Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δέκατα,πονολαιμο και βήχα και πηρες 3 μέρες αδεια στο μπαμ....Κανε και ένα ραπιντ τεστ σε φαρμακείο και έγινες.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gatz1983 είπε

Εχω δέκατα,πονολαιμο και βήχα και πηρες 3 μέρες αδεια στο μπαμ....Κανε και ένα ραπιντ τεστ σε φαρμακείο και έγινες.

Αφού ζήτησε άδεια για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, λες να μην αντιληφθεί ο εργοδότης ότι τον δουλεύει κανονικα;

8 ώρες πριν, __kostas__ είπε

Έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν μου δίνουν μια ημέρα ρεπό.Μπορώ να πάρω κανονική άδεια και αν με απολύσουν να πάω στην επιθεώρηση εργασίας να καταγγείλω καταχρηστικής απόλυση;

Είμαι σχεδόν 20 έτη στην εταιρεία.

Εσύ πιστεύεις ότι ο εργοδότης, αν θέλει να σε απολύσει, θα σε απολύσει αμέσως μετά την άδεια, που θα πάρεις από τη σημαία, για να σου δώσει το οποιοδήποτε πάτημα;

• Like 1
Δημοσ.

Τι ιστορίες είναι αυτές ρε συ, ήμαρτον. 20 ΧΡΟΝΙΑ στην ίδια εταιρεία και "θέλω την τάδε μέρα να μην πάω στην δουλειά, να πάω επιθεώρηση εργασίας άμα με απολύσουν μετά;"

Είναι δυνατόν;

20 χρόνια εκεί και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε για κάτι τέτοιο;

Αν ο άλλος δεν έχει άτομο και όλοι λείπουν με άδειες, τι θέλεις να κάνει; Να το κλείσει για πάρτη σου;

Από την άλλη αν εσύ ο λόγος που θες να λείψεις είναι ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ που απλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πας δουλειά,

πάλι τι συζητάμε; Του λες "κοίταξε να δεις, σε κρεμάω, το ξέρω, αλλά αυτό και αυτό παίζει, όπως καταλαβαίνεις απλά είναι αδύνατον να έρθω.

Δυστυχώς θα πρέπει να βρεις μια άλλη λύση"

Τα πάντα εξαρτώνται από τον λόγο που θες να λείψεις.

Αλλά νταηλίκια του στυλ "είμαι μόνος στην εταιρεία γιατί όλοι είναι σε περίοδο αδειών, την τάδε μέρα δεν γουστάρω να πάω, να τον καταγγείλω μετά αν με απολύσει αν τον κρεμάσω και δεν πάω" θα περίμενε κανείς να τα ακούσει από 18χρονο που είναι 3 μήνες υπάλληλος σε 4all.

• Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/4/2022 στις 8:37 ΠΜ, __kostas__ είπε

Έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν μου δίνουν μια ημέρα ρεπό.Μπορώ να πάρω κανονική άδεια και αν με απολύσουν να πάω στην επιθεώρηση εργασίας να καταγγείλω καταχρηστικής απόλυση;

Είμαι σχεδόν 20 έτη στην εταιρεία.

Η εταιρεία μπορεί να σε απολύσει για οποιοδήποτε λόγο, εφόσον δώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις. Πολύ λίγες περιπτώσεις προστατεύονται με νόμο από κάτι τέτοιο, π.χ οι έγγυες. Μπορεί να επικαλεστεί άλλους λόγους διαφορετικούς ή και την απουσία. Αν η απόλυση ήταν καταχρηστική (δλδ αν ο εργοδότης το έκανε εκδικήτικα και όχι για λόγους καλής λειτουργίας της επιχείρησης) το κρίνει το δικαστήριο βάσει των περιστάσεων, εφόσον προσφύγει ο εργαζόμενος.
Αν κάποιος λείπει αδικαιολογητα (δλδ δεν τον καλύπτουν εξαιρέσεις οπως ασθένεια, απεργία, στράτευση, ανωτέρα βία κτλ) τότε μπορεί να θεωρηθεί ως παραίτηση η συμπεριφορά του και να μην λάβει αποζημίωση. Ο νόμος δεν ορίζει συγκεκριμένο διάστημα απουσίας, οπότε και σε αυτή την περίπτωση κρίνει το δικαστήριο ανάλογα με τις περιστάσεις.

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν υπάρχει σοβαρός λόγος κ δεν σου δίνει ούτε μια μέρα άδεια, πάρε αναρρωτικη. Είναι δουλειά του εργοδότη να μεριμνήσει για καταστάσεις σαν κ αυτές(απρόοπτα λείπουν όλοι), όχι του υπαλλήλου. 

Επεξ/σία από Anonymous11
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Anonymous11 είπε

Αν υπάρχει σοβαρός λόγος κ δεν σου δίνει ούτε μια μέρα άδεια, πάρε αναρρωτικη. Είναι δουλειά του εργοδότη να μεριμνήσει για καταστάσεις σαν κ αυτές(απρόοπτα λείπουν όλοι), όχι του υπαλλήλου. 

Θα συμφωνησω και εγω. Εφοσον (οπως φαινεται) ειναι σοβαρος ο λογος απουσιας, αναγκαζεσαι να παρεις αναρρωτικη αδεια. Στην τελικη, επειδη βλεπω πολλους (wannabe) managers να θεωρουν οτι εσυ εχεις την ευθυνη, ας φροντιζε η εταιρεία να μην ειχε αφησει ενα ατομο στο ποστο. Δηλαδη αν αυτος ο ενας αρρωστησει ποια ειναι η προβλεψη? Δεν ειναι δικη σου δουλεια να βρεις τη λυση στο ποιος θα καλυψει τη θεση σου, ειναι δουλεια του προϊσταμένου σου. Ας την κανει.

• Like 2
Δημοσ.

Να πω σε αυτό το σημείο, ότι δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον εργαζόμενο αν υπάρχει κάποιος να τον αντικαταστήσει. Δεν είναι δουλειά του, ούτε έχει την ευθύνη. Ας τον αντικαταστήσει ο διευθυντής της εταιρείας.

• Like 4
Δημοσ.

- Θυμήθηκα ότι θέλω άδεια, περίοδο που έχουν όλοι άδειες.

- Δεν γίνεται γιατι είσαι ο μόνος που υπάρχει για να εργαστεί, ενώ δεν είχες ζητήσει άδεια όταν ζήτησαν όλοι οι άλλοι.

- Καλά, εντελώς τυχαία θα αρρωστήσω τότε.

Τρομερές οι συμβουλές σας. Και το επόμενο θέμα θα είναι "Δεν με γούσταραν οι συνάδερφοι μου και τελικά απολύθηκα μετά απο 20 χρόνια χωρίς να φταίω" 

9 ώρες πριν, dazed είπε

Θα συμφωνησω και εγω. Εφοσον (οπως φαινεται) ειναι σοβαρος ο λογος απουσιας, αναγκαζεσαι να παρεις αναρρωτικη αδεια. Στην τελικη, επειδη βλεπω πολλους (wannabe) managers να θεωρουν οτι εσυ εχεις την ευθυνη, ας φροντιζε η εταιρεία να μην ειχε αφησει ενα ατομο στο ποστο. Δηλαδη αν αυτος ο ενας αρρωστησει ποια ειναι η προβλεψη? Δεν ειναι δικη σου δουλεια να βρεις τη λυση στο ποιος θα καλυψει τη θεση σου, ειναι δουλεια του προϊσταμένου σου. Ας την κανει.

Εσύ είσαι σε άδεια. Πως θα σου φανεί να σε γυρίσει απο άδεια το αφεντικό σου, γιατί κάποιος συνάδερφος σου αποφάσισε να απουσιάσει γιατί έτσι του ήρθε?

20 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Να πω σε αυτό το σημείο, ότι δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον εργαζόμενο αν υπάρχει κάποιος να τον αντικαταστήσει. Δεν είναι δουλειά του, ούτε έχει την ευθύνη. Ας τον αντικαταστήσει ο διευθυντής της εταιρείας.

Δηλαδή υπάρχουν 2 κατηγορίες εργαζομένων. Αυτός που προγραμματίζει ένα μηνα πριν την άδεια του και αυτός που την προγραμματίζει 5 μέρες πριν και επιστρέφει απο την άδεια του, τον πρώτο που έκανε σωστό προγραμματισμό.

Πως θα σου φαινόταν λοιπόν να σε γύρναγε απο προγραμματισμένη άδεια το αφεντικό σου ενώ κάνεις διακοπές γιατί κάποιος συνάδερφος σου δεν σκέφτηκε να ζητήσει νωρίτερα άδεια ή δεν μπήκε καν στον κόπο να σου ζητήσει χάρη να επιστρέψεις να τον καλύψεις ?

• Like 5
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

- Θυμήθηκα ότι θέλω άδεια, περίοδο που έχουν όλοι άδειες.

- Δεν γίνεται γιατι είσαι ο μόνος που υπάρχει για να εργαστεί, ενώ δεν είχες ζητήσει άδεια όταν ζήτησαν όλοι οι άλλοι.

- Καλά, εντελώς τυχαία θα αρρωστήσω τότε.

Τρομερές οι συμβουλές σας. Και το επόμενο θέμα θα είναι "Δεν με γούσταραν οι συνάδερφοι μου και τελικά απολύθηκα μετά απο 20 χρόνια χωρίς να φταίω" 

Εσύ είσαι σε άδεια. Πως θα σου φανεί να σε γυρίσει απο άδεια το αφεντικό σου, γιατί κάποιος συνάδερφος σου αποφάσισε να απουσιάσει γιατί έτσι του ήρθε?

Δηλαδή υπάρχουν 2 κατηγορίες εργαζομένων. Αυτός που προγραμματίζει ένα μηνα πριν την άδεια του και αυτός που την προγραμματίζει 5 μέρες πριν και επιστρέφει απο την άδεια του, τον πρώτο που έκανε σωστό προγραμματισμό.

Πως θα σου φαινόταν λοιπόν να σε γύρναγε απο προγραμματισμένη άδεια το αφεντικό σου ενώ κάνεις διακοπές γιατί κάποιος συνάδερφος σου δεν σκέφτηκε να ζητήσει νωρίτερα άδεια ή δεν μπήκε καν στον κόπο να σου ζητήσει χάρη να επιστρέψεις να τον καλύψεις ?

Δεν συζηταω καν να γυρισει καποιος απο αδεια. Αν η απουσια ενος δημιουργει τοσο μεγαλο προβλημα, ειναι ξεκαθαρο οτι τα πραγματα ειναι οριακα (οπως συνηθίζεται παντου πλεον) και χρειάζεται επιπλεον ατομα.

Προφανως και δεν μιλαμε για προγραμματισμένη αδεια για ξεκουραση, αλλα για εκτακτο γεγονος, πραγμα που παραβλεπεις για να συνεχισεις στο ιδιο αφηγημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, dazed είπε

Δεν συζηταω καν να γυρισει καποιος απο αδεια. Αν η απουσια ενος δημιουργει τοσο μεγαλο προβλημα, ειναι ξεκαθαρο οτι τα πραγματα ειναι οριακα (οπως συνηθίζεται παντου πλεον) και χρειάζεται επιπλεον ατομα.

Έχει γράψει, πως οι άλλοι έχουν πάρει άδεια και τώρα θέλει να πάρει κ αυτός την ίδια περίοδο.

Είναι λογικό πως η επιχείρηση δεν θα κλείσει. Κάποιος θα πρέπει να δουλέψει. Οπότε κάποιον θα γυρίσουν απο την προγραμματισμένη άδεια του. 

Το ηθικά σωστό είναι να βρει μόνος του συνάδερφο να τον καλύψει και να του χρωστάει χάρη. Όχι να βάλει το αφεντικό να γυρίσει κάποιον απο την άδεια του και μετά να απειλεί ότι θα κάνει και καταγγελία! Και όλα αυτά σε εταιρία που δουλευει 20 χρόνια. 

Εσένα σαν συνάδερφο του που σε γύρισε απο άδεια χωρίς να σου πει τίποτα, θα σου άρεσε?

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
1 minute ago, sphinxgr said:

Έχει γράψει, πως οι άλλοι έχουν πάρει άδεια και τώρα θέλει να πάρει κ αυτός την ίδια περίοδο.

Είναι λογικό πως η επιχείρηση δεν θα κλείσει. Κάποιος θα πρέπει να δουλέψει. Οπότε κάποιον θα γυρίσουν απο την προγραμματισμένη άδεια του. 

Ας έκανε καλύτερο προγραμματισμό τότε και ας υπήρχε backup λύση. Εφόσον δεν το προβλέψανε ας πάει ο εργοδότης. Φυσικά και δεν θα πάει στη θέση του κάποιος που είναι ήδη σε άδεια, δεν ξέρω που τα έχετε δει αυτά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, l337 είπε

Ας έκανε καλύτερο προγραμματισμό τότε και ας υπήρχε backup λύση. Εφόσον δεν το προβλέψανε ας πάει ο εργοδότης. Φυσικά και δεν θα πάει στη θέση του κάποιος που είναι ήδη σε άδεια, δεν ξέρω που τα έχετε δει αυτά.

Οπότε η πρόταση σου έμμεσα ειναι, να μην παίρνει άδειες το προσωπικό ΜΠΑΣ και χρειαστεί να απουσιάσει κάποιος...

Και μετά φταίνε τα κακά αφεντικά που δεν δίνουν άδειες, γιατί θα γυρίσει κάποιος να τους πει "δικό σου πρόβλημα ειναι που μας έδωσες άδειες"....

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Το έκτακτο γεγονός είναι "αυριο δεν μπορώ να έρθω για  δουλειά" και όχι να το συζητά απο την Τρίτη για την επόμενη εβδομάδα. 

Και θέλει να πάρει ρεπό , δεν έχει ρωτήσει για κανονική άδεια.

Μονά ζυγά δικά του δεν γίνεται.

• Like 2
Δημοσ.
17 minutes ago, sphinxgr said:

Οπότε η πρόταση σου έμμεσα ειναι, να μην παίρνει άδειες το προσωπικό ΜΠΑΣ και χρειαστεί να απουσιάσει κάποιος...

Και μετά φταίνε τα κακά αφεντικά που δεν δίνουν άδειες, γιατί θα γυρίσει κάποιος να τους πει "δικό σου πρόβλημα ειναι που μας έδωσες άδειες"....

Όχι, δεν είναι αυτή η πρόταση μου.
Θέλω να μου απαντήσεις τι ακριβώς περιμένεις να γίνει αν (σπάνιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις) χρειαστεί να πάρουν αναρρωτική όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος γιατί covid ..ή whatever (δεν αφορά τον εργοδότη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, l337 είπε

Όχι, δεν είναι αυτή η πρόταση μου.
Θέλω να μου απαντήσεις τι ακριβώς περιμένεις να γίνει αν (σπάνιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις) χρειαστεί να πάρουν αναρρωτική όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος γιατί covid ..ή whatever (δεν αφορά τον εργοδότη).

Να προσλάβει άλλα 200 άτομα, ελπίζοντας να υπάρξει κάποιος που δεν θα αρρωστήσει. 

Οικονομική διαχείριση με λεφτόδεντρα. Προσέλαβε 200 υπαλλήλους που δεν σου χρειάζονται γιατί ΙΣΩΣ αρρωστήσουν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της εταιρίας και να έχεις κάμποσους spare να παίζει. 

Μετά όμως όταν προσλαμβάνουν με βασικό υπαλλήλους με ενοικίαση απο 3ες εταιρίες, είναι δουλεμπόριο. Πληρώνεις ως εργοδότης 50€/ημέρα όλα μεσα και όποτε θες αλλάζεις υπάλληλο χωρίς να εμπλέκεσαι καθόλου. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...