Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Και όλα τα λογισμικά που ζητούσαν οι φοιτητές από τις σχολές.

Αυτα παντως στην ΑΣΟΕΕ καπου μετα το 2001 η πασπαρα και η δαπαρα τα μοιραζανε δωρεαν σε cd οπως τις φωτοτυπιες με τις σημειωσεις 😂

• Like 1
  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Αυτα παντως στην ΑΣΟΕΕ καπου μετα το 2001 η πασπαρα και η δαπαρα τα μοιραζανε δωρεαν σε cd οπως τις φωτοτυπιες με τις σημειωσεις 😂

Σε εμάς δεν το έκαναν γενικά, μπορεί κάποιος να σου έδινε το δισκάκι αλλά ζητούσε ψήφους μετά στις εκλογές, επίσης ένας αγόραζε και μοίραζε το cd. Δεν πλήρωνε ο κάθε φοιτητής τους πλανόδιους διότι τότε θα είχανε χεστει στο τάλιρο.

Δημοσ.
3 hours ago, fragment_ said:

p.s. τώρα το θυμήθηκα, το ISDN που πουλούσε ο ΟΤΕ στις επιχειρήσεις δεν ήταν το ISDN με τις δύο γραμμές που έδινε στα σπίτια. Μια σύνδεση ISDN σε μια επιχείρηση έδινε πολλές παραπάνω γραμμές (νομίζω μέχρι 32(?))... πολλαπλασίασε 32 χ 64Kbps... άνετα κατέβαζες δισκάκια αν είχες άκρη για τέτοια γραμμή και άνετα έκανες απόσβεση στις τερατώδη χρεώσεις κλήσης αν τα πουλούσες

επίσης οι επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούσαν κυρίως για τηλεφωνικό κέντρο είχαν και ένα ειδικό ρούτερ cisco

αργό μέχρι θανάτου αλλά σε σύγκριση με την αναλογική (γιατί όντως ήταν ψηφιακό) απίστευτα Stable. Ανθεκτικό στην υγρασία και στην κακή καλωδίωση, κάτι που δεν ισχύει με το PSTN ούτε με το xDSL (με δεδομένο βέβαια ότι οι ταχύτητες ήταν χαμηλές), επικίνδυνο στην εγκατάσταση γιατί έφερνε πολλά παραπάνω Volt στη γραμμή σε σχέση με το PSTN και το DSL. 

2mbit γραμμες.e1/t1

το isdn   ειναι 98 volt αλλα δεν ειναι επικινδυνο. και τα pcm στην εισοδο πανω απο 150

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/04/2022 at 14:03, Basilhs23___ said:

Έμπαινα από την σχολή στο mIRC που εκεί ήμουν γνωστή φίρμα (ναι μπαίνω ακόμα, το GRNet έκλεισε και μετονομαστηκε), έβλεπαν το ΙΡ μου που ήταν της μορφής blabla.et.teiath.gr. Οι users ψαρωναν με περνούσαν για admin με hostmask, οι IRCops απορούσαν πως άλλαξα ΙΡ και με εξέτασαν αν απέκτησα BNC χωρίς άδεια και γλίτωσα το kline. 

Αργότερα κατέβαζα και πειρατικά σπασμένα από torrents, αφού η γραμμή στο σπίτι ήταν 3 MBPS δέχτηκε αναβάθμιση από τα 768 kbps και ενώ κατεβαζα max με 300 kb/s στην σχολή άγγιζα τα 1000 και παραπανω, αστρονομική ταχύτητα, ότι σπασμένο ήθελα το κατεβαζα από το laptop εκεί, επειδή όμως δεν υπήρχε αποθηκευτικό μέσον να το περάσω, το ανέβαζα μετά στο rapidshare και το κατεβαζα από το σπίτι.

Οκτώβριος 2009, Gamato (μπορεί και Blue-White GT)

edu.gr bandwidth 1.png

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Οκτώβριος 2009, Gamato (μπορεί και Blue-White GT)

edu.gr bandwidth 1.png

Ontelecoms, Tellas, Cyta καλή φάση. 

Ο άλλος έχει server από το ΤΕΙ Καβάλας για sharing...... 

Το IP με 83. 212.* ήταν το κλασσικό range που είχανε όλοι όσοι απέκτησαν φοιτητικό intenet από HOL. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Basilhs23___ said:

Ontelecoms, Tellas, Cyta καλή φάση. 

Ο άλλος έχει server από το ΤΕΙ Καβάλας για sharing...... 

Το IP με 83. 212.* ήταν το κλασσικό range που είχανε όλοι όσοι απέκτησαν φοιτητικό intenet από HOL. 

Και του ΤΕΙ Καβάλας 83.212 είναι (έχω άλλο screen με τις IP), γενικά είναι IP της GRnet, πχ τα μηχανάκια του okeanos ακόμα 83.212 παίρνουν, είναι για διάφορες χρήσεις

Δεν ήταν server αλλά συγκεκριμένο PC που φαίνεται το όνομα αλλά το έσβησα :P

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
Δημοσ.

ASL??? Σήμαινε age/sex/location. Σε μια εποχή που στα chat room μπορουσε να ειναι κυριολεκτικά οποιοσδήποτε πισω απο ενα ψευδώνυμο, χωρις να εχουν ανακαλυφθει τα προφίλ, χωρις να υπαρχει φωτο, προσπαθούσες να φιλτραρεις κοσμο και να κρατησεις μονο οτι σου εδινε περισσοτερες πιθανοτητες για συναντηση. Κυριολεκτικα τυφλες συζυτησεις, τυφλα ραντεβου και αγνοια κινδυνου στα 90s…

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Thomasoft Εξάρχεια. Μεγάλη μορφή ο κυρθωμάς, μονίμως καθισμένος σε μια τεράστια καρέκλα γραφείου. Άλλη εμπειρία... 

Format 720KB αρχικά, αλλά μετά βγήκε το φοβερό update στις τρεισημισάρες για 1.44ΜΒ 😉

Χαχχαχαχα Η απάτη του αιώνα. Όλες ήταν ίδιες εάν έκανες μια τρύπα στο κάτω αριστερό άκρο

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τη χαρά που είχα μετά από 20+ λεπτά που περίμενα με τον εκνευριστικό από ήχο 56k ή το 64κ modem της intracom για να κατέβει ένα mp3 soundtrack μεγάλων ταινιών (π.χ. star wars, indiana jones, κτλ...) με το kazaa ή το morpheus!!! Το kazaa από ένα σημείο και μετά είχε πολλούς ιούς θυμάμαι.

Αυτά τότε φοβόμουν ότι θα μου δημιουργήσουν θέμα γιατί κοίταζα τις μπάρες ολοκλήρωσης σα χαζός μέχρι να "γεμίσουν"...🤣🤣

Με το netbus και έπειτα το sub7 ένιωθα hacker όπως στη ταινία τότε του '95!

H yahoo ήταν ότι η google τώρα!

Θυμάται κανείς τα site που πηγαίναμε τότε για να αλλάξουμε το logo στα κινητά?

Επεξ/σία από Stam123
  • Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Stam123 είπε

Θυμάται κανείς τα site που πηγαίναμε τότε για να αλλάξουμε το logo στα κινητά?

2000 και με ένα bug στην COSMOCARTA να μας έχεις αφήσει κυριολεκτικά με δωρεάν SMS για κάνα τρίμηνο, είχα το logomanager στο pc και μου έδιναν παραγγελίες για λογότυπα και εικονομηνυματα τα οποία αποθήκευα στο Nokia 6150 ως dump file και τα έστελνα με sms στους υποψήφιους!

• Like 2
Δημοσ.

ξεχασατε awmn ασυρματο δικτυο με κομβο στο σπιτι κατεβαζα οταν ακομα ειχαμε dialup με σχεδον 6+ΜΒ/s στον εσωτερικο dc++  server.

και ιντερνετ για σελιδες τσαμπα κανα 2 χρονια χορηγια νομιζω απο την altec αλλα και μεσω ενος πανεπιστημιου!

επισης private server σε call of duty στον οποιο εμπαινες και μεσω ιντερνετ αλλα και μεσω awmn . το εκανε host καποιο ιντερνετ καφε αν θυμαμαι καλα.

ο πρωτος  μου server ηταν pentium1 sta 300mhz. και καποια στιγμη ειχα φτασει τα 5 η 6 λινκς σαν backbone κομβος με αλλο pc.

15 ώρες πριν, MaXmaD είπε

Παρομοιες καταστασεις γινονταν στο προαυλιο του ΑΠΘ απεναντι απο την ΔΕΘ.
Εστηναν τα παγκακια τους με την πραματεια και εβρισκες πραγματικα τα παντα.

Απορια μου ακομα και τωρα πως επι εποχες 56κ μπορουσαν να εχουν τοσο μεγαλη γκαμα software και δεν τους εβγαινε ο κουκος αηδονι.

Θυμαμαι ρεπορταζ που ειχε παιξει στην τηλεοραση να εχει παει εκει η Βανδη και να βλεπει τα CDs της για ενα κομματι ψωμι!
Και χαρακτηριστικα ειχε πει : " Τους λεω τι πραγματα ειναι αυτα και αν ειναι σωστο αυτο που κανετε και μου ειπαν να φερουμε τους γνωστους μας να παιξουμε μπουνιες! "

εποχη 2000 δουλευω διανομεας και παω μια παραγγελια σε σπιτι στους θρακομακεδονες. κρυο εντωμεταξυ. 

σε εκεινο στο σπιτι (σπιταρωνα με ξυλινες στεγες κτλ.)  ειχε ενα υπογειο απο πισω και μας ανοιγαν την πορτα και τα επαιρναν εκει τα σουβλακια δεν μπαιναμε μεσα. παω χτυπαω και εκεινη την ωρα βγαινει ενας πιτσιρικας που μιλαγε στο τηλ και δεν μου δινει σημασια. και αφηνει ανοιχτη την πορτα. εκανε και κρυο λεω δεν γαμιεται ανοιγω την πορτα μπαινω μεσα και βλεπω καμια 20αρια παγκους με υπολογιστες να γραφουν cd  και 5 ατομα πανω απο εναν υπολογιστη να με κοιτανε κοκκαλωμενοι. το τι πουρμπουαρ πηρα εκεινο το βραδυ δεν λεγεται. χαχαχαχαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξεκίνημα έγινε σε Atari 2600 (thanks dad!!! 🙏 ) και multi tennis (pong)… Εκει να δείτε επικές μαχες, όλη η γειτονιά να παρακολουθεί τα ντέρμπι και να περιμενει τη σειρά της 😀😀

Στη συνέχεια είδα για πρώτη φορά ZX Spectrum (με εξωτερικό κασετόφωνο που το συνέδεες με rca αν δεν κανω λαθος) σε σπιτι φίλου. Ακόμα και τα χρώματα που έβγαζε στο μισάωρο που χρειαζόταν μεχρι να φορτώσει το εκάστοτε παιχνίδι, μας φαινόταν μαγικά τότε…! Οταν αγορασα αργότερα έγχρωμο 6128 με δισκέτα ένιωθα άρχοντας!

Μετα Amiga, δεν αναφέρομαι καν σε επικές gaming καταστάσεις που βιώσαμε.

Πρωτο πισί το 486. Τα γραφικά μαπα (τα πισι τα κορόιδευαν τότε όλοι οι κονσολάδες για αυτό το λογο) αλλά το lan που στήσαμε στο υπόγειο με 4 υπολογιστές φίλων και το αχαλίνωτο λιώσιμο σε multiplayer Blood, μας αποζημίωσε καταλλήλως…

Αργότερα εσκασε pentium και multi Kingpin, με το επικό soundtrack των Cypress Hill, πάλι σε λαν. Καπου εκει ακούγαμε για κατι μαραφετια που τα λέγαν modem, 3dfx, οπότε χωθήκαμε σε ολα αυτά 😆

Αξέχαστες στιγμές:

κακά τα ψέμματα οταν συνδεθήκαμε στο ιντερνετ με το 2600 μόντεμ (ή μηπως ήταν bps?!? δεν θυμάμαι) και κατέβηκε η πρώτη *άσεμνη εικόνα* απο το web. Orgasmic, και ας επερνε κάνα τέταρτο να ολοκληρωθεί το download (η εικόνα ερχόταν ανα γραμμές -είχε και το σασπένς του μεχρι να ολοκληρωθεί το θέαμα 😛). Όλη αυτη η πρόσβαση στην πληροφορία με τις βάσεις δεδομένων και το ιντερνετ, νιώσαμε ότι μας άνοιξε τους ορίζοντες. 

Αντίστοιχο orgasmic feeling νιώσαμε (για άλλους λογους) οταν μπήκε το open gl 3dfx patch στο quake… 3 giant leaps υπήρξαν στην gaming ζωή μου:

1: απο 6128 σε Amiga 500

2: πριν/μετα την 3dfx.

3: ο ερχομός του HD gaming με το Xbox 360.

Το 3 ειναι πιο πολύ θέμα τεχνολογίας τηλεόρασης και οχι υπολογιστή, οπότε καταλαβαίνετε το impact των δυο πρώτων… 

Μετα, mirc, mp3’s, warez, κρυφές βόλτες στο πολυτεχνείο και εντολή για warez downloading στους σερβερζ που είχαν τρελή ταχύτητα και «ανταλλαγή» σκληρών δίσκων και παράκαμψη bios με boot απο usb για να μην μας πάρουν χαμπάρι κλπ…

Απο εκει και έπειτα, ενώ μεχρι κάποιο σημείο απολάμβανα format, ρυθμίσεις κλπ, ξαφνικά μου έφυγε η ανάγκη να είμαι στο peak της τεχνολογίας αφού ένιωσα και  λιγο θύμα του industry με όλες τις αλλαγές και σχετικές ασυμβατότητες στα m/b, cpus, μνήμες κλπ οπότε τα βαρέθηκα ολα και το γύρισα σε μόνο σε κονσόλες (μιας και πάντα υπήρχαν στο σπιτι). Έπαιξε ροκο και η μείωση του ελεύθερου χρόνου όπως μεγάλωνα…

Καπου έχω ακόμα περιοδικά της εποχής, θα στείλω αργότερα φωτο απο τα εξωφυλλα…

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 4
Δημοσ.

35 πλέον γκουχου γκουχου, πρώτος Η/Υ ένα μεταχειρισμένο 3x86 με Windows 3.11 (χρήματα μαζεμένα από 2 κάλαντα :P )

Τα λίγα που θυμάμαι από τότε:

Portwolf (hacking portal)
eMule,Napster, Kazza, Limewire,Madtracker (p2p soft)
Peppas & Dr Vagos (❤️)
Limneos.net (Greek Portal)
eXtreme Net (free* net provider)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

36+1 μήνας εδώ. Επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα να αγοράσουμε υπολογιστή όταν ήμουν μικρός (τον πρώτο μου, με pentium 4 και windows XP, τον πήρα όταν τελείωσα το λύκειο και δούλεψα όλο το καλοκαίρι. Ακόμα τον έχω, με διπύρηνο core duos πλέον, GeForce 750, αν θυμάμαι καλά, και ssd με windows 11. Οπότε λοιπόν ότι επαφές είχα πριν με υπολογιστή ήταν σε σπίτια φίλων ή γνωστών και στο σχολείο κάτι λίγα. Πάω λοιπόν μια μέρα στο σπίτι συμμαθητή μου, στο γυμνάσιο, και μου δείχνει το Kazaa. Πραγματικά είχα πάθει τεράστιο τεχνολογικό σοκ. Δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νους μου το πώς γίνεται να κατεβάζεις κάτι από το ίντερνετ, να πατάς παύση, να κλείνεις τον υπολογιστή και όταν τον ξανανοιγεις να συνεχίζεις από κει που το είχες αφήσει. Το θυμάμαι σαν τώρα

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...