fysikos Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Έχω αυτό το καταγραφικο και του έχουν συνδέσει οι τεχνικοί 4 κάμερες. Μπορώ να συνδέσω και εγω μερικές ακομη; βλέπω πως εχει εξόδους για σύνδεση με ένα καλώδιο ενώ οι κάμερες έχουν 2 (μάλλον βίντεο και ρευμα). Αυτές που έχουν βάλει οι τεχνικοί είναι με ένα καλώδιο.Δηλαδη το καταγραφικο πίσω έχει 8 εισοδους σήματος και τωρα χρησιμοποιούνται οι 4.Κάποια βοήθεια ως προς την συνδεση; DS-7208HGHI-SH Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από fysikos
zampONakiaskiou Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μπορείς να συνδέσεις 4 ακόμη κάμερες, ή όσες ελεύθερες εισόδους έχει το καταγραφικό σου. Ποιες κάμερες θελεις να συνδέσεις; Τροφοδοτικό για τις κάμερες υπάρχει να φανταστώ; https://www.skroutz.gr/s/28070135/Spark-Καλώδιο-Συστημάτων-CCTV-DC-Τροφοδοσίας-30cm-PN10479.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/26746725/Tele-Καλώδιο-Συστημάτων-CCTV-Κάμερας-BNC-σε-BNC-2m-CR-688-2.html https://www.skroutz.gr/s/24685607/Eurolamp-Καλώδιο-Συστημάτων-CCTV-RG59-2x0-50mm-147-13140.html Αυτά αν πιάνουν τα χέρια σου αλλιώς πας σε έτοιμη λύση.. π.χ https://www.skroutz.gr/s/27031236/Tele-Καλώδιο-Συστημάτων-CCTV-15m-VDC-150.html Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από zampONakiaskiou 1
omokas Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Πολύ σωστά τα λέει ο φίλος απο πάνω, επίσης παίρνει και μέχρι 2 IP κάμερες για να μην μπλέξεις με καλώδια (δεν χρειάζεται να είναι ίδια μάρκα με το καταγραφικό, αρκεί να υποστηρίζουν RTSP ή κάποιο αντίστοιχο προτόκολο). Εγώ με Hikvision καταγραφικό εχω βάλει αυτή την IP Camera
fysikos Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Ειναι πετρινο το σπιτι οποτε δεν φτανει ανετα το δικτυο wifi παντου. https://www.skroutz.gr/s/24685607/Eurolamp-Καλώδιο-Συστημάτων-CCTV-RG59-2x0-50mm-147-13140.html Πιανουν τα χερια μου.με αυτο το καλωδιο μπορω να στειλω ρευμα σε καθε καμερα και να εχω και σημα,σωστα? Να βάλω την τροφοδοσια στο παταρι που ειναι το τροφοδοτικο και να φευγει απο εκει το ρευμα προς τις κάμερες...
zampONakiaskiou Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι. Το κεντρικό καλώδιο δίνει εικόνα, κόκκινο μαύρο για τροφοδοσία. Πανω στο καλωδιο αυτό θα ενώσεις 2 bnc/2 DC για κάθε κάμερα. καμερα - bnc - καλωδιο - bnc - καταγραφικο. καμερα - DC τροφοδοσίας - καλωδιο - DC τροφοδοσίας (ή απευθείας το κόκκινο/μαύρο ανάλογα το τροφοδοτικό που έχεις) - τροφοδοτικό. Δε ξέρω τι τροφοδοτικό έχεις οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ με το ρεύμα. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από zampONakiaskiou
omokas Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, fysikos είπε Ειναι πετρινο το σπιτι οποτε δεν φτανει ανετα το δικτυο wifi παντου. https://www.skroutz.gr/s/24685607/Eurolamp-Καλώδιο-Συστημάτων-CCTV-RG59-2x0-50mm-147-13140.html Πιανουν τα χερια μου.με αυτο το καλωδιο μπορω να στειλω ρευμα σε καθε καμερα και να εχω και σημα,σωστα? Να βάλω την τροφοδοσια στο παταρι που ειναι το τροφοδοτικο και να φευγει απο εκει το ρευμα προς τις κάμερες... Η συγκεκριμένη κάμερα παίζει και μέσω Ethernet οπότε μπορεί να συνδεθει είτε μέσω powerline είτε μέσω Ethernet καλωδίου απευθείας στο ρούτερ. Υπάρχουν και άλλες που παίρνουν και ρεύμα μέσω Ethernet, PoE λέγονται, οπότε έχεις ρεύμα+σήμα μέσω του ethernet Όσον αφορά το καλώδιο της Eurolamp, μεταφέρει και ρεύμα και το σήμα. Στον κοκκινο-μαυρο ακροδέκτη πάει το θετικό και γείωση για την τροφοδοσία και στο άλλο ζεύγος (ομοαξονικό και shielding) πάει το σήμα και η γείωση. Θα χρειαστείς κολλητήρι, καλάι και flux (σολντερινη) καθώς και θερμοσυστελόμενα για να τα μονώσεις σωστά. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω ένα σχεδιάγραμμα πως θα ενώσεις τι. Θα χρειαστείς επίσης κονεκτορες bnc. Φρόντισε να βαλεις λίγο καλάι πρώτα στο bnc στην κεντρική επαφή και στο μεταλλικό περίβλημα, και λίγο flux μετά για να γίνει σωστά η συγκόλληση με το καλώδιο. Το κολλητήρι να είναι κοντά στα 40W η 360-380 βαθμούς αν έχεις ρυθμιζόμενο 1
fysikos Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 24 λεπτά πριν, omokas είπε Η συγκεκριμένη κάμερα παίζει και μέσω Ethernet οπότε μπορεί να συνδεθει είτε μέσω powerline είτε μέσω Ethernet καλωδίου απευθείας στο ρούτερ. Υπάρχουν και άλλες που παίρνουν και ρεύμα μέσω Ethernet, PoE λέγονται, οπότε έχεις ρεύμα+σήμα μέσω του ethernet Όσον αφορά το καλώδιο της Eurolamp, μεταφέρει και ρεύμα και το σήμα. Στον κοκκινο-μαυρο ακροδέκτη πάει το θετικό και γείωση για την τροφοδοσία και στο άλλο ζεύγος (ομοαξονικό και shielding) πάει το σήμα και η γείωση. Θα χρειαστείς κολλητήρι, καλάι και flux (σολντερινη) καθώς και θερμοσυστελόμενα για να τα μονώσεις σωστά. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω ένα σχεδιάγραμμα πως θα ενώσεις τι. Θα χρειαστείς επίσης κονεκτορες bnc. Φρόντισε να βαλεις λίγο καλάι πρώτα στο bnc στην κεντρική επαφή και στο μεταλλικό περίβλημα, και λίγο flux μετά για να γίνει σωστά η συγκόλληση με το καλώδιο. Το κολλητήρι να είναι κοντά στα 40W η 360-380 βαθμούς αν έχεις ρυθμιζόμενο Ειναι ηλεκτρολογοσ ο πατερας μου οποτε τα εχω μαθει τα τεχνικα. Απλα το καταγραφικο εχει μονο εισοδους video και γιαυτο ειχα κολλησει. Καταλαβα για το ρευμα απλα δεν εχω δει πως συνδεεονται τα καλωδια σηματος video
omokas Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Παραθέτω την παρακάτω εικόνα συνδεσμολογίας Αν θέλεις μπορείς να πάρεις αυτά τα BNC που είναι πιο εύκολα 1
kurupakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 αυτα τα "ευκολα bnc" μηπως έχουν απώλειες; επίσης ξέρετε αν αυτές οι κάμερες έχουν τα βύσματα μέσα στη συσκευασία και δε χρειάζεται να παρω αλλα;
pavloa Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλώδιο πάρε αυτό https://www.emimikos.gr/CC-100/ είναι αξιόπιστη μάρκα και επίσης ο κεντρικός αγωγός είναι μονόκλωνο. Τα καλώδια που βάλατε πιο πάνω, ο κεντρικός αγωγός είναι πολύκλωνος και θα σε παιδέψει αρκετά και για να το ξεγυμνώσεις αλλά και όταν θα θέλεις να το βάλεις στο βύσμα. Επίσης για βύσματα bnc μπορείς να δεις και αυτά https://www.emimikos.gr/BNC-202_Male_BNC_PLUG_75-5_gold_solderless/ Καμία κάμερα δεν έχει μέσα στο κουτί βύσματα bnc. Αναγκαστικά τα αγοράζεις εσύ. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από pavloa
kurupakis Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 pavloa ρωτησα γιατί ειδα unboxing video σχεδον της ιδιας κάμερας και είχε μέσα 1bnc και ενα dc.... anyway ειναι παμφθηνα οποτε δε τίθεται θέμα... πρόκειται να κανω μια εγκατάσταση με 8 τέτοιες μόνος μου και βλεπω το κατεχεις το θέμα οπότε για πες πρέπει να προσεξω κατι ιδιαίτερα;;
pavloa Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, kurupakis είπε pavloa ρωτησα γιατί ειδα unboxing video σχεδον της ιδιας κάμερας και είχε μέσα 1bnc και ενα dc.... anyway ειναι παμφθηνα οποτε δε τίθεται θέμα... πρόκειται να κανω μια εγκατάσταση με 8 τέτοιες μόνος μου και βλεπω το κατεχεις το θέμα οπότε για πες πρέπει να προσεξω κατι ιδιαίτερα;; Ναι έχεις δίκιο, είδα το βίντεο και πράγματι έχει βύσματα μέσα. Εγώ τόσα χρόνια όσες κάμερες hikvision έχω αγοράσει ποτέ δεν είχαν μέσα βύσματα. Μπορεί να άρχισαν τώρα να βάζουν και βύσματα μέσα στην συσκευασία. Το καλώδιο που σου πρότεινα να πάρεις. Επειδή την έχω πατήσει γι'αυτό στο λέω. Με το πολυκλωνο να βρεις τον μπελά σου. Να προσέξεις τα καλώδια να μην περνάν δίπλα από καλώδιο υψηλής τάσης 220V γιατί μπορεί να σου κάνει παράσιτα η εικόνα. Αν τις κάμερες τις τοποθετήσεις σε κάτι μεταλλικό να βάλεις από πίσω ένα ξύλο ή τεφλόν ώστε να να μην ακουμπάει πάνω στο μέταλλο η κάμερα και σου κάνει παρεμβολές. Εκεί που θα μπει η κάμερα θα βάλεις ένα κουτί διακλάδωσης ώστε να βάλεις μέσα τα καλώδια με τα βύσματα για να είναι προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες. Γενικά δεν έχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις. Ότι απορία έχεις εδώ είμαστε. 2
fysikos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2024 ειχα συνδεσει πέρυσι μια καμερα (hikvision ds-2cv1021g0-idw1) στο wifi του σπιτιου. προσπαθω φετος να την ξανασυνδεσω (λογω κεραυνων καηκαν πολλα πραγματα) αλλα κταν προσπαθω μέσω κινητού (hikconnect) ,σαρωνω το qr που εχει πανω της και μου βγαζει μηνυμα οτι ειναι συνδεδεμενη με αλλον χρηστη ,παταω για unbid και μετα μου βγαζει μηνυμα να συνδεθω στο wifi και δεν αλλαζει κατι. στο laptop με το sadp αφου κανω hard reset (κρατω πατημενο το reset και συνδεω στο ρευμα) κανω την ενεργοποίηση αλλα εχει παρει οτι ναναι ip. την αλλαζω σε 192.168.1.64 αλλα δεν μπορω να δω τι καταγραφει (δεν ανοιγει η ip στο chrome). κάποιος να βοηθησει;
gorge18 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2024 11 ώρες πριν, fysikos είπε ειχα συνδεσει πέρυσι μια καμερα (hikvision ds-2cv1021g0-idw1) στο wifi του σπιτιου. προσπαθω φετος να την ξανασυνδεσω (λογω κεραυνων καηκαν πολλα πραγματα) αλλα κταν προσπαθω μέσω κινητού (hikconnect) ,σαρωνω το qr που εχει πανω της και μου βγαζει μηνυμα οτι ειναι συνδεδεμενη με αλλον χρηστη ,παταω για unbid και μετα μου βγαζει μηνυμα να συνδεθω στο wifi και δεν αλλαζει κατι. στο laptop με το sadp αφου κανω hard reset (κρατω πατημενο το reset και συνδεω στο ρευμα) κανω την ενεργοποίηση αλλα εχει παρει οτι ναναι ip. την αλλαζω σε 192.168.1.64 αλλα δεν μπορω να δω τι καταγραφει (δεν ανοιγει η ip στο chrome). κάποιος να βοηθησει; Απο την στιγμη που ειναι δικια σου και σου λεει οτι ειναι σε αλλον χρηστη πανω. Γιατι δεν μπαινεις με το αλλο account να την κανεις unbind? Αναλογα το firmware και το μοντελο διαφερει σε αυτες ο τροπος που κανει unbind
fysikos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Στις 22/8/2024 στις 12:36 ΠΜ, gorge18 είπε Απο την στιγμη που ειναι δικια σου και σου λεει οτι ειναι σε αλλον χρηστη πανω. Γιατι δεν μπαινεις με το αλλο account να την κανεις unbind? Αναλογα το firmware και το μοντελο διαφερει σε αυτες ο τροπος που κανει unbind μου εμφανιζει ενα ονομα χρηστη (ew***) και δεν μπορει να προχωρησει. δεν θυμαμαι αν την ειχα βαλει ως επισκεπτης την 1η φορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα