφορά χρωμάτων μεταξύ βασικού φακού και wide μιας και από ότι λένε η Hasselblad αφορά μόνο τον βασικό φακό. Οχι την αναμενόμενη απόδοση σε φωτογραφίες. Πολλά bugs με το update σε android 12 και χειρότερη απόδοση σε νυχτερινές λήψεις. 

Εχει κάνεις να μας πει τι ισχύει;

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Dimash18 είπε

Για το oneplus 9 pro και την συνεργασία με Hasselblad φωτογραφικά τι άποψη έχετε; Αξίζει.  Ειναι σε δελεαστικό εύρος τιμης. Είναι vfm;

Στο διαδίκτυο διαβάζεις τα χίλια μύρια. Τα τρία βασικά. Υπερθέρμανση κατά την χρήση, ακόμα και με την χρήση κάμερας. Διαφορά χρωμάτων μεταξύ βασικού φακού και wide μιας και από ότι λένε η Hasselblad αφορά μόνο τον βασικό φακό. Οχι την αναμενόμενη απόδοση σε φωτογραφίες. Πολλά bugs με το update σε android 12 και χειρότερη απόδοση σε νυχτερινές λήψεις. 

Εχει κάνεις να μας πει τι ισχύει;

Φίλε μου στην φωτογραφία είναι S22 ultra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ευρώπη (στην σειρά S22) έχω διαβάσει πολλά θέματα με τον Exynos σε σχέση με lag στην απλη καθημερινή χρήση του λογισμικού και στην ταχύτητα κλείστρου της κάμερας. Σε τέτοιο εύρος χρημάτων είναι κρίμα. Γενικα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βάζουν δύο επεξεργαστές. Έστω βάλε αυτό με τον Exynos πιο χαμηλά χρηματικά. 

Σε αντίθεση το OP 9 απ ότι φαίνεται από σχόλια χρηστών έχει στρώσει αρκετά στα θέματα που είχε με υπερθέρμανση, αυτονομια μπαταρίας και απόδοση κάμερας. 

Επεξ/σία από Dimash18

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...