Agent_Orange Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Soundblaster irq 5 ή 7; cd drive matsushita kotobuki είχε κανείς; 1
Weiss Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 U.S. robotics και crypto modems πουλούσαν τρελά τότε. 3
SocialNetUsr Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Ακόμη και σήμερα θυμάμαι τη φάτσα μου όταν είχα βάλει την Diamond monster 3d II 12mb 😵 1 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, gorilas13 είπε Παπασωτηρίου, Thomas και μετά στην Δέσποινα στον Εγκέφαλο καθημερινά να ρωτάμε αν βγήκε το Championship Manager και τελικά να καταλήγουμε να μας δείχνει το θρυλικό ντοσιέ με τα παιχνίδια κάνοντας παρουσίαση και μιλώντας ασταμάτητα. Πω ρε φίλε… Η «εγκεφαλίνα» την λέγαμε… Τι φάτσα 😀 2
insomniac01 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, masteripper είπε 51+ 1985 λίγο μετά την Πρωτοχρονιά - δεν θυμάμαι - 1ος υπολογιστής ο θρυλικός Amstrad 6128 με την γνωστή πράσινη οθόνη ...1 χρόνο τον ζαχάρωνα...οικονομία σπάγκος..ότι μάζευα απο χαρτζιλίκι στον κουμπαρά για να τον πάρω... 85.000 δρχ απο τον Mr Chips (1 χοντρός τύπος που ήταν αρκετά δυνατός εκείνη την εποχή...νομίζω το μαγαζί του ήταν στο στενό που ήταν/είναι οι εκδόσεις Anubis)..συμμαθητής είχε τον Spectrum με την γομολάστιχα και απο τότε έφαγα κόλημα με τους Η/Υ...είχε και 1 παππού στην ΕΡΤ2 που έκανε ντοκιμαντερ για Computer Graphics με Quantel Paintbox ...και....1ο παιχνίδι πρέπει να ήταν το Harrier Attack. Επική στιγμή όταν αγόρασα το Elite...σπασμένο φυσικά αλλά κομπλέ με το manual του...τρελό τρελό κάψιμο ....θυμάμαι μονομαχία 4-5 ώρες εγώ με το απλό Κόμπρα μόλις είχα κάνει Jump απο Lave και έπεσα σε Thargoid.....με κυνηγούσε ...άδειαζε η ασπίδα....ταχύτητα, ελιγμοί.....και κάποιο στιγμή το έφαγα το ρημάδι.. Επίσης έστελνα τον πατέρα μου κάθε μήνα και μου έφερνε Αγγλικό περιοδικό για τους Amstrad (1 μαγαζί λίγο πριν το τέλος της Στουρναρη...δεν θυμάμαι ..πίσω απο 1 περίπτερο)...illustration χαρτί...πολύ διαφήμιση, πολλά reviews...και φυσικά το απαραίτητο 2σέλιδο με το "δικο" σου παιχνίδι για ατελειωτή πληκτρολόγηση "peek & poke" ... και αφού είχες φάει τη ψυχή σου...φυσικά στο τέλος δεν έπαιζε... Μετα η συνέχεια σχεδόν κλασσική Amiga 500 και μετά ήρθε το PC και τα έφαγε όλα...αν και η Amiga ακόμη "ζει" σαν κάτι το σπεσιαλ Θυμάμαι χαρακτηριστικά τότε που είχε αρχίσει και ανέβαιναν τα PC...σε έκθεση H.Y ..επίδειξη Video Capture με κάρτα...ταινία το Rambo....και έβλεπες μια ωραιότατη μουντζούρα ασπρόμαυρη....του λέω του παλικαριού ..τι γίνεται εδώ...."ΑΑΑ είναι σε υψηλή ανάλυση και τόσο μπορεί".. .γελάω.... "η Amiga το κάνει με "κλειστά" τα μάτια και εσείς το παλεύετε'' ... και έφυγα γελώντας. Παρένθεση για όσους δεν ξέρουν, μέσα 80ς αρχές 90 τα προγράμματα τα έγραφες εσύ του υπολογιστή μόνος σου. Δεν αγόραζες απλά δισκέτα και την έκανες run. 1
acomaedo Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 20 ώρες πριν, kostas-k είπε Του 1983 εδώ, θυμάμαι αξέχαστα τον πρώτο μου υπολογιστή, έναν ΙΒΜ Αptiva Pentium 133MHz, με 8ΜΒ RAM και 1,2GB hard disk εδώ δεν κάνω λάθος, για να παίζει το τότε Need for Speed αγόρασα έξτρα μια μνήμη Cache 256KB. 🤪 Φορούσε Win3.1 και αναβαθμιστηκε σε Win95. Τότε για να μπεις στο internet έκανε σαν το φαξ με ταχύτητες των 56Κ, προνόμιο λίγων αλλά και όσοι είχαμε δεν ξέραμε καν σε τι σελίδες να μπούμε. Yahoo, Geocities, mIRC, Netmeeting, Netscape και πολλά άλλα, αξέχαστες εποχές. 1983 και Pentium 133 δύσκολο... Ίσως 1996
sstratos Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Agent_Orange είπε Soundblaster irq 5 ή 7; cd drive matsushita kotobuki είχε κανείς; irq 7 και dma 1 ακομη το θυμάμαι καπως σαν set blaster=i7 d1 ........ καπως έτσι και επίσης ο driver γινόταν loadhigh γιατι δεν χώραγε στην κανονική μνήμη 🤣 το τι edit επεφτε στο config.sys και στο autoexec.bat δεν λέγεται 2
kage Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Με άλλα λόγια εποχη "Μην σηκώσει κάνεις το τηλ." Με χρεώσεις 40cents 120δρχ την ωρα Mitsui /plextor αντιγραφικα / duplicator κτλ Η διαφήμιση της πειρατείας τότε ήταν μέσω εφημεριδας xρυσης ευκαιρίας+πλανόδιοι/λαϊκές κτλ...το δύσκολο ήταν οι σωστές εκτυπώσεις τότε...οι τωρινοί ιδιοκτήτες πνευματικών θα παρακαλαγαν να υπήρχε ακόμη η τότε πειρατεια παρά η σημερινη... Προσωπικά θεωρώ ότι Δεν είστε τυχεροί μπαρμπαδες π τα ζήσατε αυτά αλλά η τώρινη ή οι επόμενες γενιες π έχουν όλη την άνεση κ δεν βλέπουν pixels όπως εσείς τοτε 😛 Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από kage
manousos82003 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα προσθέσω και'γω ένα κομμάτι από τις αναμνήσεις μου... Αρχές '90, αγορά NES και στην πορεία 4 παιχνιδιών, Super Mario Bros 2 και 3, Rad Racer και Castlevania - Simon's Quest. Καλά ήταν αλλά τα τερματισα σχετικά γρήγορα To '95 πήγαινα όπως όλοι μας στα λεγόμενα amigaδικα και κατέληξα να αγοράσω μια Amiga 600 και στην πορεία μια συλλογή από δισκέτες (sensible soccer, gravity force, lotus, test drive, jaguar xj220, vroom, apidya, leander, dojo dan, arabian nights, disposible hero, jet strike και άλλα πολλά) που έβγαλα σχεδόν 3 χρόνια χωρίς παράπονο (και ίσως αποθημενο να αγοράσω την 1200...) Τέλη 97-98, πήγαινα ακόμα στο Aμιγκαδικο (πηγή των παιχνιδιών μου άλλωστε) και όπως όλα αυτού είδους τα μαγαζιά έκαναν ανοίγματα σε άλλες επιλογές, έτσι και αυτό...Είχε πλέον φέρει 3DO και Playstation 1, παρόλα αυτά η Amiga δεν είχε χάσει το φανατικό κοινό της...Για κάποιο άγνωστο λόγο έπαθα εμμονή με το 3DO και τα Slam n Jam, Super street fighter 2, Need For Speed 1 και Road Rash!Τίμησα και το PS1 με τα Adidas Power Soccer, Tekken και Ridge Racer! Τελικά πήρα PS1 και γλύτωσα το φιάσκο του 3DO....Ένα μήνα τον έβγαλα με το DEMO 1 και μετά αγόρασα το Need for Speed (στο 3DO μου άρεσε περισσότερο, δεν ξέρω ακόμα γιατί...).Το PS1 το κράτησα μόλις 4 μήνες (!!!!) και το πούλησα για υπολογιστή! Αγόρασα τότε (1998) έναν Pentium MMX 233 (άτιμο POD και NFS 2 SE...), 8MB Ram, intel 740 και σκληρό 2GB (Quantum Fireball ). Mητρικη πρέπει να ήταν κάτι σε Soyo , τόσα μοντέλα έβγαζε τότε Οθόνη μια Nokia 449XA με ενσωματωμένα ηχεία! Τότε ανακάλυψα και τι εστί emulation με καλύτερο τότε emulator τον nesticle. Τις Roms τις εγραφα σε δισκέτες σε φίλους μου γιατί τα αντιγραφικα ήταν απλησίαστα Θυμάμαι όταν κυκλοφόρησε η 3DFX, ήμουν στη βιτρίνα στο πλαίσιο και χαζευα το Need For Speed 2 SE..... Oταν αποφάσισα να βάλω internet, αγόρασα ένα μόντεμ zoom στα 56k αν και ήθελα USROBOTICS...Καλό το mIRC αλλά έμπαινα και στο ICQ...Είχε εξίσου καλή κοινότητα και εκεί! Επίσης το 98, φίλος μου πήρε το Nintendo 64 με goldeneye, turok, wave race, mario 64, star fox, άλλο gaming εκεί...Μου άρεσε και ας το κακολογουν κάποιοι...Τότε η θολούρα/ομίχλη ήταν ωραία, τώρα....υποφερτή... Στουρνάρη θυμαμαι που κάθε τέλος του μήνα τα Σάββατα ο Παπασωτηρίου πέταγε στα σκουπίδια τα ξενόφερτα περιοδικά (PC Gamer) και για αποφυγή μεταπώλησης έσκιζε τα εξώφυλλα (παρόλα αυτά τα τιμούσα δεόντως παίρνοντας τα από τα σκουπίδια , νομίζω έκαναν 8.000 δραχμές....).Εκανα απόπειρα να διαβάσω το Ram, αλλά κάτι μου ξυνιζε....Προτιμούσα το Computer για όλους και το PC Master με τα μηνιαία δωρεάν παιχνίδια (Το Unreal Tournament που κάποια στιγμή μοίρασε εγκαταστάθηκε στους υπολογιστές της Κ#ρελκο και κάθε μέρα είχε τσάμπα LAN multiplayer για 2 χρόνια άντε....και λίγο MAME για να σπάει η μονοτονία ) Όσο αστείο και να ακουστεί ποτέ δεν αγόρασα Playstation 2 και πριν ένα χρόνο που έκανα απόπειρα να παίξω, στέφτηκε με απόλυτη αποτυχία και δεν ξανασχοληθηκα, πλέον μόνο με emulator....Με το PC αυτό έμεινα για αρκετά χρονια, μέχρι που αγόρασα νέο το 2010 και ετοιμάζομαι να ξαναστησω πάλι καινούργιο! Πλέον έφτιαξα ένα gaming room με τα Nes (προτίμησα Famicom AV), Super NES, Gamecube, Nintendo 64, Mega Drive 2, Saturn και Dreamcast παρέα με scalers (είτε akura είτε Rad2x, δυστυχώς, κακά τα ψέματα τα μάτια μας έχουν κακομαθει, "γερασαμε και βγάζουμε γούστα") και όπου μπορούσα έβαλα ODE ή πήρα Everdrive και ησύχασα από Scalpers (insomnia και μη....). Πάντως αν ξαναπάρω Amiga θα προτιμούσα όχι τη μίνι αλλά την έκδοση με το λειτουργικό πληκτρολόγιο (λογικα θα κυκλοφορήσει...) Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από manousos82003 2
kostas-k Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, acomaedo είπε 1983 και Pentium 133 δύσκολο... Ίσως 1996 Όταν λέμε του 1983, δεν εννοούμε το 1983, εννοούμε γεννηθείς το 1983... 🙄
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Γενικα δεν θυμαμαι ουτε στο περιπου τα specs του πρωτου μου υπολογιστη, ομως ηταν 2000 ακριβως διοτι τον πηρα με το που τελειωσα το λυκειο. Ευτυχως πιο πριν ειχε ο κολλητος που μεναμε στην ιδια πολυκατοικια και λιωναμε στο Civilization και στο Mortal Kombat 2 με φακην πληκτρολογιο, που ενταξει, οσο και να το κανεις ειναι λιγο μαζοχιστικο. Οσο για το mIRC πηγαινα σε σε netcafe στο Μουσειο, γωνια Πατησιων για να μπω στο mIRC (ah good choices... not) και ημουν τακτικος θαμωνας του #worldchat περισσοτερο για ενισχυση των αγγλικων (πηγε παραδοξως καλα αυτο). Η αποκαλυψη για μενα ηταν οταν μεσω ενος op του worldchat βρηκα σερβερ στο mIRC για αμερικανικα κομικ και τραγουδια, καπου εκει νομιζω τα ειδα ολα και ειπα αντιο στον τυπο με το δισκαδικο της γειτονιας και την μια εβδομαδα αναμονη για να σου βρει τα τραγουδια αν ηταν αυτα ηταν κατι πιο συνθετο απο Iron Maiden ή Spice Girls
BEDROCK Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεννημένος το 1985, πρώτος Η/Υ, ένα Spectrum ZX +2, μετά έκανα μία παύση μερικών ετών όπου το 1995 κατέληξα με ένα 486 στα 33 mhz από το τότε μεγάλο και ξακουστό Big City στη Στουρνάρη! Ήταν η χρονιά όπου εγκατέστησα Windows 95 και άφησα πίσω στο παρελθόν τα Windows 3.11 1995 η χρονιά επίσης που απέκτησα για πρώτη φορά πρόσβαση στο Internet. Το πρώτο μου modem ήταν ένα Zoom 33.6k, εξωτερικό, με συνδρομή στην Acropolis Net! Αγοράζαμε φακελάκι μηνιαίας συνδρομής από Παπασωτηρίου στη Στουρνάρη Επίσης θυμάμαι συνέχεια να φωνάζω όπότε έπεφτε το connection, ΡΕ ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑ! Συνήθως σήκωνε το τηλέφωνο ως είθισται και έπεφτε η σύνδεση Χριστούγεννα 1995, με κάλαντα και κάτι άλλα χαρτζηλίκια, μάζεψα 35 χιλιάδες, όσα μου έλειπαν για να αποκτήσω CD-ROM Drive, εταιριας Sony και ταχύτητας ανάγνωσης 8x! Επόμενη αναβάθμιση, ήταν μία sound blaster ISA και ηχεία της Creative! Μετά μεταπήδησα σε Cyrix 686, Intel Pentium 200 MMX, AMD K5, Intel Celeron, Intel Pentium Q και βάλε..... Ωραίες εποχές, ρομαντικές όπου ο συνδετήρας ήταν το gadget απαραίτητο για να κάνεις eject το tray του CD-ROM Drive. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από BEDROCK
nickol-us Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1983 Πρώτο pc που μπήκε σπίτι καθώς είχα μεγαλύτερα αδέρφια(~1986) amstrad 6128 έγxρωμο(Double dragon, arkanoid, bubble bubble) Τα επόμενα χρόνια πέρασαν αρκετά pc από το σπίτι που αδυνατώ να θυμηθώ σειρά ή μοντέλα. Κονσόλες θυμάμαι , nes (super mario, metroid, dr mario), super nes(donkey kong,yoshi island, international superstar soccer deluxe, mk3, street fighter 2), ps1(με την ταινία ασφαλείας πήγε για mod, crash bandicoot, tekken, bust a move, tomb raider), ενώ παράλληλα σε φίλους έπαιζα master system(alex kid), sega mega drive(sonic, tmnt), gameboy. Θυμάμαι μεγαλώνοντας που πηγαίναμε στα νοικιάρικα και τυπώναμε σε φωτοτυπίες τα fatality/friendship του mk3 και λιώναμε μέχρι να τα βγάλουμε... Έχω προλάβει καμπίνες(sf2) με το μεγάλο 20αρικο Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από nickol-us 1
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 21 ώρες πριν, gorilas13 είπε Παπασωτηρίου, Thomas και μετά στην Δέσποινα στον Εγκέφαλο καθημερινά να ρωτάμε αν βγήκε το Championship Manager και τελικά να καταλήγουμε να μας δείχνει το θρυλικό ντοσιέ με τα παιχνίδια κάνοντας παρουσίαση και μιλώντας ασταμάτητα. Ο Εγκέφαλος ήταν από τα γνωστότερα αντιγραφαδικα της εποχής. Μια φορά πήγα εκεί κατόπιν σύστασης φίλου μου για το ίδιο παιχνίδι που αναφέρεις. Τελικά ότι δεν είχαν σου έλεγε η γυναίκα εκεί ότι είχαν κάτι άλλο και όταν αρνιοσουν να το αγοράσεις σε ρωτούσε αν ήσουν σίγουρος. Φυσικά το μόνο που τους ένοιαζε είναι να σε τσιμπισουν ως πελάτη και να πάρουν το δεκάρικο. Από torrents τα κατέβαζαν όλα. Το μαγαζί πρέπει να έκλεισε το 2005-6. 12 ώρες πριν, Ironside είπε mIRC... τι μου θύμησες τώρα! Εποχή λίγο πριν βγει το €, ατελείωτα nonsense σχόλια στο #hellas μπας και πάρουμε @ (γίνουμε operators) Μετά από πολλές ώρες & μέρες, είδα ότι δεν πρόκειται και έβρισα έναν Admin με αποτέλεσμα να μου κάνει K-Line... ενώ μαζί με εμένα την "πλήρωσε" όλο το net cafe (ίδια IP address) Εκει μπαίνω από το 2004, ακομα ζω και βασιλευω μέχρι να πάρω σύνταξη. Βέβαια όσοι μπαίνουμε είναι μόνο για συναισθηματικους λόγους. Το δίκτυο έχει ψοφήσει τελείως. MSN και αργότερα Facebook, hi5, Skype και κακη συμπεριφορά των opers έδιωξαν πάρα πολύ κόσμο. Άλλοι δεν είχαν τι να κανουνε καθώς οι παλαιοί φίλοι τους έφυγαν και αυτοί. Όσο για το όνειρο του κάθε ένα να πάρει o:line, παρέμεινε όνειρο θερινής νυκτός. Οι περισσότεροι opers και admins γνωρίζονταν από το 90 και αν δεν γνώριζες κάποιον παλαιο να σε συστήσει δεν γινόταν τίποτα ακόμα και ο Ιησούς Χριστός να ήσουν. Όσο για τις γυναίκες που είχαν access σε μεγάλα κανάλια η olines με ειδικά privilieges, επικρατούσε η αποψη ότι όλες ήταν γκόμενες των admins η είχανε πάει με άλλους ircopers. Φυσικά αυτό το έλεγαν μόνο άνδρες και πιθανότατα ήταν ένα σεξιστικό στερεότυπο που πιπιλιοταν μέσα στην πικρία του καθενος εκεί μέσα που δεν έφτασε στην πηγή του νερού. Είχα ακούσει και ιστορία για κάποιον γνωστό ircoper που έβαζε ονοματεπώνυμο στα infos, επειδή έτρωγαν kills διάφοροι και τον μισούσαν, έφτιαχναν fake προφίλ γυναικών και τσιμπισαν αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση κατοικίας κάποια στιγμή, βρήκαν που μένει και τον πλάκωσαν στο ξύλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα