fragment_ Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 16 ώρες πριν, poulinos είπε 2mbit γραμμες.e1/t1 το isdn ειναι 98 volt αλλα δεν ειναι επικινδυνο. και τα pcm στην εισοδο πανω απο 150 θυμάμαι είχε βάλει μια συσκευή η μάνα μ στη πρίζα χωρίς να το συνδέσει πάνω στο netmod και κάηκε! 98 είναι οκ για τον ανθρώπινο παράγοντα... Το PCM 150???? Να μου πεις πόσες γραμμές είχε πάνω; Και πόσοι είχαν πρόβλημα για αναβάθμιση σε ISDN ή DSL. Υπάρχουν ακόμα άραγε αυτές οι πατέντες του ΟΤΕ? Για πες για τις E1/T1 έδινε ο ΟΤΕ τέτοιες γραμμές; 8 ώρες πριν, tyf είπε ξεχασατε awmn ασυρματο δικτυο με κομβο στο σπιτι κατεβαζα οταν ακομα ειχαμε dialup με σχεδον 6+ΜΒ/s στον εσωτερικο dc++ server. Αυτό το δίκτυο εξυπηρετούσε συγκεκριμένες περιοχές προφανώς. Και στην εποχή του DC++ έδινε κανονικά ο ΟΤΕ ADSL συνδέσεις της τάξεως των Kbps 6 ώρες πριν, dimibala είπε 36+1 μήνας εδώ. Επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα να αγοράσουμε υπολογιστή όταν ήμουν μικρός (τον πρώτο μου, με pentium 4 και windows XP, τον πήρα όταν τελείωσα το λύκειο και δούλεψα όλο το καλοκαίρι. Ακόμα τον έχω, με διπύρηνο core duos πλέον, GeForce 750, αν θυμάμαι καλά, και ssd με windows 11. Οπότε λοιπόν ότι επαφές είχα πριν με υπολογιστή ήταν σε σπίτια φίλων ή γνωστών και στο σχολείο κάτι λίγα. Πάω λοιπόν μια μέρα στο σπίτι συμμαθητή μου, στο γυμνάσιο, και μου δείχνει το Kazaa. Πραγματικά είχα πάθει τεράστιο τεχνολογικό σοκ. Δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νους μου το πώς γίνεται να κατεβάζεις κάτι από το ίντερνετ, να πατάς παύση, να κλείνεις τον υπολογιστή και όταν τον ξανανοιγεις να συνεχίζεις από κει που το είχες αφήσει. Το θυμάμαι σαν τώρα 9 ώρες πριν, Stam123 είπε Τη χαρά που είχα μετά από 20+ λεπτά που περίμενα με τον εκνευριστικό από ήχο 56k ή το 64κ modem της intracom για να κατέβει ένα mp3 soundtrack μεγάλων ταινιών (π.χ. star wars, indiana jones, κτλ...) με το kazaa ή το morpheus!!! Το kazaa από ένα σημείο και μετά είχε πολλούς ιούς θυμάμαι. Αυτά τότε φοβόμουν ότι θα μου δημιουργήσουν θέμα γιατί κοίταζα τις μπάρες ολοκλήρωσης σα χαζός μέχρι να "γεμίσουν"...🤣🤣 Με το netbus και έπειτα το sub7 ένιωθα hacker όπως στη ταινία τότε του '95! H yahoo ήταν ότι η google τώρα! Θυμάται κανείς τα site που πηγαίναμε τότε για να αλλάξουμε το logo στα κινητά? netbus ναι! αλλα το Sub7 άλλη φάση: *Rna\otenet\ansota: ykk9167 *Rna\ntua\rs93046: mf232766 MAPI: MAPI Το netmod της Intracom (64k isdn) συνδεόταν ακαριαία χωρίς ήχο 15 ώρες πριν, dirabie είπε ASL??? Σήμαινε age/sex/location. Σε μια εποχή που στα chat room μπορουσε να ειναι κυριολεκτικά οποιοσδήποτε πισω απο ενα ψευδώνυμο, χωρις να εχουν ανακαλυφθει τα προφίλ, χωρις να υπαρχει φωτο, προσπαθούσες να φιλτραρεις κοσμο και να κρατησεις μονο οτι σου εδινε περισσοτερες πιθανοτητες για συναντηση. Κυριολεκτικα τυφλες συζυτησεις, τυφλα ραντεβου και αγνοια κινδυνου στα 90s… τυφλά ραντεβού, αλλά όχι σε σπίτια... τυφλά όχι πάντα... πολλοί ήταν εξοικειωμένοι με την τεχνολογία παρόλο που δεν υπήρχαν ψηφιακές φωτογραφίες και τις σκανάραμε με scanner. τώρα θυμήθηκα το Primax scanner Μου. λολ 1
@11h Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 On 24/04/2022 at 15:11, MauroPaltoudias said: Thomasoft Εξάρχεια. Μεγάλη μορφή ο κυρθωμάς, μονίμως καθισμένος σε μια τεράστια καρέκλα γραφείου. Άλλη εμπειρία... Format 720KB αρχικά, αλλά μετά βγήκε το φοβερό update στις τρεισημισάρες για 1.44ΜΒ 😉 στην Σολωμού ήταν, έπαιρνα συνέχεια παιχνίδια για τον Amstrad. Τον θυμήθηκα ένα απόγευμα πριν καμιά δεκαριά χρόνια και πήγα απο εκεί, μου είπαν οτι έχει πεθάνει. Πρίν απο δυο χρόνια πέθανε και ο Καλφάκης btw. 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, @11h είπε στην Σολωμού ήταν, Η Σολωμού στα Εξάρχεια είναι παρεμπιπτόντως..
@11h Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Just now, MauroPaltoudias said: Η Σολωμού στα Εξάρχεια είναι παρεμπιπτόντως.. ναι
soconium Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Οκτώβριος 2009, Gamato (μπορεί και Blue-White GT) Κ@***λα Τζούλια …….μας έκλεισες το πιο επικό torrent site που γνώρισε η χώρα και ήταν και μάπα το βίντεο τειπ σου. Αυτό λέγαν οι κακές γλώσσες τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν ήταν πράγματι αυτός ο λογος. Τεσπα….taiyo yuden, Mitsui & verbatim cds , plextor recorder και Nero τότε και σήμερα δεν θέλω ούτε να βλέπω οπτικό μέσο. ssd μέχρι και στον Nas και όλα τα παιχνίδια ψηφιακά. 2
MaXmaD Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Θυμαμαι παλι εποχες win95-98 που βρισκαμε κατι εγκυκλοπαιδιες multimedia σε CD αλλα και αλλα multimedia δισκακια απο RAM πχ και μεσα ειχαν καποια βιντεακια μικρα σε μεγεθος και διαρκεια. Ε, τα βαζαμε και επαιζαν και βλεπαμε ποσο χαλια αναλυση ειχαν με τετραγωνισμενα "γραφικα" και κραζαμε: Φτου, ρε συ με τα χρεπια υπολογιστες που εχουμε αγορασει. Αν ειχαμε καλυτερη καρτα γραφικων τζαμι θα τα βλεπαμε!!
kostas-k Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Του 1983 εδώ, θυμάμαι αξέχαστα τον πρώτο μου υπολογιστή, έναν ΙΒΜ Αptiva Pentium 133MHz, με 8ΜΒ RAM και 1,2GB hard disk εδώ δεν κάνω λάθος, για να παίζει το τότε Need for Speed αγόρασα έξτρα μια μνήμη Cache 256KB. 🤪 Φορούσε Win3.1 και αναβαθμιστηκε σε Win95. Τότε για να μπεις στο internet έκανε σαν το φαξ με ταχύτητες των 56Κ, προνόμιο λίγων αλλά και όσοι είχαμε δεν ξέραμε καν σε τι σελίδες να μπούμε. Yahoo, Geocities, mIRC, Netmeeting, Netscape και πολλά άλλα, αξέχαστες εποχές.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, @11h είπε στην Σολωμού ήταν, έπαιρνα συνέχεια παιχνίδια για τον Amstrad. Τον θυμήθηκα ένα απόγευμα πριν καμιά δεκαριά χρόνια και πήγα απο εκεί, μου είπαν οτι έχει πεθάνει. Πρίν απο δυο χρόνια πέθανε και ο Καλφάκης btw. Υπήρχαν διαφορά μαγαζιά γύρω από εκεί. Ένα ουφαδικο κοντά εκεί είχε κλείσει και του έμεινε η ταμπελα ακόμα. Αλλού πηγαίναμε για μπιλιάρδο και έκλεισε και αυτό. Γενικά πολλά κλειστά μαγαζιά από παλιά και λίγα ανοιχτά.
esp_21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 +1 Για την Xtreme και το patch που έκοβε τη διαφήμιση και είχες όλη την οθόνη διαθέσιμη 1 1
pehlis Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Προς τέλος του ’98 ‘η ‘99 κ γω πήρα το πρώτο μου PC, Celeron 433mhz , κάπου στα 6GB HDD και 32mb Ram αν θυμάμαι, Diamont 3D 4mb VGA και αναβάθμιση σε TNT 2 Vanta 16MB, πού χρήματα για Voodoo. Modem 56k crypto που συνεχώς έχανε τη σύνδεση. Κοντά στο 2001 με 98.000 δρχ πήρα ένα CR-RW Υamaha που έγραψα εκατοντάδες CD και έκαψα αλλα τόσα (δεν ειχε buffer protection). Στο SW, Windows 98 Second edition, δοκίμασα και τα ME με τρελές μπλέ οθόνες, γύρισα στα 98. Must have, netscape navigator και μηνανή αναζήτησης Altavista, Nero, cloneCD, mirc, napster, musicmatch jukebox, Antivirus Norton Symantec και Microsoft Encarta Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από pehlis 1
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 3 hours ago, fragment_ said: θυμάμαι είχε βάλει μια συσκευή η μάνα μ στη πρίζα χωρίς να το συνδέσει πάνω στο netmod και κάηκε! 98 είναι οκ για τον ανθρώπινο παράγοντα... Το PCM 150???? Να μου πεις πόσες γραμμές είχε πάνω; Και πόσοι είχαν πρόβλημα για αναβάθμιση σε ISDN ή DSL. Υπάρχουν ακόμα άραγε αυτές οι πατέντες του ΟΤΕ? Για πες για τις E1/T1 έδινε ο ΟΤΕ τέτοιες γραμμές; ενταξει εννοειται οτι αμα περασεις τα 98 volt σε μια συσκευη θα την καψει.αλλα εσυ δεν εχεις προβλημα.μπορει σε κανα box που ειναι μαζεμενες πολλες Isdn να σε χτυπαγε κανα Ρευμα αλλα δεν ηταν κατι το συνταρακτικο. εκτος αν το βαζες σε καμια γλωσσα.98 volt ειναι οκ για τον ανθρωπο επειδη εχει μικρη ενταση.αν σου δωσουν 98 volt με μεγαλη ενταση θα ψηνεις ανθρωπινο κρεας. ναι τα pcm πηγαιναν πανω απο 150 στην εισοδο ομως.στην εξοδο εβγαζαν κοντα στα 55 αν θυμαμαι σωστα.υπηρχαν διαφορα Pcm που εβγαζαν ειτε δυο γραμες ειτε παραπανω.δεν το εψαξα ποτε παραπανω το ζητημα. ισως στο θεμα στην υπογραφη μου να εχω φωτογραφια .αν ησουν σε pcm εβαζες μονο τηλεφωνια.ακομα και το dial up ειχε θεματα. δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα pcm αλλα οσο προχωραει το vlu και οσο προχωραει το ftth τοσο πιο πολλα ελευθερα ζευγαρια υπαρχουν ειτε κεντρικα ειτε απερχομενα. ο οτε εδινε 2mbit διαμεσο hellas com. εχω δει 2 mbit με siemens bstu (ulaf+). σε cisco το εδινες σε x21 interface συνηθως αλλα ειχα δει και σε t1/e1 interface. δεν τα προλαβα και παρα πολυ αυτα ευτυχως. επαιζαν και telindus τοτε όπως και αλλες εταιρειες. σε e1/t1 interface μπορουσες να σηκωσεις και κοντα στα 30 καναλια φωνης για εταιρειες. το ελεγαν σαν PRI. BRI ειναι το isdn interface. 1
@11h Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 11 minutes ago, Basilhs23___ said: Υπήρχαν διαφορά μαγαζιά γύρω από εκεί. Ένα ουφαδικο κοντά εκεί είχε κλείσει και του έμεινε η ταμπελα ακόμα. Αλλού πηγαίναμε για μπιλιάρδο και έκλεισε και αυτό. Γενικά πολλά κλειστά μαγαζιά από παλιά και λίγα ανοιχτά. ναί, η περιοχή έχει υποβαθμιστεί
Dreamstorm Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, σχεδόν 42, ξεκίνησα με amstrad cpc 6128. Θυμάμαι ζήλεψα τόσο πολύ που το είχε ένας συμμαθητής στο δημοτικό που τελικά οι γονείς μου πήραν και εμένα! Έμαθα να πληκτρολογώ με το συνοδευτικό βιβλίο, είχε στο τέλος προγράμματα και παιχνίδια! Discology, τι πρόγραμμα! Στη συνέχεια ζήλεψα που στο γυμνάσιο φίλοι είχαν Amiga 500 και εγώ πήρα μια Amiga 1200! Kick off, shadow of the beast κτλ. Τα τέλη του 90, ενήλικας πλέον, με βρήκαν με ένα PIII στα 533Mhz,Win 98SE και tnt2! Dialup (φυσικά και xtreme) και μετά isdn με το καταραμένο netmod. Ποτέ δεν κατάφερα να συνυπάρξω με τα WinME παραπάνω από 2 μήνες, ούτε τις τότε διανομές linux. Καμμένα βράδια στο irc μετά τις 12:00 που είχε φθηνή χρέωση και παράλληλα να κατεβαινει κάποιο mp3 συνήθως στα 128kbps γιατί στα 192+ ήταν τεράστια Napster, Kazza, emule κ.τ.λ. Inkjet εκτυπωτής με εκτυπώσεις φωτογραφίες της Jenna Jameson 😀. Ριπαρίσματα σε xvid/divx. Για κάποιο περίεργο λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ το dc++ δεν το συμπάθησα. Πολλές ανταλλαγές με cd/dvd/δίσκους και ατελείωτο dl σε ftp/πανεπιστήμια /dumps. Γνωριμίες με πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους. Με την έλευση x-dsl/torrents κάπου όλα πήγαν στο παρασκήνιο και φροντίζαμε να έχουμε καλό ratio . Τώρα πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά και αυτό είναι ωραίο, κάθε εποχή έχει τα καλά και τα άσχημα της. Σαν γονέας πλέον στα παιδιά μου (που btw δεν ξέρουν τι είναι κασετόφωνο, φιλμ, κινητό με κουμπιά και ένα σωρό άλλα πράγματα) φροντίζω να υπάρχει η αίσθηση του μέτρου. Είναι και άτυχα, δε μπορούν να ξεφύγουν από τον vigilant πατέρα 😀 Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από Dreamstorm Syntax corrections 3
troi.g Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 1979 Είχε πάρει ο μπαμπάς μου στον αδελφό μου τον 6128 plus. Λίγο καιρό αργότερα αποκτήσαμε τον atari520stfm, και η επαφή με τους υπολογιστές ξεκίνησε όταν η μητέρα μου ήθελε να βγάλει δίπλωμα, σκεφτήκαμε σατανικα με τον αδελφό μου να την πεισουμε να πάρουμε τιμονιερα ώστε να κάνει εξάσκηση. Πείραμε μια "καταπληκτικη" τιμονιερα , οπου το τιμονι ειχε εναν αξονα με ενα λάστιχο από την πάνω μεριά, και έβαζες το ποντίκι και ο άξονας έστριβε την μπίλια. Όταν την αγοράσαμε είχε μέσα δώρο παιχνίδι ράλι, το φανταστικό 4d sports driving rally , κι έτσι έπρεπε να πάρουμε pc για να μπορέσουμε να παίξουμε. Κι αγορασε ο αδελφός μου εναν 386 sx 40mhz με 4 mb μνήμη και 40 mb hard disk. Λίγο καιρό αργότερα αποκτήσαμε και μια Amiga 1200. Απίστευτα χρόνια, ξένοιαστα. Εγώ προσωπικά με το τελευταίο pc που ασχολήθηκα ήταν ο 486dx4 στα 100. Ή Amiga και ο Atari ήταν πάντα σε χρήση και μετά ασχολήθηκα με κονσόλες για παιχνίδια. Στο ιντερνετ μπαιναμε σε κατι chat room (ούτε θυμάμαι ονοματα) με την 1200 , με εξωτερικό μόντεμ στα 2400. Νοσταλγία... 1
gorilas13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Παπασωτηρίου, Thomas και μετά στην Δέσποινα στον Εγκέφαλο καθημερινά να ρωτάμε αν βγήκε το Championship Manager και τελικά να καταλήγουμε να μας δείχνει το θρυλικό ντοσιέ με τα παιχνίδια κάνοντας παρουσίαση και μιλώντας ασταμάτητα. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα