Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Υπάρχει η αναβολή για κοινωνικούς λόγους. Εκεί όντως λες ότι θες να τελειώσεις τις δουλειές σου και παίρνεις αναβολή. Αλλά νομίζω είναι για λίγους μήνες μόνο. Αν μιλάμε για αναβολή εξαιτίας λόγων υγείας (ψυχικής εδώ), ο νόμος δεν προβλέπει ότι την παίρνεις γιατί έχεις υποχρεώσεις. ΠΡΕΠΕΙ να έχεις λόγους υγείας. Για να την πάρει χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας πρέπει είτε ο ίδιος να πει ψέμματα είτε ο γιατρός να υπογράψει ψέμματα. Όπως και να το δεις, είναι παρανομία. Μιλάμε για την Ελλάδα που κανείς δε θα ασχοληθεί να σε πιάσει και όπου τέτοιου είδους παρανομίες είναι κομμάτι της καθημερινότητας, αλλά δεν παύει να είναι παρανομία. Οπότε δεν είναι και παράλογο κάποιος να θέλει να εξαντλήσει τη νόμιμη οδό πριν σκεφτεί να κάνει την -χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες ομολογώ- παρανομία.

Kάπως έτσι το σκέφτομαι ότι δεν είναι σωστό. Όσο για τους κοινωνικούς λόγους απόσο ξέρω 2 μήνες παίρνεις (μέχρι την επόμενη σειρά).

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι, να σημειώσω ότι οι δύο πιθανές λύσεις (αναβολή για ψυχολογικούς λόγους vs. ως διακεκριμένος επιστήμονας) έχουν και μια διαφορά που δεν έχει συζητηθεί. Η μία είναι σύμφωνη με το πνεύμα του νόμου, ενώ όταν μιλάμε για αναβολή για ψυχολογικά αίτια ουσιαστικά τον προτρέπουμε να πει ψέμματα και να εκμεταλλευθεί την ατελή εφαρμογή του νόμου.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, αλλά για κάποιους μετράνε και αυτά.

Αναβολή για ψυχολογικά αιτία συζητάμε, όχι απαλλαγή. Δεν ειναι ψευδής δήλωση το "Θα υποστώ μεγάλη ψυχική οδύνη αν παρατήσω το πρόγραμμα λίγο πριν το τέλος του" 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πηγαινε σε εναν απο τους διευθυντες των στρατολογικων γραφειων -δεν ξερω σε ποιο ανηκεις,πες τι ακριβως θελει να του πας και μια χαρα θα σου δωσει την αναβολη για 1 χρονο.

Ωστε να μην χανεις χρονο με αχρηστα εγγραφα.Αυτος θα σου πει φερε 1,2,3, τσακ μπαμ

Επεξ/σία από dsi44
Δημοσ.
Στις 26/4/2022 στις 8:49 ΜΜ, Gingerbread είπε

Kάπως έτσι το σκέφτομαι ότι δεν είναι σωστό. Όσο για τους κοινωνικούς λόγους απόσο ξέρω 2 μήνες παίρνεις (μέχρι την επόμενη σειρά).

Mπαινεις με την μεθεπόμενη σειρά με τους κοινωνικούς λόγους

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας. Καπου ειχα διαβασει (δε θυμαμαι λεπτομέρειες) ότι στην υπουργαρα εισηγείται μια επιτροπή καθηγητών απο ελληνικα πανεπιστήμια. Ισχύει αυτο; Γνωριζουμε ποιοι ειναι αυτοι; 

Σε περιπτωση που η απάντηση της υπουργαρας ειναι αρνητικη (μη διαπρεπών επιστημονας), υπαρχει δυνατοτητα ένστασης και επανεξέτασης, πιθανώς προσκομίζοντας updated χαρτούρα (παιρνει και ενα 4μηνο να βγει η αποφαση απο ότι γραφουν).

Για τις αναφορές στις δημοσιεύσεις μου, απλά εκτυπώνω την κατάστααση απο το google scholar;

Δημοσ.

Σωστό, η εισήγηση γίνεται από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν καθηγητές από ελληνικά πανεπιστήμια, όχι τα μέλη της δεν είναι γνωστά.

Έχεις δικαίωμα ένστασης αλλά η απάντηση σε αυτή βγαίνει άμεσα (σε 1-2 μήνες). Όσο περιμένεις για την τελική απάντηση, ισχύει κανονικά η αναβολή.

Ναι, η λίστα από το google scholar αρκεί.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, ioankav είπε

Σωστό, η εισήγηση γίνεται από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν καθηγητές από ελληνικά πανεπιστήμια, όχι τα μέλη της δεν είναι γνωστά.

Έχεις δικαίωμα ένστασης αλλά η απάντηση σε αυτή βγαίνει άμεσα (σε 1-2 μήνες). Όσο περιμένεις για την τελική απάντηση, ισχύει κανονικά η αναβολή.

Ναι, η λίστα από το google scholar αρκεί.

ευχαριστω για τις απαντήσεις! Εσένα η δική σου πως πήγε; Την πήρες την αναβολή; Απο περιέργεια...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, blackbird111 είπε

ευχαριστω για τις απαντήσεις! Εσένα η δική σου πως πήγε; Την πήρες την αναβολή; Απο περιέργεια...

Ναι, η αίτηση μου είχε γίνει δεκτή 

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ανακινώ πάλι αυτό το θέμα καθώς έλαβα την αναβολή μου ανήκοντας στην κατηγορία "κατόχων διδακτορικού που διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες"

Αρχικά χαίρομαι πολύ για όσους μου απάντησαν σοβαρά γιατί με βοήθησαν και τους ευχαριστώ. 

Επειδή εγώ αντιμετώπισα δυσκολίες καθώς δεν ήταν σαφές πάντα τι δικαιολογητικά που ζητούσαν εγώ κατέθεσα:

1. Διδακτορικό, αντίγραφο του  διπλώματος (απλή φωτοτυπία)

2. πιστοποιήσεις ή βεβαιώσεις του τμήματος ανθρώπινων πόρων: ένα χαρτί που θέλει στρογγυλή σφραγίδα, το υπέγραψε γραμματεία (ακόμα και η γραμματεία της κλινικής) και καθηγητής (επίδοση σε έρευνες/απήχηση), την σύμβαση και ένα χαρτί από το γραφείο προσωπικού (ΕΛΚΕ) που να γράφει ερευνητής, να φαίνεται από πότε απασχολείται.

3. Κατάσταση από την οποία να προκύπτουν αναφορές άλλων ερευνητών (εκτύπωση του προφιλ google scholar τίποτα παραπάνω)

4. Βιογραφικό

5. Οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο: μια επιστολή από τον υποψήφιο που εξηγεί τους λόγους που χρειάζεται την αναβολή, μια συστατική επιστολή και αν έχει παρουσιάσεις σε συνέδρια (φωτο του abstract book και ποστερ)

Δεν χρειάστηκε να καταθέσω τίποτα όσον αφροτά το Grant Agreement, τα πακέτα εργασίας ή ο,τιδήποτε σχετικό. Το τι κάνω ακριβώς στο πρόγραμμα το έγραψε ο επιστ υπευθ στην επιστολή του (και δεν νομίζω ότι τους  ένοιαζε)

Απάντηση έλαβα μετά από 2,5 μήνες στο site της στρατολογίας. Μέχρι στιγμής δεν έλαβα κάποιο mail.

Ελπίζω κάποιος που βρεθεί στο μέλλον στην θέση μου να βοηθηθεί από αυτό.

• Like 3
  • Thanks 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Θα κάνω μια ακόμα ενημέρωση στο θέμα

Επειδή αρχικά δεν πήρα όλο το διάστημα που αιτήθηκα επανήλθα με νέα αίτηση (όπως προβλέπει και το ΦΕΚ σε περίπτωση μη χορήγησης του αρχικού χρόνου). Οπότε με το που έληξε η 1η αναβολή έκανα τα χαρτιά μου.

Τα δικαιολογητικά βασικά τα ίδια. Δεν έβαλα ξανά συστατική επιστολή (παρά μόνο του επιστημονικού υπευθύνου), ανανέωσα το βιογραφικό μου και τις δημοσιεύσεις μου. Έβαλα και ένα γράμμα δικό μου που εξηγούσα γιατί ζητώ και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Ενημερώθηκα μέσω mail για την απάντηση (θετική) του αιτήματος μου.

Αυτά που θα ήθελα να τονίσω είναι τα εξής

1) Αν έχεις διδακτορικό και είσαι ερευνητής (δηλαδή είσαι με σύμβαση σε κάποιο πανεπιστήμιο που να αναφέρεται ότι κάνεις έρευνα) φαίνεται να είναι αρκετό

2) Δεν χρειάστηκε να μεταφράσω τίποτα απολύτως (είμαι σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά σε ελληνικό πανεπιστήμιο). Ακόμα και για το τι κάνω στην έρευνα το μόνο που τους πήγα ήταν η συστατική του επιστ υπευθύνου που μίλαγε για το πρόγραμμα και το δικό μου γράμμα

Τέλος, Μην ακούτε κανέναν άσχετο που θέλει να σας γειώσει και ενώ δεν ξέρει το θέμα σου λέει την δίνουν δύσκολα. Δεν είναι για καμία εξαίρεση του κανόνα, δεν είναι αναβολή για νομπελίστες. Είναι αναβολή για κατόχους διδακτορικού που είναι post doc. Τα υπόλοιπα τα λένε άνθρωποι δίχως νου και γνώση.

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/4/2024 στις 9:12 ΠΜ, Gingerbread είπε

Θα κάνω μια ακόμα ενημέρωση στο θέμα

Επειδή αρχικά δεν πήρα όλο το διάστημα που αιτήθηκα επανήλθα με νέα αίτηση (όπως προβλέπει και το ΦΕΚ σε περίπτωση μη χορήγησης του αρχικού χρόνου). Οπότε με το που έληξε η 1η αναβολή έκανα τα χαρτιά μου.

Τα δικαιολογητικά βασικά τα ίδια. Δεν έβαλα ξανά συστατική επιστολή (παρά μόνο του επιστημονικού υπευθύνου), ανανέωσα το βιογραφικό μου και τις δημοσιεύσεις μου. Έβαλα και ένα γράμμα δικό μου που εξηγούσα γιατί ζητώ και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Ενημερώθηκα μέσω mail για την απάντηση (θετική) του αιτήματος μου.

Αυτά που θα ήθελα να τονίσω είναι τα εξής

1) Αν έχεις διδακτορικό και είσαι ερευνητής (δηλαδή είσαι με σύμβαση σε κάποιο πανεπιστήμιο που να αναφέρεται ότι κάνεις έρευνα) φαίνεται να είναι αρκετό

2) Δεν χρειάστηκε να μεταφράσω τίποτα απολύτως (είμαι σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά σε ελληνικό πανεπιστήμιο). Ακόμα και για το τι κάνω στην έρευνα το μόνο που τους πήγα ήταν η συστατική του επιστ υπευθύνου που μίλαγε για το πρόγραμμα και το δικό μου γράμμα

Τέλος, Μην ακούτε κανέναν άσχετο που θέλει να σας γειώσει και ενώ δεν ξέρει το θέμα σου λέει την δίνουν δύσκολα. Δεν είναι για καμία εξαίρεση του κανόνα, δεν είναι αναβολή για νομπελίστες. Είναι αναβολή για κατόχους διδακτορικού που είναι post doc. Τα υπόλοιπα τα λένε άνθρωποι δίχως νου και γνώση.

Συγχαρητήρια, τελικά ο στρατός έχει και μια, κάποια, λογική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...