Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/4/2022 στις 10:50 ΠΜ, Weiss είπε

Από search engines θυμάμαι και τις Lycos , Metacrawler

και altavista

(Καθώς και astalavista για τα μη νόμιμα... )

Επεξ/σία από Avatar_GR
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, White_Cat είπε

Ακόμα θυμάμαι απ' έξω το NUA της Hellas Online.Ηταν 31702826. Μόνο που επειδή υπήρχε χρέωση με βάση τον όγκο των δεδομένων, δεν τολμούσες να κατεβάσεις ακόμα και μικρά αρχεία. Η χρέωση γινότανε ανά data segment ( = 64 bytes ) και ήταν πανάκριβο. Ήμουν τότε λίγο μικρότερος από 15 χρόνων κι επειδή έμενα στην επαρχία, έμπαινα στη Hol BBS και το Internet μόνο μία ώρα κάθε Κυριακή.

ΧΑΧΑΧΑ τώρα που το λές, κάτι θυμίζει!

Και εγώ έμπαινα απο Ρέθυμνο, ίσα ίσα για να δω emails και λίγο στο chat. Τότε η HOL έτρεχε το Major BBS και είχαν ένα linux-ακι ονόματι prometheus.hol.gr το οποίο ήταν το internet gateway τους... 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Avatar_GR είπε

και altavista

(Καθώς και astalavista για τα μη νόμιμα... )

astalavista.box.sk

8 ώρες πριν, nkarama είπε

ΧΑΧΑΧΑ τώρα που το λές, κάτι θυμίζει!

Και εγώ έμπαινα απο Ρέθυμνο, ίσα ίσα για να δω emails και λίγο στο chat. Τότε η HOL έτρεχε το Major BBS και είχαν ένα linux-ακι ονόματι prometheus.hol.gr το οποίο ήταν το internet gateway τους... 

Αυτό θα ήθελα να το δω. Μακάρι να υπήρχαν μουσεία με στημένα δίκτυα σε simulation κ όχι με παροπλισμένα μηχανήματα που απλά κάνουν boot. Η έστω ταινίες - documentaries 

Δημοσ.

ελα ντε...  και εγω αναρωτιεμαι καποιες φορες τι απεγιναν ολοι αυτοι... 

Και δεν εχω διαβασει πουθενα τοσα χρονια να βγει καποιος και να πει, ναι εγω ημουν αυτος. Τοσα χρονια περασαν τι νοημα εχει πια... Εδω απορρητα κρατικα έγγραφα μετα απο 20 χρονια αποχαρακτηριζονται! 

peppas,limneos και κανα 2 ακομη

Δημοσ.
11 ώρες πριν, White_Cat είπε

Ακόμα θυμάμαι απ' έξω το NUA της Hellas Online.Ηταν 31702826. Μόνο που επειδή υπήρχε χρέωση με βάση τον όγκο των δεδομένων, δεν τολμούσες να κατεβάσεις ακόμα και μικρά αρχεία. Η χρέωση γινότανε ανά data segment ( = 64 bytes ) και ήταν πανάκριβο. Ήμουν τότε λίγο μικρότερος από 15 χρόνων κι επειδή έμενα στην επαρχία, έμπαινα στη Hol BBS και το Internet μόνο μία ώρα κάθε Κυριακή.

Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου, αν και δεν είχε ασχοληθεί με την πληροφορική, με ενθάρρυνε να μαθαίνω καινούρια πράγματα για τους υπολογιστές και τον προγραμματισμό. Έλεγε ότι κάποτε όλες οι δουλειές θα περνάνε μέσ' από τον υπολογιστή, οπότε ό,τι δουλειά και να κάνω, η πληροφορική θα είναι χρήσιμη.

Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι όταν απέκτησα το πρώτο μου modem (σειριακό modem / 2400 bps), μου είπε ότι "αν εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία, θα μπορείς ακόμα και να ψωνίζεις μέσω του υπολογιστή."

Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε σ' ένα χωριό του Πηλίου (Αφέτες) το 1939 ήταν για την εποχή του τόσο ανοιχτόμυαλος και θετικός ώστε αναγνώριζε την αξία της πληροφορικής και με ενεθάρρυνε να προχωρήσω. Θυμάμαι ότι μου έλεγε να μην ξεπερνάω κατά πολύ τη μία ώρα συνεχούς χρήσης του Η/Υ χωρίς να κάνω ένα μικρό διάλειμμα, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν λειτουργούσε απαγορευτικά.

Κάθε φορά που ψωνίζω κάτι από ένα Online κατάστημα, ή κάθε φορά που πετυχαίνω κάτι καινούργιο με την πληροφορική, τιμώ την μνήμη του. Δυστυχώς απεβίωσε το Δεκέμβρη του 2020 μετά από βαρύ εγκεφαλικό.

Πατέρα και συνάμα αγαπητέ φίλε δεν θα σε ξεχάσω ποτέ για όσα μου πρόσφερες και όσο με στήριξες όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζει να μάθει κάτι για σένα και το Insomnia, ώστε να σε μιμηθούν κι άλλοι.

Σας ευχαριστώ όλους,

Ο Άσπρος Γάτος

Αν ο πατέρας σου είχε σπουδάσει θα είχε γίνει κάτι πολύ μεγάλο και λαμπρο. Φαντάσου άτομο του 1939. Εδώ ορισμένοι κολλητοί μου αποφεύγουν διαφορα και φοβούνται το φακέλωμα. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, White_Cat είπε

Πατέρα και συνάμα αγαπητέ φίλε δεν θα σε ξεχάσω ποτέ για όσα μου πρόσφερες και όσο με στήριξες όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζει να μάθει κάτι για σένα και το Insomnia, ώστε να σε μιμηθούν κι άλλοι.

...ό,τι πιο όμορφο έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Ρησπέκτ ρε γάτε - thumbs up για τον πατέρα...

spacer.png

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αν ο πατέρας σου είχε σπουδάσει θα είχε γίνει κάτι πολύ μεγάλο και λαμπρο. Φαντάσου άτομο του 1939. Εδώ ορισμένοι κολλητοί μου αποφεύγουν διαφορα και φοβούνται το φακέλωμα. 

Σε ευχαριστώ θερμά για όσα γράφεις. Όπως και όλους τους υπόλοιπους όσοι έγραψαν σχετικά.  Ο πατέρας μου είχε σπουδάσει στη δασική σχολή της Αγιάς Λαρίσης (αρχές δεκαετίας 1960) και ήταν δασολόγος. Δούλεψε επί 30 χρόνια σε διάφορα δασαρχεία ανά την Ελλάδα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, White_Cat είπε

Σε ευχαριστώ θερμά για όσα γράφεις. Όπως και όλους τους υπόλοιπους όσοι έγραψαν σχετικά.  Ο πατέρας μου είχε σπουδάσει στη δασική σχολή της Αγιάς Λαρίσης (αρχές δεκαετίας 1960) και ήταν δασολόγος. Δούλεψε επί 30 χρόνια σε διάφορα δασαρχεία ανά την Ελλάδα.

Ακόμα και αυτές οι σπουδές μπορεί να τον βοήθησαν σε αυτή του την νοοτροπία, οι σπουδές γενικα σε βοηθούν ποικιλοτροπως, έμμεσα ή άμεσα. Αν ειχε κάνει κάτι σχετικό με πληροφορική και ηλεκτρονική θα είχε κάνει παπάδες. 

• Like 2
Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι ειλικρινά πολύ συγκινημένος από τις απαντήσεις που έλαβα στο τελευταίο μου μήνυμα και κυρίως απ' τα 20+ likes εκεί που έγραφα σχετικά με τον πατέρα μου.
Ο χρήστης nkarama μου θύμισε την Hellas Online του 90 και το HellasPac του OTE.
Λοιπόν, μετά από λίγο ψάξιμο σ' ένα διαλειμματάκι από τη δουλειά, έβγλαλα λαυράκι. Προσέξτε καλά τι έχω να πω.
Υπάρχουν στην Αμερική (ίσως και αλλού) αρκετές Old-style BBS που λειτουργούν όπως ακριβώς τότε και απευθύνονται κυρίως στους φίλους του retro computing. Έχουν σχετικά λίγους χρήστες, αλλά αυτό δεν μας πειράζει.
Εντόπισα για παράδειγμα την AdeptBBS (http://www.adeptbbs.com) η οποία χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο Software όπως η Hellas Online της δεκαετείας του 90.
Η εγγραφή είναι τσάμπα και η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω web, είτε (καλύτερα) μέσω Telnet Client.
Έκανα εγγραφή αμέσως με το UserID White_Cat.
Μάλιστα μπήκα και στο Teleconference με τις ίδιες ακριβώς εντολές, όπως είχε τότε η BBS της Hellas Online.
Δυστυχώς όμως ήμουνα μόνος μου στο κανάλι και απλά έγραψα Hello στον εαυτό μου. :-) Δεν απάντησε κανείς.
Ειλικρινά λοιπόν προτείνω σε όσους retro fans υπάρχουν στο Insomnia να εγγραφούν στην AdeptBBS ώστε να ξαναζήσουμε την εμπειρία του Local BBSing 30 περίπου χρόνια μετά.
Telnet adeptbbs.com λοιπόν και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Νιώθω τόσο όμορφα με την ανακάλυψή μου αυτή, που είναι δύσκολο να επιστρέψω τώρα στη δουλειά... :-)

Λοιπόν, σας ευχαριστώ για όλα, να είστε όλοι καλά !!!

Ο Άσπρος Γάτος

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...