Προς το περιεχόμενο

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένα βήμα πιο κοντά στο να υποχρεώσει την Apple να προσαρμόσει USB-C στα iPhone, iPad και AirPod

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Μάλιστα.

Βέβαια το τι είπες δεν μου το εξηγείς λίγο παραπάνω να το καταλάβω κι εγώ καλύτερα…

Το τι είπα είναι ξεκάθαρο. Το τι είπες εσύ πάνω σε αυτό, είναι το θέμα. Κουράσαμε :) Καλό Πάσχα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η Apple προτιμά να παγώσει ο ήλιος παρά να βάλει το USB-C.

Εκεί έγκειται η αντίσταση και όχι ότι είναι αργοκίνητο καράβι η ΕΕ.

Φοβούνται να τα βάλουν μαζί της.

Στις 22/4/2022 στις 4:52 ΜΜ, SeaLion είπε

Το βύσμα lightning έχει εγκοπές στο πλάι και κάνει καλύτερο και πιο γερό κούμπωμα

Έχεις κάποια ανεξάρτητη μελέτη που πιστοποιεί κάτι τέτοιο ή απλά είναι μια ακόμα προσωπική σου θεωρία που έχει αξία μόνο για λίγη κουβέντα καφενείου;

Στις 22/4/2022 στις 4:36 ΜΜ, MrRush είπε

Ναι γι'αυτό πέφτουν το ένα καλώδιο μετά το άλλο σαν τις Σουλιώτισσες

φιλαράκι μου για αυτό ακριβώς το λόγο(το ότι το βύσμα είναι πιο στιβαρό) σου χαλάει το καλωδιο σου σε iphone και όχι το Βύσμα. Και είναι καλύτερο απτό να χρειάζεται κάθε χρόνο η δύο να αλλάζεις το βύσμα σου, βλέπε type c συσκευές που χαλάει εντός του χρόνου. 

32 λεπτά πριν, filippos79 είπε

φιλαράκι μου για αυτό ακριβώς το λόγο(το ότι το βύσμα είναι πιο στιβαρό) σου χαλάει το καλωδιο σου σε iphone και όχι το Βύσμα. Και είναι καλύτερο απτό να χρειάζεται κάθε χρόνο η δύο να αλλάζεις το βύσμα σου, βλέπε type c συσκευές που χαλάει εντός του χρόνου. 

Δε μου έχει χαλάσει ποτέ type c όπως και κανένα usb γενικά, πού συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;

• Like 2

35 λεπτά πριν, filippos79 είπε

Μάλλον παίζεις μπάλα με τις συσκευές σου γιατί δεν ξέρω κανέναν και ούτε μου έχει τύχει να μου χαλάσει καμία type c θύρα. Αντιθέτως, έχει τύχει φίλος να του χαλάσει το lightning βύσμα και ήθελαν 550 λίρες στο Apple store για επισκευή, επειδή έπεφτε στην κατηγορία "Other damage" για το iPhone 10

μήπως αντί για το καλωδιο , να τους υποχρεωσει όλους να βάλουν φορτιστές στις συσκευασίες των κινητών? δεν εχει λογική αυτό το πράγμα,  μια συσκευή με μπαταρία που χρειάζεται φορτιση να μην περιλαμβάνει φορτιστη

3 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Έχεις κάποια ανεξάρτητη μελέτη που πιστοποιεί κάτι τέτοιο ή απλά είναι μια ακόμα προσωπική σου θεωρία που έχει αξία μόνο για λίγη κουβέντα καφενείου;

Χμμ... "ανεξάρτητη μελέτη που πιστοποιεί" (lol, εννοείς youtube video ας πούμε;) δεν έχω είναι η αλήθεια οπότε ναι, καφενειοκουβέντα να γίνεται, στο insomnia είμαστε άλλωστε.

2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Δε μου έχει χαλάσει ποτέ ... κανένα usb γενικά, πού συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;

Μόνο στο insomnia προφανώς!!!

14 ώρες πριν, apos είπε

Το τι είπες εσύ πάνω σε αυτό, είναι το θέμα.

Σου ζητά κάποιος να του εξηγήσεις κάτι το οποίο είπες και αυτός σχολίασε, μη τυχόν και κατάλαβε λάθος κάτι ρε παιδί μου, κι εσύ του λες "όχι, εσύ τι είπες είναι το θέμα" --- δεν έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό μάλλον ή είπες μπούρδα και δεν θες να δώσεις άλλη έκταση. Makes sense.

3 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Χμμ... "ανεξάρτητη μελέτη που πιστοποιεί" (lol, εννοείς youtube video ας πούμε;) δεν έχω είναι η αλήθεια οπότε ναι, καφενειοκουβέντα να γίνεται, στο insomnia είμαστε άλλωστε.

Μόνο στο insomnia προφανώς!!!

Σου ζητά κάποιος να του εξηγήσεις κάτι το οποίο είπες και αυτός σχολίασε, μη τυχόν και κατάλαβε λάθος κάτι ρε παιδί μου, κι εσύ του λες "όχι, εσύ τι είπες είναι το θέμα" --- δεν έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό μάλλον ή είπες μπούρδα και δεν θες να δώσεις άλλη έκταση. Makes sense.

Προσπάθησα να το αποφύγω, αλλά οκ. Το προφίλ σου από την πρώτη απάντηση δεν δείχνει ότι πετάς φωτιές, οπότε λογικό είναι να επιμένεις. Λοιπόν. Αυτό που πόσταρα εγώ ήταν στο πνεύμα ότι η ΕΕ είναι ένας οργανισμός αδρανής, που πολλές φορές μέχρι να υλοποιήσει κάτι, αν τελικά τον υλοποιήσει, περνάει πάρα πολύς καιρός. Εσύ δεν το αντιλήφθηκες αυτό (no wonder) και είπες να γράψεις την εξυπνάδα σου. Ότι)και καλά) αν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και 13 χρόνια εκείνο το σχέδιο, τώρα θα ήμασταν με τεχνολογία 15ετίας. Σκέψη εξαιρετικά ευφυής δε λέω (not). Πρώτον: γιατί να μην αλλάξει το πρότυπο στο πέρασμα των χρόνων και να αντικατασταθεί μετά από (πχ) 7-8 χρόνια με ένα καλύτερο; Η ιδέα δεν είναι να κλειδώσει για 100 χρόνια σε ένα πρότυπο, αλλά να υπάρχει ΕΝΑ που θα το χρησιμοποιούν όλοι, για λόγους συμβατότητας αλλά και περιβαλλοντολογικούς. Δεύτερον: σύμφωνα με τον καταπληκτικό σου συλλογισμό, ούτε και τώρα θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, αφού σε δέκα χρόνια θα είναι ξεπερασμένο το USB-C.

ΥΓ: όπου έχω χρησιμοποιήσει ερωτηματικό, δεν περιμένω απάντηση από εσένα. Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να συνεχίσω έναν ηλίθιο διάλογο.

19 λεπτά πριν, apos είπε

Προσπάθησα να το αποφύγω, αλλά οκ. Το προφίλ σου από την πρώτη απάντηση δεν δείχνει ότι πετάς φωτιές, οπότε λογικό είναι να επιμένεις. Λοιπόν. Αυτό που πόσταρα εγώ ήταν στο πνεύμα ότι η ΕΕ είναι ένας οργανισμός αδρανής, που πολλές φορές μέχρι να υλοποιήσει κάτι, αν τελικά τον υλοποιήσει, περνάει πάρα πολύς καιρός. Εσύ δεν το αντιλήφθηκες αυτό (no wonder) και είπες να γράψεις την εξυπνάδα σου. Ότι)και καλά) αν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και 13 χρόνια εκείνο το σχέδιο, τώρα θα ήμασταν με τεχνολογία 15ετίας. Σκέψη εξαιρετικά ευφυής δε λέω (not). Πρώτον: γιατί να μην αλλάξει το πρότυπο στο πέρασμα των χρόνων και να αντικατασταθεί μετά από (πχ) 7-8 χρόνια με ένα καλύτερο; Η ιδέα δεν είναι να κλειδώσει για 100 χρόνια σε ένα πρότυπο, αλλά να υπάρχει ΕΝΑ που θα το χρησιμοποιούν όλοι, για λόγους συμβατότητας αλλά και περιβαλλοντολογικούς. Δεύτερον: σύμφωνα με τον καταπληκτικό σου συλλογισμό, ούτε και τώρα θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, αφού σε δέκα χρόνια θα είναι ξεπερασμένο το USB-C.

ΥΓ: όπου έχω χρησιμοποιήσει ερωτηματικό, δεν περιμένω απάντηση από εσένα. Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να συνεχίσω έναν ηλίθιο διάλογο.

Φαίνεται να έχεις πιάσει το νόημα στο τι σημαίνει πρότυπο το οποίο επιβάλλει σε όλους τους κατασκευαστές κινητών νομοθετώντας η ΕΕ. Να το αλλάξουμε -λέει- σε 7-8 χρόνια.... Cringe, my dear. Cringe. Εκτός τόπου και χρονου.

Ξεκίνησες με "ε δεν ξέρω αν είναι και φασιστική η ΕΕ" (αφήνεις κι μια χαραμαδούλα για αυτή την πιθανότητα) και πόσταρες μια είδηση 13ετίας να τονίσεις (κι εσύ όπως τόσοι άλλοι λοιπόν) πως και καλά κινούνται αργά τα πράγματα στην ΕΕ... 

Πρόσεχε μην αυτοαναφλεχθείς από τις σπίθες εξυπνάδας που πετάει το μυαλουδάκι σου!

19 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Φαίνεται να έχεις πιάσει το νόημα στο τι σημαίνει πρότυπο το οποίο επιβάλλει σε όλους τους κατασκευαστές κινητών νομοθετώντας η ΕΕ. Να το αλλάξουμε -λέει- σε 7-8 χρόνια.... Cringe, my dear. Cringe. Εκτός τόπου και χρονου.

Ξεκίνησες με "ε δεν ξέρω αν είναι και φασιστική η ΕΕ" (αφήνεις κι μια χαραμαδούλα για αυτή την πιθανότητα) και πόσταρες μια είδηση 13ετίας να τονίσεις (κι εσύ όπως τόσοι άλλοι λοιπόν) πως και καλά κινούνται αργά τα πράγματα στην ΕΕ... 

Πρόσεχε μην αυτοαναφλεχθείς από τις σπίθες εξυπνάδας που πετάει το μυαλουδάκι σου!

Και boomer πες, για να έχεις όλο το πακέτο στα κλισέ. Τα χεις μπλέξει στο μονοθέσιό σου. Φωτιές λέμε. Άντε και καλό Πάσχα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/4/2022 στις 11:18 ΠΜ, nikopoup είπε

Σαφεστατα ανωτερο το lightning

USB-C
Transfer speeds up to 40Gbps.

USB4 support.

Lightning
Transfer speeds up to 480Mbps.

Comparable transfer speeds to USB 2.0.

USB-C
Supported by most modern devices, including Android phones, Windows PC, PS5, Xbox Series X, and more.

Used by iPad Pro (3rd generation and later).

Can be used in Thunderbolt 3 and 4 ports.

Lightning
Exclusive to Apple.
Supported by iPhone (5 or later later), iPad (4th generation or later), iPad Mini, iPad Air, iPad Pro (1st and 2nd generation only), iPod Nano (7th generation), and iPod Touch (5th generation or later).
USB-C support through USB-C to Lightning cable.

USB-C

Native power support for 100W/3A and up to 240W/5A.

Supports USB Power Delivery for fast charging.

Lightning

Native power support for 12W/2.4A.

Fast charging requires USB-C to Lightning cable and 20W or higher power adapter.

Τι ακριβως τα θες τα 40gb/s οταν το storage device σου δεν φτανει πανω απο 2,500 mb/s read στην καλυτερη περιπτωση(βλεπε ufs μεχρι και τον nvme των apple); Θα κανεις live streaming ταινια απο torrent φορτωμενη απτη ram τις συσκευης σου😂(με προυποθεση ότι ζεις στη Σουηδία και έχεις 2,5gb/s και πανω συνδεση) σου στο pc; Υπαρχουν τοσα πολλα bottleneck factors, πες μου γιατι να το κανουν implement το usb 4 ακριβως, για να λενε πως οκ εχω usb 4 και μου ειναι απολυτως αχρηστο; δεν ειναι datacenter pc το κινητο σου.

Επεξ/σία από filippos79

24 λεπτά πριν, filippos79 είπε

Τι ακριβως τα θες τα 40gb/s οταν το storage device σου δεν φτανει πανω απο 2,500 mb/s read στην καλυτερη περιπτωση(βλεπε ufs μεχρι και τον nvme των apple); Θα κανεις live streaming ταινια απο torrent φορτωμενη απτη ram τις συσκευης σου😂(με προυποθεση ότι ζεις στη Σουηδία και έχεις 2,5gb/s και πανω συνδεση) σου στο pc; Υπαρχουν τοσα πολλα bottleneck factors, πες μου γιατι να το κανουν implement το usb 4 ακριβως, για να λενε πως οκ εχω usb 4 και μου ειναι απολυτως αχρηστο; δεν ειναι datacenter pc το κινητο σου.

Ακόμα και τα 2500 mbps είναι περισσότερα από τα 480 του lightning. 

Με αυτή τη λογική θα ήμασταν ακόμα στο usb 3.0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, nikopoup είπε

Ακόμα και τα 2500 mbps είναι περισσότερα από τα 480 του lightning. 

Με αυτή τη λογική θα ήμασταν ακόμα στο usb 3.0

Υπάρχει λόγος που είναι μόνο 480, κυρίως το ότι η apple προσπαθεί να promotάρει το airdrop αλλά και το licensing(θέλω να πιστεύω, βλέπε xiaomi, apple(γνωστές περιπτώσεις εταιρειών που το ψάχνουν το θέμα σε βάθος και δεν αφήνουν δίφραγκο να πάει χαμένο, πηγαίνουν για Max profit(λογικό, στον όγκο αυξάνεται το κέρδος), και οι δύο μόνο usb 2.0), επίσης τα 480 φίλε μου δεν είναι του lightning, τα 480 ειναι του USB 2.0 και αυτο συντομα θα αλλάξει, κυρίως για χάρη του prores.. Και βέβαια τα κινητά έτσι όπως έχουν σήμερα δεν υπάρχει κανένανας απολύτως λόγος να πάνε σε κάτι παραπάνω απο usb 3.0. Πόσο μάλλον τα iphone, ούτε samsung dex έχουν, ούτε flashing roms τους κάνεις. Επίσης δεν νομίζω το wifi tethering σου να χρειαστεί 10gb/s bandwidth...Εκτός αν ζεις μέσα στους δορυφόρους του elon(της starlink) εκεί αλλάζει το πράγμα.

Επεξ/σία από filippos79

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...