Προς το περιεχόμενο

[Gaming Monitor] Lenovo Legion Y27q-20 27 Inch 165Hz, ~315€ από Amazon UK.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, XghosT7 είπε

Έχουν το ίδιο Panel (27GL850), άρα είναι ίσα σε αυτό. Βάση με αξιολόγηση του rtings, το DELL έχει χάλια χρώματα από την εργοστασιακή ρύθμιση, αυτό θα αναγκάσει κάποιον που θέλει ακρίβεια χρωμάτων να σκάσει 200+ ευρώ για να πάρει Calibrator ώστε να τα ρυθμίσει χειροκίνητα. Επίσεις, τα μαύρα τα δείχνει χειρότερα από το Legion Y27. 

Η διαφορά χρημάτων με μεταφορικά + φθηνότερο κατάστημα Skroutz (όχι Beboo γιατί είναι μάπα) βγαίνει στα 96,28 ευρώ.

Και οκ, Amazon είναι ρε συ, πόσο να αργήσει πια αν πάθει κάτι το Monitor? έχω ακούσει για άσχημες περιπτώσεις και από Ελληνικά καταστήματα.

Έχω τη συγκεκριμένη οθόνη και δεν χρειάστηκα τίποτα από τα παραπάνω. Το μαύρο είναι ούτως ή άλλως θέμα των IPS panels και στις οθόνες ισχύει πάντα και το θέμα τύχη, κομμάτι με κομμάτι διαφέρει. Σε κάθε περίπτωση η Dell είναι εξαιρετική οθόνη αλλά τα 70 ή 90+ που κοστίζει επιπλέον ίσως είναι dealbreaker για κάποιους.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, XghosT7 είπε

Έχουν το ίδιο Panel (27GL850), άρα είναι ίσα σε αυτό. Βάση με αξιολόγηση του rtings, το DELL έχει χάλια χρώματα από την εργοστασιακή ρύθμιση, αυτό θα αναγκάσει κάποιον που θέλει ακρίβεια χρωμάτων να σκάσει 200+ ευρώ για να πάρει Calibrator ώστε να τα ρυθμίσει χειροκίνητα. Επίσεις, τα μαύρα τα δείχνει χειρότερα από το Legion Y27. 

Η διαφορά χρημάτων με μεταφορικά + φθηνότερο κατάστημα Skroutz (όχι Beboo γιατί είναι μάπα) βγαίνει στα 96,28 ευρώ.

Και οκ, Amazon είναι ρε συ, πόσο να αργήσει πια αν πάθει κάτι το Monitor? έχω ακούσει για άσχημες περιπτώσεις και από Ελληνικά καταστήματα.

Για βλαβες στα Dell , εχεις α κανεις με την ιδια την εταιρια και η ανταποκριση τους ειναι αηδιαστηκα γρηγορη που χαλαει την πιατσα . 

Πριν αρκετα χρονια , ειχα παρει οθονη απο εδω - το ινσομνια- οπου το παιδι μου την εδωσε με ορισμενα καμμενα πιξελ και επειδη ηταν ακομα στην εγγυηση , ηρθε βανακι της Ντελλ και μου εφερε καινουργια .... 

No questions asked , μονο τον σειριακο την οθονης ηθελαν 

Δημοσ.

Να έρθει είναι προπληρωμένα τα τέλη. Αν χρειαστεί να την στείλεις πίσω, τι ισχύει με το τελωνείο ?

Δημοσ.

Δεν είναι άσχημη δεν προσφορά για κάποιον που θέλει να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερα.

απο την άλλη το rtings λεει

The Lenovo Legion Y27q-20 and the Gigabyte M27Q have very similar gaming performances, so they mainly differ in features. The Lenovo has better ergonomics because it allows for swivel and pivot adjustments. On the other hand, the Gigabyte gets brighter to combat glare, displays a wider range of colors in HDR, and offers more features, like USB-C input and a Picture-in-Picture mode.

αν και αυτή δεν θα την έπαιρνα γιατί έχει θέματα με την αξιοπιστία.

The Lenovo Legion Y27q-20 and the Dell S2721DGF are very similar overall. The Dell has better ergonomics, better reflection handling, and higher peak brightness in both SDR and HDR. However, the Lenovo has significantly better color accuracy out of the box

.brightness και τοπική υποστήριξη dell ίσως να αξίζουν 70€ (405 έμμεσα στον Γερμανό). 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, bower είπε

brightness και τοπική υποστήριξη dell ίσως να αξίζουν 70€ (405 έμμεσα στον Γερμανό). 

Προσωπικά εγώ προτιμώ την εμφάνιση του Y27Q αλλά αν κάποιος έχει κάρτα Eurobank και δεν τον νοιάζει η εμφάνιση ναι οκ, ίσως και να αξίζει.

Στις 26/4/2022 στις 5:10 ΜΜ, leros2004 είπε

Να έρθει είναι προπληρωμένα τα τέλη. Αν χρειαστεί να την στείλεις πίσω, τι ισχύει με το τελωνείο ?

Μίλησα με το Support της Amazon. Η Amazon θα επιστρέψει το κόστος τον μεταφορικών η θα δώσει prepaid label αλλά θα ξανά χρειαστεί να πληρώσεις Import Fees και αυτά θα διαφέρουν ανάλογα με ποια μεταφορική έστειλες το Monitor. Δεν μου άρεσε αυτό, θα προτιμούσα εφόσων πληρώθηκαν μια φορά τα Import Fees σε ευρωπαική χώρα να ΜΗΝ χρειαστεί να ξανά πληρωθούν ΕΦΟΣΩΝ επιστρέφει το προιόν στον retailer που αγοράστηκε για επισκευή / refund.

Δημοσ.

Έχω επιστρέψει πίσω στο αγγλικό άμαζον μετά την αποχώρηση της Αγγλίας απο την E.U. Η διαφορά όμως είναι οτι εγώ είχα επιλέξει να πάρω refund και οχι να αποσταλεί νεο αντικείμενο για αντικατάσταση.

Πληρώνεις τα μεταφορικά χωρίς το τελωνείο. Το τελωνείο το πληρώνει ο παραλήπτης, δηλαδή η αμαζον.

Στέλνεις την απόδειξη και σου κάνουν refund τα λεφτά της επιστροφής (και εαν το έχεις επιλέξει και του αντικειμένου που επιστρέφεις φυσικά). Μακροπρόθεσμα βγαίνεις με 0 χρέωση, αλλά βραχυπρόθεσμα, ναι, πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου καθώς επειδή είναι εκτός EU, τα μεταφορικά ειναι ακριβά. 

Στην πράξη τώρα, εγώ με ελτα που έστειλα δεμα προς αγγλία, το είχα στείλει παρασκευή, δευτέρα ήταν αγγλία, τρίτη παρέλαβαν, το άνοιξαν εντός της εβδομάδας και έκαναν το refund. Στην ελληνική τράπεζα φάνηκαν μετά απο 3-4 μέρες οπότε υπολόγιζε πως τα λεφτά σου θα τα πάρεις πίσω αλλά σε 10-12 μέρες.

Spoiler

Τους είχα πει στο chat αν ήθελαν να μου δώσουν return address κάποιο άλλο amazon που να ειναι στην EU αλλά αρνήθηκαν. Λογικά λόγω logistics υπάρχει θέμα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/4/2022 στις 2:18 ΜΜ, XghosT7 είπε

Για όσους αγόρασαν το Monitor, έψαξα αρκετά και μάλλον το Monitor θα έρθει με καλώδιο ρεύματος Αγγλίας άρα θα χρειαστούμε αντάπτορα ρεύματος από αγγλικό σε ευρωπαικό. Γνωρίζει κάποιος αν το να χρησιμοποιήσεις αντάπτορα ρεύματος θα μπορούσε να επηρεάσει την λειτουργεία του Monitor?

Βαλε EU καλώδιο τροφοδοσίας και θα παίζει κανονικά. Το UK είναι και αυτό στα 240V. 

Εχω πολλές ηλεκτρικές συσκευές τις οποίες μεταφέρω μεταξύ των 2 χωρών και αντί για αντάπτορα χρησιμοποιώ άλλο καλώδιο τροφοδοσίας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, XghosT7 είπε

Μίλησα με το Support της Amazon. Η Amazon θα επιστρέψει το κόστος τον μεταφορικών η θα δώσει prepaid label αλλά θα ξανά χρειαστεί να πληρώσεις Import Fees και αυτά θα διαφέρουν ανάλογα με ποια μεταφορική έστειλες το Monitor. Δεν μου άρεσε αυτό, θα προτιμούσα εφόσων πληρώθηκαν μια φορά τα Import Fees σε ευρωπαική χώρα να ΜΗΝ χρειαστεί να ξανά πληρωθούν ΕΦΟΣΩΝ επιστρέφει το προιόν στον retailer που αγοράστηκε για επισκευή / refund.

Όταν αγοράζεις εκτός ΕΕ, προφανώς και πληρώνεις τα όποια τέλη τελωνείου, αν χρειαστεί να σταλεί πίσω για τον οποιοδήποτε λόγο. 

Edit: τώρα είδα το από πάνω μήνυμα ότι τελικά δεν υπήρχε θέμα με το τελωνείο, αλλά γενικά (για αλλά καταστήματα), εσείς έχετε ευθύνη για πληρωμή τελωνείου. Ο πωλητής δεν έχει λόγο να χάσει και τα λεφτά από το προϊόν + κόστος τελωνείου. 

6 ώρες πριν, WaxOnWaxOff είπε

Τι καλωδιο θα χρειαστει ? Το κλασσικο που εχουν τα τροφοδοτικα η τυπου "μικυ" ? 

Πάρε αντάπτορα πρίζας, όχι ολόκληρο καλώδιο. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Χρησιμοποιημένο προϊόν που επιστρέφει πίσω συνοδευόμενο με την αρχική απόδειξη αγοράς κανονικά δεν έχει τελωνείο. 
στα ελαττωματικά συνήθως η αμαζον επιστρέφει χρήματα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θεωρητικα υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια για "επαναπατρισμο" απο σερβις/αντικατασταση ...κατι σε φαση να δηλωθει απο ελλαδα το προηγ.tracking number /declaration και οτι θα επαναπατριστει... παρολ αυτα οπως εγραψε πιο πανω ο wasd στην τελικη δεν προκειται να ζημιωθεις εξτρα ακομη και αν ζητησεις αντικατασταση...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, WaxOnWaxOff είπε

Μου ηρθε κατα τις 6 . Δεν περιμενα τοσο γρηγορα . 

Απο bleed πως σας φαινεται ? 

https://ibb.co/d6Q6bv2

Εγω νομιζω πως ειναι πολυ, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο. Εαν εσενα σου κανει, κρατησε το.

Γενικα σαν οθονη, τι σου αρεσει/δεν αρεσει τωρα που την εχεις στα χερια σου?

Επεξ/σία από umbrella co.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρω πως ειμαι ακριβος ο τυπος χρηστη που ειναι ασχετος/δεν τον νοιαζει η υποθεση με τις οθονες . (αλλοστε δεν μπορω καν να εντopiσω το bleed) 

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αγορα, για εμενα θα ελεγα ηταν η καλυτερη-λογικη μεταβαση .

Ακομα προσπαθω να συνηθησω την μεγαλυτερη διασταση  (πριν ειναι την 2412Μ) ,δεν περιμενα να μου φανει τοσο διαφορετικο . 

Βολευουν τα ακουστηκα που εχει , δεν ηξερα οτι περναει ηχος απο το displayport  , πλεον μπορω να εναλλαζω αμεσως πηγες . 

Στα πολυ θετικα , ανοιξα λιγο autocad και η μεγαλυτερη αναλυση θα με βοηθησει παρα πολυ . 

Το κακο ειναι πως με την 1650s δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα για τα 165hz  .

Στα ουδετερα , θα μπορουσε η βαση να ειναι πιο μικρη και το τροφοδοτικο ενσωματωμενο  (οντως ηρθε με αγγλικη πριζα)

Επεξ/σία από WaxOnWaxOff
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, WaxOnWaxOff είπε

Μου ηρθε κατα τις 6 . Δεν περιμενα τοσο γρηγορα . 

Απο bleed πως σας φαινεται ? 

https://ibb.co/d6Q6bv2

Χέρομαι που παρέλαβες τόσο γρήγορα. Δεν βλέπω backlight bleeding στην φωτογραφία που έχεις ανεβάσει, βλέπω όμως IPS Glow που απλά υπάρχει σε όλα τα IPS Monitors, αν δεν το θες η δεν σου αρέσει, δεν παίρνεις IPS εξαρχής.

Εγώ έχω το Monitor AOC Q27G2S/EU QHD 27' IPS, ανεβάζω φωτογραφία να συγκρίνεις με το δικό μου IPS Glow:

Spoiler

spacer.png

Τα δύο Monitors αυτά έχουν εντελώς διαφορετικό panel σκέψου. Η AOC χρησιμοποιεί panel της Innolux και η Y27 χρησιμοποιεί της LG. 

Επεξ/σία από XghosT7
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...