Draieiko Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος απο την αγορά της προαναφερθέντας μητρικής. Το πρόβλημα είναι ευρέως γνωστό στο διαδίκτυο σχετικά με την κεραία που έχει το BT & το WiFi για την συγκεκριμένη μητρική. Για αρχή θα περιγράψω το πρόβλημα: Στο device manager στο πεδίο Universal Serial Bus Controllers μου εμφανίζει μια συσκευή ως Unknown USB device (Device Descriptor Request Failed) Στην περίπτωση που θέλετε περισσότερες πληροφορίες απο την καρτέλα events παρακαλώ να μου το πείτε. Η υπόθεση μου είναι οτι το πρόβλημα σχετίζεται με την κεραία Bluetooth / WiFi καθώς το BT είναι το μόνο που ΔΕΝ δουλεύει. το WiFi δουλεύει κανονικά. Τι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής: Έχω αναβαθμίσει τα BIOS στην πιο πρόσφατη έκδοση. Έχω εγκαταστίσει τους τελευταίους drivers της AMD Chipset. Έχω προσπαθήσει να εγκαταστήσω τους drivers απευθείας απο την INTEL και όχι απτο site της ASROCK. Έχω προσπαθήσει να κάνω Cler CMOS και να αφήσω το pc εκτός ρεύματος για κάποιες ώρες. (Αυτό το είχα δοκιμάσει πριν μισό χρόνο πέριπου και αν θυμάμαι καλά, είχα καταφέρει να το κάνω να δουλέψει για περίπου μισή ώρα μέχρι που ξαναχάλασε, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος οτι αυτό συνέβει μετά απο αυτό το βήμα) Λόγω του οτι δούλευα windows 10 πριν ένα χρόνο και έγινε update στα 11 κάποια στιγμή. Προσποάθησα να κάνω clear setup τα Windows 11 διαγράφωντας όλο τον σκληρό δίσκο. Αν κάποιος έχει γνώση επι του θέματος παρακαλώ για την βοήθεια του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από Draieiko
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 ''Έχω προσπαθήσει να εγκαταστήσω τους drivers απευθείας απο την INTEL και όχι απτο site της ASROCK. '' Το προβλημα σου ειναι καθαρα με τους drivers, αν μπουν αυτοι που πρεπει δεν θα εχεις θεματα , στην ολη ιστορια χωνονται οι Intel και της microsoft κοιτα ακριβως ποιο ειναι το module της μητρικης και μ'αυτους θα πας ολους τους αλλους ακομη και απο update των win τους απενεργοποιεις 1
Draieiko Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Καλησπέρα, Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ως προς το τι προτείνεις να κάνω (Σχετικά με το module της μητρικής που ανέφερες και με το πως μπορώ να απνεργοποιήσω τα windows update απτο να μου ενημερώνουν την συγκεκριμένη συσκευή); Απτην άποψη του οτι, στη διαχείριση συσκευών, έχω προσπαθήσει να κάνω απεγκατάσταση την συσκευή αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι (Rollback δεν με αφήνει καν να κάνω). Ευχαριστώ!
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Αυτην εχεις? https://www.skroutz.gr/s/19381251/Asrock-X570-Taichi-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Απο το screenshot που ανεβασες δεν κολλαει πουθενα το bt με usb κατι εχεις βαλει κατα 99% καποιο προγραμμα που επηρεασε την συσκευη
Draieiko Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Σωστά, αυτή είναι η μητρική. Είμαι 99,9% σίγουρος οτι σχετίζεται με το ΒΤ, διότι παλαιότερα που προσπαθούσα να το κάνω να δουλέψει, κάποια στιγμή απο κάτι που είχα κάνει είχε φτιάξει και δεν εμφανιζόταν το Unknown USB device αλλά είχε ένα BT Icon στην θέση του. Ίσως βέβαια και να κάνω λάθος!
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Κανε απεγκατασταση τους drivers δωσε reboot και κανε εγκατασταση απο αυτους που δινει η Ashrock πρωτα τους bluetooth και μετα τους wifi και τους chipsets απο δω https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570
Draieiko Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Τα δοκίμασα με την σειρά που μου είπες. Δυστυχώς δεν δούλεψε... Ευχαριστώ πάντως. Αν έχεις και κάποια άλλη ιδεά εσύ ή κάποιος άλλος, ευπρόσδεκτη!
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, Draieiko είπε Τα δοκίμασα με την σειρά που μου είπες. Δυστυχώς δεν δούλεψε... Ευχαριστώ πάντως. Αν έχεις και κάποια άλλη ιδεά εσύ ή κάποιος άλλος, ευπρόσδεκτη! 10αρια εχεις ή 11? Φτιαξε ενα bootable linux usb και ξεκινα το χωρις εγκατασταση να δεις αν λειτουργησει εκει
Draieiko Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Τα 11 έχω. Φτιάχνω ένα stickάκι να τρέξω Ubuntu και σε ενημερώνω!
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Draieiko είπε Τα 11 έχω. Φτιάχνω ένα stickάκι να τρέξω Ubuntu και σε ενημερώνω! με τα 11 εχουν προβλημα οι συγκεκριμενες (δεν φταινε οι μητρικες αλλα τα win) , δουλευουν με τα 10 εξ'αρχης με καθαρη εγκατασταση , λογικα στο linux δεν θα εχεις προβλημα Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από triplex1
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 αν δεν το βλεπει και δουλευει θελει εντολες , κατι τελευταιο , βρες ενα δισκο εστω ssd 120αρη και κανε μια καθαρρη εγκατασταση win10 , ξεκινα και βαλε τους συγκεκριμενους drivers , αν δε δουλεψει , λογικα εισαι εντος εγγυησης ακομη , επικοινωνεις με Ashrock και την στελνεις για αλλαγη. Κατα τη δικη μου γνωμη δουλευει αν δεν την εχεις κανει κατι σοβαρο και να εκαψε κατι. https://www.intel.ca/content/www/ca/en/support/articles/000005511/wireless.html
BlueBlood7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 20 ώρες πριν, Draieiko είπε Σωστά, αυτή είναι η μητρική. Είμαι 99,9% σίγουρος οτι σχετίζεται με το ΒΤ, διότι παλαιότερα που προσπαθούσα να το κάνω να δουλέψει, κάποια στιγμή απο κάτι που είχα κάνει είχε φτιάξει και δεν εμφανιζόταν το Unknown USB device αλλά είχε ένα BT Icon στην θέση του. Ίσως βέβαια και να κάνω λάθος! Τότε είχες win 10?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα