Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1975 Σειρά... Πρώτη επαφή με κονσόλα Atari 2600 γύρω στα 1984 Η 1985 δεν θυμάμαι. Μετά το παράτησα το θέμα με κονσόλες και πήρα Amiga 500 το 1991

Κορυφή υπολογιστής για την τότε εποχή όλα τα λεφτά! 

Έπειτα ήρθαν τα PIXEL και USER περιοδικά της εποχής και αλλάξαμε γούστα γενικώς. 

Οκ μετα το 1999 άνοιξα Internet cafe στην πόλη και πιάσαμε τα pc,καλες εποχές με ωραία παιχνίδια Σαν το Age of the Empires ( ακόμα παίζω εννοείται) 

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτος υπολογιστής Amstrad CPC 6128 με το πράσινο μόνιτορ, γύρω στο '84. Emlyn Hughes International Soccer, Matchday, IK+ ήταν τέλεια. Flying Shark, Chase HQ. Όλα τα άθλια conversions, έπαιζα OutRun στα ουφάδικα και μετά στον Amstrad και πάθαινα κοκομπλόκο.

Μετά Amiga 500 τέλη του '80. Στουρνάρα, Thomas Soft, το άλλο το γωνιακό που αντέγραφε παιχνίδια στο πατάρι και περίμενες 10 ώρες μέχρι να τα γράψουν, με τη κυρά κάτω να συντονίζει. Με τον κολλητό λέγαμε ότι έχει τον πατέρα της στο υπόγειο να μαγειρεύει φασολάδα, πολύ μούτρο η τύπισσα. Μπουμπουλίνα, πειρατεία στο όριο, αυτή πρέπει να εκτίει ποινή στον Κορυδαλλό. Μετά από κανά χρόνο αγόρασα επέκταση μνήμης 512MB και πατέντα rom switcher για να μη χρειάζεται να ανοίγω την Amiga συνέχεια. Ήθελα να αλλάζω συνέχεια μεταξύ Κickstart 1.3 και 2.0. Πρέπει να έκανε πάνω από 50.000 δρχ. η επέκταση. Είχα λιώσει την AMOS Basic και σχεδόν έφτιαξα ένα R-Type clone, με εξαίρεση τον ήχο, που δεν το έχω καθόλου. Speedball 2, Gods, Civilization μου έφαγαν τη ζωή.

Κάπου στο 94, PC. Ήθελα και την Α1200 αλλά δεν έβγαινα. Cyrix 166+ με 16MB EDO RAM και μια άθλια Cirrus Logic για γραφικά. Θυμάμαι όταν πήγαινα στη Στουρνάρα και κοίταγα τα κομπιουτεράδικα. Μια μέρα (μέσα του '90) απλά μπήκα σε ένα κατάστημα και τους λέω θέλω μια Matrox Mystique (ζήλευα από τα γραφικά των arcade - Ridge Racer - και ήθελα 3D). Μου την έδωσαν, πρέπει να έκανε πάνω από 200.000 δραχμές (πολλά λεφτά τότε) και πήγα σφαίρα σπίτι να την κουμπώσω. Είδα ότι έκαναν λάθος και μου έδωσαν το μοντέλο με τα 4ΜΒ μνήμης αντί των 2ΜΒ που ήταν στην απόδειξη αγοράς. Φυσικά, σαν καλός Χριστιανός, την κράτησα και δεν ξαναπέρασα έξω από το μαγαζί μη με ψάχνουν 🤣🤣 Φυσικά, η Mystique ήταν ελεεινή κάρτα αλλά εγώ ήμουν άρχοντας. Monster Truck Madness και Tomb Raider με επιτάχυνση στα 30fps στα 512x384. Φωτορεαλισμός.

Μετά από χρόνια, δουλειά σε εκδοτική εταιρεία, ήμουν τεχνικός. Είχαν ολόκληρη αποθήκη γεμάτη e-waste με δυνατά μηχανήματα από τους γραφίστες και το pre-press. Είχα ανοίξει όλα τα PC και τα Mac που είχαν πετάξει (γεμάτα κατσαρίδες και μπίχλα αλλά ήμουν ατρόμητος). Ούτε μπόρω να σκεφτώ πόσο πράμα σήκωσα από εκεί μέσα. Μητρικές, μνήμες, CPUs, cache sticks, τρελές κάρτες ήχου. Είχα ξηλώσει μέχρι και το PowerPC από ένα G3, θα το τσίμπαγα όλο αλλά δεν χώραγε στην τσάντα μου 😁😁 Αλλά ακόμα θυμάμαι το holy grail - ένα PC με Pentium MMX στα 233MHz, 32MB SDRAM, Ati Rage Pro με 8ΜΒ και μια Creative Voodoo2 με 12ΜΒ. Σε τέλεια κατάσταση. Τα οικειοποιήθηκα όλα. Και άλλα τρελά κομμάτια (μια riva128, μια rendition verite). Όλα πήγαιναν για χωματερή, τώρα είναι στα υπόγειό μου. Ούτε εγώ δεν ξέρω τί έχω.

disclaimer: Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια, δεν είχα καμία σχέση με κανένα γεγονός που δεν συνάδει απόλυτα με το γράμμα του νόμου. Είμαι απλά φαντασιόπληκτος υπό φαρμακευτική αγωγή 😉

Επεξ/σία από this.is.elia
  • Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 3/5/2022 στις 12:32 ΜΜ, White_Cat είπε

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι ειλικρινά πολύ συγκινημένος από τις απαντήσεις που έλαβα στο τελευταίο μου μήνυμα και κυρίως απ' τα 20+ likes εκεί που έγραφα σχετικά με τον πατέρα μου.
Ο χρήστης nkarama μου θύμισε την Hellas Online του 90 και το HellasPac του OTE.
Λοιπόν, μετά από λίγο ψάξιμο σ' ένα διαλειμματάκι από τη δουλειά, έβγλαλα λαυράκι. Προσέξτε καλά τι έχω να πω.
Υπάρχουν στην Αμερική (ίσως και αλλού) αρκετές Old-style BBS που λειτουργούν όπως ακριβώς τότε και απευθύνονται κυρίως στους φίλους του retro computing. Έχουν σχετικά λίγους χρήστες, αλλά αυτό δεν μας πειράζει.
Εντόπισα για παράδειγμα την AdeptBBS (http://www.adeptbbs.com) η οποία χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο Software όπως η Hellas Online της δεκαετείας του 90.
Η εγγραφή είναι τσάμπα και η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω web, είτε (καλύτερα) μέσω Telnet Client.
Έκανα εγγραφή αμέσως με το UserID White_Cat.
Μάλιστα μπήκα και στο Teleconference με τις ίδιες ακριβώς εντολές, όπως είχε τότε η BBS της Hellas Online.
Δυστυχώς όμως ήμουνα μόνος μου στο κανάλι και απλά έγραψα Hello στον εαυτό μου. :-) Δεν απάντησε κανείς.
Ειλικρινά λοιπόν προτείνω σε όσους retro fans υπάρχουν στο Insomnia να εγγραφούν στην AdeptBBS ώστε να ξαναζήσουμε την εμπειρία του Local BBSing 30 περίπου χρόνια μετά.
Telnet adeptbbs.com λοιπόν και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Νιώθω τόσο όμορφα με την ανακάλυψή μου αυτή, που είναι δύσκολο να επιστρέψω τώρα στη δουλειά... :-)

Λοιπόν, σας ευχαριστώ για όλα, να είστε όλοι καλά !!!

Ο Άσπρος Γάτος

Οντως το software είναι το Major BBS απο την  Galacticomm 

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κατεβασα και εγω μεγαλα αρχεια απο το θρυλικο Gamato τα οποια ακομα τα εχω σε εξωτερικους. Αρχεια τα οποια δεν μπορουσαμε να βρουμε απο φιλους συγγενεις κλπ.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κατεβασμα απο Kazza DC+ Emule ελαχιστα το χρεισιμοποιουσα επειδη χρεισιμοπουσα τα πρωτα δυο πιο πολυ και το Ares.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...