Προς το περιεχόμενο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει νόμο που θα αναγκάσει τους τεχνολογικούς γίγαντες να αστυνομεύουν αυστηρότερα τις πλατφόρμες τους για παράνομο περιεχόμενο

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

50 λεπτά πριν, AtiX είπε

Οπότε λες να καταργήσουμε πχ τους νόμους και την αστυνομία και να αφήσουμε τους αδύναμους στην τύχη τους αφού δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν από μόνοι τους?

Επίσης που ανέφερα να μην υπάρχει διαφορετική γνώμη? Η παραπληροφόρηση δεν είναι διαφορετική γνώμη…

Η διαφορετική γνώμη όμως βαφτίζεται παραπληροφόρηση.

Για το γνωστό θέμα, δημοσιογράφος (γυναίκα) μεγάλου καναλιού περιφανεύοταν ότι 2 χρόνια τώρα το κανάλι τους ποτέ δεν έδωσε βήμα σε ανθρώπους που υποστηρίζανε την αντίθετη πλευρά. Τo έλεγε και με υπερηφάνια κιολας. Δηλαδή μας λέει ότι δεν παρουσιάζουμε την αντίθετη άποψη ασχέτως αν την εκφράζουν επιστήμονες γιατί είναι παραπληροφόρηση. Ποιος το κρίνει αυτό μωρή κότα; εσύ; 

• Like 3
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

32 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Αυτό βέβαια θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και σε άλλα πράγματα. Για παράδειγμα αυτός που δεν μπορεί να έχει βασικά αγαθά να τον αφήσουμε στην τύχη του γιατί εφόσον αδυνατεί να έχει τα βασικά αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους. Ή μήπως αυτό ισχύει μόνο όπου σε βολεύει; 

Εάν θα παιδιαριζουμε με straw επιχειρήματα και να θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί λογική απαντηση σε ότι αναφέρω τότε δεν έχω να προσθέσω τπτ άλλο προφανώς για κάποιους είναι αναγκαίο το φιλτράρισμα στη γνώση...

• Like 1
  • Thanks 1

52 λεπτά πριν, AtiX είπε

Οπότε λες να καταργήσουμε πχ τους νόμους και την αστυνομία και να αφήσουμε τους αδύναμους στην τύχη τους αφού δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν από μόνοι τους?

Επίσης που ανέφερα να μην υπάρχει διαφορετική γνώμη? Η παραπληροφόρηση δεν είναι διαφορετική γνώμη…

"Για περίπου 1500 χρόνια, όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει την ακινησία του πλανήτη μας, εθεωρείτο αιρετικός κι αντιμετώπιζε το ανάθεμα της Εκκλησίας."

Απλά σήμερα τον ρόλο της εκκλησίας που έκρινε τι είναι παραπληροφόρηση τον παίρνει η κάθε google, Facebook κλπ...

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Εάν το να επιλέγεις να απομόνωσεις ένα μέρος του επιχειρήματος μου και να προβάλεις straw man επιχειρήματα για να αποδείξεις την πλάνη μου αποτελεί αιτιολογία νομίζω ότι με αδικείς ως συνομιλητή. Επί της ουσίας προσφάτως βλέπουμε πχ οπτικές γεγονότων για ένα πόλεμο κατά το πώς βολεύει η αφήγηση και το μέτωπο που ακολουθούμε.... Εάν λοιπόν για κάτι που δεν μας αφορά φιλτράρονται και προβάλλονται ειδήσεις καθώς βολεύει μεν και δεν με νομοθετικό πλαίσιο οποία είδηση δεν συνάδει με την αφήγηση μας θα αποτελεί παραπληροφόρηση.

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 1
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Η διαφορετική γνώμη όμως βαφτίζεται παραπληροφόρηση.

Για το γνωστό θέμα, δημοσιογράφος (γυναίκα) μεγάλου καναλιού περιφανεύοταν ότι 2 χρόνια τώρα το κανάλι τους ποτέ δεν έδωσε βήμα σε ανθρώπους που υποστηρίζανε την αντίθετη πλευρά. Τo έλεγε και με υπερηφάνια κιολας. Δηλαδή μας λέει ότι δεν παρουσιάζουμε την αντίθετη άποψη ασχέτως αν την εκφράζουν επιστήμονες γιατί είναι παραπληροφόρηση. Ποιος το κρίνει αυτό μωρή κότα; εσύ; 

1 λεπτό πριν, RcManiac είπε

"Για περίπου 1500 χρόνια, όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει την ακινησία του πλανήτη μας, εθεωρείτο αιρετικός κι αντιμετώπιζε το ανάθεμα της Εκκλησίας."

Απλά σήμερα τον ρόλο της εκκλησίας που έκρινε τι είναι παραπληροφόρηση τον παίρνει η κάθε google, Facebook κλπ...

4 λεπτά πριν, forgotten είπε

Εάν θα παιδιαριζουμε με straw επιχειρήματα και να θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί λογική απαντηση σε ότι αναφέρω τότε δεν έχω να προσθέσω τπτ άλλο προφανώς για κάποιους είναι αναγκαίο το φιλτράρισμα στη γνώση...

Όταν υπάρχουν επιστήμες που μπορούν να αποδεικνύουν τι είναι σωστό και τι λάθος (που εντελώς συμπτωματικά και πλουραλισμός απόψεων υπάρχει και αντίθετες απόψεις αλλά πάντα κάτω από ορθούς κανόνες πχ απόδειξης της θέσης), μου κάνει εντύπωση που έχετε την άποψη ότι κάποιος έχεις σκοπό να σας υποτάξει…

Πριν λίγο έπαιζε τη ταινία “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες” οποίος δεν μπορεί να καταλάβει πότε είναι στην θέση των πρωταγωνιστών και φοβάται αόρατους εχθρούς, είναι άξιος της μοίρας του…

7 λεπτά πριν, forgotten είπε

Εάν το να επιλέγεις να απομόνωσεις ένα μέρος του επιχειρήματος μου και να προβάλεις straw man επιχειρήματα για να αποδείξεις την πλάνη μου αποτελεί αιτιολογία νομίζω ότι με αδικείς ως συνομιλητή. Επί της ουσίας προσφάτως βλέπουμε πχ οπτικές γεγονότων για ένα πόλεμο κατά το πώς βολεύει η αφήγηση και το μέτωπο που ακολουθούμε.... Εάν λοιπόν για κάτι που δεν μας αφορά φιλτράρονται και προβάλλονται ειδήσεις καθώς βολεύει μεν και δεν με νομοθετικό πλαίσιο οποία είδηση δεν συνάδει με την αφήγηση μας θα αποτελεί παραπληροφόρηση.

Ξέρεις πολύ καλά, και ξέρω, τι είναι straw man… θα σε παρακαλούσα να το πάρεις πίσω και να μιλήσεις με επιχειρήματα και όχι ψεύτικες κατηγορίες…

• Like 3
  • Confused 1

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Όταν υπάρχουν επιστήμες που μπορούν να αποδεικνύουν τι είναι σωστό και τι λάθος (που εντελώς συμπτωματικά και πλουραλισμός απόψεων υπάρχει και αντίθετες απόψεις αλλά πάντα κάτω από ορθούς κανόνες πχ απόδειξης της θέσης), μου κάνει εντύπωση που έχετε την άποψη ότι κάποιος έχεις σκοπό να σας υποτάξει…

Πριν λίγο έπαιζε τη ταινία “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες” οποίος δεν μπορεί να καταλάβει πότε είναι στην θέση των πρωταγωνιστών και φοβάται αόρατους εχθρούς, είναι άξιος της μοίρας του…

Από ότι φαίνεται τσουβαλιαζεις ακόμα και τώρα συνέχισε να προσπαθείς με straw man επιχειρήματα να μηδενίσεις συνομιλητές καλή σου συνέχεια....

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

Μόλις τώρα, forgotten είπε

Από ότι φαίνεται τσουβαλιαζεις ακόμα και τώρα συνέχισε να προσπαθείς με straw man επιχειρήματα να μηδενίσεις συνομιλητές καλή σου συνέχεια....

Σου απάντησα ήδη μιας και το είδα μετά… 🙂

• Like 1

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

δεν έχουμε καμια άποψη περι υποταγής.

τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις με τα επιχειρήματα τους. Δε γουστάρουμε άλλοι να αποφασίζουν ποια άποψη θα φτάσει στα αυτιά μας.

Θα πω την άποψη μου, θα πεις τη δικιά σου, θα πει και ο γείτονας τη δικιά του. Αν λέω βλακείες περιμένω να επιχειρηματολογήσεις και να με κάνεις ρεζίλι. Και όχι απλά να κόβεις την άποψη μου γιατί έτσι.

• Like 1
  • Thanks 1

ας παρουμε ενα παραδειγμα εδω

https://www.sigmalive.com/news/international/944371/sangkai-to-vinteo-gia-to-lockdown-pou-diagrafike-apo-to-kineziko-diadiktyo

στην πολιτισμενη ευρωπη το κατακρινουμε, αυριο οταν γινεται παρομοιο στην ευρωπη η ειδηση αυτη δεν θα υπαρχει γιατι δεν θα συναδει ως σωστη πληροφορια που θα πρεπει να βγει παρεξω. τροφη για σκεψη παντα το οτι ξανααναφερα ,χρειαζομαστε εποπτες στο τι πληροφοριες αντλουμε γενικως.?

• Thanks 1

Αυτη ειναι η Ευρωπη μια Ευρωπη που φτιαχτηκε για τα συμφεροντα των μεγαλων χωρων για να περνουν τα παντα παμφθηνα και να κανουν οτι θελουν. Με αυτο το νομο ετοιμαστειτε να μπει τελος στην ελευθερια του λογου. Καθαρη δικτατορια. Μπαινουμε σε μια αισχρη εποχη φιμωτρου ο θεος να φυλαει. 

• Thanks 2

Μόλις τώρα, Bitbit είπε

δεν έχουμε καμια άποψη περι υποταγής.

τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλουμε να ακούγονται όλες οι απόψεις με τα επιχειρήματα τους. Δε γουστάρουμε άλλοι να αποφασίζουν ποια άποψη θα φτάσει στα αυτιά μας.

Θα πω την άποψη μου, θα πεις τη δικιά σου, θα πει και ο γείτονας τη δικιά του. Αν λέω βλακείες περιμένω να επιχειρηματολογήσεις και να με κάνεις ρεζίλι. Και όχι απλά να κόβεις την άποψη μου γιατί έτσι.

Δηλαδη να ακούμε απόψεις για το πόσο εύκολα μπορείς να βγάλεις κέρδη από κλεψιές, πορνεία ή ναρκωτικά? Πόσο καλό κάνουν τα τσιγάρα στην υγεία του ανθρώπου? Πως θα πρέπει να τιμωρούνται με απαγχονισμό άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό? ή πόσο ωραία ήταν τα χρόνια της σκλαβιάς????

η ελευθερία της έκφρασης έχει έναν συγκεκριμένο κανόνα, την ελευθερία του άλλου, όταν αυτή καταπατάται πρέπει και να τιμωρείται…

3 λεπτά πριν, forgotten είπε

ας παρουμε ενα παραδειγμα εδω

https://www.sigmalive.com/news/international/944371/sangkai-to-vinteo-gia-to-lockdown-pou-diagrafike-apo-to-kineziko-diadiktyo

στην πολιτισμενη ευρωπη το κατακρινουμε, αυριο οταν γινεται παρομοιο στην ευρωπη η ειδηση αυτη δεν θα υπαρχει γιατι δεν θα συναδει ως σωστη πληροφορια που θα πρεπει να βγει παρεξω. τροφη για σκεψη παντα το οτι ξανααναφερα ,χρειαζομαστε εποπτες στο τι πληροφοριες αντλουμε γενικως.?

ΕΕ=Κίνα εχεις τίποτα να το αποδεικνύει, δηλαδή βίντεο που να έχει ήδη λογοκριθεί ή φοβάσαι ότι θα καταλήξουμε εκεί?

• Like 4
  • Confused 2

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

ΕΕ=Κίνα εχεις τίποτα να το αποδεικνύει, δηλαδή βίντεο που να έχει ήδη λογοκριθεί ή φοβάσαι ότι θα καταλήξουμε εκεί?

θα καταληξουμε εκει , τα πρωτα βηματα εγιναν με το φιλτραρισμα ειδησεων για την ουκρανια αναλογως με την οπτικη της ε.ε

εχω παρατηρησει παντως atix οτι χρησιμοποιεις τις λογικες πλανες συχνα στο γραπτο σου λογο , καποιοι αδυνατουν να το εντοπισουν ωστοσο το κανεις , δεν ξερω εαν ειναι τροπος σκεψης ωστοσο κανεις ενα απο τα δυο απομονωνεις μερος του διαλογου και το γενικοποιεις ή συγκεκριμενοποιεις για να εξαγεις το δικο σου συμπερασμα και να μειωσεις την αξιοπιστια ή την ικανοτητα του συνομιλητη σου. Οι λογικες πλανες και τα επιμερους επιχειρηματα ακολουθουν μια συνοχη αλληλουχιας σκεψης με μονο στοχο την εδραιωση της οπτικης σου. αυτο για μενα οδηγει στην μη επιθυμια να κανω διαλογο .

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...