Haldol Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Υπάρχουν κάτι θέματα με την 22.04 ( π.χ. δεν μπαίνει Node.js καινούριο ). Στη Vultr που έκανα ένα instance σε 22.04 έφαγε destroy στο μισάωρο, ξαναπήγα σε 20.04. Φυσικά θα στρώσουν όλα σε καμιά 'βδομάδα, αλλά μη τρέξετε γι' upgrade επειδή είναι LTS ( όπως την έπαθα εγώ! ). 3
@11h Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Εγώ με Ubuntu 18.04.6 LTS σίγουρα δεν βιάζομαι 😁 1
NadaGR Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε GTP είναι το MS office απλά αυτό έμαθες και βαριέσαι να μάθεις το άλλο. Αυτό αφορά το σχόλιο σου "δεν μπορώ να το συγκρίνω" Απο εκει και πέρα ο καθένας με τα γούστα του έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς ότι θέλεις. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις linux αλλά κολλάς επειδή θες κάποια προγράμματα απο τα windows μπορείς να τα τρέξεις σαν VM με seamless τρoπο με αυτό: https://github.com/casualsnek/cassowary και μεσω playonlinux υποτιθεται μπορεις να το κανεις install, αν και δεν το χω δοκιμασει και δε ξερω αν ειναι stable
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, NadaGR είπε και μεσω playonlinux υποτιθεται μπορεις να το κανεις install, αν και δεν το χω δοκιμασει και δε ξερω αν ειναι stable καμία σχέση το ένα με το άλλο. Θα τρέχεις κανονική εφαρμογή σε windows με τον τρόπο που σου λέω χωρίς να χρειαστεί να πατήσεις κάτι εσύ (πέρα απο την αρχική εγκατάσταση του VM κτλ που αναφέρονται στο Link) μετά πατάς πανω πχ στο εικονίδιο του word (που θα ειναι πχ στην επιφάνεια εργασίας linux) και θα ανοίξει το παράθυρο του word σαν παράθυρο των linux (όχι δηλαδή ένα παράθυρο μέσα σε ένα άλλο παράθυρο όπως αν απλά έτρεχες ένα VM ) και θα τρέχει σε windows με full συμβατότητα δηλαδή. 2 1
Le Perv Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, jack124 είπε Ακριβώς είναι σημαντικη έλλειψη. Βέβαια υπάρχουν και τα microsoft office online. Δεν έχουν τόσες δυνατότητες αλλά είναι καλή εναλλακτική και δωρεάν. Εμένα για κάποιο λόγο τα ubuntu δεν δουλεύουν σωστά στον υπολογιστή μου. Ακούγεται από τα ηχεία ο ήχος που κάνουν όταν τα κλείνω. Ένα παφ. Όλη την ώρα Eτσι ακριβως. Δεν ειναι σταθερο σε ολα τα μηχανηματα.
BadBoy Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 32 λεπτά πριν, liberostelios είπε Κατά την ταπεινή μου άποψη, Libreoffice Writer > Microsoft Word. Σε όλα τα άλλα κερδίζει το Office (κυρίως στο Powerpoint vs Impress που το δεύτερο είναι ψιλο-ανέκδοτο). Εάν εννοείς από άποψη χρηστικότητας, δε θα διαφωνήσω, ειδικά με το παλιό κλασικό μενού και όχι tabs. Αλλά έχει πολλές ασυμβατότητες με doc και docx, το οποίο είναι λογικό, αλλά δυστυχώς κάνει το Office αναγκαίο κακό.
JonnyBoy Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Εγώ ξενέρωσα με την προηγούμενη έκδοση του Ubuntu Linux και θα αργήσω να δοκιμάσω ξανά. Μετά από πολύ καιρό έκανα format στο windows φορητό μου και είπα να αλλάξω λειτουργικό για να τον "φρεσκάρω". Ε, εγκατάσταση όλα καλά και 3-4 drivers που έβαλα για τον εκτυπωτή μου να μην δουλεύει κανένας. Και κάπου εκεί γύρισα στα γνώριμα λημέρια. 2
athasbill Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μετά από χρήση επί 10 χρόνια διανομών ubuntu (ποτέ όμως με το unity, πάντα με gnome2 ή mate), τα 3 τελευταία χρόνια έχω καταλήξει πως η ομορφότερη και ευκολότερη στη χρήση διανομή είναι η MX Linux, που είναι πλέον και 100% εγχώρια. Έχω δοκιμάσει πολλές διανομές, έχω χρησιμοποιήσει αρκετές, μεταξύ των οποίων και τη Linux Mint (Cinnamon και mate), αλλά πιστεύω πως σαν την MX Linux για αρχάριους χρήστες, που θέλουν κάτι να τρέχει γρήγορα και αξιόπιστα, χωρίς πολλές τροποποιήσεις και ψάξιμο, δεν υπάρχει. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε. Ειδικά για παλιό hardware.... 5 2
PanPlus Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Κι εγω θα πω μπράβο στο Insomnia για την αναφορά αυτή!! 5
Edgr Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 για οσους εχουν θεμα με το office δοκιμαστε https://www.freeoffice.com/en/ 3
KapaEpsilon Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, JonnyBoy είπε Εγώ ξενέρωσα με την προηγούμενη έκδοση του Ubuntu Linux και θα αργήσω να δοκιμάσω ξανά. Μετά από πολύ καιρό έκανα format στο windows φορητό μου και είπα να αλλάξω λειτουργικό για να τον "φρεσκάρω". Ε, εγκατάσταση όλα καλά και 3-4 drivers που έβαλα για τον εκτυπωτή μου να μην δουλεύει κανένας. Και κάπου εκεί γύρισα στα γνώριμα λημέρια. παρόμοια εμπείρια και για εμένα, με την ίδια άποψη, βέβαια εγώ είχα θέμα στην κάρτα δικτύου. 1
korakios Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sm4rt είπε Το βασικό μου πρόβλημα εμενα είναι η έλλειψη του microsoft office, το libreoffice δυστυχως δε μπορω να το συγκρίνω όπως έχει συνηθίσει ο καθένας, πάντως υπάρχει και το freeoffice, onlyoffice για ευκολότερη μετάβαση 52 λεπτά πριν, athasbill είπε Μετά από χρήση επί 10 χρόνια διανομών ubuntu (ποτέ όμως με το unity, πάντα με gnome2 ή mate), τα 3 τελευταία χρόνια έχω καταλήξει πως η ομορφότερη και ευκολότερη στη χρήση διανομή είναι η MX Linux, που είναι πλέον και 100% εγχώρια. Έχω δοκιμάσει πολλές διανομές, έχω χρησιμοποιήσει αρκετές, μεταξύ των οποίων και τη Linux Mint (Cinnamon και mate), αλλά πιστεύω πως σαν την MX Linux για αρχάριους χρήστες, που θέλουν κάτι να τρέχει γρήγορα και αξιόπιστα, χωρίς πολλές τροποποιήσεις και ψάξιμο, δεν υπάρχει. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε. Ειδικά για παλιό hardware.... άργησαν τα MX να υποστηρίξουν kde και με το xfce να μην υποστηρίζει ακόμα fractional scaling ,έμεινε εκτός σχεδόν σε όλα τα σύγχρονα λάπτοπ κατα τα άλλα σε παλιό hardware antix και MX xfce είναι ότι πρέπει με τεράστια διαφορά (καμία σχέση με xubuntu/lubuntu/mint κτλ) 2 ώρες πριν, @11h είπε Εγώ με Ubuntu 18.04.6 LTS σίγουρα δεν βιάζομαι 😁 δες τη unity έκδοση 😛 Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από korakios 1 1
kyrsoronas Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Ubuntu : Μια Αφρικανική λέξη που σημαινει, "δε μπορώ να εγκαταστήσω το Debian" 🤣...πέρα απο την πλάκα, ειναι μια πολύ εύχρηστη και διαδεδομένη διανομή
liberostelios Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, BadBoy είπε Εάν εννοείς από άποψη χρηστικότητας, δε θα διαφωνήσω, ειδικά με το παλιό κλασικό μενού και όχι tabs. Αλλά έχει πολλές ασυμβατότητες με doc και docx, το οποίο είναι λογικό, αλλά δυστυχώς κάνει το Office αναγκαίο κακό. Δεν εννοώ σε χρηστικότητα UI, αλλά σε δομή μορφοποίησης. Το Word έχει μόνο paragraph styles, ενώ το Writer έχει styles για τα πάντα (σελίδες, εικόνες, αντικείμενα κλπ.) το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για να γράφεις σωστά ένα έντυπο. Επί της ουσίας, σε Writer μπορείς να έχεις ένα έντυπο τόσο σωστά δομημένο όσο και σε LaTeX. Το Word είναι τελείως φτιαγμένο για "τσαπατσούλικη" δουλειά, αλλά αν πας να γράψεις έντυπο 5+ σελίδων που απαιτεί έναν πραγματικά καλό επεξεργαστή εντύπου υστερεί. Και για τους πολύ "μερακλήδες" με την ποιότητα των εγγράφων, το Word έχει και κάκιστο typography.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα