Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ζητάω συγνώμη για τούς επεξεργαστές έχετε δίκιο, έχουν παρόμοιο release date, απλά ο ένας είναι ryzen 5 και ο άλλος ryzen 7 εξού και μπερδεύτηκα. Στα benchmarks δε ο 5600χ είναι καλύτερος για παιχνίδια και ο 5800χ καλύτερος στις multicore εφαρμογές.....

Τώρα στην κάρτα γραφικών προβληματίστηκα.... Αν αφήσουμε λόγω οικονομικού στην άκρη το 1440 και πάμε σε 1080p τι προτείνετε;  Και επίσης έχει κάποιος άλλος άποψη για την γνώμη του φίλου triplex1 ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε ίδιας μάρκας mobo kai gpu?

Επεξ/σία από garcia38
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, garcia38 είπε

Παιδιά ζητάω συγνώμη για τούς επεξεργαστές έχετε δίκιο, έχουν παρόμοιο release date, απλά ο ένας είναι ryzen 5 και ο άλλος ryzen 7 εξού και μπερδεύτηκα. Στα benchmarks δε ο 5600χ είναι καλύτερος για παιχνίδια και ο 5800χ καλύτερος στις multicore εφαρμογές.....

Τώρα στην κάρτα γραφικών προβληματίστηκα.... Αν αφήσουμε λόγω οικονομικού στην άκρη το 1440 και πάμε σε 1080p τι προτείνετε;  Και επίσης έχει κάποιος άλλος άποψη για την γνώμη του φίλου triplex1 ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε ίδιας μάρκας mobo kai gpu?

σε ειπα και πιο μπροστα και θα σε ξαναπω , παρε εναν 5600x , πηγες στον 5800x που η τιμη του δεν κουνιεται καθολου , παρε μια msi gaming plus , παρε και μια sapphire nitro 6600xt που εχει πεσει αυτη τη στιγμη η τιμη  της και ειναι ανωτερη απο μια 3060 απλη και βαλε δισκο τον wd 850 για να μην εχεις προβληματα με τον samsung , μνημες ειτε παρεις 3200 ειτε 3600 κρατα χαμηλα το latency .........1080 τα παιζεις ολα και με λιγοτερα χρηματα απο το αρχικο ποστ που εκανες με το hardware

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, garcia38 είπε

cpu διαλεξα αυτον γιατι ειναι πιο καινουριος, ξερω οτι δεν ανεβαζει πολύ στα fps  αλλα δεν με απασχολεί.

3080  --> no money no honey.

1080p και βαριά μέχρι 1440p.

Μπορείς να πας σε 3080, απλά δεν χρειάζεται αν πας σε 1080p.
Αν σκοπεύεις να πας σε 1440p στο άμεσο μέλλον τότε σύνθεση με 3080, με παρόμοιο κόστος με την αρχική σου (προσοχή, κόβω από παντού για να χωρέσει)

MSI GeForce RTX 3080 10GB ~ 960 eur
MSI B450 Tomahawk Max II ~ 70 eur
Ryzen 5600 ~ 195 eur
2x8 Ram - 3200 mhz (ballistix) ~ 67 eur
MSI MPG A750GF 750W ~ 85 eur
Kingston NV1 SSD 1TB M.2 ~ 84 eur
Kolink Stronghold ~ 45 eur

Σε σχέση με το αρχικό σου ποστ, έκοψα 100 ευρώ από ψύκτρα (πας για εργοστασιακή), 90 ευρώ από mobo, 130 ευρώ από cpu, 55 ευρώ από nvme

Δημοσ.

εγω θα συμφωνησω με τον απο πανω ,παρε οσο καλυτερη καρτα γραφικων μπορεις και κοψε απο παντου για να χωρεσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hln3 είπε

Μπορείς να πας σε 3080, απλά δεν χρειάζεται αν πας σε 1080p.
Αν σκοπεύεις να πας σε 1440p στο άμεσο μέλλον τότε σύνθεση με 3080, με παρόμοιο κόστος με την αρχική σου (προσοχή, κόβω από παντού για να χωρέσει)

MSI GeForce RTX 3080 10GB ~ 960 eur
MSI B450 Tomahawk Max II ~ 70 eur
Ryzen 5600 ~ 195 eur
2x8 Ram - 3200 mhz (ballistix) ~ 67 eur
MSI MPG A750GF 750W ~ 85 eur
Kingston NV1 SSD 1TB M.2 ~ 84 eur
Kolink Stronghold ~ 45 eur

Σε σχέση με το αρχικό σου ποστ, έκοψα 100 ευρώ από ψύκτρα (πας για εργοστασιακή), 90 ευρώ από mobo, 130 ευρώ από cpu, 55 ευρώ από nvme

Καλή η πρόταση σου. Διαφωνώ όμως στο κουτί. Εχω το ίδιο κουτί στο 2ο πλέον pc μου που είναι με ενσωματωμένα γραφικά γιατί όταν το είχα στο βασικό ανέβαζε θερμοκρασίες. Με το που πήρα το ΜΧ 410 σώθηκα. Άνετο κουτί το stronghold αλλά ακατάλληλο για να βάλεις μέσα μια 3080. Θέλει κουτί με mesh.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Καλή η πρόταση σου. Διαφωνώ όμως στο κουτί. Εχω το ίδιο κουτί στο 2ο πλέον pc μου που είναι με ενσωματωμένα γραφικά γιατί όταν το είχα στο βασικό ανέβαζε θερμοκρασίες. Με το που πήρα το ΜΧ 410 σώθηκα. Άνετο κουτί το stronghold αλλά ακατάλληλο για να βάλεις μέσα μια 3080. Θέλει κουτί με mesh.

To έχω ανοικτό στο πλαϊ λόγω mining οπότε δεν ξέρω από θερμοκρασίες πόσο καλά τα πάει σε βαριά χρήση - θέσεις για ανεμιστήρες έχει πάντως αρκετές ενώ από θέμα κόστους - ποιότητα κατασκευής αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, garcia38 είπε

αυτό ή το 850 watt της ίδιας σειράς;

αν δε σε χαλανε τα 30 ευρω το 850 παρε να εισαι ησυχος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το κουτί αυτό καλό είναι για msi rtx 3080?

https://www.skroutz.gr/s/23019357/Be-Quiet-Pure-Base-500DX-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

Ότι χωράει χωράει, απλά αν δεν ξέρω αν έχει θέμα με θερμοκρασίες (μόνο αερόψυξη με fans).

Επίσης το κουτί δίνεται stock με fans 3pin και η μητρική έχει 4pin καλώδια. Υπάρχει θέμα με αυτό?

Επεξ/σία από garcia38

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...