VonLoutsos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 3 hours ago, lector said: Εποχες προ οικιακου cd-r ειχα βγαλει το δισκο μου και ειχα παει να μου κανει backup σε cd ενας τυπας που πουλαγε πειρατικα καπου σε μια υπογα στην καλλιθεα. Μπηκα μεσα και εμεινα καγκελο με αυτο που ειδα... 5-6 duplicators με καμποσα drives ο καθενας να δουλευουν φουλ, και παντου κουτες και ραφια με cd-r... Βιομηχανια ολοκληρη, ποιος ξερει τι λεφτα εβγαζε τοτε. Εγώ θυμάμαι εποχές 2000 του τύπο που ήταν στον διάδρομο του ΤΕΙ Αθηνών και είχε τα άπαντα. Μουσική/ταινίες/παιχνίδια και με εξώφυλλα στην ζελατίναι και από όλα!!!
lector Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 48 λεπτά πριν, malakudi είπε Ποιος θυμάται το public ftp με την τεράστια βάση από mp3; Πριν βγει το napster; Νομίζω ήταν το sollentuna.se ή κάπως έτσι. oth.net ? 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 23 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Εγώ θυμάμαι εποχές 2000 του τύπο που ήταν στον διάδρομο του ΤΕΙ Αθηνών και είχε τα άπαντα. Μουσική/ταινίες/παιχνίδια και με εξώφυλλα στην ζελατίναι και από όλα!!! Και όλα τα λογισμικά που ζητούσαν οι φοιτητές από τις σχολές. Μέχρι το 2008-9 πρέπει να ήτανε ακόμα εκεί. Είχε βγάλει στην φόρα τότε και ένα ρεπορτάζ ο Τριανταφυλοπουλος που οι πλανόδιοι καθοντουσαν εκεί με την ανοχή του φύλακα της σχολης και ο φύλακας εισέπρατε κάτι σαν ενοίκιο για να κάνει τα στραβά μάτια. Η κάμερα τον είχε πιάσει την ώρα που τα έπαιρνε, όταν τον ρώτησαν μετά αν όντως ήταν αυτός αγρίεψε και το αρνήθηκε λέγοντας να φύγουν γιατί θα καλέσει την αστυνομία και θα τους κάνει μήνυση, του λέει ο κάμερα man πάρε την αστυνομία και κάνε μήνυση. Μετά ξαναέρχεται και τον ρωτάει το ίδιο πράγμα, τότε ο φύλακας στριμωχτηκε γιατί κατάλαβε ότι δεν ψαρωνουν και το παραδέχτηκε και άρχισε τις κλαψες. Τον κάλεσαν και σε ένα τηλέφωνο όπου κλαιγόταν και παρακαλαγε τον δημοσιογράφο να μην πούνε τίποτα διότι θα χάσει την δουλειά του και θα μείνει απορος κτλ. Του έλεγε ο δημοσιογράφος πως γίνεται να τον παρακαλάει να μην κάνει την δουλειά του αφού και ο ίδιος δεν κάνει σωστά την δική του.
pj2501 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Xtreme network δωρεάν internet provider με διαφημίσεις.. σου έβγαζε μια μπάρα κάτω στην οθόνη και περνούσαν κυλιόμενες διαφημίσεις… βέβαια υπήρχε και ένα crack (fuck xtreme) λεγόταν αν δεν κάνω λάθος που αφαιρούσε τις διαφημίσεις εντελώς.. fun times 4 1
Vlad27 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Αρχες 2000 και διαλειμμα απο φροντιστηριο β λυκειου, οπου φευγω με τον κολλητο μου και παμε να παρουμε το Fifa 2000 πειρατικο. Γυρναμε και μας ρωτα συμμαθήτρια, που ειχαμε παει. Της ειπαμε οτι πηραμε ενα παιχνιδι για τον υπολογιστη και θα πηγαιναμε μετα να το σπασουμε στο σπιτι, παιρνοντας την επικη απαντηση - απορια: «Γιατι να το σπασετε αφου τωρα το πηρατε». 1
MaXmaD Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Εγώ θυμάμαι εποχές 2000 του τύπο που ήταν στον διάδρομο του ΤΕΙ Αθηνών και είχε τα άπαντα. Μουσική/ταινίες/παιχνίδια και με εξώφυλλα στην ζελατίναι και από όλα!!! Παρομοιες καταστασεις γινονταν στο προαυλιο του ΑΠΘ απεναντι απο την ΔΕΘ. Εστηναν τα παγκακια τους με την πραματεια και εβρισκες πραγματικα τα παντα. Απορια μου ακομα και τωρα πως επι εποχες 56κ μπορουσαν να εχουν τοσο μεγαλη γκαμα software και δεν τους εβγαινε ο κουκος αηδονι. Θυμαμαι ρεπορταζ που ειχε παιξει στην τηλεοραση να εχει παει εκει η Βανδη και να βλεπει τα CDs της για ενα κομματι ψωμι! Και χαρακτηριστικα ειχε πει : " Τους λεω τι πραγματα ειναι αυτα και αν ειναι σωστο αυτο που κανετε και μου ειπαν να φερουμε τους γνωστους μας να παιξουμε μπουνιες! " 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 22 λεπτά πριν, MaXmaD είπε Απορια μου ακομα και τωρα πως επι εποχες 56κ μπορουσαν να εχουν τοσο μεγαλη γκαμα software και δεν τους εβγαινε ο κουκος αηδονι. Έπαιζαν παααρα πολλοί λογαριασμοί ακαδημαϊκοί, οπότε φόρτωναν τους σκληρούς δίσκους και τους εγκαθιστούσαν σε εργαστήρια. 2
kostasbm Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 σα παπουλης το 1977 θυμάμαι μας πήγαιναν να πάρουμε μυρουδια από προγραμματισμό (Αυστραλία) γλώσσα basic ,τρυπητες καρτες ,αναγνωστης ΙΒΜ , λαθος στη καρτα 153 και δωσε απο την αρχη παλι μεχρι που να διαβάσει σωστά και να βγει το αποτέλεσμα,πρωτο μάθημα Πυθαγόρειο θεώρημα..........όταν ήρθα Ελλάδα πήρα ένα 8088 samsung με τη πορτοκαλι οθονη ,πρωτη συνδεση ιντερνετ με dial up οπου ακουγες τα πακετα που πηγαιναν και ερχονταν αλλα με μια μοναδα ΟΤΕ και το τηλεφωνο υπο καταληψη και να γκρινιαζει ολο το σπιτι.... και τωρα γκρινιαζουμε για τις ταχυτητες...... 6
bloodraven Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Θυμάμαι και εγώ έναν IBM XT 8086 τον οποίο είχε ο πατέρας ενός φίλου στην επιχείρησή του, με πορτοκαλί οθόνη και hercules κάρτα γραφικών. Περιμέναμε πώς και πώς να σχολάσει η επιχείρηση να πάρουμε κρυφά τα κλειδιά για να πάμε να παίξουμε Harpoon και Test Drive.Ο άνθρωπος είχε χάσει τον ύπνο του με εμας , μιας και το μηχάνημα του είχε στοιχίσει περίπου στο εκατομμύριο (το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειάς τότε).Ωστόσο ότι και να έκανε ο κυρ Νίκος για να μας αποτρέψει την βρίσκαμε την λύση να τρυπώσουμε στο μαγαζί και να παίξουμε. Για κανα καινούργιο παιχνιδάκι περιμέναμε τον ξάδελφο από την Αθήνα να κατέβει στο χωριό το Πάσχα να κουβαλήσει τις δισκέτες του. Βέβαια μαζί με τα παιχνιδάκια τσιμπάγαμε και τους ιούς της εποχής, εκεί να είσαι να δεις τον Κυρ Νίκο να προσπαθεί την επόμενή ήμερα να δουλεψει παρεα με τον Doodle Yankee. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από bloodraven 3
andrapos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Εγώ θυμάμαι εποχές 2000 του τύπο που ήταν στον διάδρομο του ΤΕΙ Αθηνών και είχε τα άπαντα. Μουσική/ταινίες/παιχνίδια και με εξώφυλλα στην ζελατίναι και από όλα!!! Και στο ΤΕΙ Πειραιά που είχα πάει εγώ το 2005 έπαιζε το ίδιο σκηνικό.Ειχε πάρει φωτιά ένα έρημο laptop που είχα,κάθε εβδομάδα δοκίμαζα καμιά 10ρια παιχνίδια τουλάχιστον.Ακόμα και internet που είχα στο σπίτι και με το θρυλικό gamato να είναι στα φόρτε του προτιμούσα να τα παίρνω έτοιμα από το να κάθομαι και να κατεβάζω με τις ώρες.Θυμαμαι και οι καθηγητές όταν ζηταγαν κάποιο πρόγραμμα μας έλεγαν να πάμε να το πάρουμε από εκεί! 1
alipkok Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδί του 80 εδώ. Δεκαετία 90 θυμάμαι το κέντρο υπολογιστών στην Αγγελάκη στο υπόγειο.Να κάνω αντιγραφή παιχνιδιών σε κασσέτες για Scheider 464, να περιμένω πόση ώρα να φορτώσει το παιχνίδι και στο τέλος να μου πετάει system error με τον χαρακτηριστικό ήχο... O amstrad 6128 φάνταζε τρελή αναβάθμιση...Απίστευτες εποχές... Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από alipkok 5
fragment_ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, MaXmaD είπε Απορια μου ακομα και τωρα πως επι εποχες 56κ μπορουσαν να εχουν τοσο μεγαλη γκαμα software και δεν τους εβγαινε ο κουκος αηδονι. Τα αγόραζαν και έκαναν κόπιες προφανώς. Δε ξέρω αν υπήρχαν μισθωμένες γραμμές πριν το 2003 γιατί ADSL σίγουρα όχι. Περιμέναμε όλοι την Forthnet και έσκασε ο ΟΤΕ με τις πρώτες ευρυζωνικές συνδέσεις αφού πρώτα έκανε επιθετικό Marketing με το ήδη παρωχημένο ISDN. Ένα άλλο σενάριο είναι οι ακαδημαϊκές συνδέσεις όπως είπε ο φίλος παραπάνω ή απο εξωτερικό what ever p.s. τώρα το θυμήθηκα, το ISDN που πουλούσε ο ΟΤΕ στις επιχειρήσεις δεν ήταν το ISDN με τις δύο γραμμές που έδινε στα σπίτια. Μια σύνδεση ISDN σε μια επιχείρηση έδινε πολλές παραπάνω γραμμές (νομίζω μέχρι 32(?))... πολλαπλασίασε 32 χ 64Kbps... άνετα κατέβαζες δισκάκια αν είχες άκρη για τέτοια γραμμή και άνετα έκανες απόσβεση στις τερατώδη χρεώσεις κλήσης αν τα πουλούσες επίσης οι επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούσαν κυρίως για τηλεφωνικό κέντρο είχαν και ένα ειδικό ρούτερ μάρκας CISCO 10 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Format 720KB αρχικά, αλλά μετά βγήκε το φοβερό update στις τρεισημισάρες για 1.44ΜΒ 😉 Θυμάμαι χρησιμοποιούσαμε και ένα εργαλείο που τις έκανε format σε περίπου 1.6 MB (unstable) Στις 23/4/2022 στις 5:17 ΜΜ, dtk-386 είπε Aκόμα θυμάμαι το δέος όταν κατέβασα το πρώτο μου mp3 μέσω του Napster με την isdn 64 kbps γραμμή. αργό μέχρι θανάτου αλλά σε σύγκριση με την αναλογική (γιατί όντως ήταν ψηφιακό) απίστευτα Stable. Ανθεκτικό στην υγρασία και στην κακή καλωδίωση, κάτι που δεν ισχύει με το PSTN ούτε με το xDSL (με δεδομένο βέβαια ότι οι ταχύτητες ήταν χαμηλές), επικίνδυνο στην εγκατάσταση γιατί έφερνε πολλά παραπάνω Volt στη γραμμή σε σχέση με το PSTN και το DSL. Και πανάκριβο όπως και το PSTN γιατί δεν ήταν flat rate. Επίσης συνδεόταν άμεσα χωρίς να δίνει πόνο στο client-server negotiation με τον εκνευριστικό ήχο. Μια καλή εποχή του PSTN ήταν η εποχή πριν την ψηφιακή μετάβαση στα μέσα της δεκαετίας του 90 που οι χρεώσεις ήταν πολύ χαμηλές (αστική μονάδα) σε σχέση με τις πλέον ψηφιακές γραμμές (ψηφιακές δεν ήταν , αναλογικές ήταν, απλά το κέντρο ήταν ψηφιακό, αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα). Με την έλευση του ΕΠΑΚ αυτό άλλαξε, οι αριθμοί κλήσης των ISP άλλαξαν για να ξεχωρίσουν από τα τηλέφωνα αστικής χρέωσης οι τιμές έπεσαν αλλά πάλι οι συνδέσεις δεν ήταν flat rate, ο κόσμος έμπαινε περισσότερη ώρα στο ίντερνετ και είχε το ίδιο αποτέλεσμα στο πορτοφόλι btw. Επίσης τα βραδιά δε θυμάμαι από πια ώρα κ μετά η τιμή ήταν χαμηλότερη. Μπορεί και η μισή δε το θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι είναι οτι άνοιγα και τις δυο γραμμές (128KBPS) τα βράδια για download. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από fragment_
koupan16 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Πρώτη εργασία για το Πανεπιστήμιο γραμμένη σε δισκετα 5,25. Πρέπει να είναι 1990, γραμμένη σε MS-DOS και βρέθηκε σε ένα ξεχασμένο κουτί πρόσφατα. Την κράτησα για ενθύμιο. Υπάρχει καμμια περίπτωση να διαβαστεί σήμερα και να γίνει πχ Word? 1
Lousy Offcomer Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Νεανίες συνέλθετε! Κάνετε λες και σας έχουν πάρει τα χρόνια. Μην πέφτετε στο loop της ρετρονοσταλγίας. Αυτά από ένας 48άρη, που ξεκίνησε το '85 με έναν cpc464-->520stfm--> A1200-->80286 και πάει λέγοντας. 2
fragment_ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, koupan16 είπε Πρώτη εργασία για το Πανεπιστήμιο γραμμένη σε δισκετα 5,25. Πρέπει να είναι 1990, γραμμένη σε MS-DOS και βρέθηκε σε ένα ξεχασμένο κουτί πρόσφατα. Την κράτησα για ενθύμιο. Υπάρχει καμμια περίπτωση να διαβαστεί σήμερα και να γίνει πχ Word? Φυσικά, πολλές πιθανότητες (δες εδώ, εδώ, κι εδώ). Φύλαξε το μακριά απο υγρασία, από μαγνητικά πεδία (ηχεία, συσκευές κτλ) και φρόντισε να έχει κουμπώσει καλά στη χάρτινη θήκη του Επεξ/σία 25 Απριλίου 2022 από fragment_ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα