Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά δεν είναι τόσο καλό; Περιμένω να παραλάβω και θα δω. Πάντα είχα fritzbox, ποτέ δεν είχα κάποιο θέμα. Θα αντικαταστήσω το 7490 που είναι τόσα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Είδωμεν …

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, a400 είπε

Τελικά δεν είναι τόσο καλό; Περιμένω να παραλάβω και θα δω. Πάντα είχα fritzbox, ποτέ δεν είχα κάποιο θέμα. Θα αντικαταστήσω το 7490 που είναι τόσα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Είδωμεν …

Σε σχέση με των provider είναι πολύ καλύτερο.

Άλλα Wifi6 VDSL routers εκτός από ένα μέτριο και ακριβότερο Asus δεν υπάρχουν στην αγορά για να το συγκρίνω.

Σε σχέση με τα διπλής+ τιμής Asus/Netgear + H1600/Speedport Plus είναι χειρότερο.

Σε σχέση με τα φτηνά TP-Link ΑΧ routers + H1600/Speedport Plus είναι συγκρίσιμο, ακριβότερο μεν αλλά με περισσότερα features και μία συσκευή αντί για δύο.

Αν έχεις AX clients η διαφορά στο WIFI θα είναι πελώρια σε latency/σταθερότητα/bandwidth σε σχέση με ένα AC router όπως το 7490. Το QoS θα είναι αντίστοιχο, μόνο σε κάποια τελευταία Fritz υπάρχει fq_codel/cake σε beta firmware.

Βασικά αν δεν είναι διατεθειμένος κάποιος να ξοδέψει παραπάνω χρήματα η μόνη καλύτερη και λίγο πιο οικονομική λύση είναι να βάλει σε bridge mode το router του ISP, μετά ένα MikroTik/Ubiquiti ενσύρματο router και τέλος ένα TP-Link AX router/AP. Όμως χωρίς εμπειρία και γνώσεις θα είναι πολύ χρονοβόρο να τα ρυθμίσει όλα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
Δημοσ.

Εγω παρελαβα χθες, αλλα δεν εχω βρει χρονο ακομα να το ανοιξω.

Η συσκευασια του σιγουρα ειναι σφραγισμενη, αφου φαινεται οτι δεν εχει ανοιχτει ποτε!

Και να γιατι επιλεγουμε αμαζον.... 

Με παραγγελια την Τριτη 26/4 μου ελεγε οτι θα παραδοθει Δευτερα 2/5. Φυσικα παρελαβα χθες αφου ειχαμε αργια.

Κι ομως, σημερα μου ηρθε email οτι μου επιστρεφουν τα μεταφορικα (€8) επειδη αργησε μια μερα.... 😲

Ε τι να πεις αλλο, respect 😃 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, KoGi είπε

Εγω παρελαβα χθες, αλλα δεν εχω βρει χρονο ακομα να το ανοιξω.

Η συσκευασια του σιγουρα ειναι σφραγισμενη, αφου φαινεται οτι δεν εχει ανοιχτει ποτε!

Και να γιατι επιλεγουμε αμαζον.... 

Με παραγγελια την Τριτη 26/4 μου ελεγε οτι θα παραδοθει Δευτερα 2/5. Φυσικα παρελαβα χθες αφου ειχαμε αργια.

Κι ομως, σημερα μου ηρθε email οτι μου επιστρεφουν τα μεταφορικα (€8) επειδη αργησε μια μερα.... 😲

Ε τι να πεις αλλο, respect 😃 

Το ίδιο και σε μένα. Επέστρεψαν τα μεταφορικά λόγω καθυστέρησης.

@elpenor Ακόμα δεν έχω προλάβει να πειραματιστώ μαζί του αλλά από ταχύτητα, τραγικά τα πράγματα. ~ 10 Mbps διαφορά.

Επεξ/σία από Shyn
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Shyn είπε

@elpenor Ακόμα δεν έχω προλάβει να πειραματιστώ μαζί του αλλά από ταχύτητα, τραγικά τα πράγματα. ~ 10 Mbps διαφορά.

Με τι γραμμή και τι router το συγκρίνεις; Εγώ εκτός από τη VDSL μου (Nokia) το δοκίμασα και σε απλή ADSL (Broadcom) και οι επιδόσεις είναι ολόιδιες. Πραγματικά περίεργο...

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Shyn είπε

50. Με Speedport βγαζει 50-55Mbps, με το FritzBox 42-45.

Sorry που σε έχω πυροβολήσει με ερωτήσεις αλλά με έχει πιάσει η περιέργεια. Με το speedport έχεις CRC errors?

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, elpenor είπε

Sorry που σε έχω πυροβολήσει με ερωτήσεις αλλά με έχει πιάσει η περιέργεια. Με το speedport έχεις CRC errors?

Κανένα πρόβλημα. Ναι υπάρχουν μπόλικα.  Η υγρασία που έχει σήμερα κάνει χειρότερα τα πράγματα. Φαντάζομαι ότι φταίει ένα εξωτερικό καλώδιο rj11 που έχω τραβήξει από την παροχή στο router. 

Θα το ξανά δοκιμάσω όταν περάσω το νέο καλώδιο utp cat6. 

Από την άλλη δεν περιμένω κ πολλά. Φαίνεται ότι το speedport  δουλεύει καλύτερα για την γραμμή μου - μοντέλo dslam - απόσταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Shyn είπε

Κανένα πρόβλημα. Ναι υπάρχουν μπόλικα.  Η υγρασία που έχει σήμερα κάνει χειρότερα τα πράγματα. Φαντάζομαι ότι φταίει ένα εξωτερικό καλώδιο rj11 που έχω τραβήξει από την παροχή στο router. 

Θα το ξανά δοκιμάσω όταν περάσω το νέο καλώδιο utp cat6. 

Από την άλλη δεν περιμένω κ πολλά. Φαίνεται ότι το speedport  δουλεύει καλύτερα για την γραμμή μου - μοντέλo dslam - απόσταση. 

Άρα δεν είναι απίθανό το Fritz να κατεβάζει τον συγχρονισμό για να μειώσει τα CRC errors.

Όταν έχεις πολλά unrecoverable errors το throughput της γραμμής μειώνεται και υπάρχει και extra latency για να σταλεί ξανά το packet.

Πιστεύω ότι έχεις δίκιο ότι το Speedport δουλεύει καλύτερα στη γραμμή σου γιατί η διαφορά στα Mbit είναι πολύ μεγάλη, όμως θα μπορούσες να κάνεις και άλλες δοκιμές, πχ να δεις τον πραγματικό χρόνο που χρειάζεται για να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο, να δεις αν χάνονται pings την στιγμή που έχεις τερματισμένο upload/download όπως και το avg latency των pings για να αποφασίσεις πιο λειτουργεί καλύτερα για εσένα.

Όταν λες πολλά CRC errors τι εννοείς, εγώ πιστεύω ότι αν είναι πάνω από 500 την ώρα αρχίζει να είναι πρόβλημα (για άλλους ακόμα και λίγα είναι θέμα).

ping ntua.gr -n 50
Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
Στις 30/4/2022 στις 11:46 ΠΜ, elpenor είπε

Για να μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος πρέπει πρώτα να ψάξει να βρει τι προκαλεί τις αποσυνδέσεις σου (πχ μπορεί πολλά connections να κρασάρουν το router ή να έχεις πολλές παρεμβολές από τους γείτονες και η συσκευή σου να χάνει το wifi, μπορεί η γραμμή να έχει πολλά errors όταν έχει υγρασία, μπορεί να έχεις κάποια smart συσκευή που μπλοκάρει το router κλπ κλπ κλπ).

Αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι να μην δεις βελτίωση με το Fritz και δεν αποκλείω να έχεις παραπάνω προβλήματα.

Ιδίως αν το πρόβλημα σου είναι οι παρεμβολές στο wifi από τα δίπλα σπίτια τότε το Xiaomi με κινέζικο firmware είναι απίστευτα πιο δυνατό αφού τα Ευρωπαϊκά προϊόντα είναι υποχρεωμένα να έχουν πολύ μικρότερα όρια ακτινοβολίας.

Είχε αποσυνδέσεις η DSL αλλά δεν ξέρω αν κρασαρε λόγο φόρτου στο wifi 

Ο τεχνικός είπε στην αρχή υγρασία. 

Μετά ότι φταίει πως δεν έχει γίνει ευρυζωνική η γραμμή.

Και τέλος έκλεισα το wifi του , έβαλα το Xiaomi να παίζει και ψιλοησυχασα. Τώρα 

Τώρα πάω να μου δώσουν το καινούργιο modem  από τον ΟΤΕ γιατί δεν βλέπουν κάτι άλλο μιας και ξανάρχισε το νταχτιρντι.

Δηλαδή να μην μπω στην διαδικασία να το φλασαρω με openwrt λες(οχι ότι ασχολουμε και πολύ εδώ που τα λέμε)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, babyonboard είπε

Ο τεχνικός είπε στην αρχή υγρασία. 

Μετά ότι φταίει πως δεν έχει γίνει ευρυζωνική η γραμμή.

..............

ξανάρχισε το νταχτιρντι.

Από αυτά που γράφεις έχεις μία κακή γραμμή DSL, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις ότι από τη δική σου μεριά τα καλώδια και οι πρίζες είναι σε καλή κατάσταση και να βάλεις το καινούργιο router του OTE.

Δεν γνωρίζω αν το Fritz θα μπορούσε να σε βοηθήσει σε αυτό τον τομέα, δεν το αποκλείω αλλά δεν νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι αρκετές για να αξίζει να ξοδέψεις τόσα πολλά για να το δοκιμάσεις.

Θα πρέπει να περάσουν άλλο χαλκό ή να βάλουν κανένα κουτί VDSL κοντά σου για να βελτιωθεί πραγματικά η κατάσταση.

Πιθανότατα το router που έχεις τώρα από τον OTE να είναι κακό και μέρος των αποσυνδέσεων να είχε σχέση με αυτό όμως το καινούργιο του OTE είναι δοκιμασμένα σταθερό με λογική χρήση.

10 λεπτά πριν, babyonboard είπε

Δηλαδή να μην μπω στην διαδικασία να το φλασαρω με openwrt λες(οχι ότι ασχολουμε και πολύ εδώ που τα λέμε)

Δεν βρίσκω τι θα κερδίσεις αν το φλασάρεις, αν είναι όντως με κινέζικο firmware και θέλεις να μειώσεις την ακτινοβολία υποθέτω μπορείς απλά να μπεις στις ρυθμίσεις του και να το κάνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, elpenor είπε

~

Δεν έχει θέμα με download. Κυρίως για features το πήρα. Θα κάνω μερικές δόκιμες ακόμα, αύριο.

firefox_jgEa9cvxUC.png.2354a368271c9bb908681599e328da7f.png

Επεξ/σία από Shyn
Δημοσ.
17 ώρες πριν, elpenor είπε

Δεν βρίσκω τι θα κερδίσεις αν το φλασάρεις, αν είναι όντως με κινέζικο firmware και θέλεις να μειώσεις την ακτινοβολία υποθέτω μπορείς απλά να μπεις στις ρυθμίσεις του και να το κάνεις.

Πιο κινεζικό πεθαίνεις, από τα έγκατα της Κίνας αγορασμενο. Είναι λίγο σπάσιμο τα κινέζικα και διάβαζα επίσης ότι το open είναι και περισσότερο παραμετροποιήσιμο. Anyway, θα ασχοληθώ μελλοντικά κ βλέπουμε. Μη χαλάω άλλο το νήμα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...