Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

Ρε παιδια υπαρχει καπου κανενα ποστ στα ελληνικα να εξηγει γιατι ειστε διατεθιμενοι να δωσετε 170 ευρω για ενα router για εμας τους ασχετους που εχουμε του κιλου που δινουν οι εταιρειες? τι παραπανω κερδιζετε, γιατι βλεπω πολυ συχνα αντιστοιχα θεματα και προσπαθω να κατανοησω αν ειναι για το μεσο χρηστη ή εχετε απλα εσεις περισσοτερες αναγκες

Θα σου πω μερικά από τα πλεονεκτήματα του (έχω το προηγούμενο 7530 από τον Αύγουστο του 19):

Προφανώς, έχω ξεχάσει κι άλλες πολλές δυνατότητες, δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις για ποιους λόγους αξίζει η αγορά του.

Αν κάποια στιγμή ξαναπάρω router, πάλι Fritz θα πάρω!

• Σταθερότατο, δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμα και σε χάλια γραμμές. 
  • Μπορείς να το "πειράξεις" (το γνωστό hack), για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.
  • Σου δίνει την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του δικτύου του σπιτιού σου μέσω του MyFRITZ! app
  • Έχεις πλήρη έλεγχο στις κλήσεις: μπορείς να ορίσεις φραγές μέσω blacklist, whitelist, κτλ.
  • Κρατάει log των κλήσεων (εισερχόμενες, εξερχόμενες, χαμένες, κτλ)
  • Έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με smart home συσκευές (π.χ. με A/C, TV, αφυγραντήρες, κτλ) και να τα ελέγξει απομακρυσμένα.
  • Έχει πλήρως παραμετροποιήσημο αυτόματο τηλεφωνητή.
  • Μπορεί να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι.
  • Έχει δυνατότητα να λαμβάνει και να στέλνει ( ; ) fax. (Δεν την έχω χρησιμοποιήσει την δυνατότητα, δεν ξέρω λεπτομέρειες) 
  • Μπορείς να ορίσεις profiles στο ασύρματο δίκτυο, να τα περιορίσεις σε συγκεκριμένες σελίδες, ώρες, κτλ.
  • Μπορείς να διαχειριστείς τα ασύρματα σου τηλέφωνα DECT άμεσα, χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιείς τη δική τους βάση, παρά μόνο για να τα φορτίσεις.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου στο σπίτι προωθώντας του τις κλήσεις του σταθερού σου (κάτι σαν ασύρματο τηλέφωνο δηλαδή).
  • Έχει media server, δηλαδή μπορείς να αποθηκεύσεις μουσική, βίντεο, φωτογραφίες σε φλασάκι, να το συνδέσεις στο Fritz και να τα αναπαράγεις απ' οποιαδήποτε συσκευή του δικτύου σου.
  • Αν έχεις Cosmote, υποστηρίζεται επίσημα και παίρνει αυτόματα τις ρυθμίσεις.
  • Έχει καλή υποστήριξη από την εταιρεία. Βγαίνουν συνέχεια updates που προσθέτουν δυνατότητες, κλείνουν κενά ασφαλείας και bugs. Έχει και 5 χρόνια εγγύηση, αυτό κάτι λέει.
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταχειρισμένα/refurbished από eBay.de υπάρχουν πολύ καλές προσφορές στα Fritz σε καλύτερα μοντέλα. Εκτός Cosmote μπορεί κάποιος να ρυθμίσει το voip του χωρίς να έχει τους κωδικούς;

Επεξ/σία από Athoz
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vsk είπε

Μπορείς να το "πειράξεις" (το γνωστό hack), για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

Ευχαριστω πολυ!! Αν και σχεδον ολα μοιζουν χρησιμα...αυτο προφανως μου τραβηξε την προσοχη περισοτερο... xD

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

γιατι ειστε διατεθιμενοι να δωσετε 170 ευρω για ενα router

29 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

προσπαθω να κατανοησω αν ειναι για το μεσο χρηστη ή εχετε απλα εσεις περισσοτερες αναγκες

Τα παιδιά που δουλεύουν πάνω στον κλάδο θα μπορέσουν να σου δώσουν πολύ πιο αναλυτικές πληροφορίες από εμένα σχετικά με το τεχνικό κομμάτι της υπόθεσης. Οπότε θα σου απαντήσω σαν μέσος χρήστης. 

Εδώ και καιρό είμαι με 100/10 γραμμή με το Speedport plus. Όσο και αν ανέβαζα το ίντερνετ πάντα είχα θέματα, όπως απότομα ανεβάσματα στο latency όσο φορτωνα τη γραμμή, καθυστερήσεις σε Wifi εξαιτίας παραπάνω συσκευών ( 6-8) και όλα τα σχετικά. 
Σταδιακά κατάλαβα πως δεν είχε σημασία ότι ανέβηκα από 24/ -> 50/5 -> 100/10 στη γραμμή. Το πρόβλημα ήταν οι συσκευές μου. 
Για να κάνεις καλά τη δουλειά σου χρειάζεσαι σε κάθε μέρος της διαδικασίας μία αξιόπιστη συσκευή. Είτε αυτή είναι ξεχωριστή, είτε πακέτο. 
Modem - Router - Access Point. 
Αν ένα από τα τρία δεν κάνει καλά τη δουλειά επηρεάζει το σύνολο. 
Οπότε στο 7350Ax πληρώνεις ένα 30-50€ για το πολύ καλό modem που φοράει, 50-60€ για το καλο routing που κάνει ( με όλα τα extra στις ρυθμίσεις του) , και ένα 50€ τουλάχιστον για τις κεραίες στο Wifi. Φόρα και ένα καπέλο γιατί τα κάνει όλα μαζί ( + Voip ) και έχεις την τιμή του. Αυτά τα 170€ φαίνονται πολλά αλλά είναι τελικά λογικά αν όχι λίγα.

Με μία καλή συσκευή για Rοuting και σωστό QoS κάνεις μία άθλια γραμμή, πολύ καλύτερη. 
Σου έχω βάλει τα νούμερα από τη δικιά μου με ER-X + Mesh Wifi , και μία δεύτερη ADSL 6mpbs / 0.7 που δοκίμασα για πλάκα το dsl-ac68u. 
Και στις δύο περιπτώσεις όσο φορτώνεις το δίκτυο μπορείς να δεις πως το bufferbloat είναι σημαντικά χαμηλό. 

Στη δικιά μου γραμμή δεν έχω καταφέρει να ανεβάσω το ping σε παιχνίδια όσο και αν προσπαθώ με torrent και streaming. 
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τρέχεις ένα καλό QoS. 

Spoiler

image.png.e1f265f120311215548a5144c625a9e3.pngimage.png.ebe2d128ac7ec2538acbe82c1c275edb.png

Πέρα από αυτό ξεκινάς να κοιτάς το Wifi που σου δίνει με τις κεραίες να δουλεύουν παράλληλα σε 2x2, 3x3 κλπ. 

Για πιο extreme σεναρια προφανώς όσοι είμαστε πάνω από το μέσο χρήστη τρέχουμε και adblocker ή VPN πάνω στο router. 
Θέλει αρκετό διάβασμα για να μάθεις το τι μπορεί να κάνει ένα καλό router, και πιο ακριβώς είναι για τη χρήση που ζητάς. 
Το fritz για εμένα δεν έκανε. Ήθελα κάτι διαφορετικό και πήγα σε ανεξάρτητες συσκευές για να πάρω αυτό που ζητούσα. 

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsoukalasKaminia είπε

Το συγκεκριμένο έχει θέματα με διακοπές στο Wi-Fi να ξέρετε. Όσοι έχετε κάμερες η συσκευές και τα λοιπά πάνω θα έχετε θέμα.

Δεν ισχύει ,το έχω πάνω από 2 χρόνια ,πάνω από 50 συσκευές κουμπωμένες ,κιχ δεν κάνει 

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, slk200gr είπε

Δεν ισχύει ,το έχω πάνω από 2 χρόνια ,πάνω από 50 συσκευές κουμπωμένες ,κιχ δεν κάνει 

Ένα χρόνο το είχα και έκανε συνέχεια αποσυνδέσεις. Η καλύτερη αξιολόγηση του lamargos εδώ το επιβεβαιώνει. Δεν με απασχολεί καν η δική σου γνώμη.

• Confused 2
Δημοσ.

131,62 € λόγω έκπτωσης 5 ευρώ εάν δε την έχετε πάρει ήδη. Πάνω δεξιά έχει κάτι που αναφέρει την έκπτωση, το πατάτε και μετά κάνετε κλικ στο κίτρινο πλαίσιο για να εφαρμοστεί στην επόμενη παραγγελία. Εάν δε το βρίσκετε πιστεύω πως δίνω το σωστό λινκ -> https://www.amazon.es/b/?_encoding=UTF8&node=27399273031

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελει Voip τηλεφωνια σωστα; Σε απλη γραμμη θες spliter και χανεις ολη την τηλεφωνια σωστα; Και γινεται απλα σταθερο  μοντεμ ρουτερ

Επεξ/σία από Greengreen
Δημοσ.
5 hours ago, vsk said:

Το νεότερο Fritz!Box 7530ΑΧ International της AVM με το Wi-Fi 6, σε καλή τιμή (136,62 € τελική με μεταφορικά) στο https://www.amazon.es/gp/product/B09969QRJ5

Στο skroutz υπάρχει από 174 ευρώ.

Αναλυτικότατη παρουσίαση θα βρείτε εδώ: https://www.thelab.gr/reviews/input-devices-peripherals-reviews/fritz-7530-ax-μία-ωραία-ανανέωση-r813/

σαν δεν ντρεπεστε να σηκωνεται Review σε αλλα sites εκτος ινσομνια. ουπς δικο μου ειναι :P

περα απο την πλακα αξιζει τα λεφτα του και πολυ καλη τιμη για vdsl 35b / wifi 6

1 hour ago, Athoz said:

Μεταχειρισμένα/refurbished από eBay.de υπάρχουν πολύ καλές προσφορές στα Fritz σε καλύτερα μοντέλα. Εκτός Cosmote μπορεί κάποιος να ρυθμίσει το voip του χωρίς να έχει τους κωδικούς;

οχι.θες τους κωδικους.μονο cosmoteκαι με πατεντα της voda μπορεις απο παροχους

5 hours ago, a400 said:

Εγγύηση έχει στην ελληνική αντιπροσωπία; Σαν international εχει ρυθμίσεις οτε?

εχει ρυθμισεις Ote.η εγγυηση καλυπτεται και απο την avm.

5 hours ago, elpenor said:

Το έχω βάλει στο μάτι καιρό αλλά χωρίς καμία πληροφορία για το hardware που έχει μέσα, χωρίς μετρήσεις και με τόσο χαμηλή τιμή για αυτά που προσφέρει είμαι πολύ διστακτικός.

οταν τοσος κοσμος λεει οτι αξιζει μετα εσυ αποφασιζεις αν θα διαφωνησεις ή οχι.

4 hours ago, Shyn said:

Thanks OP!

Έριξα και εγώ παραγγελία. Ελπίζω να αξίζει η αναβάθμιση από το Speedport του ΟΤΕ!

αξιζει.

3 hours ago, Gabriel said:

Παιδιά, αν μπεί Fiber στη περιοχή, το κρατάμε ή μας μένει στα χέρια?

Επίσης αν οι γραμμές διπλασιαστούν (έχω 100άρι OTE τώρα), θα δουλέψει στα 200 το συγκεκριμένο?

Ευχαριστώ.

nai υποστηριζει 300Mbps super vectoring 35b

2 hours ago, sokratis11314 said:

Καλησπέρα,

Με πάροχο Vodafone λειτουργεί κανονικά η συσκευή ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

Ευχαριστώ!

αν εχεις τα στοιχεια του voip παιζει.

2 hours ago, panagiotis54 said:

Ρε παιδια υπαρχει καπου κανενα ποστ στα ελληνικα να εξηγει γιατι ειστε διατεθιμενοι να δωσετε 170 ευρω για ενα router για εμας τους ασχετους που εχουμε του κιλου που δινουν οι εταιρειες? τι παραπανω κερδιζετε, γιατι βλεπω πολυ συχνα αντιστοιχα θεματα και προσπαθω να κατανοησω αν ειναι για το μεσο χρηστη ή εχετε απλα εσεις περισσοτερες αναγκες

διαβασε το review και θα καταλαβεεις.wifi 6,υποστηριξη mesh>σοβαρο Ποιοτικο hardware. τα παντα ελεγχονται μεσα απο το fritz!box. repeater powerlines κτλ. εχει dect station μπορει να στησεις μινι τηλεφωνικο.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι λειτουργίες του συγκεκριμένου modem-router είναι κατά 90% αδιάφορες για το μέσο χρήστη και κατά συνέπεια δεν έχει ανάγκη από τέτοιο προϊόν.

Αν είστε προχωρημένος χρήστης προφανώς και θα προσπεράσετε καθώς η λύση modem-router ουσιαστικά σας δένει τα χέρια και δε σας τα λύνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μια απο τις βασικότατες ελλείψεις είναι η υποστήριξη  openvpn σε όλη τη γκάμα προϊόντων της AVM. 

Προσωπικά αγοράζω ΠΑΝΤΑ σκέτο router , έχω σεταρει όλες τις ρυθμίσεις που θέλω για τα δίκτυα μου και απλά το παίρνω μαζί μου και το κουμπώνω σε bridge mode είτε στο σπίτι μου στην Αγγλία , είτε στην Αθήνα. 

Ψάξτε το καλά πριν δώσετε 130-140 ευρώ για μια συσκευή που πιθανότατα ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ!

• Like 1
Δημοσ.

Για τον μέσο χρήστη αξίζει απίστευτα για περιοχές που ο χαλκός είναι προβληματικός.

Με τα router των παρόχων κάθε μισή ώρα έπεφτε η γραμμή μου. Με αυτό (το προηγούμενο μοντέλο) η γραμμή έχει κάνει ρεκόρ δύο μήνες συγχρονισμένη.

Vodafone έχω για τον φίλο που ρώτησε. Έχω πάρει με "hack" τα στοιχεία της τηλεφωνίας από το router της Voda και δουλεύω απροβλημάτιστα εδώ και χρόνια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, slk200gr είπε

Δεν ισχύει ,το έχω πάνω από 2 χρόνια 

Λίγο δύσκολο να το έχεις πάνω από 2 χρόνια καθώς παρουσιάστηκε στις 27/10/2020.

Μάλλον εννοείς το απλό 7530 που όντως είναι πολύ σταθερό.  Το Wi-Fi του 7530 AX δεν είναι ασταθές απλά έχει κάποια ζητηματάκια. Στα 130€ αξίζει σε κάθε περίπτωση αλλά ακόμα ασφαλή άποψη για το Wi-Fi του δεν έχω. 

Επεξ/σία από lamargos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, vsk είπε

Στο https://boxmatrix.info/wiki/FRITZ!Box_7530_AX υπάρχουν όλες οι πληροφορίες.

Επίσης, αν ξέρεις γερμανικά, στο https://youtu.be/ZaoSmBVsQTs ο τύπος το ανοίγει και κάνει διάφορες μετρήσεις.

Ευχαριστώ πολύ! Είδα και το video με translated υπότιτλους αν και δυστυχώς ο reviewer δεν έχει τον εξοπλισμό να το μετρήσει και δεν μπήκε καν στον κόπο να δει το latency lan to wan. Aπό ότι είδα στο site της broadcom μόνο ένα SoC έχει καλύτερα specs σαν modem οπότε αγόρασα ένα να το δω στην πράξη.

Σχετικά με τις αποσυνδέσεις στο wifi που αναφέρονται υπάρχει περίπτωση να οφείλονται στο AX. Και στα δύο router που έχω στο σπίτι (AX88U/AX86U) έχω αναγκαστεί να απενεργοποιήσω το AX στα 2.4ghz γιατί αλλιώς είχα αποσυνδέσεις στους non AX clients.

Μόλις το παραλάβω και βρω χρόνο θα γράψω αναλυτικά συγκρίσεις με τα router που ανέφερα πριν και με τα modem που έχω ( το καινούργιο του OTE που είναι πολύ αναβαθμισμένο και ένα Archer VR300).

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, KoGi είπε

Σας προχωραει το checkout μεχρι το τελευταιο σταδιο ??

Εμενα με κοβει και λεει οτι δεν υπαρχει!

Τωρα προχωρησε, μαλλον κολλημα εφαγε πριν.

Να αλλάξεις ρουτερ 🤣🤣

7 ώρες πριν, Greengreen είπε

Θελει Voip τηλεφωνια σωστα; Σε απλη γραμμη θες spliter και χανεις ολη την τηλεφωνια σωστα; Και γινεται απλα σταθερο  μοντεμ ρουτερ

Σωστά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...