Helionar Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Weiss είπε The All-Seeing Eye, το χρησιμοποιούσε κανείς? Αρχή 2000s νομίζω. Φοβερό! Μαζί με το GameSpy αν θυμάμαι καλά το όνομα του. Μόνο το logo θυμάμαι που ήταν πράσινο και είχε έναν τύπο με μεγεθυντικό φακό. Το all seeing eye ήρθε μετά νομίζω. Ιδανικό για CS, Team fortress classic. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2022 από Helionar 2
giwfys Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 13 minutes ago, piiii said: Εκείνο που έχω κρατήσει βαθιά στο μυαλό μου είναι ότι απο την μία αναβάθμιση στην άλλη η διαφορά ήταν έτη φωτός... Ετσι ακριβως. Ηταν η εποχη που καλπαζε κυριολεκτικα η τεχνολογια των υπολογιστων, τοσο που επαιρνες εναν υπολογιστη σχεδον με 2 μισθους και δεν κρατουσε ουτε 2 με 3 χρονια καλα καλα.. Πλεον εχει σταματησει αυτη η φρενηρης αναπτυξη 3
Apostol. Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 13 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Ετών 36 σε 2.5 εβδομάδες περίπου από την στιγμή που γράφω το μήνυμα. Είχα προλάβει υπολογιστές με Windows 95 στο εργαστήριο του σχολείου (Γυμνάσιο) με κουμπί τούρμπο που αν θυμάμαι καλά ανέβαζαν την συχνότητα από τα 100 στα 133Mhz. Ο πρώτος μου υπολογιστής με Windows 98, στον οποίο μετά εγκατέστησα Windows 2000, με Celeron@600MHz, 128MB Ram και 10GB σκληρό IDE (με την κορδέλα, όχι SATA). Σε όλη μου την ζωή είδα μόνο έναν υπολογιστή με Windows Milenium. Kazaa, Emule, Limewire φουλ κατέβασμα mp3, όπου ήθελα καμιά ώρα για να κατεβάσω 1-2 τραγούδια με dial up. Είχα φάει ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να κατεβάσω ένα ολόκληρο CD. Είχα αγοράσει ένα CD recorder (καλά διαβάζετε, CD όχι DVD) κάπου 40.000 δρχ, για να γράφω τα τραγούδια που κατεβάζω. Office 2003 φυσικά και WordArt στο Powerpoint. Από κονσόλες ο πατέρας μου κάπου είχε βρει και μου είχε αγοράσει έναν κλώνο του Atari 2600. Είχε όλα τα παιχνίδια σε rom εντός της κονσόλας και δεν χρειαζόταν να αγοράσω κασέτες. Τώρα που είπα για κασέτες, είχα 2 VCR και αντέγραφα βιντεοκασέτες από το ένα στο άλλο (από μικρός στην πειρατεία). Αν θυμηθώ και κάτι άλλο θα το γράψω. Παντως το κουμπι turbo εκανε το εντελως αναποδο. Εκανε downclock τον επεξεργαστη απο υψηλη σε χαμηλη συχνοτητα, για κυριως παιχνιδια και εφαρμογες που ηταν tied στην συχνοτητα του επεξεργαστη. Αν δεν το παταγες και επαιζες lemmings πχ θα εβλεπες τα Lemmings να πηγαινουν σφαιρα χαχα. 3
makis269 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, poulinos είπε παιδι του 1981.το πρωτο μου pc. 8088,8086 τι στο καλο ηταν στα 9,54 mhz 640 κβ+128 kb ram. no hdd. 720k floppy.hercules καρτα γραφικων αλλα επαιζα παιχνιδια με το simcga που εκανε εξομοιωση cga παιδί του 81 και εγώ, 8088 στα 8mhz - 9mhz με hercules ασπρόμαυρή , αλλά στα καπάκια πήγα σε CGA τεσσάρων χρωμάτων . εκτός από το κλασικό floppy είχα και 3.5 ιντσών για να βάζω την μία δισκέτα μετά την άλλη για να κάνω FATALITY .
Strat8 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δεν ξέρω τι γνωρίζατε όταν πρωτοπηρατε τους υπολογιστές σας αλλά εγώ στην αρχή το μόνο πράγμα που ήξερα ήταν πώς να τον ανοίγω και πώς να τον κλείνω. Πρώτη φορά είδα υπολογιστή στη ζωή μου το 1996 όταν ήμουν στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Ήταν στο σπίτι ενός φίλου μου και ακόμα θυμάμαι τι είχε γίνει. Με είχε καλέσει στο σπίτι του μετά το σχολείο και είχε μια έκπληξη να μου δείξει. Θυμάμαι ήταν τόσο ενθουσιασμένος που με είχε βάλει μέχρι και τα μάτια μου να κλείσω και όταν τελικά τα άνοιξα και το είδα, του είπα: "τι είναι αυτό;" Έφαγε μεγάλο ξενέρωμα που δεν ήξερα τι ήταν.🤣 Το δικό μου πρώτο PC το πήρα 2 χρόνια αργότερα, το 1998. Επειδή δεν ήξερα ακόμα τι μου γίνονταν θυμάμαι τον αγόρασα (ο πατέρας μου δηλαδή αφού εγώ πήγαινα γυμνάσιο) έτοιμο απο κατάστημα. Ήταν ένα σύστημα ALTEC με δώρο έναν εκτυπωτή HP και κόστιζε γύρω στις 450.000 δραχμές. Δεν θυμάμαι τα χαρακτηριστικά του επειδή τον άλλαξα γρήγορα. Θυμάμαι δεν έπαιζε κανένα παιχνίδι (τα έπαιζε καρέ-καρέ) και τότε δεν ήξερα απο κάρτες γραφικών κτλ για να καταλάβω τι φταίει οπότε νόμιζα πως ήταν προβληματικός. Στο κατάστημα αργότερα ο υπάλληλος μας εξήγησε τι έφταιγε και μας είπε πως το συγκεκριμένο pc που πήραμε είχε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στη μητρική και δεν μπορούσαμε να βάλουμε άλλη. Μας πρότειναν να κάνουμε λοιπόν μια τράμπα και να αλλάξουμε υπολογιστή με έναν άλλον ίδιας σχεδόν τιμής και στον άλλον θα έβαζαν την Diamond Stealth III. Μας είχαν πει πως εκείνη η κάρτα γραφικών ήταν τότε απο τις καλύτερες. Έτσι κι έγινε.. Το νέο PC λοιπόν ήταν ένα σύστημα PLATO και είχε πάνω Intel Celeron στα 466MHZ, μνήμη 64 MB, σκληρό δίσκο Seagate στα 8 GB και την Diamond Stealth III που ανέφερα προηγουμένως. Αυτά απο εμένα, ελπίζω να μην κούρασα! 6
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 28 minutes ago, makis269 said: παιδί του 81 και εγώ, 8088 στα 8mhz - 9mhz με hercules ασπρόμαυρή , αλλά στα καπάκια πήγα σε CGA τεσσάρων χρωμάτων . εκτός από το κλασικό floppy είχα και 3.5 ιντσών για να βάζω την μία δισκέτα μετά την άλλη για να κάνω FATALITY . θυμαμαι οτι με 20.000 δραχμες μπορουσα να βαλω και 20mbyte σκληρο. δεν το ψαξα παραπανω.δεν ηξερα και πολλα τοτε. 1 hour ago, fragment_ said: πόση ώρα έκανε στο POST να φορτώσουν 640KB ? λολ αν θυμαμαι σωστα μερικα δεπτερολεπτα.δεν θυμαμαι αν μπορουσες να το κανεις skip. γιατι αργοτερα σε καποια μηχανηματα μπορουσες να αλλαξεις κατι απο το bios για να μην κανει τοση ωρα.εχω ξεχασει πολλα μετα απο τοσα χρονια.εβλεπες τα 640 και μετα να σου λεει +128. επισης μπορουσες να πειραξεις την ταχυτητα και να την βαλεις απο τα 9.54 στα 4.77 οπως και σε μια ενδιαμεση ταχυτητα. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Επίσης, οι 8086 μπορούσαν να πάρουν και συνεπεξεργαστή (8087) για να βοηθήσει στην επεξεργασία, όταν το υποστήριζε βέβαια και η motherboard (και ήσουν και μερακλής με την ρύθμιση των pins). Ανεξάρτητος, σε ξεχωριστή υποδοχή. Είχα πάρει έναν με τον αδερφό μου, από ένα μαγαζί δίπλα στα φροντιστήρια του Μανωλκίδη (Ηράκλειτος). Επεξ/σία 23 Απριλίου 2022 από MauroPaltoudias
lector Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Αυτη η αποδειξη ειναι απο το 2ο μου, καπου εχω και του 1ου ενα απομειναρι, αλλα δεν το βρισκω τωρα, αν το βρω θα το ποσταρω. 11 1
fragment_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 20 λεπτά πριν, lector είπε Αυτη η αποδειξη ειναι απο το 2ο μου, καπου εχω και του 1ου ενα απομειναρι, αλλα δεν το βρισκω τωρα, αν το βρω θα το ποσταρω. τον ίδιο εκτυπωτή είχαμε! ακόμα απορώ γιατί δε μου έβαλαν τον ΜΜΧ ενώ του ζητήσαμε ένα καλό μηχάνημα. Μάλλον μόλις είχε κυκλοφορήσει αρχές του 1997... Οθόνη και εκτυπωτής δύο και τρεις φορές την τιμή του επεξεργαστή...λολ 1
NiKoSmile Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω πρέπει να ήταν γύρω στο 1996 που αποκτήσαμε το πρώτο μας PC. Cyrix 6x86 p150 120MHz, 16MB RAM, 1GB HDD, Windows 95 en (τελευταίο upgrade Windows Me ). Η μητρική υποστήριζε και Intel Pentium, αλλά ο Cyrix τα πήγαινε καλύτερα! Τιμούλα: 300.000 δρχ τότες! Τώρα όλα είναι τζάμπα Επεξ/σία 23 Απριλίου 2022 από NiKoSmile
fragment_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, NiKoSmile είπε Νομίζω πρέπει να ήταν γύρω στο 1996 που αποκτήσαμε το πρώτο μας PC. Cyrix 6x86 p150 120MHz, 16MB RAM, 1GB HDD, Windows 95 en. Η μητρική υποστήριζε και Intel Pentium, αλλά ο Cyrix τα πήγαινε καλύτερα! Τιμούλα: 300.000 δρχ τότες! Τώρα όλα είναι τζάμπα Χρονισμένος στα 120 σίγουρα καλύτερα... τότε έπαιζαν ρόλο σχεδόν μόνο οι συχνότητες.. πριν τα Instructions, το Multithreading κτλ.
dtk-386 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Ημουν εκεί. 286 ο πρώτος υπολογιστής με Win 3.1 386dx/40 Mhz, 4 MB Ram, 80 MB HDD, 14άρι CRT έγχρωμο, cd rom όλα της DTK αγορασμένο το 1991 καινούριο. 1
fragment_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, fragment_ είπε τον ίδιο εκτυπωτή είχαμε! ακόμα απορώ γιατί δε μου έβαλαν τον ΜΜΧ ενώ του ζητήσαμε ένα καλό μηχάνημα. Μάλλον μόλις είχε κυκλοφορήσει αρχές του 1997... Οθόνη και εκτυπωτής δύο και τρεις φορές την τιμή του επεξεργαστή...λολ Να προσθέσω εδώ και ένα σχόλιο ότι ο Pentium I είχε ψήκτρα με fan αλλά μπορούσε να δουλέψει για πολλές ώρες είτε γυμνός είτε με παθητική ψήκτρα σαν τους σημερινούς ARM σε Κιt με σοβαρή πιθανότητα όχι να καούν αλλα να υπο-χρονιστούν. Επίσης απ' τους P55C και μετά ούτε γι' αστείο ανέβαζαν μεγάλη θερμοκρασία 1
vali Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Πρώτο pc περίπου το 1995 intel 486 στα 133Mhz, 32mb ram!!!! και 720 mb σκληρό κάρτα γραφικών δεν θυμάμαι. Το είχα σκίσει να παίζω Harpoon. Το 1997-8 το αναβάθμισα με AMD K2 στα 333Mhz και μια επιπλέον 64 mb μνήμη. Έβαλα και σκληρό 20 GB, κάρτα γραφικών TNT32 και αγόρασα το πρώτο μου dvd drive ( μονό ανάγνωση) έκανα και την γραμμή ISDN 64kbps🚀πετούσε το ίντερνετ. Το κράτησα αρκετά χρόνια, να φανταστείτε το επόμενο μου pc ήταν με Pentium 4 Northwood στα 2,6Ghz και λίγα χρόνια αργότερα ένας AMD Opteron dual core που ήταν και το τελευταίο μου pc 40 λεπτά πριν, fragment_ είπε Να προσθέσω εδώ και ένα σχόλιο ότι ο Pentium I είχε ψήκτρα με fan αλλά μπορούσε να δουλέψει για πολλές ώρες είτε γυμνός είτε με παθητική ψήκτρα Θυμάμαι είχε χαλάσει το ανεμιστηράκι της ψυκτρας του 486 και ούτε ασχολήθηκα να το αλλάξω. Ακόμη και όταν έβαλα τον AMD K2 αρκετό καιρό δεν έβαλα καινούργιο ανεμιστηράκι. Όταν κάποια στιγμή τον υπερχρονισα στα 366Mhz έκανε κάτι κολλήματα και τότε έβαλα καινούργιο ανεμιστηράκι και όλα κομπλέ. Τα πράγματα ήταν απλά και ανθεκτικά τότε, αθάνατα θα έλεγα. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2022 από vali
alex84 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 386/40Mhz , 4 MB Ram , 80MByte HDD Λέξεις κλειδιά :SB64Awe , Space quest 5 , Turbo button , cisco racing , cd/games/cd dune2/dune2.exe και τόσα αλλα... αναμνήσεις.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα