__kostas__ Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν μου δίνουν μια ημέρα ρεπό.Μπορώ να πάρω κανονική άδεια και αν με απολύσουν να πάω στην επιθεώρηση εργασίας να καταγγείλω καταχρηστικής απόλυση; Είμαι σχεδόν 20 έτη στην εταιρεία. Μόλις τώρα, __kostas__ είπε Έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν μου δίνουν μια ημέρα ρεπό.Μπορώ να πάρω κανονική άδεια και αν με απολύσουν να πάω στην επιθεώρηση εργασίας να καταγγείλω καταχρηστικής απόλυση; Είμαι σχεδόν 20 έτη στην εταιρεία. 1
Δημοφιλής ανάρτηση spooker Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Αν είσαι 20 χρόνια στην εταιρία και δεν σου δίνουν μια μέρα άδεια μάλλον θα έπρεπε να έχεις αλλάξει εταιρεία προ πολλού. 35
__kostas__ Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, spooker είπε Αν είσαι 20 χρόνια στην εταιρία και δεν σου δίνουν μια μέρα άδεια μάλλον θα έπρεπε να έχεις αλλάξει εταιρεία προ πολλού. Είναι περίοδος αδειών δυστυχώς και είμαι μόνος στο πόστο.
d_gkal Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Αναρρωτική και δε θα σε πει κανείς τίποτα. Βέβαια θα ακυρώσεις άδεια συναδέλφου. Εντελώς ανήθικο, εκτός αν συνεννοηθείς με κάποιον και σε καλύψει. 3
Vasileios-gr Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Από όσο γνωρίζω δεν είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να σου δώσει άδεια το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οπότε ξέχασε το ότι μπορεις να την πάρεις μόνος σου. Σε συνενόηση με τον εργοδότη μπορείς να την πάρεις. Αυτό που συνηθίζετε σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι άδεια από γιατρό. 1 1
sphinxgr Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν είσαι σε θέση που όσοι μπορούν να σε αντικαταστήσουν είναι σε άδεια γιατι το έχουν ζητήσει απο καιρό, αλλά εσύ το θυμήθηκες τελευταία ώρα, έχουν και κάποιο δίκιο που δεν σου δίνουν άδεια. Αν ήσουν άρρωστος ας πούμε, θα έπρεπε να κόψουν την άδεια κάποιου και να τον επιστρέψουν για να καλυφθεί η θέση. Εφόσον είσαι ζωντανός και υγιέστατος, προφανώς και δεν γίνεται να γυρίσουν κάποιον απο την άδεια του για να φύγεις εσυ. Οπότε ποια είναι η μόνη επιλογή? Να ζητήσεις άδεια εφόσον όμως έχεις και έτοιμη λύση για το ποιος θα καλύψει τη θέση σου. Μίλα με κάποιον που έχει άδεια, να την κόψει και να σε καλύψει μιας και είναι δική σου δουλειά που πρέπει να κάνεις και να του υποχρεωθεις. Μην περιμένεις να το κάνει η εταιρία για σένα, εφόσον η απουσία σου δεν ειναι ζήτημα ζωης και θανάτου. 1 ώρα πριν, __kostas__ είπε Έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν μου δίνουν μια ημέρα ρεπό.Μπορώ να πάρω κανονική άδεια και αν με απολύσουν να πάω στην επιθεώρηση εργασίας να καταγγείλω καταχρηστικής απόλυση; Είμαι σχεδόν 20 έτη στην εταιρεία. Αυτός ο συλλογισμός είναι παντελώς λάθος έχε κατά νου. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, μάλλον πρέπει να κάτσεις να το σκεφτείς 2-3 φορές μπας και βρεις το λάθος... Ειδικά μετα απο 20 χρόνια σε μια εταιρία.... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από sphinxgr 4 1
vagos789 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Ειναι χρησιμο καποιος να βοηθαει στην εξευρεση λυσεων (πχ εψαξα και ξερω οτι μπορει ο Παναγιωτης να με καλυψει για 3 ωρες και θα ερθω μετα ή ο Μακης ειναι διατεθειμενος να δουλεψει εκεινη τη μερα στη θεση μου γιατι θελει τα λεφτα) . Τωρα το οτι ειναι 20 χρονια στην εταιρεια δεν λεει κατι απο μονο του,αν θετε να το δουμε αναποδα η εταιρεια τον ταιζει 20 χρονια και αυτος αρνειται να αλλαξει το προγραμμα του μια μερα. 1 1
archer100 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Βρες καποιον να σε αντικαταστησει και δωσε του μπονους 30-50 ευρω για το χωσιμο. Ολοι θα βγειτε ικανοποιημενοι. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, __kostas__ είπε Έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά την επόμενη εβδομάδα αλλά δεν μου δίνουν μια ημέρα ρεπό.Μπορώ να πάρω κανονική άδεια και αν με απολύσουν να πάω στην επιθεώρηση εργασίας να καταγγείλω καταχρηστικής απόλυση; Είμαι σχεδόν 20 έτη στην εταιρεία. Για να παρεις κανονική άδεια δεν πρέπει να στην εγκρίνουν;Θα την πάρεις απο την σημαία ; 1
tsaltinho Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε Από όσο γνωρίζω δεν είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να σου δώσει άδεια το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οπότε ξέχασε το ότι μπορεις να την πάρεις μόνος σου. Σε συνενόηση με τον εργοδότη μπορείς να την πάρεις. Αυτό που συνηθίζετε σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι άδεια από γιατρό. Από το " Από όσο γνωρίζω δεν είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να σου δώσει άδεια το πρώτο εξάμηνο του έτους " , σε κοβω για προιστάμενο, δεν μπορω να το εξηγησω διαφορετικα! 1 3
SilentVoice Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Όχι δεν μπορείς χωρίς την έγκριση του εργοδότη. Μόνο επείγουσα άδεια μπορείς να πάρεις. Λόγω αναρρωτικής με χαρτί από γιατρό ή γονική. Οι δικές σου άδειες θεωρούνται άδεια αναψυχής, οπότε υποχρεωτικά πρέπει να έρθεις σε συμφωνία με τον εργοδότη.
filarhos Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Το θέμα είναι, πόσο σημαντικός είναι ο λόγος που θέλεις την άδεια. Αν είναι πολύ σημαντικός αναρρωτική. Ακόμα μετανοιώνω που δεν βάρεσα αναρρωτική σε αναίτια άρνηση άδειας για να πάω να δώσω εξετάσεις στην σχολή και περίμενα 6 μήνες για να δώσω άλλο και να παρω το πτυχίο μου (αν περίμενα το ιδιο 12μηνο...)...
jimis_vts Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε Από όσο γνωρίζω δεν είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να σου δώσει άδεια το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οπότε ξέχασε το ότι μπορεις να την πάρεις μόνος σου. Σε συνενόηση με τον εργοδότη μπορείς να την πάρεις. Αυτό που συνηθίζετε σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι άδεια από γιατρό. Που τα διαβάζετε αυτά θέλω να ξέρω... 1
NeraBlack Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, filarhos είπε Το θέμα είναι, πόσο σημαντικός είναι ο λόγος που θέλεις την άδεια. Αν είναι πολύ σημαντικός αναρρωτική. Ακόμα μετανοιώνω που δεν βάρεσα αναρρωτική σε αναίτια άρνηση άδειας για να πάω να δώσω εξετάσεις στην σχολή και περίμενα 6 μήνες για να δώσω άλλο και να παρω το πτυχίο μου (αν περίμενα το ιδιο 12μηνο...)... Δεν μπορούν να σου αρνηθούν φοιτητική άδεια. Την πληρώνεσαι και από τον ΟΑΕΔ εξάλλου,όχι από τον εργοδότη σου. Στο θέμα τώρα,όχι,κανονική άδεια παιρνεις μετα από συνεννόηση. Αν είναι απαραίτητο να λείψεις ,ή αναρρωτική ή θα βρεις κάποιον να δουλέψει. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από NeraBlack 1
papapontikas Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Το γεγονός ότι μετά από 20 χρόνια στην ίδια εταιρεία δεν μπορείς να συνεννοηθείς με κάποιον συνάδελφο να σε καλύψει λέει πολλά. Το ότι φοβάσαι ότι θα το πάρουν σαν αφορμή να σε απολύσουν ακόμα περισσότερα. Το κερασάκι είναι ότι πιο πολύ σε νοιάζει να μάθεις αν μπορείς να τους πας στην επιθεώρηση εργασίας αν σε απολύσουν και όχι η άδεια αυτή καθαυτή Να φανταστώ τραπεζικός υπάλληλος? Εθνική? Πειραιώς? 5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις