Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια εφαρμογή τύπου Speedtest by Ookla η οποία όμως να κάνει speedtest επ' άπειρον, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται εγώ να πατάω restart και πάλι από την αρχή? Ώστε να έχω πιο άμεση ανταπόκριση στους ελέγχους που θέλω να κάνω? Ψάχνω ψάχνω, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι τέτοιο, αν γνωρίζει κάποιος κάτι τέτοιο θα εκτιμήσω την βοήθεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από johntaxmi
Προσθήκη συνδέσμου
Δημοσ.
15 ώρες πριν, jkoukos είπε

Μπορείς με την ίδια εφαρμογή σε γραμμή εντολών. Αν έχεις Linux απλά το τρέχεις με cron job ενώ σε Windows με Task Scheduler.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Παρόλα αυτά με τον τρόπο σου θα συμβαίνει το ίδιο πράγμα, θα κάνει δηλαδή το speedtest restart και θα ξανά μετράει το ping και στην συνέχεια το download και upload. Εγώ όμως δεν θέλω να έχω καθόλου αδράνεια/καθυστέρηση, θέλω δηλαδή να τρέχει ένα download test μέχρι να το σταματήσω εγώ και συνέχεια να κάνει μετρήσει ταχύτητας. Αν και αυτό που μου λες εσύ βοηθάει όντως αρκετά, και πάλι όμως θα χάνετε χρόνος μεταξύ του επανελέγχου του ping και του upload (Ακόμα και αν είναι ελάχιστος χρόνος από το restart στον έλεγχο του ping και στη συνέχεια του download, είναι αισθητός στις δοκιμές που θέλω να κάνω). Ενώ εγώ θέλω να τρέχει πλήρως και μόνο το download test χωρίς διακοπές.

Δημοσ.

Ping μπορείς να κάνεις συνεχώς χωρίς διακοπή όσο θέλεις σε γραμμή εντολών, χωρίς χρήση κάποιας εφαρμογής.

Έλεγχος down/up όπως το ζητάς δεν γίνεται και δεν ξέρω να υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε κάποια εφαρμογή.

Δημοσ.

Πρακτικά ζητάς ένα σεβαστό μέρος του bandwidth ενός server 24/7 για την πάρτη σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου το δώσει κάποια εφαρμογή αυτό, ειδικά δωρεάν.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, johntaxmi είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Παρόλα αυτά με τον τρόπο σου θα συμβαίνει το ίδιο πράγμα, θα κάνει δηλαδή το speedtest restart και θα ξανά μετράει το ping και στην συνέχεια το download και upload. Εγώ όμως δεν θέλω να έχω καθόλου αδράνεια/καθυστέρηση, θέλω δηλαδή να τρέχει ένα download test μέχρι να το σταματήσω εγώ και συνέχεια να κάνει μετρήσει ταχύτητας. Αν και αυτό που μου λες εσύ βοηθάει όντως αρκετά, και πάλι όμως θα χάνετε χρόνος μεταξύ του επανελέγχου του ping και του upload (Ακόμα και αν είναι ελάχιστος χρόνος από το restart στον έλεγχο του ping και στη συνέχεια του download, είναι αισθητός στις δοκιμές που θέλω να κάνω). Ενώ εγώ θέλω να τρέχει πλήρως και μόνο το download test χωρίς διακοπές.

Αυτό που ζητάς είναι αυτό που λέει ο kostasallinone, δηλαδή σαν να κατεβάζεις μεγάλα αρχεία. Το θέμα είναι που θα βρεις σέρβερ να σου δίνει πλήρη ταχύτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι σέρβερ για speedtest δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό γιατί πέρα από εσένα έχουν να εξυπηρετήσουν μερικά εκατομμύρια ακόμα speedtestάκηδες.

Δημοσ.

Ωραία παιδιά, ευχαριστώ πολύ. Και εγώ είχα στο μυαλό μου για τον ίδιο λόγο ότι δύσκολα θα μπορούσα να βρω κάτι τέτοιο.
Θα τσεκάρω την iperf να δω τι μπορώ να κάνω, αλλιώς θα πάω στην δεύτερη επιλογή και να αρχίσω να κατεβάζω ένα μεγάλο αρχείο.

Δημοσ.
8 minutes ago, johntaxmi said:

Ωραία παιδιά, ευχαριστώ πολύ. Και εγώ είχα στο μυαλό μου για τον ίδιο λόγο ότι δύσκολα θα μπορούσα να βρω κάτι τέτοιο.
Θα τσεκάρω την iperf να δω τι μπορώ να κάνω, αλλιώς θα πάω στην δεύτερη επιλογή και να αρχίσω να κατεβάζω ένα μεγάλο αρχείο.

η iperf θελει ενας να τρεχει τον client και ενας το server. αν εχει  fritz ο αλλος υπαρχει κρυφο μενου με iperf server

Δημοσ.

Ναι αλλά έτσι το downloading του ενός θα περιορίζεται από το upload speed του άλλου, δηλαδή σε 50άρα γραμμή από τον server ο client θα κατεβάζει max με 5mbps.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 27/04/2022 at 14:35, micos000 said:

Ναι αλλά έτσι το downloading του ενός θα περιορίζεται από το upload speed του άλλου, δηλαδή σε 50άρα γραμμή από τον server ο client θα κατεβάζει max με 5mbps.

αν το θες για τεστ σε τοπικο δικτυο τοτε δεν σε πειραζει.αν το θες για over internet τοτε ναι εχεις θεμα οποτε θα πρεπει ο server να τρεχει σε καποιο pc που εχει μεγαλη συνδεση.αν αποφασισεις ευχαριστως σου αφηνω το λαπτοπ μου ανοιχτο με iperf για να κανεις δοκιμη ολο το weekend. ειναι παραπανω απο 300/300 :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...