Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, korakios είπε

μάλλον σου κλείνει την κάρτα ήχου για εξοικονόμηση ενέργειας , τσέκαρε πχ αυτό

https://askubuntu.com/questions/1230833/annoying-click-popping-sound-on-ubuntu-20-04

ή αυτό

https://unix.stackexchange.com/questions/565886/how-to-disable-the-power-saving-for-snd-hda-codec-realtek

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα το δοκιμάσω

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jack124 είπε

ακριβως αυτό ναι, κάνουν "παφ" ανα τακτα χρονικά διαστήματα. Κανονική εγκατάσταση 

Πρόβλημα με την γείωση στο σύστημα σου μου ακούγεται αυτό γιαυτό ρώτησα αν έχεις USB αλλά μιας και αναφέρεις ότι ειναι σε κανονική εγκατάσταση και ότι έχεις subwoofer τσέκαρε λίγο με αυτό αν έχεις powersaving προφίλ 

Πήγαινε σε αυτό το αρχείο: 

/etc/pulse/default.pa

άνοιξε το με έναν κειμενογράφο 

και ψάξε κάπου να λέει 
"### Automatically suspend sinks/sources that become idle for too long"

Αν υπάρχει αυτή η καταχώρηση απο κάτω της θα έχει αυτό: 

load-module module-suspend-on-idle

Βάλε μια δίεση (#) μπροστά στην γραμμή αυτή για να αγνοήσει αυτή την ρύθμιση. 

Δηλαδή να ειναι έτσι:

#load-module module-suspend-on-idle

Μετά κάνε επανεκκίνηση ή αν δεν θες άνοιξε ένα terminal και πάτα 

pulseaudio --kill

enter και μετά πάτα 

systemctl restart --user pulseaudio

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jack124 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα το δοκιμάσω

δε σε πρόλαβα ,

για τη 2η λύση με πολύ επιφύλαξη μιας και τα 22.04 το γυρίσανε σε pipewire , αν δε δουλέψει η 1η πες

4 λεπτά πριν, DPU είπε

Επισης ολες οι εταιριες το χρησιμοποιουν και αν πας να ανοιξεις ενα αρχειο με το Libre καταστραφηκες.

ούτε καν ,

συγκεκριμένες εταιρίες θες να πεις και συγκεκριμένες περιπτώσεις

• Like 1
Δημοσ.

2 λεπτά πριν, DPU είπε

Το Office ειναι αντικειμενικα καλυτερο.

37 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Ναι πέρα απο ότι έχεις το word να φορτώνει ένα σωρό τηλεμετρίες και γενικά να ειναι clunky και περίεργο + κλειστός κώδικας υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια 

(πρόσεξε μην βλέπεις μόνο τα χρώματα γιατί πολλά κόκκινα sto writer δεν ειναι σκετά "no" σαν το word απλά δεν ειναι διαθέσιμα out of the box και θες ενα extention ή κάποιο άλλο δωρεάν πρόγραμμα που συνεργάζεται με writter για να τα πετύχεις και αναφέρεται στην λίστα) 

q2ezcbN.png

------------------------

3 λεπτά πριν, DPU είπε

αν πας να ανοιξεις ενα αρχειο με το Libre καταστραφηκες

Το αντίστροφο δεν συμβαίνει όμως άρα ποιος ειναι ο καλύτερος τέσπα ο κύριος λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό ειναι ο εξής:

49 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με το ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιείς fonts που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το MS word 

Μια λύση είναι να εγκαταστήσεις τα MS fonts στο ubuntu 

sudo apt install ttf-mscorefonts-installer

Μετά μπορείς να εγκαταστήσεις και τα πιο σύγχρονα fonts όπως το calibri που η microsoft έτσι για σπάσιμο δεν τα βάζει στο ttf installer :P με τον εξής τρόπο. 

sudo apt install cabextract

(σε περίπτωση που έκανες εγκατάσταση το ttf installer λογικά θα ειναι ήδη εγκατεστημένο σε περίπτωση που δεν ειναι εγκαθιστάς το cabextract με την απο πάνω γραμμή. 

μετά πληκτρολογείς 

mkdir .fonts

Για να δημιουργηθεί ένας κρυφός φάκελος fonts (που θα τον χρειαστεί το scriπτάκι που ακολουθεί. )

Τώρα τρέχεις το εξής script:

wget -qO- http://plasmasturm.org/code/vistafonts-installer/vistafonts-installer | bash

(κάντο copy paste καλύτερα για σιγουριά ) 

Τώρα έχεις μια ικανοποιητική γκάμα MS fonts.

Αυτό που μένει είναι να κάνεις default (αν θες) ένα απο αυτά στον writer πχ το calibri με τον εξής τρόπο:

Μέσα στον Writer: Tools > Options > Libre Office Writer > Basic (western) fonts 

και στο πλαίσιο διαλόγου στα αριστερά διαλέγεις το calibri ή όποιο άλλο MS font θες μετά πατάς apply. 

Τώρα τα περισσότερα θέματα ασυμβατότητας με docx δεν θα υπάρχουν. 

Μετά αν θες να μοιάζει λίγο παραπάνω με το χαζό μενού των MS και την εμφάνηση κτλ μπορείς να το κάνεις ως εξής:

Τοοls> Options > libre office> Advanced και τσέκαρε το "enable experimental features" μετά apply και κάνε restart το πρόγραμμα (θα σε ρωτήσει). 

Μετά όταν είσαι στο writer : View> User Interface> Contextual groups. 

Για να αλλάξεις το χρώμα να μοιάζει με το word πας: Tools > Options> Libre Office> Personalization  και κάνεις click στο "Pre installed Theme" και διαλέγεις χρώμα 

----------------------------------

4 λεπτά πριν, DPU είπε

Μπορει κανεις να χρησιμοποιησει το Online version αλλα δεν ειναι το ιδιο βεβαια..

ή μπορείς να κάνεις αυτό και θα ειναι το ίδιο και καλύτερο (γιατί θα γλιτώσεις απο την τηλεμετρεία τουλάχιστον) 

4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

GTP είναι το MS office απλά αυτό έμαθες και βαριέσαι να μάθεις το άλλο. 

Αυτό αφορά το σχόλιο σου "δεν μπορώ να το συγκρίνω" 

Απο εκει και πέρα ο καθένας με τα γούστα του έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς ότι θέλεις. 

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις linux αλλά κολλάς επειδή θες κάποια προγράμματα απο τα windows μπορείς να τα τρέξεις σαν VM με seamless τρoπο με αυτό:

https://github.com/casualsnek/cassowary

Η επιφάνεια εργασίας που βλέπετε ειναι linux και ανοίγει windows explorer ή powershell ή άλλες εφαρμογές (που τρέχουν σε VM στο παρασκήνιο, και που αδρανοποιούνται αν δεν χρησιμοποιούνται για διαφύλαξη πόρων) σαν να τρέχουν κατευθείαν απο linux+ γίνεται και το αντίστροφο (πχ μέσα απο τον windows explorer να κάνεις δεξί κλικ σε ένα αρχείο και να το ανοίξετε με την κατάλληλη linux εφαρμογή. 

Δουλεύει και σε games με GPU passthrough 

--------------------

6 λεπτά πριν, DPU είπε

ολες οι εταιριες το χρησιμοποιουν

Οι περισσότερες ναι αλλά αυτό έχει να κάνει με τις συμφωνίες που έχει κάνει η MS και με το γεγονός ότι για χρόνια ήταν μονοπώλιο. 

Δημοσ.

Απο εκει και πέρα ο καθένας με τα γούστα του έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς ότι θέλεις. 

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις linux αλλά κολλάς επειδή θες κάποια προγράμματα απο τα windows μπορείς να τα τρέξεις σαν VM με seamless τρoπο με αυτό:

Η επιφάνεια εργασίας που βλέπετε ειναι inux και ανοίγει windows explorer ή powershell ή άλλες εφαρμογές (που τρέχουν σε VM στο παρασκήνιο, και που αδρανοποιούνται αν δεν χρησιμοποιούνται για διαφύλαξη πόρων) σαν να τρέχουν κατευθείαν απο linux+ γίνεται και το αντίστροφο (πχ μέσα απο τον windows explorer να κάνεις δεξί κλικ σε ένα αρχείο και να το ανοίξετε με την κατάλληλη linux εφαρμογή. 

Δεν έχει σημασία τι θεωρεί ο καθένας "καλύτερο" ή του ταιριάζει καλύτερα, τα οποία είναι υποκειμενικά ζητήματα.

Το γεγονός είναι ότι το MS Office είναι η σουίτα που χρησιμοποιείται κατά κανόνα από όλους (ιδιαίτερα σε οργανισμούς και επιχειρήσεις), και όποτε χρειαστεί να διαβάσεις/εκτυπώσεις/επεξεργαστείς .docx αρχείο που έχει δημιουργηθεί από το MS, το Libre (καθώς και όλες οι υπόλοιπες συμβατές σουίτες) παρουσιάζει αρκετά συχνά διάφορες ασυμβατότητες (ανάλογα βέβαια με το αρχείο).

Οπότε αναγκαστικά ο χρήστης καταφεύγει στο MS Office online το οποίο και πάλι είναι αρκετά αργό στην απόκριση, αφού οι browser-based εφαρμογές είναι αρκετά πιο αργές σε σχέση με τις native. (αντίστοιχα ισχύουν και για VM).

Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η MS επιτέλους να βγάλει σουίτα για Linux (όπως έχει κάνει ήδη και για Macintosh).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, bomberb17 είπε

Δεν έχει σημασία τι θεωρεί ο καθένας "καλύτερο" ή του ταιριάζει καλύτερα, τα οποία είναι υποκειμενικά ζητήματα.

Το γεγονός είναι ότι το MS Office είναι η σουίτα που χρησιμοποιείται κατά κανόνα από όλους (ιδιαίτερα σε οργανισμούς και επιχειρήσεις), και όποτε χρειαστεί να διαβάσεις/εκτυπώσεις/επεξεργαστείς .docx αρχείο που έχει δημιουργηθεί από το MS, το Libre (καθώς και όλες οι υπόλοιπες συμβατές σουίτες) παρουσιάζει αρκετά συχνά διάφορες ασυμβατότητες (ανάλογα βέβαια με το αρχείο).

Οπότε αναγκαστικά ο χρήστης καταφεύγει στο MS Office online το οποίο και πάλι είναι αρκετά αργό στην απόκριση, αφού οι browser-based εφαρμογές είναι αρκετά πιο αργές σε σχέση με τις native. (αντίστοιχα ισχύουν και για VM).

Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η MS επιτέλους να βγάλει σουίτα για Linux (όπως έχει κάνει ήδη και για Macintosh).

Έχω γράψει ποστ που λύνει τις περισσότερες περιπτώσεις ασυμβατότητας. 

Απο εκεί και πέρα το τι κάνουν οι εταιρίες και οι μεγάλοι οργανισμοί δεν έχει τόσο σημασία για τον χρήστη έχουν αυτές ανέκαθεν συμφωνίες με το οικοσύστημα της microsoft ή της apple γιαυτό το χρησιμοποιούν  αλλά και για ιστορικούς λόγους όχι ότι ειναι ευαίσθητες οι επιχειρήσεις με την ιστορία απλά και μόνο επειδή για χρόνια ήταν το office μόνο του ξεκίνησαν με αυτό και δεν υπάρχει λόγος να επανεκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε νέο πρόγραμμα, για τον ίδιο λόγο σε πολλές τράπεζες ακόμη πχ τρέχουν προγράμματα σε COBOL δεν σημαίνει ότι ειναι η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού αλλά έτσι ξεκίνησαν συνεχίζει να δουλεύει και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν. 

Δεν αποτελεί επιχείρημα δηλαδή για το τι ειναι καλύτερο. 

Αν πρέπει οιοσδήποτε λόγω δουλειάς να χρησιμοποιείς μια εφαρμογή τότε χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η επιφάνεια εργασίας που βλέπετε ειναι linux και ανοίγει windows explorer ή powershell ή άλλες εφαρμογές (που τρέχουν σε VM στο παρασκήνιο, και που αδρανοποιούνται αν δεν χρησιμοποιούνται για διαφύλαξη πόρων) σαν να τρέχουν κατευθείαν απο linux+ γίνεται και το αντίστροφο (πχ μέσα απο τον windows explorer να κάνεις δεξί κλικ σε ένα αρχείο και να το ανοίξετε με την κατάλληλη linux εφαρμογή. 

Γραφω πριν διαβάσω και τα άλλα 40 σχόλια, αλλά, μια πρόταση ακόμα φίλε, χρησιμοποιούσα κι εγώ RDP, αλλά προς το παρόν έχω βολευτεί με το Bottles. Πολύ καλή δουλειά και πιο απλό για κάποιο "καινούριο" χρήστη που θα το χρησιμοποιήσει.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Μπορείς να το κάνεις με τον τρόπο που έγραψα στο ποστ μου στο πρώτο tab

Απο εκει και πέρα δεν νομίζω να φτάνεις σε αδιέξοδο. 

Αυτό που νομίζω ότι σου συμβαίνει είναι ότι θες (για κάποιον άγνωστο σε εμένα λόγο) οι linux διανομές να είναι "windows alternative" δηλαδή Windows αλλά τζάμπα για να μην χρειάζεται να αγοράσεις κλειδί. 

Τζάμπα είναι οι περισσότερες ναι, αλλά δεν ειναι windows alternative με την έννοια ότι ο στόχος του λειτουργικού δεν ειναι να προσομοιώσει τα windows.

Είναι ένα άλλο λειτουργικό (πχ όπως το MacOS ) 

Θα πρέπει λοιπόν να μάθεις να το χειρίζεσαι αν θες να το δουλεύεις όπως θα πρέπει να μάθεις τα MacOS για παράδειγμα. 

Επειδή ξέρεις κάποια πράματα απο windows ή αν θες ακόμη εισαι ειδικός στα windows δεν σημαίνει ότι θα είσαι ειδικός και στα linux ή ότι ειναι μειονέκτημα αυτό. 

Αν είσαι ειδικός στα Αγγλικά δεν σημαίνει ότι ξέρεις και ισπανικά και ας ειναι και οι δύο γλώσσες, αν είσαι ειδικός στην python δεν σημαίνει ότι είσαι ειδικός στην C++ και ας είναι και οι δύο γλώσσες προγραμματισμού. 

Απο εκεί και πέρα νομίζω ότι υπάρχει πληθώρα εφαρμογών για να κάνεις όποια δουλειά θέλεις. 

K

1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Ναι πέρα απο ότι έχεις το word να φορτώνει ένα σωρό τηλεμετρίες και γενικά να ειναι clunky και περίεργο + κλειστός κώδικας υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια 

(πρόσεξε μην βλέπεις μόνο τα χρώματα γιατί πολλά κόκκινα sto writer δεν ειναι σκετά "no" σαν το word απλά δεν ειναι διαθέσιμα out of the box και θες ενα extention ή κάποιο άλλο δωρεάν πρόγραμμα που συνεργάζεται με writter για να τα πετύχεις και αναφέρεται στην λίστα) 

q2ezcbN.png

Καταρχας να αναφέρω οτι λατρεύω το Linux και δεν είναι το Linux το προβλημα. Το πρόβλημα είναι οι εταιρείες που παράγουν τα προγραμματα που δε βγάζουν εκδόσεις για linux. Αν δεν έβγαζαν και για MAC το ίδιο θα ίσχυε και γι αυτα. Πχ τα msoffice, έχουν πολύ καλές βιβλιοθήκες για βιβλιογραφία, το libre δεν έχει κάτι που κατευθείαν για εμένα που γράφω αναφορές και μελέτες είναι must. Επιπλέον όπως αναφέρθηκε αρκετές ασυμβατότητες με διάφορα doc κυρίως ως προς την προβολή τους. Με vmware δεν έχω δοκιμάσει όπως αναφερθηκε πριν αλλα με το Playonlinux απλα δε μπορούσα να το κάνω να δουλέψει με τπτ. Επιπλέον άλλη σημαντική έλλειψη για εμένα είναι το photoshop. Ωστόσο γενικότερα το terminal είναι εργαλειάρα και το οτι ουσιαστικα ότι bug και να υπάρξει στο λογισμικό απλα μπορείς να το λύσεις, είναι τέλειο.

• Like 1
Δημοσ.

Το λειτουργικό linux είναι εδώ και πολλα χρόνια ένα πλήρης λειτουργικό σύστημα.

Χρησιμοποιώ προσωπικά και αποκλειστικά το mint εδώ και δέκα χρόνια, αλλά ψαχνομαι πάνω από είκοσι χρόνια με διάφορες διανομές του λινουξ. Προτιμώ εδώ και χρόνια το mint αλλά σέβομαι το ubuntu και γενικά κάθε διανομή. Όσοι περισσότεροι χρησιμοποιουν Linux, τόσο το καλύτερο. Για μένα δεν υφίσταται το distro war. Όλοι στην ίδια πλευρά είμαστε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, sm4rt είπε

τα msoffice, έχουν πολύ καλές βιβλιοθήκες για βιβλιογραφία, το libre δεν έχει κάτι που κατευθείαν για εμένα που γράφω αναφορές και μελέτες είναι must.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος σε αυτό; 

21 λεπτά πριν, sm4rt είπε

Επιπλέον άλλη σημαντική έλλειψη για εμένα είναι το photoshop.

H λύση που προανέφερα (που χρησιμοποιεί QEMU και όχι vmware ) δουλεύει για οποιοδήποτε πρόγραμμα ουσιαστικά απλά έχεις windows όταν τα "χρειάζεσαι". 

Απο εκει και πέρα εκτός αν είσαι επαγγελματίας στον χώρο δεν ξέρω τι σου αρέσει στο photoshop που ειναι καλό δεν λέω αλλά για εμένα προσωπικά όχι 30 ευρώ τον μήνα καλό :P  μιας και μόνο με συνδρομή μπορείς να το έχεις. 

Σε linux για τον μέσο (αλλά και προχωρημένο) χρήστη εφαρμογές όπως το GIMP το Kitra αλλά και το Inkscape νομίζω καλύπτουν μια ευρεία γκάμα λειτουργιών για εναλλακτική του photoshop. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, sm4rt είπε

Το βασικό μου πρόβλημα εμενα είναι η έλλειψη του microsoft office, το libreoffice δυστυχως δε μπορω να το συγκρίνω

δοκιμασε onlyoffice desktop editors

δεν εχω βρει office document που να μην παιζει σωστα

Επεξ/σία από Neural_handshake
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την 22.04 έχω ακούσει πολλά καλά λόγια, από reviewers σε αντίθεση με την κακή πορεία που είχε πάρει τόσα χρόνια το Ubuntu. Προσωπικά δεν προτιμώ Ubuntu ή Debian based για διάφορους λόγους. PPA management, Snaps (το Snap store είναι proprietary-όχι τα ίδια τα snaps) κλπ. Προτιμώ Arch για την ευκολία του AUR όπου βρίσκεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ αντί να ψάχνω να προσθέσω το εκάστοτε ppa. Αλλά γλυκοκοιτάζω και το Fedora 36 τώρα τελευταία για το laptop. Έχει πολύ καλό power management out of the box, αρκετά bleeding edge με καλό balance σε stability και είναι από τις κορυφαίες διανομές (ίσως η κορυφαία) σε Wayland integration. Έχει και τα packages μέσω RPM Fusion και COPR, κάτι θα κάνουμε...

Αλλά αυτή είναι η ομορφιά των Linux-based συστημάτων κατ'εμέ. Μπορείς να το κάνεις ό,τι θες. Θες κανονικά apps; Θες snap; Θες flatpak; Θες appimages; Θες full DE; Θες ένα σκέτο WM; Bleeding edge; Stability; Υπάρχει κάτι για τον καθένα.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Για την 22.04 έχω ακούσει πολλά καλά λόγια, από reviewers σε αντίθεση με την κακή πορεία που είχε πάρει τόσα χρόνια το Ubuntu. Προσωπικά δεν προτιμώ Ubuntu ή Debian based για διάφορους λόγους. PPA management, Snaps (το Snap store είναι proprietary-όχι τα ίδια τα snaps) κλπ. Προτιμώ Arch για την ευκολία του AUR όπου βρίσκεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ αντί να ψάχνω να προσθέσω το εκάστοτε ppa. Αλλά γλυκοκοιτάζω και το Fedora 36 τώρα τελευταία για το laptop. Έχει πολύ καλό power management out of the box, αρκετά bleeding edge με καλό balance σε stability και είναι από τις κορυφαίες διανομές (ίσως η κορυφαία) σε Wayland integration. Έχει και τα packages μέσω RPM Fusion και COPR, κάτι θα κάνουμε...

Αλλά αυτή είναι η ομορφιά των Linux-based συστημάτων κατ'εμέ. Μπορείς να το κάνεις ό,τι θες. Θες κανονικά apps; Θες snap; Θες flatpak; Θες appimages; Θες full DE; Θες ένα σκέτο WM; Bleeding edge; Stability; Υπάρχει κάτι για τον καθένα.

ετσι ακριβως πλην οτι fedora καλο χρυσο αλλα δεν βρηκα καμποσα πακετα οποτε γυρισα manjaro cinnamon σε btrfs 

• Like 2
Δημοσ.

Επιτέλους ένα άρθρο για Linux. Μπράβο μόνο για αυτό.
Από εκεί κ πέρα ότι αφορά Ubuntu και Canonical αδιάφορο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

ετσι ακριβως πλην οτι fedora καλο χρυσο αλλα δεν βρηκα καμποσα πακετα οποτε γυρισα manjaro cinnamon σε btrfs 

Θα το τσεκάρω το Fedora όσον αφορά τα πακέτα που χρειάζομαι γιατί θέλω κάτι για ακαδημαϊκή δουλειά, stable enough αλλά να έχει και αρκετά up to date software για να κάνω τη δουλειά μου. Λένε ότι έχει βελτιωθεί πολύ, ειδικά όσον αφορά το dependency management του dnf. Βάλε και Wayland που με έχει σώσει από το screen tearing (σε Xorg, ακόμα και με TearFree option για τα Intel Graphics, το tearing ήταν πάντα εκεί) και Pipewire. Για αυτό σκέφτομαι να ξηλώσω το Arch από το laptop και να το αφήσω μόνο στο σταθερό (αν και δε μου έχει "σπάσει" ποτέ σε αυτό το PC να πω την αλήθεια, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου που λένε). Στην ανάγκη υπάρχει και το build from source.

Επεξ/σία από MikeKata

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...