panosno1com Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Τυχεροι όσοι φωναζανε ρε μανααααα και οχι οσοι ΤΟΥΣ φωνάζανε ρε Πανο/γιωργο/νικο κλπ βγες απ το ιντερνετ να παρω τηλεφωνοοοοο!!! Καπου εκανες τικ στις ρυθμισεις εκει που πατουσες κονεκτ και δεν εκλεινε αν σηκωνε καποιος το τηλέφωνο (ποτε δεν το ειπα στους δικους μου) Edit : και για υπότιτλους σε ενα site insomnia.gr δεν ξερω αν το ξερετε , νομιζω ηταν και ενας ονειροβατης που τους ανεβαζε ; η μηπως οχι... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από panosno1com
StamTheMan Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Στις 22/4/2022 στις 10:06 ΜΜ, gokuthelegend είπε Είχα προλάβει υπολογιστές με Windows 95 στο εργαστήριο του σχολείου (Γυμνάσιο) με κουμπί τούρμπο που αν θυμάμαι καλά ανέβαζαν την συχνότητα από τα 100 στα 133Mhz. Pc dos touvlo-X με 20 mb σκληρο,κουμπι τουρμπο απο 8 σε 16 mhz.
skoydoy Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 δεν καταφερα να διαβασω ολα τα σχολια. κατ αρχας netscape nav ειχε στη βιβλιοθηκη του ευγενιδιου που πηγαιναμε να μπουμε ιντερνετ πριν την xtreme. το πιο σημαντικο ομως ειναι πως δεν ειδα αναφορα στο acdsee που μας ειχε λυσει τα χερια με τις φωτος. οκ ολα τα αλλα που διαβασα εννοουνται. πχ. winamp. επισης ενα πολυ καλο εξτενσιον τως 3.1 ηταν της νορτον που σου εδινε περα απο τουλς και 3 ντεσκτοπς. τοτε. στον 286 γτ στον 8088 το norton commander ηταν must αν ειχες διπλο floopy. 1 1
StamTheMan Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1985 εδω,πρωτο pc στα 10,αλλα μετα αργησα να ξαναπαρω δικο μου.Θυμαμαι ακομα το Sokoban Απο τα 10 μου ηξερα οτι ηθελα να ακολουθησω αυτο το δρομο. 2000 ερχεται το πρωτο νετκαφε με isdn στο Γυθειο,οτι εβγαζα απο tips απο το σερβιτοριλικι τα εριχνα εκει. Ουρα καναν οι συμμαθητες για να τους στειλω ringtone στο nokia απο μια σελιδα που ουτε που θυμαμαι το ονομα της. Τσαμπα οσα ringtone ηθελες με sms. Στις 22/4/2022 στις 7:33 ΜΜ, fragment_ είπε Περιμένω σχόλια για Βρες και αφιερωμα στο "Τυπακι",το ενθετο του Ε.Τ ,που ειχε αφιερωματα στους υπολογιστες. 13 ώρες πριν, Ironside είπε mIRC... τι μου θύμησες τώρα! Εποχή λίγο πριν βγει το €, ατελείωτα nonsense σχόλια στο #hellas μπας και πάρουμε @ (γίνουμε operators) Ακομα θυμαμαι τη μαπα του Κhaled. Ποσες γκομενες γνωρισα στο chat.mad.gr και ημουν και απο επαρχια. Ασυλληπτο τοτε να ανεβασουμε φωτο online,ποσο μαλλον να βρουμε γκομενα που να ειχε ανεβασει. Και τωρα αν δεν εχεις ανεβασει ολη σου τη ζωη στον οχετο των social,θα σε πουν ανωμαλο. 3 ώρες πριν, manousos82003 είπε Εκανα απόπειρα να διαβάσω το Ram, αλλά κάτι μου ξυνιζε.... Την ιδια αισθηση ειχα και εγω,αν και ειχα αγορασει πολλα τευχη,καθως στο Γυθειο δεν εφταναν πολλα τετοια περιοδικα. Ακομα θυμαμαι τη μυρωδια του,αλλα τα αρθρα παραηταν τεχνικα. Ανετα θα αγοραζα ενα παλιο τευχος παντως,για τις αναμνησεις. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από StamTheMan 1
fragment_ Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, petran79 είπε Μην ξεχάσω και το Getright που χωρίς αυτό ήταν αδύνατο να κατέβει μεγάλο αρχείο. Ακόμα υπάρχει. θρυλικό! και μετά flashget. τώρα είμαι με IDM 2
StamTheMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Παρακατω αφηνω ενα λινκ για μια ομαδουλα στο fb στην οποια ανεβαζουμε δημοπρασιες με ρετρο οτιδηποτε. Κατα κυριο λογο ηταν για ηλεκτρονικα,αλλα στην πορεια αρχισαν να ανεβαζουν πολυ υλικο απο 90s,οπως παλια παιχνιδια,αλμπουμ με αυτοκολλητα,διαφημιστικα μπλουζακια εποχης,κασσετινες κτλ κτλ. Τωρα τα μισα που ανεβαινουν ειναι σκουπιδια απο τυχαρπαστους,αλλα εχει ακομα πολυ καλα κομματια. https://www. facebook. com/groups/1578730405767019 Σβηστε τα κενα πριν το f και το com για να δουλεψει. Δεν κανω διαφημιση! 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε 11 σελίδες και δεν έχει μπει; Οχι αυτους,σβηστους! 1
fragment_ Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Weiss είπε U.S. robotics και crypto modems πουλούσαν τρελά τότε. us robotics υποτίθεται ηταν κορυφη αλλα εμενα προσωπικα μονο τα chipset της zoom με ικανοποίησαν στο έπακρο. Κλείδωναν πάντα παραπάνω 5 ώρες πριν, kage είπε Με άλλα λόγια εποχη "Μην σηκώσει κάνεις το τηλ." Με χρεώσεις 40cents 120δρχ την ωρα Mitsui /plextor αντιγραφικα / duplicator κτλ Taiyo yuden (πλέον CMC) ήταν η απόλυτη κορυφή . Πολλές μάρκες χρησιμοποιούσαν το υλικό της TY στα δισκάκια τους cd/dvd. thats, jvc αργότερα. Η Plextor έδινε φοβερό λογισμικό για στρατηγικές και μέτρηση ποιότητας εγγραφής . Δικό της λογισμικό γιατί υπήρχαν και generic εργαλεία. Χρησιμοποιούσα πάντα TY για DVD. ακόμα και σήμερα δουλεύουν άψογα χωρις drops 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Ανετα θα αγοραζα ενα παλιο τευχος παντως,για τις αναμνησεις. Ναι ισχύει ένα PC Plus με το Super CD! Ωραία θα ταν 1 ώρα πριν, skoydoy είπε δεν καταφερα να διαβασω ολα τα σχολια. κατ αρχας netscape nav ειχε στη βιβλιοθηκη του ευγενιδιου που πηγαιναμε να μπουμε ιντερνετ πριν την xtreme. το πιο σημαντικο ομως ειναι πως δεν ειδα αναφορα στο acdsee που μας ειχε λυσει τα χερια με τις φωτος. οκ ολα τα αλλα που διαβασα εννοουνται. πχ. winamp. επισης ενα πολυ καλο εξτενσιον τως 3.1 ηταν της νορτον που σου εδινε περα απο τουλς και 3 ντεσκτοπς. τοτε. στον 286 γτ στον 8088 το norton commander ηταν must αν ειχες διπλο floopy. Ναι ρε εννοείται ACDSEE32 κ irfan view Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από fragment_ 1
pythonakos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Στις 23/4/2022 στις 1:23 ΜΜ, NiKoSmile είπε Νομίζω πρέπει να ήταν γύρω στο 1996 που αποκτήσαμε το πρώτο μας PC. Cyrix 6x86 p150 120MHz, 16MB RAM, 1GB HDD, Windows 95 en (τελευταίο upgrade Windows Me ). Η μητρική υποστήριζε και Intel Pentium, αλλά ο Cyrix τα πήγαινε καλύτερα! Τιμούλα: 300.000 δρχ τότες! Τώρα όλα είναι τζάμπα Ο Cyrix PR200+ στα 150MHz σε desktop καταστασεις εσκαβε τοτε στην κυριολεξια, βασικα ο,τι ειχε να κανει με 2D... Στο εργαστηριο πληροφορικης του σχολειου το 1998 καμια 20αρια τετοια μηχανακια με Win95 και Wordpoint κανανε παπαδες, φυσικα χωρις δικτυο μεταξυ τους! 1
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Θυμάται κανείς το Incredimail; Κάτι σαν το outlook πρέπει να ήταν. Αν και τον πρώτο μου υπολογιστη τον πήρα το 99, μια μικρή επαφή με υπολογιστές είχα από το 97 στο μάθημα πληροφορικής του δημοτικού (πήγαινα ιδιωτικό), βέβαια, το μάθημα δεν μου άρεσε καθόλου, δεν καταλάβαινα τίποτα τότε. Το μόνο που μου έμεινε ήταν ένα λογισμικό σαν πρόγραμμα με ένα χελωνάκι που δίναμε εντολες και το χελωνάκι εκτελούσε κάποια γεωμετρικά σχέδια επάνω στην οθόνη, ήταν κάτι εντολές πχ LT 50, FT 90 κτλ. Δύο τρεις φορές ο καθηγητής είχε προσπαθήσει να συνδεθεί με ένα modem στο internet, εμείς περιμέναμε λες και θα κατέβουν οι εξωγήινοι από τον ουρανό, ξαφνικά έπεφτε το ρεύμα στην αιθουσα και σε όλο το σχολείο, κάποιος γενικός η ρελε, ο καθηγητής χεσμενος κατέβαινε στην γραμματεία πίσω από το γραφείο της οποίας ήταν το ταμπλό και ανέβασαν τον διακόπτη, στις επόμενες φορές προσπάθησε να μπει ξανά αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα, επικρατούσε πανζουρλισμος στο σχολείο και φοβόντουσαν όλοι μην καούν οι υπολογιστές και τα μηχανήματα. Λογικά κάποια συσκευή η το modem που έπαιζε ρόλο για την σύνδεση στο Internet προκαλούσε βραχυκύκλωμα η διαρροή ρεύματος. Θυμάμαι και τις ωραίες συζητήσεις με τον ερχομό της νέας χιλιετίας που επειδή τα ρολόγια και οι υπολογιστές δεν καταλάβαιναν ότι πέρασε η χιλιετία και με το 00 θα είναι σαν να πήγαμε στο 1900 θα καταρρεύσει το σύμπαν και θα έρθει ο Αρμαγεδων. Λίγα χρόνια παλαιότερα κάπου 94-95, έβλεπα τον πρώτο υπολογιστη που πήρε ο θείος μου, δεν με άφηνε να πειράζω τίποτα. Οθόνη ασπρόμαυρη, λειτουργικό DOS, δισκέττες τεράστιες. Θυμάμαι ένα λογισμικό τύπου Autocad για σχέδιο αρχιτεκτονικο, έναν εκτυπωτή, επίσης κάτι εντολές με τις οποίες έπαιζε η οθόνη κατι σχεδιακια σαν το screensaver. Μια φορά του πέταξα ένα μαξιλάρι και έπεσε επάνω σε ένα ποτήρι με χυμό, ο χυμός έπεσε επανω στον εκτυπωτή του, με κυνηγούσε σαν αγρίμι να με μαλώσει και εγώ κατέβηκα κάτω και κρυφτηκα στην πυλωτή.
fragment_ Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Θυμάται κανείς το Incredimail; Κάτι σαν το outlook πρέπει να ήταν. Αν και τον πρώτο μου υπολογιστη τον πήρα το 99, μια μικρή επαφή με υπολογιστές είχα από το 97 στο μάθημα πληροφορικής του δημοτικού (πήγαινα ιδιωτικό), βέβαια, το μάθημα δεν μου άρεσε καθόλου, δεν καταλάβαινα τίποτα τότε. Το μόνο που μου έμεινε ήταν ένα λογισμικό σαν πρόγραμμα με ένα χελωνάκι που δίναμε εντολες και το χελωνάκι εκτελούσε κάποια γεωμετρικά σχέδια επάνω στην οθόνη, ήταν κάτι εντολές πχ LT 50, FT 90 κτλ. Δύο τρεις φορές ο καθηγητής είχε προσπαθήσει να συνδεθεί με ένα modem στο internet, εμείς περιμέναμε λες και θα κατέβουν οι εξωγήινοι από τον ουρανό, ξαφνικά έπεφτε το ρεύμα στην αιθουσα και σε όλο το σχολείο, κάποιος γενικός η ρελε, ο καθηγητής χεσμενος κατέβαινε στην γραμματεία πίσω από το γραφείο της οποίας ήταν το ταμπλό και ανέβασαν τον διακόπτη, στις επόμενες φορές προσπάθησε να μπει ξανά αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα, επικρατούσε πανζουρλισμος στο σχολείο και φοβόντουσαν όλοι μην καούν οι υπολογιστές και τα μηχανήματα. Λογικά κάποια συσκευή η το modem που έπαιζε ρόλο για την σύνδεση στο Internet προκαλούσε βραχυκύκλωμα η διαρροή ρεύματος. Θυμάμαι και τις ωραίες συζητήσεις με τον ερχομό της νέας χιλιετίας που επειδή τα ρολόγια και οι υπολογιστές δεν καταλάβαιναν ότι πέρασε η χιλιετία και με το 00 θα είναι σαν να πήγαμε στο 1900 θα καταρρεύσει το σύμπαν και θα έρθει ο Αρμαγεδων. Λίγα χρόνια παλαιότερα κάπου 94-95, έβλεπα τον πρώτο υπολογιστη που πήρε ο θείος μου, δεν με άφηνε να πειράζω τίποτα. Οθόνη ασπρόμαυρη, λειτουργικό DOS, δισκέττες τεράστιες. Θυμάμαι ένα λογισμικό τύπου Autocad για σχέδιο αρχιτεκτονικο, έναν εκτυπωτή, επίσης κάτι εντολές με τις οποίες έπαιζε η οθόνη κατι σχεδιακια σαν το screensaver. Μια φορά του πέταξα ένα μαξιλάρι και έπεσε επάνω σε ένα ποτήρι με χυμό, ο χυμός έπεσε επανω στον εκτυπωτή του, με κυνηγούσε σαν αγρίμι να με μαλώσει και εγώ κατέβηκα κάτω και κρυφτηκα στην πυλωτή. Incredimail ναι αν κ δε το χρησιμοποίησα ποτέ, δεν έτυχε η χελώνα λεγόταν Logo. Γλώσσα προγραμματισμού για παιδιά κ για αρχάριους το millennium, φασαρία για το τίποτα το 95 οθόνη ασπρόμαυρη; και πεντάιντσες δισκέτες; μήπως ήταν πιο παλιά; πολλή ζωηρός ήσουν Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από fragment_
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, fragment_ είπε η χελώνα λεγόταν Logo. Γλώσσα προγραμματισμού για παιδιά κ για αρχάριους το millennium, φασαρία για το τίποτα το 95 οθόνη ασπρόμαυρη; και πεντάιντσες δισκέτες; μήπως ήταν πιο παλιά; πολλή ζωηρός ήσουν Η οθόνη μπορεί να ήταν πιο παλιά. Σίγουρα δεν θυμάμαι χρώματα αλλά είχα πετύχει κινούμενα σχεδιακια. Ως παιδί ήμουν πάρα πολύ άτακτος. Διότι οι γονείς μου δεν με μαλώναν ποτέ και ήταν πάντα "η επιθυμία σας διαταγή", τους ταλαιπώρησα πολύ. Αυτό το πλήρωσα ποικιλοτροπως αργότερα. 1
StamTheMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 32 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Θυμάμαι και τις ωραίες συζητήσεις με τον ερχομό της νέας χιλιετίας που επειδή τα ρολόγια και οι υπολογιστές δεν καταλάβαιναν ότι πέρασε η χιλιετία και με το 00 θα είναι σαν να πήγαμε στο 1900 θα καταρρεύσει το σύμπαν και θα έρθει ο Αρμαγεδων. 13 λεπτά πριν, fragment_ είπε το millennium, φασαρία για το τίποτα y2k λεγοταν
petran79 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 26/4/2022 στις 12:42 ΠΜ, gorilas13 είπε Παπασωτηρίου, Thomas και μετά στην Δέσποινα στον Εγκέφαλο καθημερινά να ρωτάμε αν βγήκε το Championship Manager και τελικά να καταλήγουμε να μας δείχνει το θρυλικό ντοσιέ με τα παιχνίδια κάνοντας παρουσίαση και μιλώντας ασταμάτητα. Θεσσαλονίκη υπηρχε στην Αγγελάκη ένα παρόμοιο καταστήμα υπολογιστών. Σου έδινε έναν κατάλογο με παιχνίδια και εσύ τα διαλεγες Μετά έβγαζε μια μεγάλη θήκη δισκέτων με φερμουάρ και αντέγραφε τα παιχνίδια στο xcopy, σε έναν υπολογιστή με ασπρόμαυρη οθόνη και Windows 3.1. Μπορούσες να φέρεις δικές σου δισκέτες ή να αντιγράψεις από εκεί. Σε μερικά σου έδινε φωτοτυπία και τις οδηγίες. Θυμάμαι τα Monkey Island 2, Day of the Tentacle και Ecstatica από εκεί τα πήρα. Βέβαια είχες και το άγχος μη βγει κανένα bad sector αλλά ευτυχώς τα προσεχαν. Και αυτό πρέπει να έκλεισε αρχές 2000. Δεν ξαναπήγα γιατί ότι παιχνίδι ήθελα το είχε μετά ο φίλος μου. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από petran79 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Enjoy!!! “The fastest PC ever” …και σαν εξτρα καλτίλα, να θυμίσω ότι πολύς κόσμος, έφηβος τότε, είχε την πρώτη του επαφη με 286 pc επειδή οι πατεράδες τους (45-50 ετών τότε), τα έσκασαν χοντρά (κάνα 500.000 δρχ -ξέρετε, Πασοκ ωραια χρόνια κλπ 😀) για κατι pc Schneider και τέτοια, επειδή είχαν βγει κατι προγράμματα τα οποια και καλα ανέλυαν τα δελτία ΠΡΟΠΟ και υποσχόντουσαν ότι θα έφερναν …δεκατριαρι 😀 Τα θυμάται κανεις; Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από TheGrisGrisMan 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα