ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1979... πότε φτάσαμε σχεδόν 43... Πρώτο pc από τα oneway τότε με pentium2 στα 350Mhz, 64mb sdram, cdrom, 3,5 floppy, σκληρός αν θυμάμαι 4,3Gb και epson stylus color 440 αν το θυμάμαι καλα. CTX Monitor crt φυσικά 15΄΄ σπούδαζα τότε θερμουδραυλικός σε ενα ιεκ, και το καλοκαίρι του 98 αν θυμάμαι ξεκοίλιασα το pc για να το καθαρίσω από σκόνη. τοτε κολλησα και τελικά έγινα τεχνικός.. Απειρα φορματ τα επόμενα χρόνια, δοκιμές με νέα windows και έτοιμη λίστα στο γραφείο μου με τα προγράμματα που θα πέρναγα μετά το φορματ mirc, winamp, kazaa,limewire και αρκετά ακόμα που δεν τα θυμάμαι. η ανακάλυψη του τροχοί έγινε οταν εβαλα isdn και ησύχασε και η μανα μου που μπορουσε να παρει τηλέφωνο επιτέλους και από τους τυχερους που έβαλαν adsl αρχές του 2004. Και ησύχασε και η μανα μου με τις χρεώσεις Νοέμβριος 2000 έφτιαξα και το πρωτο μου δικτυο στο γραφειο της αδερφης μου. τρυπάνι δανεικο, ετοιμο cross καλώδιο , τεράστια τρύπα στον τοιχο γιατι δεν ηξερα να πατσάρω τότε (και καπως επρεπε να περάσει το βύσμα rj45) και δημιουργια κοινοχρηστου φακέλου , κοινοχρηστης συνδεσης isdn και εκτυπωτή. Ουτε τα switch δεν ηξερα τοτε, αν και εκεινη την εποχη πρέπει να ηταν ακόμα hub στην αγορά Στην εταιρία έχουμε ακόμα προϊόντα πάντως αν ενδιαφέρεται κανείς για παλιά τεχνολογια, δεν τα παιρνει κανεις βέβαια, πολύ σπάνια Καρτες ISA, PCI Ide raid , κατι γουρουνια με σειριακή συνδεση και επιφάνεια touchpad,2 πλήκτρα mouse και ενας χαμός απο καλώδια scsi ολων των τυπων Την συσκευασία του novell με τις δισκέτες εγκατάστασης και τις οδηγίες δεν την δινω... Καλή ανάσταση σε όλους Επεξ/σία 23 Απριλίου 2022 από ΜΑΝΩΛΗΣ1 4
tasoe Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 13 ώρες πριν, Maktheo είπε ...αγοραζα και πουλουσα παιχνίδια στο λυκειο εναντι 5000δρχ (τα αγοραζα 2500 και αλλες 1000 με 1500δρχ εκανε το αδειο cd) Ερώτηση: γιατί τα αγοράζανε με 5.000 από σένα αντί να τα αγοράσουν 2.500 από εκει που τα αγόραζες και συ?
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, tasoe είπε Ερώτηση: γιατί τα αγοράζανε με 5.000 από σένα αντί να τα αγοράσουν 2.500 από εκει που τα αγόραζες και συ? Καλά εκείνες τις εποχές αρκετοί θησαύρισαν ειδικά με παιχνιδια και προγραμμάτα . Ενα αντιγραφικό στο pc η ένα duplicator που έβαζες ένα cd πχ και αντέγραφε 4 και 5 μαζί .και μιλαμε εποχες προ dvd... nero, cloning , on the fly και φυσικά disk impex αν θυμάμαι καλά το μαγαζι με τα taiyo yuden...Και υπαρχει ακόμα.. καλα να ειναι τα παιδια 14 ώρες πριν, poulinos είπε παιδι του 1981.το πρωτο μου pc. 8088,8086 τι στο καλο ηταν στα 9,54 mhz 640 κβ+128 kb ram. no hdd. 720k floppy.hercules καρτα γραφικων αλλα επαιζα παιχνιδια με το simcga που εκανε εξομοιωση cga Tετοιο ειχε ο πατερας μου στο προπο για να τυπωνει δελτία λοττο αρχικά και μετά τζοκερ. Αρχές δεκαετίας 90, η πρωτη μου επαφή με dos. Και με ενα κρυφο παιχνιδι μέσα με 1 γορίλα που πεταγε μπανανες σε εναν αλλο ... Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από ΜΑΝΩΛΗΣ1 2 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, tasoe είπε Ερώτηση: γιατί τα αγοράζανε με 5.000 από σένα αντί να τα αγοράσουν 2.500 από εκει που τα αγόραζες και συ? Ίσως ήταν άσχετοι στο που θα τα βρουν. Ή μπορεί να είχε την φήμη ο τύπος στο σχολείο πως αυτός βρίσκει τα πάντα που δεν τα έχουν άλλοι κτλ. Έρχεται ο πιτσιρικάς με το χαρτζιλίκι των γονιών που δεν ξέρει πως βγαίνουν τα φράγκα, δώσε τόσα στον τάδε συμμαθητή σου να σου βρει το τάδε game κτλ, έτσι πήγαιναν αυτά. Κάτι αντίστοιχο έπαθα εγώ που εποχές 2004-5 πριν ακόμα μπω καλά καλά στον κόσμο του διαδικτύου και με μια dialup δεν είχα πως να κατεβάσω σπασμένα, όπως και δεν είχα cd recorder. Έδινα 10 ευρώ σε συμμαθητή μου για να μαζέψουμε σε ένα ενιαίο cd διάφορα προγράμματα από τα δισκάκια των περιοδικών, περιμέναμε ώρες μέχρι να τα βρούμε να τα φτιάξουμε στον υπολογιστή του σπιτιού του, αργότερα αγόρασα ένα cd recorder και τελείωσα, αλλά παρέμενε το θέμα με τα σπασμένα, εκεί ήρθε άλλος φίλος που μου έλεγε για έναν γνωστό του 2-3 έτη μεγαλύτερο με μαγαζί που πούλαγε σπασμένα ότι ήθελες με crack κτλ, που τα βρίσκει ο αρχηγός λέω, φυσικά από τα p2p που εγώ ήμουν άσχετος, πλήρωνα 30-40 ευρώ θυμάμαι το δισκάκι με το λογισμικό ή το παιχνίδι, χρέωνε με τον δίσκο αυτός ασχέτως τι περιελάμβανε μέσα........ μου έλεγε ο συμμαθητής πως αυτός από τα πολλά λεφτά που έβγαζε από τα σπασμένα και άλλες δουλειές έφευγε διακοπές μέσα Αυγούστου και γυρνούσε τέλη Σεπτέμβρη. Ε κάπως έτσι κάποιοι έβγαλαν πολύ χρήμα.
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 1 hour ago, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Tετοιο ειχε ο πατερας μου στο προπο για να τυπωνει δελτία λοττο αρχικά και μετά τζοκερ. Αρχές δεκαετίας 90, η πρωτη μου επαφή με dos. Και με ενα κρυφο παιχνιδι μέσα με 1 γορίλα που πεταγε μπανανες σε εναν αλλο ... ναι το πηρα με dos 5 και μετα επαιζα dos 6.22. to παιχνιδι κατι μου λεει.
panosno1com Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Αυτοί με τα πειρατικά πλούτισαν. Στο Κερατσίνι έδινε 2500 - 3000 το παιχνιδι ps1 και 5000 το dvd με ταινίες.. Ο δικός μου υπολογιστής ηταν αλτεκ pentium 4 1.7 μεγαχερτζ το 2001. Επαφή με τα πισι λογω ιδιωτικου σχολείου ειχα απο το 1996 , ειχε 3 υπολογιστες με dos ( όντας δημοτικό δεν ήξερα τι και πως) και δυο με windows 95 που οταν ανοιγε επρεπε να γραψεις εντολες για να μπει στην επιφάνεια εργασίας.. Στο δικο μου πισι ειχα audio galaxy kazaa limewire winmx. Εμπαινα mousiki.de.vu για cd ( επαιρνε μια μερα να κατεβάσω..) Προλαβα winamp ( αν και ολα παιζανε με win media player) . Έμπαινα και #greekmp3z στο grnet , βεβαια γυρω στο 2005 ή 6 που φυγαμε απ τον ποτε και βάλαμε adsl forthnet . Ενα site με ufo area 64 κλπ , abovetopsecret.κομ έμπαινε κανεις; Τελος ποσοι ειχαμε πάρει απουσία σχολειο επειδη ειχαμε βαλει homepage το rotten.com?? 3 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, panosno1com είπε Αυτοί με τα πειρατικά πλούτισαν. Στο Κερατσίνι έδινε 2500 - 3000 το παιχνιδι ps1 και 5000 το dvd με ταινίες.. Ο δικός μου υπολογιστής ηταν αλτεκ pentium 4 1.7 μεγαχερτζ το 2001. Επαφή με τα πισι λογω ιδιωτικου σχολείου ειχα απο το 1996 , ειχε 3 υπολογιστες με dos ( όντας δημοτικό δεν ήξερα τι και πως) και δυο με windows 95 που οταν ανοιγε επρεπε να γραψεις εντολες για να μπει στην επιφάνεια εργασίας.. Στο δικο μου πισι ειχα audio galaxy kazaa limewire winmx. Εμπαινα mousiki.de.vu για cd ( επαιρνε μια μερα να κατεβάσω..) Προλαβα winamp ( αν και ολα παιζανε με win media player) . Έμπαινα και #greekmp3z στο grnet , βεβαια γυρω στο 2005 ή 6 που φυγαμε απ τον ποτε και βάλαμε adsl forthnet . Ενα site με ufo area 64 κλπ , abovetopsecret.κομ έμπαινε κανεις; Τελος ποσοι ειχαμε πάρει απουσία σχολειο επειδη ειχαμε βαλει homepage το rotten.com?? #mp3s θες να πεις στο GRNet. Κατέβαζες ότι ήθελες από irc servers πχ μουσική, σε εκείνα βέβαια τα κανάλια είχανε και τσόντες μέσα στους servers. Από ότι μου έλεγε κάποιος με την τότε νομοθεσία δεν ήταν παράνομο να έχεις servers με οτι θες από το IRC.
Maktheo Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, tasoe είπε Ερώτηση: γιατί τα αγοράζανε με 5.000 από σένα αντί να τα αγοράσουν 2.500 από εκει που τα αγόραζες και συ? Εγω τα αγοραζα χονδρικη.. 😋🤣🤣 Γενικα δεν υπηρχαν πολλοι τοτε, ουτε ανταγωνισμός.. Έγω ειχα βρει εναν μεσω φιλου, να φανταστεις ούτε τον γνώρισα ποτε από κοντα, έδινα παραγγελία στον φιλο και μου τα έφερνε.. Κατόπιν συμμαθητές και φιλοι απο το χωριό έπαιρναν απο εμενα.. Νομιζω δεν μπορουαες να ψαχτεις και πολυ τότε ουτε και να βγαζεις ντουντουκα οτι πουλας ή αγοραζεις παρανομα Γενικα τα πράγματα ηταν αλλιως τοτε και η πληροφοριες ηταν πιο δυσκολο να τις εχεις.. Μόνο οι ψαγμένοι ηξεραν τι/πως/κτλ, οι υπόλοιποι βρισκανε τυπους σαν εμενα και νομιζαν πετυχαν το λοττο.. Εγω παντως ισα που ειχα κανει αποσβεση το αντιγραφικο το οποιο ειχα παρει τότε 90.000δρχ και μου εμειναν παιχνίδια και προγράμματα.. Δεν ημουν ο επαγγελματίας αντιγραφακιας αλλα ας πουμε οτι "εξυπηρετουσα" φίλους και συμμαθητές.. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από Maktheo 1
lector Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Εποχες προ οικιακου cd-r ειχα βγαλει το δισκο μου και ειχα παει να μου κανει backup σε cd ενας τυπας που πουλαγε πειρατικα καπου σε μια υπογα στην καλλιθεα. Μπηκα μεσα και εμεινα καγκελο με αυτο που ειδα... 5-6 duplicators με καμποσα drives ο καθενας να δουλευουν φουλ, και παντου κουτες και ραφια με cd-r... Βιομηχανια ολοκληρη, ποιος ξερει τι λεφτα εβγαζε τοτε. 1
giwfys Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Αυτο που θυμαμαι απο τους πρωτους μου υπολογιστες 386 και 486 cd games dir/p cd prince of persia prince.exe Ημουν απο τους "τυχερους" που ειχαν πατερα προγραμματιστη και ειχαμε υπολογιστη και ιντερνετ απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου 1
vorlon68 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Πρώτος υπολογιστής Spectrum, δευτερος Amstrad 6128 και μετα Amiga οπου εκεί έκανα τα πρώτα download σε mp3 αν θυμάμε καλά γυρώ στο 1996 με ένα 28αρι μοντεμ. Μετα πήρα ενα 56αρι και νομιζα ότι βρήκα το φως μου στα download 😂. 3
ant_ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Τις πρωτες φορες που χρησιμοποιησα το Napster νομιζα οτι οταν εδειχνε την μπαρα που κατεβαζε καποιος τραγουδι απο εσενα αυτος στο επαιρνε και δεν εμενε στο δικο σου pc! Πρωτογονοι! Μετα αρκετοι σε κοβανε οταν πηγαινες να παρεις ενα κομματι(γιατι τοτε για cd ολοκληρο δυσκολα) και τους εστελνες μυνημα "αδερφε σε παρακαλω το ψαχνω καιρο αυτο κλπ" Εβαζες και friend list με τα ατομα που ειχανε ιδια γουστα κ μοιραζοτανε υλικο κ ειχες τη ελπιδα τις 2-3 ωρες που θα ανοιξεις το ιντερνετ(το βραδυ που κιολας που ειχε μικροτερη χρονοχρεωση) να τους πετυχεις μεσα τα λεγατε κιολας για το ποτε θα βγει επομενο αλμπουμ τι καλο ακουσε προτασεις κλπ.Ειχε γινει καπως σαν κοινοτητα μουσικη Σε καποια φαση ειχα παρει μια μεγαλη συλλογη απο ενα συμμαθητη με Ελληνικα hip hop και τα ειχα ριπαρει σε mp3 και οταν τα εβαλα στην βιβλιοθηκη ειχε γινει χαμος παιζει μερικα να τα ειχα μονο εγω εκει κ ειχε γινει χαμος μολις ανοιγα μου ορμουσανε δεκαδες αιτηματα για να παρουνε Φυσικα οπως και τοτε ακομα κ τωρα ολα αυτα ακουγονται στο pc μονο σε Winamp Μετα ηρθε το Dc+ οπου τα πραγματα ηταν ποιο αναβαθμισμενα αφου πλεον ειχε ερθει το Dsl και με ταχυτητες στο 30 κατι απο το 3 που ημασταν αλλα ηταν καπως απροσωπο 1
malakudi Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποιος θυμάται το public ftp με την τεράστια βάση από mp3; Πριν βγει το napster; Νομίζω ήταν το sollentuna.se ή κάπως έτσι. Επίσης ποιος θυμάται το Elixir of Life; Πρόγραμμα DOS TSR (terminate and stay resident) για να βρίσκεις memory addresses που τα παιχνίδια είχαν τις "ζωές" και να τις κάνεις άπειρες; Πρώτο PC το Δεκέμβρη του 1990 - Hyundai 386SX 16MHz με 8MB RAM και 40ΜΒ δίσκο, για να μπορώ να τρέξω το OS/2 2.0 που αναμενόταν μέσα στο 1991 (τελικά όμως βγήκε στα μέσα του 1992). Θυμάμαι με κοιτούσαν σαν UFO στο κατάστημα που ζήτησα 8 MB RAM - όλοι τότε έπαιρναν max 1MB. Βέβαια χρησίμευσαν και στο Desqview και στα Windows 3.0 500 δισκέτες 1,2 και 1,44 τις είχα πάρει backup σε κατάστημα που έφερε το πρώτο CD-R στην Πάτρα, πληρώνοντας 10.000 δρχ. Το έχω ακόμα αυτό το CD. Δεύτερο PC AMD 386DX-40. Πριν από αυτό βέβαια πολλές αναβαθμίσεις, η απλή VGA έγινε Tseng ET4000 με 32K χρώματα και αργότερα Cirrus Logic true color. Ο δίσκος από 40MB έγινε 80ΜΒ ενώ δοκιμάστηκε και το stacker που έκανε real time συμπίεση (αργότερα το αγόρασε η MS και το έβαλε στο DOS σαν drive space). Μπήκε Adlib για ήχο, αργότερα Sound blaster κτλ κτλ κτλ. @ts Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από malakudi 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, lector είπε Εποχες προ οικιακου cd-r ειχα βγαλει το δισκο μου και ειχα παει να μου κανει backup σε cd ενας τυπας που πουλαγε πειρατικα καπου σε μια υπογα στην καλλιθεα Thomasoft Εξάρχεια. Μεγάλη μορφή ο κυρθωμάς, μονίμως καθισμένος σε μια τεράστια καρέκλα γραφείου. Άλλη εμπειρία... 15 λεπτά πριν, malakudi είπε 500 δισκέτες 1,2 και 1,44 Format 720KB αρχικά, αλλά μετά βγήκε το φοβερό update στις τρεισημισάρες για 1.44ΜΒ 😉 Επεξ/σία 24 Απριλίου 2022 από MauroPaltoudias 1
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Ένα μεγάλο μείον που είχαμε αντιμετωπίσει όλοι με τα λογισμικά p2p, ειδικά κάτι limewire, ήταν ότι τα γέμιζαν με κάτι άχρηστα αρχεία στα οποία έδιναν ψεύτικες ονομασίες και ότι ήθελαν, με μόνο αποτέλεσμα να σου σπάνε τα νεύρα..... Πχ έψαχνες ένα video και έβρισκες κάτι άλλο, ορισμένοι έχωναν και ιούς. Το πιο δυσάρεστο που μου έτυχε ήταν όταν έψαχνα ένα τραγούδι και κατέβηκε ένα αρχείο με ίδια ονομασία το οποίο περιειχε σκηνές παιδικής κακοποίησης. Όταν ανακάλυψα τα torrents το πρόβλημα αυτό ήταν μηδενικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα