driver4 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Από τις αξιολογήσεις, φαίνεται ενδιαφέρον & αξιόλογο μηχάνημα. Βέβαια ο Κοτσόβολος είναι "σκορποχώρι"...Σε λίγα καταστήματα στα 92€, με αποστολή, 94.99€. https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/range-extenders-and-wifi-adapters/170802-devolo-gigagate-starter-kit Skroutz από 229€ με χαμηλότερη τα 99€ πριν ένα χρόνο. https://www.skroutz.gr/s/11062271/Devolo-GigaGate-Starter-Kit-Access-Point-Wi-Fi-5-Single-Band-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από driver4 2
Bakxos Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δεν συνδέεται σε ηλεκτρική πρίζα από ότι καταλαβαίνω σωστά; μεταφέρει σήμα μόνο ασύρματα. Σωστά;
dennis_7 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 47 λεπτά πριν, Bakxos είπε Δεν συνδέεται σε ηλεκτρική πρίζα από ότι καταλαβαίνω σωστά; μεταφέρει σήμα μόνο ασύρματα. Σωστά;
Bakxos Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μάλλον δεν το έθεσα σωστά η επικοινωνία μεταξύ των δύο γίνεται μόνο ασύρματα? Ή μπορώ το ένα να το συνδέσω στο ρουτερ και σε ηλεκτρική πρίζα και το άλλο να το έχω σε άλλο μέρος συνδεδεμένο σε ηλεκτρική πρίζα και από εκεί να χρησιμοποιώ τα ethrnet του χωρίς να έχω ενεργοποιημενο το wifi;
leros2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Bakxos είπε Μάλλον δεν το έθεσα σωστά η επικοινωνία μεταξύ των δύο γίνεται μόνο ασύρματα? Ή μπορώ το ένα να το συνδέσω στο ρουτερ και σε ηλεκτρική πρίζα και το άλλο να το έχω σε άλλο μέρος συνδεδεμένο σε ηλεκτρική πρίζα και από εκεί να χρησιμοποιώ τα ethrnet του χωρίς να έχω ενεργοποιημενο το wifi; Απο το Link του Κωτσου: Το GigaGate είναι ανεξάρτητο από το όριο του ηλεκτρικού ρεύματος Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από leros2004
ninos30 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Bakxos είπε Μάλλον δεν το έθεσα σωστά η επικοινωνία μεταξύ των δύο γίνεται μόνο ασύρματα? Ή μπορώ το ένα να το συνδέσω στο ρουτερ και σε ηλεκτρική πρίζα και το άλλο να το έχω σε άλλο μέρος συνδεδεμένο σε ηλεκτρική πρίζα και από εκεί να χρησιμοποιώ τα ethrnet του χωρίς να έχω ενεργοποιημενο το wifi; Το ρεύμα το χρειάζονται μόνο για να λειτουργήσουν. Δεν είναι Power Line. Μεταξύ τους επικοινωνούν ασύρματα στα 5GHz*. Το πρώτο (Transmiter) συνδέεται στο Router και δεν έχει επιπλέον θύρες Ethernet. Το δεύτερο (Receiver) έχει και 4 (5?)** πόρτες Ethernet για να συνδέσεις πάνω του ενσύρματα κάποιες συσκευές αν θες (πχ ένα PC που δεν έχει Wifi) Προσωπικά θα προτιμούσα μια λύση σαν τα DECO από αυτά. Σημειωτέων επίσης τα downlink ports είναι 100Mbps * Προσοχή γιατί το 5GHz έχει μεγάλη διαμεταγωγή αλλά όχι μεγάλη εμβέλεια. Αν περνάει ανάμεσα από 2-3 τοίχους η απόσταση θα μειωθεί πάρα πολύ (μετά από 3 μπορεί και να μην πιάνεις) ** Κάτι μου λέει πως η πέμπτη πόρτα είναι uplink προς το Router (για να συνδέονται με καλώδιο μεταξύ τους, μέσω router πάντα, και όχι με WiFi) και δεν είναι downlink για να συνδέσεις πάνω της συσκευή. Βαρέθηκα να διαβάσω το manual για να στο πω στα σίγουρα Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από ninos30 7
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Το ιδιο σκεφτομουν οτι πρεπει να εχουν ενα backbone port και στη πραξη μετα απο 2 τοιχους και τη πλακα του οροφου η ταχυτητα θα πεφτει σε mode shit high and watch
Rattlehead Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, elpenor είπε Ξανά γράψε την απάντηση γιατί προσπερνάνε το μήνυμα και δεν βλέπουν αυτό που λες(αν θες) 1
ninos30 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Babasu είπε Αυτό ή TPlink deco E4? Δεν ξέρω τι χώρο θες να καλύψεις. Αλλά εκτός αν πρόκειται για πολυόροφη μονοκατοικία ή ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο διαμέρισμα (άνω των 150μ2) αυτά είναι ότι πρέπει https://www.skroutz.gr/s/34222320/TP-LINK-Deco-M4-V3-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html * Παίζουν σε προσφορά συχνά σχετικά στα ~80€. Ακόμα και από Public/Plaisio. Εξάλλου με τα DECO μπορείς ανά πάσα στιγμή να προσθέσεις ένα Node (και δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο με τα προηγούμενα) αν το θελήσεις. * Τα Ε4 που έβαλες έχουν 100αρες πόρτες. Αυτά έχουν 1Gbps. Ακόμα και αν δεν το χρειαστείς με την υπάρχουσα σύνδεσή σου δεν ξες ποτέ τι θα κάνεις στο άμεσο μέλλον Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από ninos30
taxtax Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ninos30 είπε Δεν ξέρω τι χώρο θες να καλύψεις. Αλλά εκτός αν πρόκειται για πολυόροφη μονοκατοικία ή ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο διαμέρισμα (άνω των 150μ2) αυτά είναι ότι πρέπει https://www.skroutz.gr/s/34222320/TP-LINK-Deco-M4-V3-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html * Παίζουν σε προσφορά συχνά σχετικά στα ~80€. Ακόμα και από Public/Plaisio. Εξάλλου με τα DECO μπορείς ανά πάσα στιγμή να προσθέσεις ένα Node (και δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο με τα προηγούμενα) αν το θελήσεις. * Τα Ε4 που έβαλες έχουν 100αρες πόρτες. Αυτά έχουν 1Gbps. Ακόμα και αν δεν το χρειαστείς με την υπάρχουσα σύνδεσή σου δεν ξες ποτέ τι θα κάνεις στο άμεσο μέλλον Συμφωνώ. Πήραμε τα devolo του θέματος και για κάποιο λόγο δεν συνδέθηκαν ποτέ μεταξύ τους. Ούτε από μόνα τους χωρίς να κάνω τίποτα, όπως θεωρητικά θα έπρεπε αφού είναι kit, ούτε μετά τις προσπάθειες που έκανα. Κανονικά η σύνδεση ή η προσθήκη ενός νέου δορυφόρου στη βάση γίνεται πολύ εύκολα. Οπότε δίνω 1% να έκανα κάτι λάθος και 99% να ήταν ελαττωματικά. Το σημαντικό όμως είναι ότι χρησιμοποιούν τους 5Ghz μόνο για να επικοινωνούν μεταξύ τους και για τις άλλες συσκευές σας ΒΓΑΖΟΥΝ 2,4GHZ ΜΟΝΟ. [Υπάρχει και το mode [Access Point] στο οποίο χρησιμοποιείς μόνο την μία συσκευή απο τις δύο(τον δορυφόρο όπως την λέει), την συνδέεις με ethernet στο modem-router και τότε εκπέμπει και στους 2,4 και στους 5Ghz. Αλλά βέβαια κανείς δεν θα αγοράσει το κιτ για κάτι τέτοιο.] Τελικά επέστρεψα τα Devolo και πήρα τα Deco Μ4. Άψογα. Το μόνο μειονέκτημα (για κάποιους) είναι ότι βλέπεις ένα δίκτυο και για τους 2,4 και για τους 5Ghz. Και συνδέεσαι χωρίς να ξέρεις πως θα σε συνδέσει. Αυτό βέβαια για άλλους είναι πλεονέκτημα. Επίσης το Devolo (αν πάνε όλα καλά) θεωρητικά έχει αρκετά μεγαλύτερα εμβέλεια. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από taxtax
akisgd Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, ninos30 είπε Δεν ξέρω τι χώρο θες να καλύψεις. Αλλά εκτός αν πρόκειται για πολυόροφη μονοκατοικία ή ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλο διαμέρισμα (άνω των 150μ2) αυτά είναι ότι πρέπει https://www.skroutz.gr/s/34222320/TP-LINK-Deco-M4-V3-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html * Παίζουν σε προσφορά συχνά σχετικά στα ~80€. Ακόμα και από Public/Plaisio. Εξάλλου με τα DECO μπορείς ανά πάσα στιγμή να προσθέσεις ένα Node (και δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο με τα προηγούμενα) αν το θελήσεις. * Τα Ε4 που έβαλες έχουν 100αρες πόρτες. Αυτά έχουν 1Gbps. Ακόμα και αν δεν το χρειαστείς με την υπάρχουσα σύνδεσή σου δεν ξες ποτέ τι θα κάνεις στο άμεσο μέλλον Μόνο μια πόρτα είναι gigabit, οι άλλες 4 είναι 100αρες.
Doubt Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, akisgd είπε Μόνο μια πόρτα είναι gigabit, οι άλλες 4 είναι 100αρες. Για τα Μ4 το έγραψε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις