Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μιας και κάπως έπρεπε να περάσει η ώρα, μάζεψα κάτι παλιά δισκάκια κ άρχισα το setup (dosbox-x σε Windows 11). Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το θρίλερ και να κάνουμε κανένα σχόλιο εποχής (late 90’s).

Περιμένω σχόλια για

• Xtreme network
  • ΕΠΑΚ
  • SubSeven
  • Dial up internet σε ψηφιακό ή αναλογικό κέντρο 
  • mIRC (nana.irc.gr, #gayhellas.. θρυλικό )
  • Napster
  • WinMX,
  • Kazaa,
  • AudioGalaxy
  • #mp3z GRNET
  • ICQ (37343659)
  • asl???
  • Warez & Cracks & Crawlers (12)
  • το insomnia.gr
  • MMX
  • BSODS
  • ALLGREEK, EXTKB, MSCDEX, LH, SMARTDRV, CLEANCIH, NC, FPROT κτλ

PC (1997):

Pentium I 133,16MB Ram

Κάρτα γραφικών Diamond 3D (προ εποχής MMX & Voodoo)

CDROM, 2 Floppy (5'' & 3'')

Λειτουργικό Windows 3.1 & DOS 6.22, Windows 95 για ελάχιστους μήνες, Windows 98 αρχές του 1998

ISA Modem 33.6

Ηλικία 36 (as of 2022)

guest os_001.png

Επεξ/σία από fragment_
  • Like 24
  • Thanks 2
  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ετών 36 σε 2.5 εβδομάδες περίπου από την στιγμή που γράφω το μήνυμα. Είχα προλάβει υπολογιστές με Windows 95 στο εργαστήριο του σχολείου (Γυμνάσιο) με κουμπί τούρμπο που αν θυμάμαι καλά ανέβαζαν την συχνότητα από τα 100 στα 133Mhz. Ο πρώτος μου υπολογιστής με Windows 98, στον οποίο μετά εγκατέστησα Windows 2000, με Celeron@600MHz, 128MB Ram και 10GB σκληρό IDE (με την κορδέλα, όχι SATA). Σε όλη μου την ζωή είδα μόνο έναν υπολογιστή με Windows Milenium. Kazaa, Emule, Limewire φουλ κατέβασμα mp3, όπου ήθελα καμιά ώρα για να κατεβάσω 1-2 τραγούδια με dial up. Είχα φάει ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να κατεβάσω ένα ολόκληρο CD. Είχα αγοράσει ένα CD recorder (καλά διαβάζετε, CD όχι DVD) κάπου 40.000 δρχ, για να γράφω τα τραγούδια που κατεβάζω. Office 2003 φυσικά και WordArt στο Powerpoint. Από κονσόλες ο πατέρας μου κάπου είχε βρει και μου είχε αγοράσει έναν κλώνο του Atari 2600. Είχε όλα τα παιχνίδια σε rom εντός της κονσόλας και δεν χρειαζόταν να αγοράσω κασέτες. Τώρα που είπα για κασέτες, είχα 2 VCR και αντέγραφα βιντεοκασέτες από το ένα στο άλλο (από μικρός στην πειρατεία). Αν θυμηθώ και κάτι άλλο θα το γράψω.

• Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, lector είπε

Παιδι του 1983 εδω, το winamp που βλεπω στην οθονη σου το χρησιμοποιω κανονικα (εκδοση 2.80) και επιμενω σταθερα mp3 αγνοωντας spotify και λοιπες χαζομαρες 🙂Επισης τα πρωτα μου mp3 τα κατεβασα μεσω napster συνδεδεμενος με x-treme. Τοτε δειχναμε απειρως περισσοτερη εκτιμηση στη μουσικη, μιας και μας εβγαινε ο πατος να τη συλλεξουμε 😂

Μαζί σου με το winamp! Τι μου θύμισες 

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Ετών 36 σε 2.5 εβδομάδες περίπου από την στιγμή που γράφω το μήνυμα. Είχα προλάβει υπολογιστές με Windows 95 στο εργαστήριο του σχολείου (Γυμνάσιο) με κουμπί τούρμπο που αν θυμάμαι καλά ανέβαζαν την συχνότητα από τα 100 στα 133Mhz. Ο πρώτος μου υπολογιστής με Windows 98, στον οποίο μετά εγκατέστησα Windows 2000, με Celeron@600MHz, 128MB Ram και 10GB σκληρό IDE (με την κορδέλα, όχι SATA). Σε όλη μου την ζωή είδα μόνο έναν υπολογιστή με Windows Milenium. Kazaa, Emule, Limewire φουλ κατέβασμα mp3, όπου ήθελα καμιά ώρα για να κατεβάσω 1-2 τραγούδια με dial up. Είχα φάει ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να κατεβάσω ένα ολόκληρο CD. Είχα αγοράσει ένα CD recorder (καλά διαβάζετε, CD όχι DVD) κάπου 40.000 δρχ, για να γράφω τα τραγούδια που κατεβάζω. Office 2003 φυσικά και WordArt στο Powerpoint. Από κονσόλες ο πατέρας μου κάπου είχε βρει και μου είχε αγοράσει έναν κλώνο του Atari 2600. Είχε όλα τα παιχνίδια σε rom εντός της κονσόλας και δεν χρειαζόταν να αγοράσω κασέτες. Τώρα που είπα για κασέτες, είχα 2 VCR και αντέγραφα βιντεοκασέτες από το ένα στο άλλο (από μικρός στην πειρατεία). Αν θυμηθώ και κάτι άλλο θα το γράψω.

Ταινία όχι κορδέλα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lector είπε

Παιδι του 1983 εδω, το winamp που βλεπω στην οθονη σου το χρησιμοποιω κανονικα (εκδοση 2.80) και επιμενω σταθερα mp3 αγνοωντας spotify και λοιπες χαζομαρες 🙂Επισης τα πρωτα μου mp3 τα κατεβασα μεσω napster συνδεδεμενος με x-treme. Τοτε δειχναμε απειρως περισσοτερη εκτιμηση στη μουσικη, μιας και μας εβγαινε ο πατος να τη συλλεξουμε 😂

Ισχύει 3.7kb/a - 4.5kb/s - 5.7kb/s ήταν αυτά. Όσο για το winamp όχι...προτιμώ spotify

2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Windows 95 στο σχολείο και είσαι 36? Πολύ μπροστά το σχολείο σε αναβαθμίσεις !

IDE ...χεχε, Master-Slave, το CD Recorder πάντα secondary master για αποφυγή buffer underrun, τα θρυλικά jumpers στο πίσω μέρος και SCSI PCI adapters για τους πιο προνομιούχους...

Windows 2000 τα είχαμε στο σιρτάρι και τα βάζαμε, τα βγάζαμε. Ποτέ δε κατάφεραν να μείνουν εγκατεστημένα (φοβερά btw) μιας και ο ΝΤ Kernel, η έλλειψη των Drivers και των site υποστήριξης, τα άθλια Windows Millenium μας κράταγαν σταθερά στα Windows 98 μέχρι τα Windows XP. Θυμάμαι όλη η παρέα είχαμε το ίδιο θέμα με τα 2000

Όσο για το Αταρι ηταν ο γνωστός - μαυρόασπρος κλώνος με τα σαθρά joystick που όλο έσπαγαν ... Pitfall :P

Επεξ/σία από fragment_
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Helionar είπε

που ειναι το Netscape shortcut? :D

Είναι πιο παλαιάς εποχής :P ...στην Ελλάδα είμασταν πάντα εάν τσικ πίσω τεχνολογικά ... μέχρι το 97-98 που ο Internet Explorer πείρε τα πάνω του παράλληλα με την έλευση του CSS, μαζί με τον Opera τον αφάνησαν... πιστεύω λίγοι έζησαν τον Netscape στη καλή (σύντομη) εποχή του τότε που το Ίντερνετ ήταν άγνωστο για τον μέσο Έλληνα

Επεξ/σία από fragment_
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, georgemvg είπε

Και dc++ μαζί με το napster. Μισή ώρα κατέβασμα για ένα κομμάτι 3-4mb..

DC++ 2004 και μετά

μια ώρα; που να σήκωνε κάποιος το τηλέφωνο στο 99%!

• Like 3
Δημοσ.

ποιο Napster και dc+... να ψαχνεις κανα καλό ftp με μπολικο υλικο και καλή ταχύτητα κι οταν εβρισκες καποιο στο netcafe για να μπορεσεις να κατεβασεις ολοκληρο το cd που ειχες σταμπαρει

• Like 1
Δημοσ.

παιδι του 1981.το πρωτο μου pc. 8088,8086 τι στο καλο ηταν στα 9,54 mhz  640 κβ+128 kb ram. no hdd. 720k floppy.hercules καρτα γραφικων αλλα επαιζα παιχνιδια με το  simcga που εκανε εξομοιωση cga

euro_at_005.jpg

• Like 20
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1981 εδω.. 

Πρωτος υπολογιστής ενας ibm ps/2 (286) με δικο του interface αλλα στην ουσία ετρεχε dos.. Υπαρχει και δουλεύει ακομα.. Τελευταία που τον ανοιξα βρηκα μεσα καποια παιχνίδια οπως outrun και prehistorik 2.

Μετα ειχα εναν που δεν θυμαμαι επεξεργαστη αλλα θυμαμαι ότι η καρτα γραφικων ηταν η θρυλικη diamond viper 3d, την οποια αργοτερα αλλαξα με 3d voodoo banshee.. Οθονη ηταν μια philps crt 105s..

Αργοτερα ειχα βαλει και ενα 2χ cd writer και αγοραζα και πουλουσα παιχνίδια στο λυκειο εναντι 5000δρχ (τα αγοραζα 2500 και αλλες 1000 με 1500δρχ εκανε το αδειο cd) 

Κατοπιν το 97 ή 98 εβαλα και ενα dvd 2x της creative με καρτα αποκωδικοποιησης dxr2 pci γιατι η ισχυς των pc τοτε δεν εφτανε.. Το πουλούσε πακετο η creative το dvd μαζι με την καρτα.. Την πρωτη φορα που πήγα στο βίντεο κλαμπ να νοικιάσω dvd ειχε ολους κι ολους 3 τιτλους, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους εννοείται.. Επισης σαν στιγμη δεν θα ξεχασω οταν ενας φίλος μου εδωσε το Matrix σε 2 video cd (παλι χωρις υπότιτλους εννοείται) και βλεπαμε την ταινία πριν βγει ατους κινηματογραφους.. 

Εννοείται οτι ολα τα παραπάνω (Winamp, napster, mirc κτλ) περασαν και απο τα δικα μου pc 

Επεξ/σία από Maktheo
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...