fysikos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Καλημέρα και Καλό Πάσχα. Έχω ένα παλιό vaio (vgn-cr31s)και προσπαθώ να του βάλω έναν ssd kingston sa400s37240g. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπει κατά την εκκίνηση ούτε το bios ούτε στην εγκατάσταση των windows όταν πρέπει να επιλέξω που να εγκατασταθουν. Υπάρχει κάποια λυση; προσπαθώ να βρω πως να κάνω update το bios αλλά δεν ξέρω τον τροπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, fysikos είπε Καλημέρα και Καλό Πάσχα. Έχω ένα παλιό vaio (vgn-cr31s)και προσπαθώ να του βάλω έναν ssd kingston sa400s37240g. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπει κατά την εκκίνηση ούτε το bios ούτε στην εγκατάσταση των windows όταν πρέπει να επιλέξω που να εγκατασταθουν. Υπάρχει κάποια λυση; προσπαθώ να βρω πως να κάνω update το bios αλλά δεν ξέρω τον τροπο. https://www.sony.co.uk/electronics/support/laptop-pc-vgn-series/vgn-cr31s/downloads νομιζω εδω θα βρεις το τελευταιο bios επειδη τυχαια χτες εκανα αναβαθμιση hdd->ssd σε ενα σχεδον ιδιας χρονιας vaio, απλα εβγαλα τον δισκο εβαλα τον ssd και μετα απλα bootαρε κανονικα. καλο θα ηταν να ενεργοποιησεις το uefi mode ΑΝ εχει στο bios η το ahci mode ΑΝ το εχει. σε εμενα εμπαινε στο bios με τον εξης τροπο : το εχεις κλειστο και πατας το κοκκινο assist κουμπι που εχει. Και μετα F2. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Ltd r2100q0 19/2/2008 είναι η έκδοση του bios τώρα.δεν μου έχει τις επιλογές που αναφέρεις δυστυχώς...θα ψάξω στο λινκ που μου έδωσες...ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, fysikos είπε Ltd r2100q0 19/2/2008 είναι η έκδοση του bios τώρα.δεν μου έχει τις επιλογές που αναφέρεις δυστυχώς...θα ψάξω στο λινκ που μου έδωσες...ευχαριστώ πολύ Το AHCI κοιτας απο το bios οπως ειπε ο Ntinaras για uefi χλωμο το βλεπω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, triplex1 είπε Το AHCI κοιτας απο το bios οπως ειπε ο Ntinaras για uefi χλωμο το βλεπω Δεν μου βγαζει καποια επιλογη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, fysikos είπε Δεν μου βγαζει καποια επιλογη αν ξεκινησεις εγκατασταση καθαρη απο usb δεν τον βλεπει ? ο δισκος ειναι καινουριος ? ποιος ειναι , πες μας κατι να το δουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, triplex1 είπε ποιος ειναι , πες μας κατι να το δουμε 6 ώρες πριν, fysikos είπε kingston sa400s37240g Παράδοση αυτού του δίσκου να μην αναγνωρίζεται σε λάπτοπ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Παράδοση αυτού του δίσκου να μην αναγνωρίζεται σε λάπτοπ... εχει συμβατοτητα και με sata2 , μαλλον παραδοση εχει το λαπτοπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Βασικά, πως δημιούργησες το usb; Αν το έκανες με το tool της ms θα στο έκανε gpt οπότε δεν θα κάνεις δουλειά. Αν το έκανες έτσι, ξανακάντε με το Rufus αλλά να αλλάξεις το σχέδιο για τα διαμερίσματα σε uefi/mbr. Επίσης δοκίμασε αλλά usb και σε άλλη θύρα usb. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Έχει να λύσει κι αυτό: 6 ώρες πριν, fysikos είπε Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπει κατά την εκκίνηση ούτε το bios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Έχει να λύσει κι αυτό: αυτο μπορει να ειναι θεμα δισκου και να χρειαζεται format , σε αλλο πισι format σε ntfs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Spoiler Τέλος πάντων, φωτιά και τσεκούρι στο συγκεκριμένο δίσκο. Ο PNY είναι plug and play και με καλύτερες ταχύτητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δεν μου εχει τυχει μεχρι σημερα δισκος που να μη μπαινει σε λαπτοπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soterman Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Πριν λίγο καιρό πήρε φίλος Kingston A400 για να αντικαταστήσει έναν Samsung 840 που πέθανε. Guess what, το (αρχαίο) λάπτοπ δεν το είδε ποτέ. Είδε όμως έναν 850 pro και έναν 870 evo. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Θα κοιταξω να βαλω εναν αλλον ssd που δουλεύει σε 2ο λαπτοπ...με rufus εφτιαξα το στικακι και εβαλα και mrb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα