triplex1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Patriot ρε παιδια οπου τους βαλετε δουλευουν , τζαμπα παιδεύεστε 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Για την μη αναγνώριση από το bios, μπορεί και να μην κούμπωσε σωστά ο δίσκος στην υποδοχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Τελικα ηταν θεμα ssd ...εβαλα εναν patriot και προχωρησε η εγκατάσταση... Υπαρχει καποιο fix για τον kingston? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, fysikos είπε Τελικα ηταν θεμα ssd ...εβαλα εναν patriot και προχωρησε η εγκατάσταση... Υπαρχει καποιο fix για τον kingston? Σε ειπα , αν δεν το ανεφερα ουτε που θα το κοιτουσες , οποτε βαζει το eshop προσφορες χτυπατε 2-3 120αρηδες να υπαρχουν (για ολους το λεω) Βαλτον linux τον kingston Παρε και δοκιμασε ενα caddy στη θεση του dvd σαν 2ο δισκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 9 ώρες πριν, triplex1 είπε αυτο μπορει να ειναι θεμα δισκου και να χρειαζεται format , σε αλλο πισι format σε ntfs Τι σχέση έχει το bios με το ntfs, καμία η απάντηση, ή αλλιώς, ότι να 'ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 24 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Τι σχέση έχει το bios με το ntfs, καμία η απάντηση, ή αλλιώς, ότι να 'ναι. Δεν μιλησα για bios για τον δισκο ανεφερα , φυσικα και δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Broli007 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, RTW4ever είπε Τι σχέση έχει το bios με το ntfs, καμία η απάντηση, ή αλλιώς, ότι να 'ναι. Ο φίλος triplex1 αναφέρθηκε στο φορμάρισμα του δίσκου πρίν τη χρήση στην εγκατάσταση και το πιο πιθανό να έχει δίκιο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο δίσκος θέλει αρχικοποίηση πρίν να μπορεί να τον δεί η εγκατάσταση των Windows. Οι SSD δίσκοι συνήθως παραδίδονται αφορμάριστοι καινούριοι. Όλοι οι κατασκευαστές SSD το αναφέρουν στο troubleshooting για εγκατάσταση Windows, να φορμαριστεί πρώτα ο SSD. Παράδειγμα από Sandisk: https://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/12588/kw/ssd windows Δίνει βήματα για φορμάρισμα του SSD, μέσα από την εγκατάσταση με χρήση του "Diskpart" με την γραμμή εντολών. Μετά από αυτό θα μπορεί να τον δεί η εγκατάσταση. Εναλλακτικά, ξεκίνημα windows από άλλο δίσκο ή άλλο pc και φορμάρισμα του SSD από εκεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Broli007 είπε Ο φίλος triplex1 αναφέρθηκε στο φορμάρισμα του δίσκου πρίν τη χρήση στην εγκατάσταση και το πιο πιθανό να έχει δίκιο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο δίσκος θέλει αρχικοποίηση πρίν να μπορεί να τον δεί η εγκατάσταση των Windows. Οι SSD δίσκοι συνήθως παραδίδονται αφορμάριστοι καινούριοι. Όλοι οι κατασκευαστές SSD το αναφέρουν στο troubleshooting για εγκατάσταση Windows, να φορμαριστεί πρώτα ο SSD. Παράδειγμα από Sandisk: https://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/12588/kw/ssd windows Δίνει βήματα για φορμάρισμα του SSD, μέσα από την εγκατάσταση με χρήση του "Diskpart" με την γραμμή εντολών. Μετά από αυτό θα μπορεί να τον δεί η εγκατάσταση. Εναλλακτικά, ξεκίνημα windows από άλλο δίσκο ή άλλο pc και φορμάρισμα του SSD από εκεί. Εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ. Επίσης εδώ είχε αναφερθεί ότι ο δίσκος δε φαινόταν στο bios. Αν δε φαίνεται στο bios, η εγκατάσταση δεν πρόκειται να τον δει, ό,τι και να κάνεις με φορμάτ σε άλλον υπολογιστή κλπ. Πρώτα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα του να φαίνεται στο bios και μετά όλα τα άλλα. 23 ώρες πριν, fysikos είπε Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπει κατά την εκκίνηση ούτε το bios ούτε στην εγκατάσταση των windows όταν πρέπει να επιλέξω που να εγκατασταθουν. 16 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Έχει να λύσει κι αυτό: 16 ώρες πριν, triplex1 είπε αυτο μπορει να ειναι θεμα δισκου και να χρειαζεται format , σε αλλο πισι format σε ntfs Ο triplex1 απάντησε στον Τέρη που είχε αφήσει να εννοηθεί αυτό που λέω κι εγώ, εξ ου και η αρχική απάντηση μου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Broli007 είπε Ο φίλος triplex1 αναφέρθηκε στο φορμάρισμα του δίσκου πρίν τη χρήση στην εγκατάσταση και το πιο πιθανό να έχει δίκιο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο δίσκος θέλει αρχικοποίηση πρίν να μπορεί να τον δεί η εγκατάσταση των Windows. Οι SSD δίσκοι συνήθως παραδίδονται αφορμάριστοι καινούριοι. Όλοι οι κατασκευαστές SSD το αναφέρουν στο troubleshooting για εγκατάσταση Windows, να φορμαριστεί πρώτα ο SSD. Παράδειγμα από Sandisk: https://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/12588/kw/ssd windows Δίνει βήματα για φορμάρισμα του SSD, μέσα από την εγκατάσταση με χρήση του "Diskpart" με την γραμμή εντολών. Μετά από αυτό θα μπορεί να τον δεί η εγκατάσταση. Εναλλακτικά, ξεκίνημα windows από άλλο δίσκο ή άλλο pc και φορμάρισμα του SSD από εκεί. περιεργο, εχω κανει εγκατασταση εκατονταδες φορες σε διαφορα πισι, ποτε δεν χρειαστηκε προεργασια για δισκο η ssd. παντα με ρωταει το pc αν θελω να πειραξω τα partition η/και να φορμαρω τον οδηγο, στην αρχη της εγκαταστασης. Εγω μια ζωη σβηνω ολα τα partition και απλα παταω next, και τα windows κανουν ο,τι νομιζουν απο μονα τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ. Μη σε τυχει ειναι , γι αυτο το ειπα και ειναι κατι το οποιο εχω συναντησει αρκετες φορες ολα τα χρονια που ασχολουμαι 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε περιεργο, εχω κανει εγκατασταση εκατονταδες φορες σε διαφορα πισι, ποτε δεν χρειαστηκε προεργασια για δισκο η ssd. Και σε εσενα το ιδιο ισχυει αν τυχει να το ξερεις , κανεις αρχικοποιηση και μετα προχωρας 18 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Παράδοση αυτού του δίσκου να μην αναγνωρίζεται σε λάπτοπ... Τερη κανε μια δοκιμη αυτο που ειπα , αν εχεις καποιον ιδιο στα χερια σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, triplex1 είπε Τερη κανε μια δοκιμη αυτο που ειπα , αν εχεις καποιον ιδιο στα χερια σου Μου έπεσε στα χέρια σφραγισμένος ο συγκεκριμένος δύο χρόνια πριν και τον ξαπόστειλα σε αγγελία με συνοπτικές διαδικασίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Broli007 είπε Ο φίλος triplex1 αναφέρθηκε στο φορμάρισμα του δίσκου πρίν τη χρήση στην εγκατάσταση και το πιο πιθανό να έχει δίκιο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο δίσκος θέλει αρχικοποίηση πρίν να μπορεί να τον δεί η εγκατάσταση των Windows. Οι SSD δίσκοι συνήθως παραδίδονται αφορμάριστοι καινούριοι. Όλοι οι κατασκευαστές SSD το αναφέρουν στο troubleshooting για εγκατάσταση Windows, να φορμαριστεί πρώτα ο SSD. Παράδειγμα από Sandisk: https://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/12588/kw/ssd windows Δίνει βήματα για φορμάρισμα του SSD, μέσα από την εγκατάσταση με χρήση του "Diskpart" με την γραμμή εντολών. Μετά από αυτό θα μπορεί να τον δεί η εγκατάσταση. Εναλλακτικά, ξεκίνημα windows από άλλο δίσκο ή άλλο pc και φορμάρισμα του SSD από εκεί. Στο λινκ δεν γράφεε πουθενά για φορμάτ πριν την εγκατάσταση λειτουργικού. Προφανώς ο φίλος έπεσε σε σπάνια ασυμβατότητα. Το λινκ περιγράφει τη διαδικασία πως κάνουμε clean σε περίπτωση πχ. που ο ssd είναι gpt και δεν μπορεί η μητρική να τον αναγνωρίσει γιατί λειτουργεί μόνο με mbr. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από BlueBlood7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Broli007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 25/4/2022 στις 10:16 ΜΜ, BlueBlood7 είπε Στο λινκ δεν γράφεε πουθενά για φορμάτ πριν την εγκατάσταση λειτουργικού. Προφανώς ο φίλος έπεσε σε σπάνια ασυμβατότητα. Το λινκ περιγράφει τη διαδικασία πως κάνουμε clean σε περίπτωση πχ. που ο ssd είναι gpt και δεν μπορεί η μητρική να τον αναγνωρίσει γιατί λειτουργεί μόνο με mbr. Λέει συγκεκριμένα ότι ο "δίσκος" δεν εντοπίζεται από την εγκατάσταση λειτουργικού, δεν λέει τίποτα για gpt ή mbr. Οι περισσότεροι SSDs έρχονται τελείως αφορμαριστοι, δεν έχουν καν κάποιο file system και δεν αναγνωρίζεται καθολου, γιαυτο και θέλει πρώτα αρχικοποίηση, να μπει κάποιο file system πριν προχωρήσει με την εγκατάσταση. Στις 25/4/2022 στις 8:28 ΠΜ, RTW4ever είπε Εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ. Επίσης εδώ είχε αναφερθεί ότι ο δίσκος δε φαινόταν στο bios. Αν δε φαίνεται στο bios, η εγκατάσταση δεν πρόκειται να τον δει, ό,τι και να κάνεις με φορμάτ σε άλλον υπολογιστή κλπ. Πρώτα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα του να φαίνεται στο bios και μετά όλα τα άλλα. Ο triplex1 απάντησε στον Τέρη που είχε αφήσει να εννοηθεί αυτό που λέω κι εγώ, εξ ου και η αρχική απάντηση μου. Έχεις δίκιο, δεν πρόσεξα ότι είχε πει ότι δεν αναγνωρίζεται ούτε στο Bios. Πάντως θα πρότεινα να τον κοτσάρεις πάνω σε ένα άλλο PC σαν δεύτερο δίσκο, δηλαδή να φορτώσουν από άλλο δίσκο τα Windows. Αφενός θα μπορέσεις να δεις αν τον βλέπουν και αφετέρου θα μπορέσεις να κάνεις ένα firmware update στον δίσκο με την εφαρμογή της kingston. Τσέκαρε όμως και στο disk management γιατι ειναι πιθανό να μην στο εμφανίσει στο "This PC" αν δεν είναι φορμαρισμένος. Το πρόγραμμα της Kingston είναι εδω: https://www.kingston.com/en/support/technical/ksm-firmware-update Μερικές φορές βοηθάει όταν υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας. Αν δεν εμφανίζεται καθόλου ούτε στο άλλο PC, ότι και να κάνεις, πιθανόν να είναι ο δίσκος ελαττωματικός, οπότε πήγαινε στο κατάστημα/kingston για αντικατάσταση. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από Broli007 Διόρθωση κειμένου από εσφαλμένη πληκτρολογηση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Broli007 είπε Οι περισσότεροι SSDs έρχονται τελείως αφορμαριστοι, δεν έχουν καν κάποιο file system και δεν αναγνωρίζεται καθολου, γιαυτο και θέλει πρώτα αρχικοποίηση, να μπει κάποιο file system πριν προχωρήσει με την εγκατάσταση. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Από τα 7άρια και μετά δεν υπάρχει ανάγκη προετοιμασίας δίσκου γιατί το κάνει το πρόγραμμα εγκατάστασης. Αυτό ήταν απαραίτητα αν θυμάμαι καλά μέχρι τα 95άρια. Στα 98 και στα xp σου έβγαζε να προετοιμάσεις τον δίσκο πριν προχωρήσει η εγκατάσταση και από τα 7 και μετά η διαδικασία γινόταν αυτόματα. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από micos000 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, Broli007 είπε Λέει συγκεκριμένα ότι ο "δίσκος" δεν εντοπίζεται από την εγκατάσταση λειτουργικού, δεν λέει τίποτα για gpt ή mbr. Οι περισσότεροι SSDs έρχονται τελείως αφορμαριστοι, δεν έχουν καν κάποιο file system και δεν αναγνωρίζεται καθολου, γιαυτο και θέλει πρώτα αρχικοποίηση, να μπει κάποιο file system πριν προχωρήσει με την εγκατάσταση. Μου αρέσει που επιμένεις κιόλας. Έχεις μείνεις στον καιρό του κουρτ Πασά. Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα