MariaLog Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) γεια σας και καλες γιορτες πριν 5 μερες εφυγα απο το σπιτι για το χωριο. πριν φυγω εκλεισα τον γενικο του νερου κατω απο τον νιπτηρα. σημερα που γυρισα , ανοιξα την βρυση (χωρις να ανοιξω τον γενικο ξανα) για να τρεξει το οποιο νερο ειχε μεινει.. αλλα το νερο ετρεχε μεν με μειωμενη ροη αλλα εβγαζε υπερκαυτο νερο και δεν σταματαγε ποτε ΕΝΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ( το αφησα 5-6 λεπτα και ετρεχε καυτο δε το αφησα παραπανω μην κανει καμια ζημια το πολυ καυτο νερο στη βρυση ) οταν ανοιξα τον γενικο, αρχισε να τρεχει κανονικα κρυο νερο πως γινεται αυτο αφου ειναι κλειστος ο γενικος? θα τρελαθω! υποτιθεται κλεινω τον γενικο για να εχω μια"ασφαλεια" σε περιπτωση διαροης οσο λειπω.. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από MariaLog 1
nickol-us Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Έχεις ηλιακό; Αυτό εξηγεί το υπέρκαυτο νερό. Εφόσον έτρεχε ζεστό νερό με μειωμένη πίεση, το πιο λογικό είναι ότι σου κατέβαζε επιστροφή το θερμοσίφωνο. Βέβαια στην είσοδο του κρύου κανονικά πάει ανεπιστροφο και δε θα έπρεπε να συμβαίνει. Το ότι συμβαίνει σημαίνει ότι έχει χαλάσει το ανεπιστροφο, ή δε στο έχουν βάλει, έχω δει και υδραυλικούς που το "χαλάνε" εσκεμμένα, η δικαιολογία είναι σε περίπτωση υπέρπιεσης να μη σκάσει το καζάνι. 5
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Σε ορισμένες περιπτώσεις παλαιών κτιρίων και υδραυλικών, οι κεντρικοί διακόπτες δεν διακόπτουν την ροή 100%, εναλλακτικά άσε πολύ ώρα ανοιχτή την βρύση να δεις τι γίνεται. Εμείς έχουμε τέτοιο θέμα στο σπίτι μας, το νερό δεν κλείνει 100% αλλά στάζει έστω και λίγο μεν μειούμενο δε ως προς τον χρόνο.
MariaLog Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σε ορισμένες περιπτώσεις παλαιών κτιρίων και υδραυλικών, οι κεντρικοί διακόπτες δεν διακόπτουν την ροή 100%, εναλλακτικά άσε πολύ ώρα ανοιχτή την βρύση να δεις τι γίνεται. Εμείς έχουμε τέτοιο θέμα στο σπίτι μας, το νερό δεν κλείνει 100% αλλά στάζει έστω και λίγο μεν μειούμενο δε ως προς τον χρόνο. με κλειστο τον γενικο του νερου, ανοιγω την βρυση στο κρυο και βγαινει καυτο ( προφανως απο τον ηλιακο) το αφησα να τρεχει κανα 10λεπτο, ειχε μεν μειωμενη ροη γυρω στο 50% αλλα δε το αφησα αλλο γιατι ειναι πολυ καυτο και δε θελω να κανω καμια ζημια στην βρυση 15 λεπτά πριν, nickol-us είπε Έχεις ηλιακό; Αυτό εξηγεί το υπέρκαυτο νερό. Εφόσον έτρεχε ζεστό νερό με μειωμένη πίεση, το πιο λογικό είναι ότι σου κατέβαζε επιστροφή το θερμοσίφωνο. Βέβαια στην είσοδο του κρύου κανονικά πάει ανεπιστροφο και δε θα έπρεπε να συμβαίνει. Το ότι συμβαίνει σημαίνει ότι έχει χαλάσει το ανεπιστροφο, ή δε στο έχουν βάλει, έχω δει και υδραυλικούς που το "χαλάνε" εσκεμμένα, η δικαιολογία είναι σε περίπτωση υπέρπιεσης να μη σκάσει το καζάνι. ναι εχω μονο ηλιακο απο τοτε που τον εχω βαλει εχω κλεισει το νερο 2-3 φορες και ποτε δε μου το ειχε κανει αυτο. το κρυο σταματαγε να τρεχει. τωρα μου βγαζει καυτο απο το κρυο!! δε νομιζω να ειχα αυτο που λες και να μου το αφαιρεσαν, γιατι α) δεν εχει ξαναρθει κανεις απο τοτε και β) αν μου το αφαιρουσαν θα μου το ελεγαν και θα το ηξερα για τωρα.. απο το λιγο ψαξιμο που εχω κανει, κατι λενε για βαλβιδα αντεπιστροφης παντως.... λες να τα επαιξε ? Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από MariaLog
nickol-us Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Βασικά το ηλιακό είναι η πιο λογική εξήγηση και εφόσον δεν στο έχει ξανακάνει τότε το πιο πιθανό πως χάλασε και θέλει αλλαγή το ανεπιστροφο (βαλβίδα αντεπιστροφης που λες κι εσύ) Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από nickol-us 2
kostasbm Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 άσε το νερό ανοιχτό για να μη κανείς ζημιά στον ηλιακό....είναι η επιστροφή και αν αδειάσει ενδέχεται να έχεις σοβαρό πρόβλημα......
MariaLog Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, kostasbm είπε άσε το νερό ανοιχτό για να μη κανείς ζημιά στον ηλιακό....είναι η επιστροφή και αν αδειάσει ενδέχεται να έχεις σοβαρό πρόβλημα...... οταν λες να αφησω το νερο ανοιχτο.. τι ενοεις? να μην κλεινω τον γενικο μεχρι να το αλλαξω? --- πρεπει να φτιαχτει αμεσα? υπαρχει κινδυνος ασφαλειας για τον ηλιακο να κανει μπαμ, η για τα υδραυλικα του σπιτιου? μπορω να χρησιμοποιω ζεστο /κρυο κανονικα μεχρι την αντικατασταση του? Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από MariaLog 1
kostasbm Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 31 λεπτά πριν, MariaLog είπε οταν λες να αφησω το νερο ανοιχτο.. τι ενοεις? να μην κλεινω τον γενικο μεχρι να το αλλαξω? --- πρεπει να φτιαχτει αμεσα? υπαρχει κινδυνος ασφαλειας για τον ηλιακο να κανει μπαμ, η για τα υδραυλικα του σπιτιου? ναι να φτιαχτεί άμεσα ..να μη μείνει άδειος ο ηλιακός από νερό...δεν είναι τιποταα τρομερό...μια βαλβίδα αντεπιστροφη να μη γυρίζει το ζεστό του ηλιακού πίσω όταν κλείνεις το γενικό και ανοίγεις το κρύο αδειάζει ο ηλιακός ανάποδα......αν δε κλείσεις το γενικό δεν θα έχεις πρόβλημα.....όταν ανοιξεεις το γενικό πάλι άσε να τρέξει το ζεστό γιατί θα βγάλει και αέρα..... 1
MariaLog Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, kostasbm είπε ναι να φτιαχτεί άμεσα ..να μη μείνει άδειος ο ηλιακός από νερό...δεν είναι τιποταα τρομερό...μια βαλβίδα αντεπιστροφη να μη γυρίζει το ζεστό του ηλιακού πίσω όταν κλείνεις το γενικό και ανοίγεις το κρύο αδειάζει ο ηλιακός ανάποδα......αν δε κλείσεις το γενικό δεν θα έχεις πρόβλημα.....όταν ανοιξεεις το γενικό πάλι άσε να τρέξει το ζεστό γιατί θα βγάλει και αέρα..... ναι θα καλεσω την εταιρεια του ηλιακου απο εβδομαδα γιατι εχω την εγγυηση ανοιξα το γενικο και αφησα το ζεστο να τρεξει οπως ειπες και οντως ειχε σκασιματα λογω του αερα στην αρχη, μετα οκ αυτη η βαλβιδα εχει καποιο χρονο ζωης να φανταστω . απλα μου φανηκε περιεργο, σε κανενα σπιτι που ημουν ποτε δε μου συνεβη ξανα.. \ γενικη απορια : σε περιπτωση καποιας διαροης μεχρι να το αλλαξω (βρυση η οτιδηποτε) , αμα κλεισω το νερο απο το ρολοι. παλι τα ιδια θα εχω ε? οποτε η διαροη δε θα σταματαει ε? Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από MariaLog
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Και η άλλη επιλογή είναι οτι έχει χαλάσει ο μεικτής της βρύσης ,αν ανοίξεις τον γενικό σου τώρα πάλι βγάζει ζεστό νερό ?
hp8 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, MariaLog είπε γενικη απορια : σε περιπτωση καποιας διαροης μεχρι να το αλλαξω (βρυση η οτιδηποτε) , αμα κλεισω το νερο απο το ρολοι. παλι τα ιδια θα εχω ε? οποτε η διαροη δε θα σταματαει ε? ο ηλιακός δεν έχει δικό του διακόπτη στο κρύο ?
MariaLog Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, Inuyasha είπε Και η άλλη επιλογή είναι οτι έχει χαλάσει ο μεικτής της βρύσης ,αν ανοίξεις τον γενικό σου τώρα πάλι βγάζει ζεστό νερό ? οχι, ανοιξα τον γενικο και εχω κανονικα κρυο απο το κρυο και ζεστο απο το ζεστο επισης να πω οτι μου το εκανε σε ολες τις βρυσες οταν ειχα κλειστο τον γενικο
kostasbm Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, MariaLog είπε ναι θα καλεσω την εταιρεια του ηλιακου απο εβδομαδα γιατι εχω την εγγυηση ανοιξα το γενικο και αφησα το ζεστο να τρεξει οπως ειπες και οντως ειχε σκασιματα λογω του αερα στην αρχη, μετα οκ αυτη η βαλβιδα εχει καποιο χρονο ζωης να φανταστω . απλα μου φανηκε περιεργο, σε κανενα σπιτι που ημουν ποτε δε μου συνεβη ξανα.. \ γενικη απορια : σε περιπτωση καποιας διαροης μεχρι να το αλλαξω (βρυση η οτιδηποτε) , αμα κλεισω το νερο απο το ρολοι. παλι τα ιδια θα εχω ε? οποτε η διαροη δε θα σταματαει ε? η βαλβίδα δεν πεθαίνει ,μην ανησυχείς .....αν το σπίτι μένει κλειστό για καιρό εντάξει κλείνουμε το γενικό αλλά για μικρές περιόδους και κυρίως το καλοκαίρι χωρίς πάγους (δεν ξέρω ποια περιοχή είσαι) δεν έχεις πρόβλημα......αν έχεις διαρροή και ο ηλιακός θα αδειάσει όποτε η κλείνεις το γενικό διακόπτη η όχι έτσι όπως είσαι τώρα πάλι θα έχεις πρόβλημα....αν η εγκατάσταση έγινε τώρα όφειλε ο υδραυλικός να βάλει τη βαλβίδα αντεπιστροφης δεν είναι κάποιο τρομερό έξοδο....φρόντισε το 1
MariaLog Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, hp8 είπε ο ηλιακός δεν έχει δικό του διακόπτη στο κρύο ? δεν εχω ιδεα... ¨/ 11 λεπτά πριν, kostasbm είπε η βαλβίδα δεν πεθαίνει ,μην ανησυχείς .....αν το σπίτι μένει κλειστό για καιρό εντάξει κλείνουμε το γενικό αλλά για μικρές περιόδους και κυρίως το καλοκαίρι χωρίς πάγους (δεν ξέρω ποια περιοχή είσαι) δεν έχεις πρόβλημα......αν έχεις διαρροή και ο ηλιακός θα αδειάσει όποτε η κλείνεις το γενικό διακόπτη η όχι έτσι όπως είσαι τώρα πάλι θα έχεις πρόβλημα....αν η εγκατάσταση έγινε τώρα όφειλε ο υδραυλικός να βάλει τη βαλβίδα αντεπιστροφης δεν είναι κάποιο τρομερό έξοδο....φρόντισε το μα η βαλβιδα πεθανε... γιαυτο γινεται οτι γινεται.. σωστα? ο ηλιακος μπηκε το 2016 και οπως ειπα πιο πανω, ειχα κλεισει παλιοτερα τον γενικο 3 φορες και το κρυο το νερο σταματαγε τελειως στις βρυσες. σημερα που γυρισα και ανοιξα την βρυση με κλειστο τον γενικο το παρουσιασε αυτο το θεμα.. απο το 2016 δεν ειχα κανει ποτε σερβις παντως να πω και το λαθος μου ( αν επαιξε και αυτο τον ρολο του δε ξερω..) Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από MariaLog
kostasbm Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, MariaLog είπε δεν εχω ιδεα... ¨/ μα η βαλβιδα πεθανε... γιαυτο γινεται οτι γινεται.. σωστα? ο ηλιακος μπηκε το 2016 και οπως ειπα πιο πανω, ειχα κλεισει παλιοτερα τον γενικο 3 φορες και το κρυο το νερο σταματαγε τελειως στις βρυσες. σημερα που γυρισα και ανοιξα την βρυση με κλειστο τον γενικο το παρουσιασε αυτο το θεμα.. απο το 2016 δεν ειχα κανει ποτε σερβις παντως να πω και το λαθος μου αν έχει βαλβίδα και κόλλησε να την αλλάξεις ...απλά πράγματα....αν κόλλησε από άλατα να βάλεις και ένα φίλτρο στη παροχή......μετά από 6 χρόνια μπορεί και άλατα να πιάσει η βαλβίδα .....λογικά θα έχει και διακόπτη να κλείνει η παροχή του κρύου του ηλιακού ......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα