mindreader Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Συζητούσα με μια γνωστή μου πριν λιγο καιρο, βεβαια γυναικες και αυτοκινητα δεν ειχαν ποτε καλες σχεσεις, αλλα επεμενε οτι και το παλιο της aygo και το καινουργιο, καινε λαδια! Βεβαια, και τα δυο εξ'οσων γνωριζω, ηταν εκθεσιακα. Ομως, απο οσα της ειπαν αν καταλαβα καλα, 'ολα τα aygo καινε λαδια'. Μαλλον για να της χρυσωσουν το χαπι; Δυσκολες εποχες βεβαια, για αγορες-αντικαταστασεις αυτοκινητων, και αυτη για 2-3 χιλιαρικα παρακατω απο την τιμη του κανονικου & λογω του οτι της επαιρναν πισω το παλιο aygo, φαινεται να παιρνει εκθεσιακα αμαξια. Εχω και εγω ομως aygo. Και δεν εχω διαπιστωσει, αν και δεν ειμαι ειδικος, τιποτε περι καμενων λαδιων. Βεβαια, εγω το αγορασα ολοκαινουργιο το αμαξι. Για να διευκρινησουμε: καμενα λαδια, ειναι οτι τα καιει ο κινητηρας; Και φυσικα υπαρχει προβλημα αν συνεχιστει αυτο, να παθεις σοβαρη ζημια στο αμαξι; --- Τελικα τι πιστευετε οτι ισχυει; Ολα τα αμαξια καινε λιγο-πολυ λαδια; Τα κακοσυντηρημενα μηπως; Της ειπαν ψεματα για να της χρυσωσουν το χαπι; Τι παιζει με τα εκθεσιακα; Εμενα που οπως ειπα το αγορασα καινουργιο και το εχω τωρα 5 χρονια, αν ειχε τετοιο προβλημα, στο επισημο service της toyota που το παω, δεν θα μου το ανεφεραν; Πειτε σας παρακαλω τι γνωριζετε για το θεμα και τι πιστευετε επι των ανωτερω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, mindreader είπε Συζητούσα με μια γνωστή μου πριν λιγο καιρο, βεβαια γυναικες και αυτοκινητα δεν ειχαν ποτε καλες σχεσεις, αλλα επεμενε οτι και το παλιο της aygo και το καινουργιο, καινε λαδια! Βεβαια, και τα δυο εξ'οσων γνωριζω, ηταν εκθεσιακα. Ομως, απο οσα της ειπαν αν καταλαβα καλα, 'ολα τα aygo καινε λαδια'. Μαλλον για να της χρυσωσουν το χαπι; Δυσκολες εποχες βεβαια, για αγορες-αντικαταστασεις αυτοκινητων, και αυτη για 2-3 χιλιαρικα παρακατω απο την τιμη του κανονικου & λογω του οτι της επαιρναν πισω το παλιο aygo, φαινεται να παιρνει εκθεσιακα αμαξια. Εχω και εγω ομως aygo. Και δεν εχω διαπιστωσει, αν και δεν ειμαι ειδικος, τιποτε περι καμενων λαδιων. Βεβαια, εγω το αγορασα ολοκαινουργιο το αμαξι. Για να διευκρινησουμε: καμενα λαδια, ειναι οτι τα καιει ο κινητηρας; Και φυσικα υπαρχει προβλημα αν συνεχιστει αυτο, να παθεις σοβαρη ζημια στο αμαξι; --- Τελικα τι πιστευετε οτι ισχυει; Ολα τα αμαξια καινε λιγο-πολυ λαδια; Τα κακοσυντηρημενα μηπως; Της ειπαν ψεματα για να της χρυσωσουν το χαπι; Τι παιζει με τα εκθεσιακα; Εμενα που οπως ειπα το αγορασα καινουργιο και το εχω τωρα 5 χρονια, αν ειχε τετοιο προβλημα, στο επισημο service της toyota που το παω, δεν θα μου το ανεφεραν; Πειτε σας παρακαλω τι γνωριζετε για το θεμα και τι πιστευετε επι των ανωτερω. Οχι βεβαια ....6 Nissan , Toyota και Honda ουτε σταγονα δεν μου εκαιγαν 2
stefan123 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Ούτε το Renault χρεπιgan μετα απο 14 χρονια και 140000 χιλιόμετρα δεν καιει σταγόνα λαδι...Δεν ξερω τι ισχύει με τα aygo και τι συντηρηση τους έχουν κάνει....πιθανο να ειναι ακομα με τα μαμα λαδια και απλά να συμπληρωνουν απο πανω η στην καλυτερη να αλλαζουν καθε 30κ που ειναι και της μοδας στις χαλεπές εποχές που ζούμε... 1
Haldol Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Η υπερβολική κατανάλωση (κάψιμο) λαδιού προέρχεται είτε από κακή σχεδίαση στον κινητήρα, ή από κακή συντήρηση. Το πρώτο συμβαίνει πιο σπάνια ( π.χ. ορισμένα παλιότερα VAG, ή ο 1NR-FE [Toyota] -- κλασικά παραδείγματα). 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Τα toyota πχ yaris auris κάποιες χρονολογίες ειναι λαδιερες υπάρχουν και αναλογα θεματα εδω, ψαχτο 2
mindreader Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δηλαδη, αν καιει λαδια, πχ, ελεγχεις τσεκαρεις σωστη σταθμη οταν πας σερβις, και μετα απο λιγους μηνες εχουν αδειασει και αναβει λαμπακι στο καντραν;
NikosKallithea Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 31 λεπτά πριν, mindreader είπε Δηλαδη, αν καιει λαδια, πχ, ελεγχεις τσεκαρεις σωστη σταθμη οταν πας σερβις, και μετα απο λιγους μηνες εχουν αδειασει και αναβει λαμπακι στο καντραν; Αν αναβει και λαμπακι πριν το σερβις ή μετα καποιους μήνες τότε πουλα το Λαμπακι ανάβει στο ένα ενάμιση λίτρο, δηλαδή εχεις καψει ~τρια λιτρα αν ανάψει. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Λάθος τίτλος.Καμένα λάδια είναι αυτά που βγάζεις απο το αμάξι. Το αν καίει λάδια το αμάξι το βλέπεις ευκολα απο τον δείκτη.Ελέγχεις με το που παραλάβεις το αμάξι και ελέγχεις κάθε 1000χλμ.Και φυσικά προσθέτεις αν και όταν κατέβουν χαμηλά.Επίσης πολλοί κατασκευαστές δικαιολογουν μια Χ κατανάλωση λαδιών. Θεωρούμε ότι μπαίνουν τα σωστά λάδια για τον κινητήρα μας. 1
georgiouu Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, mindreader είπε Για να διευκρινησουμε: καμενα λαδια, ειναι οτι τα καιει ο κινητηρας; Και φυσικα υπαρχει προβλημα αν συνεχιστει αυτο, να παθεις σοβαρη ζημια στο αμαξι; --- Τελικα τι πιστευετε οτι ισχυει;Ολα τα αμαξια καινε λιγο-πολυ λαδια; Τα κακοσυντηρημενα μηπως; ναι τα καιει ο κινητηρας γιατι εισχωρουν λογω φθορων-ανοχων μεσα στο θαλαμο καυσης και καιγονται.Αν καιει πολλα λαδια και δεν το εχει καταλαβει ο οδηγος θα συνεχισει να τα καιει,ωσπου να μεινει χωρις λαδια και να κολλησει η μηχανη οπως σου ειπαν και παραπανω αν εχεις υποψιες ελεγχος σταθμης τουλαχιστον καθε 1000 χλμ,αν περιμενεις να αναψει το λαμπακι το πιθανοτερο οταν σου αναψει ειναι οτι ηδη εχεις παθει μια μικρη εως μεγαλη ζημια τα περισσοτερα αυτοκινητα καινε λαδια λογω φθορων-πολλων χιλιομετρων 1
Nabuko Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Σήμερα είναι ιδανική μέρα για να τσουγκρίσουν 2 κόκκινα Aygo μεταξύ τους 1
alex84 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Πάντως σε C1 συναδέλφου (ίδιο αυτοκίνητο) καίει λαδακί αρκετά και έχει ήδη αλλάξει μοτέρ μια φορά στα 160.000 χλμ
liakinen Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Φιλικά πάντα, Καλό είναι εκτός του να αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο και να το οδηγούμε να μαθαίνουμε και δύο τρία πράγματα σχετικά με την συντήρηση και τα μηχανολογικά του θέματος αυτοκίνητο. Τώρα το καίω λάδια από μόνο του δεν λέει τίποτα. Πόσα καίει; τι λάδι βάζει, εκθεσιακό επίσης δεν λέει κάτι. Στην τελική ακόμα και να καίει μία ποσότητα τι έγινε; Υπάρχουν αυτοκίνητα που καίνε λάδια χρόνια ολόκληρα (δεν λέω για 1l/1000χλμ) και την δουλειά τους την κάνουν άψογα. Η Ascona C και το Audi 80 έκαιγαν μια ζωή και ποτέ δεν με άφησαν σε αντίθεση με την Carina E που δεν έκαιγε σταγόνα και έκαψε φλάντζα μια των ημερών. Στο θέμα λάδια όλα είναι σχετικά. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από liakinen
ideal09 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, mindreader είπε Συζητούσα με μια γνωστή μου πριν λιγο καιρο, βεβαια γυναικες και αυτοκινητα δεν ειχαν ποτε καλες σχεσεις, αλλα επεμενε οτι και το παλιο της aygo και το καινουργιο, καινε λαδια! Βεβαια, και τα δυο εξ'οσων γνωριζω, ηταν εκθεσιακα. Ομως, απο οσα της ειπαν αν καταλαβα καλα, 'ολα τα aygo καινε λαδια'. Μαλλον για να της χρυσωσουν το χαπι; Δυσκολες εποχες βεβαια, για αγορες-αντικαταστασεις αυτοκινητων, και αυτη για 2-3 χιλιαρικα παρακατω απο την τιμη του κανονικου & λογω του οτι της επαιρναν πισω το παλιο aygo, φαινεται να παιρνει εκθεσιακα αμαξια. Εχω και εγω ομως aygo. Και δεν εχω διαπιστωσει, αν και δεν ειμαι ειδικος, τιποτε περι καμενων λαδιων. Βεβαια, εγω το αγορασα ολοκαινουργιο το αμαξι. Για να διευκρινησουμε: καμενα λαδια, ειναι οτι τα καιει ο κινητηρας; Και φυσικα υπαρχει προβλημα αν συνεχιστει αυτο, να παθεις σοβαρη ζημια στο αμαξι; --- Τελικα τι πιστευετε οτι ισχυει; Ολα τα αμαξια καινε λιγο-πολυ λαδια; Τα κακοσυντηρημενα μηπως; Της ειπαν ψεματα για να της χρυσωσουν το χαπι; Τι παιζει με τα εκθεσιακα; Εμενα που οπως ειπα το αγορασα καινουργιο και το εχω τωρα 5 χρονια, αν ειχε τετοιο προβλημα, στο επισημο service της toyota που το παω, δεν θα μου το ανεφεραν; Πειτε σας παρακαλω τι γνωριζετε για το θεμα και τι πιστευετε επι των ανωτερω. Απ 'την αρχή σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό, αλλά για τα aygo, 107, c1, cuore, με τον 1kr-fe(περιπου 2007-2012, όπως και ο διάσημος 1.33 1nr-fe), είναι γνωστό ότι εύκολα καίνε λάδια. Αλλά προφανώς, δεν καίνε όλα τα αμάξια λάδια. Αυτό έλειπε. 1
cyberguy Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 H κατανάλωση λαδιού ωφείλεται κυρίως σε πρόβλημα στα ελατήρια πιστονιών. Δεν γίνεται σωστή στεγανοποίηση και περνάει λάδι στον χώρο καύσεως όπου και καίγεται μαζί με την βενζίνη. Κατασκευαστικά όλοι δίνουν κάποιες ανοχές (πολλές φορές σε υπερβολικό βαθμό για να αποφύγουν την επισκευή στην εγγύηση), αλλά πρόβλημα ένα αυτοκίνητο έχει όταν αυτή η κατανάλωση αυξάνεται σταδιακά. Δηλαδή 500-750ml σε ένα χρόνο (δεν αλλάζουμε ποτέ μετά τους 12 μήνες ακόμα και εαν κάναμε 1000χλμ) ή 10.000χλμ δεν ειναι πρόβλημα. Ζημιά στα ελατήρια παθαίνουμε και απο κακή συντήρηση (χαμηλή στάθμη λαδιού, αλλαγή λαδιού μετά τους 12 μήνες ή τα μεγιστα χιλιόμετρα αλλαγής κτλ) αλλα και απο πιεσμένη οδήγηση. 1
piiii Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, cyberguy είπε H κατανάλωση λαδιού ωφείλεται κυρίως σε πρόβλημα στα ελατήρια πιστονιών. Δεν γίνεται σωστή στεγανοποίηση και περνάει λάδι στον χώρο καύσεως όπου και καίγεται μαζί με την βενζίνη. Κατασκευαστικά όλοι δίνουν κάποιες ανοχές (πολλές φορές σε υπερβολικό βαθμό για να αποφύγουν την επισκευή στην εγγύηση), αλλά πρόβλημα ένα αυτοκίνητο έχει όταν αυτή η κατανάλωση αυξάνεται σταδιακά. Δηλαδή 500-750ml σε ένα χρόνο (δεν αλλάζουμε ποτέ μετά τους 12 μήνες ακόμα και εαν κάναμε 1000χλμ) ή 10.000χλμ δεν ειναι πρόβλημα. Ζημιά στα ελατήρια παθαίνουμε και απο κακή συντήρηση (χαμηλή στάθμη λαδιού, αλλαγή λαδιού μετά τους 12 μήνες ή τα μεγιστα χιλιόμετρα αλλαγής κτλ) αλλα και απο πιεσμένη οδήγηση. Προσυπογράφω και το είδα και στην πράξη.. 1.6 Fsi κινητήρας μετά από κοντά 300Κ χλμ είχε φτάσει να καίει τον αγλέουρα σε λάδι. Μέχρι την αλλαγή στα 15.000 χρειαζόταν συμπλήρωμα ούτε λίγο ούτε πολύ 4 λίτρα λάδι σύνολο. Πέρασε απο ρεκτιφιέ πριν κανα χρόνο και μαζί με όλες τις άλλες εργασίες είχε και αντικατάσταση ελατηρίων πιστονιών. Μετά απο 5500χλμ μετά την τελευταία αλλαγή, χρειάστηκε συμπλήρωμα μόνο 100ml. Σίγουρα άξιζε τα 900 ευρώ που έδωσα για τα παραπάνω, καθώς όχι μόνο σταμάτησε η κατανάλωση του λαδιού, αλλά δουλεύει και πολύ ποιό στρωτά απο πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα