Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, sphinxgr said:

Να προσλάβει άλλα 200 άτομα, ελπίζοντας να υπάρξει κάποιος που δεν θα αρρωστήσει. 

Οικονομική διαχείριση με λεφτόδεντρα. Προσέλαβε 200 υπαλλήλους που δεν σου χρειάζονται γιατί ΙΣΩΣ αρρωστήσουν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της εταιρίας και να έχεις κάμποσους spare να παίζεις. 

Είμαι σίγουρος πως μπορείς καλύτερα από τα strawman arguments.

• Like 2
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, l337 είπε

Ας έκανε καλύτερο προγραμματισμό τότε και ας υπήρχε backup λύση. Εφόσον δεν το προβλέψανε ας πάει ο εργοδότης. Φυσικά και δεν θα πάει στη θέση του κάποιος που είναι ήδη σε άδεια, δεν ξέρω που τα έχετε δει αυτά.

Να σου κάνω μια τελευταία χάρη να σου δώσω την ευκαιρία να απαντήσεις με ξεκάθαρη απάντηση.

Είναι 3 υπάλληλοι που μπορούν να εργαστούν σε μια θέση και οι 2 παίρνουν κανονική άδεια. Ξαφνικά θυμάται ο 3ος ότι θέλει και αυτός άδεια με το έτσι θέλω. 

Τι θεωρείς πιο πιθανό να γίνει στην πραγματικότητα :

1. Να κλείσει η εταιρία 
  2. Να γυρίσουν κάποιον απο άδεια να καλύψει το κενό
  3. Να πάει το αφεντικό να δουλέψει στη θέση
  • Like 5
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Να σου κάνω μια τελευταία χάρη να σου δώσω την ευκαιρία να απαντήσεις με ξεκάθαρη απάντηση.

Είναι 3 υπάλληλοι που μπορούν να εργαστούν σε μια θέση και οι 2 παίρνουν κανονική άδεια. Ξαφνικά θυμάται ο 3ος ότι θέλει και αυτός άδεια με το έτσι θέλω. 

Τι θεωρείς πιο πιθανό να γίνει στην πραγματικότητα :

1. Να κλείσει η εταιρία 
  2. Να γυρίσουν κάποιον απο άδεια να καλύψει το κενό
  3. Να πάει το αφεντικό να δουλέψει στη θέση

Τι τον νοιάζει τον εργαζόμενο τι θα κάνει ο άλλος με το μαγαζάκι του? Αρρώστησε και θα πάρει άδεια, από εκεί και πέρα του εργοδότη είναι τα κέρδη όπως και οι υποχρεώσεις 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επί της ουσίας μόνο με συνεννόηση με συνάδελφο. Ισως κάποιος να μπορεί να βοηθήσει για μια μέρα.

2 λεπτά πριν, Macosj είπε

Τι τον νοιάζει τον εργαζόμενο τι θα κάνει ο άλλος με το μαγαζάκι του? Αρρώστησε και θα πάρει άδεια, από εκεί και πέρα του εργοδότη είναι τα κέρδη όπως και οι υποχρεώσεις 

Δεν λέει ότι αρρώστησε. Εχει μια σοβαρή δουλειά το οποίο είναι πολύ σχετικό εφόσον δεν διευκρινίζεται.

Αν είχε αρρωστήσει και δεν τον άφηνε το αφεντικό θα ήταν διαφορετική περίπτωση.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Macosj είπε

Τι τον νοιάζει τον εργαζόμενο τι θα κάνει ο άλλος με το μαγαζάκι του?

Και μετά φταίνε τα αφεντικά που "εκμεταλλεύονται" τους εργαζόμενους με μυαλά σαν τα δικά σου. Είσαι το χειρότερο είδος υπαλλήλου που θα μπορούσε να εχει μια εταιρία στο δυναμικό της, αν την νοιάζει πραγματικά να πάει μπρόστα.

Επεξ/σία από CalaQuendiR
  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Από πουθενά δεν προκύπτει πως πρόκειται για ζήτημα υγείας.

Αν επρόκειτο για ζήτημα υγείας, θα ήταν είτε (κούφια η ώρα) έκτακτο, άρα δεν θα μιλούσαμε για "σοβαρό λόγο" απουσίας σε συγκεκριμένη ημερομηνία εκ των προτέρων γνωστή, είτε για προγραμματισμένες εξετάσεις τη συγκεκριμένη ημερομηνία, άρα θα υπήρχε ήδη παραπεμπτικό από γιατρό, οπότε κανείς εργοδότης δεν θα είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την άδεια.

Οπότε, η λογική (εφόσον ο TS δεν έχει εξηγήσει το σοβαρό λόγο) λέει πως κάποιο άλλο ζήτημα έχει προκύψει.

Όμως, καθώς η ανάλγητη εργοδοσία έχει ήδη χορηγήσει άδειες στους άλλους υπαλλήλους και στο πόστο είναι ένας μόνο, δεν μπορεί να τον διώξει κι αυτόν.

Και, προφανώς, οι διάφορες εκδοχές του "ας κόψει το σβέρκο της η επιχείρηση" δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, barman_ είπε

Μήπως να μιλήσει ο topic starter με την άλλη υποχρέωση μήπως σηκώνει μετάθεση? 

Γενικά δε βλέπω τον TS να ενδιαφέρεται για το topic. Πέταξε 2 μηνύματα και άφησε τον κόσμο από κάτω να επιχειρηματολογεί για τα υπέρ και τα κατά (κλασικά πράματα δηλαδή!).

• Like 5
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panmitz είπε

Γενικά δε βλέπω τον TS να ενδιαφέρεται για το topic. Πέταξε 2 μηνύματα και άφησε τον κόσμο από κάτω να επιχειρηματολογεί για τα υπέρ και τα κατά (κλασικά πράματα δηλαδή!).

Οικογενειακές Ιστορίες κατάντησε η φάση. Δίνει «σενάριο» ο άλλος και άσε τους τηλεθεατές να σχολιάσουν. 😂

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/4/2022 στις 8:48 ΠΜ, __kostas__ είπε

Είναι περίοδος αδειών δυστυχώς και είμαι μόνος στο πόστο.

Αν είσαι μόνος στο πόστο ποιος θα δουλέψει εκεί ?

Δημοσ.

Στα 20 χρόνια κανονικά θα έπρεπε να ανακοινώνεις εσύ πότε θα πάρεις άδεια.

Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά κάνε μια γύρα στο linkedin κτλ. Να δεις πόσο αρνάκια θα γίνουν.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tzotzo είπε

Να πω σε αυτό το σημείο, ότι δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον εργαζόμενο αν υπάρχει κάποιος να τον αντικαταστήσει. Δεν είναι δουλειά του, ούτε έχει την ευθύνη. Ας τον αντικαταστήσει ο διευθυντής της εταιρείας.

Ρε φίλε, συγγνώμη κιόλας αλλά πάρε ένα σενάριο και έλα ξαναγράψε. 

Ο διευθυντής λοιπόν ΔΕΝ θα κλείσει το μαγαζάκι, αλλά θα καλέσει ΕΣΕΝΑ που έχεις ήδη πάρει άδεια εδώ και καιρό για να καλύψεις το έκτακτο. Και έλυσε το πρόβλημα. Απλό? 

Απλό, ναι. 

Επίσης απλό είναι και το να αρνηθείς εσύ να επιστρέψεις. Ανάλογα τη θέση που έχεις και το πόσο αναγκαίος είσαι, ίσως σε παίρνει να κάνεις ηρωισμούς. Ίσως και όχι όμως. Προχωράμε.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, γρήγορη ερώτηση για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μπορώ να πάρω αύξηση χωρίς τη συγκατάθεση της εταιρείας;

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, valkon είπε

Στα 20 χρόνια κανονικά θα έπρεπε να ανακοινώνεις εσύ πότε θα πάρεις άδεια.

Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά κάνε μια γύρα στο linkedin κτλ. Να δεις πόσο αρνάκια θα γίνουν.

Μετά από 20 χρόνια στην ίδια εταιρεία, εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι έχει Linkedin? 

Ή νομίζεις ότι είναι εύκολο για κάποιον ψυχολογικά να αλλάξει εταιρεία όταν έχει στρογγυλοκαθίσει σε μία θέση καρεκλοκένταυρος 20 χρόνια? 

2 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Καλησπέρα, γρήγορη ερώτηση για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μπορώ να πάρω αύξηση χωρίς τη συγκατάθεση της εταιρείας;

Μιας και είσαι mod να ρωτήσω και εγώ αν μπορώ να βάλω λουκέτο στο thread χωρίς τη συγκατάθεση ενός mod? :D :D

2 ώρες πριν, Macosj είπε

Φίλε νιώσε λίγο. Ο εργοδότης ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ, θα του κόψει την άδεια. Επειδή ο μαγκάκος και καλά "αρρώστησε". Αν γύριζε ΕΣΕΝΑ, θα χριστοπανάγιζες τον μαγκάκο μετά κάθε μέρα ναι ή όχι? 

Γιατί το να ΚΛΕΙΣΕΙ το μαγαζάκι δεν το βλέπω ιδιαίτερα πιθανό σενάριο.

Δεν ξέρω αν θα το έκανες εσύ, αλλά αν έχεις εταιρεία και είσαι διατεθειμένος να το κλείνεις όποτε γούσταραν οι υπάλληλοί σου, άνοιξε μια αγγελία για δουλειά γιατί υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα που θα θέλουν να εργαστούν στην εταιρεία σου. 

Δηλαδή νιώστε λίγο, έλεος δηλαδή. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...