Strattttt Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Καλησπέρα σας. Έχω μια ερώτηση περί της δυνατότητας ταυτόχρονης φοίτησης σε δύο πανεπιστήμια και ειδικότερα ενός εγχώριου ΑΕΙ και ενός πανεπιστημίου της Αγγλίας. Υπάρχει κάποιο νομικό εμπόδιο σχετικά με την εν λόγω περίπτωση; Γνωρίζω ότι η ταυτόχρονη φοίτηση σε προπτυχιακά προγράμματα δύο ελληνικών ΑΕΙ δεν επιτρέπεται αλλά αναζητώ πληροφορίες για την περίπτωση εγγραφής σε δύο προπτυχιακά προγράμματα , το ένα εξ αυτών σε αγγλικό δημόσιο πανεπιστήμιο ενώ το άλλο σε ελληνικό ΑΕΙ. Σας ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ το χρόνο σας. Να είστε καλά.
Sibyl Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Strattttt είπε Καλησπέρα σας. Έχω μια ερώτηση περί της δυνατότητας ταυτόχρονης φοίτησης σε δύο πανεπιστήμια και ειδικότερα ενός εγχώριου ΑΕΙ και ενός πανεπιστημίου της Αγγλίας. Υπάρχει κάποιο νομικό εμπόδιο σχετικά με την εν λόγω περίπτωση; Γνωρίζω ότι η ταυτόχρονη φοίτηση σε προπτυχιακά προγράμματα δύο ελληνικών ΑΕΙ δεν επιτρέπεται αλλά αναζητώ πληροφορίες για την περίπτωση εγγραφής σε δύο προπτυχιακά προγράμματα , το ένα εξ αυτών σε αγγλικό δημόσιο πανεπιστήμιο ενώ το άλλο σε ελληνικό ΑΕΙ. Σας ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ το χρόνο σας. Να είστε καλά. Δεν επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε προπτυχιακό επίπεδο σε περίπτωση εισαγωγής με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και όχι με το σύστημα των κατατακτηρίων εξετάσεων πτυχιούχων άλλων Σχολών ή Τμημάτων. Η απαγόρευση παράλληλης φοίτησης αφορά και φοίτηση σε προπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ. (Επίσης δεν επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε ΕΠΑΛ-ΑΕΙ, ΔΙΕΚ-ΑΕΙ αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει.) 1
Strattttt Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sibyl είπε Δεν επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε προπτυχιακό επίπεδο σε περίπτωση εισαγωγής με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και όχι με το σύστημα των κατατακτηρίων εξετάσεων πτυχιούχων άλλων Σχολών ή Τμημάτων. Η απαγόρευση παράλληλης φοίτησης αφορά και φοίτηση σε προπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ. (Επίσης δεν επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε ΕΠΑΛ-ΑΕΙ, ΔΙΕΚ-ΑΕΙ αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει.) Σε ευχαριστώ για την απάντηση, το πανεπιστήμιο της Αγγλίας για το οποίο ενδιαφέρομαι δεν έχει καμία σχέση με πανελλαδικές εξετάσεις ούτε με κατατακτήριες και περιλαμβάνει πληρωμή διδάκτρων. Επομένως φαντάζομαι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2022 από Strattttt 1
FilipposMD Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Είναι πολύ πιθανό το πανεπιστήμιο της Αγγλίας να μην επιτρέπει να είσαι και σε άλλη σχολή. Βέβαια αν δεν το πεις εσύ, δεν πρόκειται να το μάθουν, αλλά είναι μπλέξιμο. Προφανώς υπάρχει το πρακτικό κομμάτι του πώς θα τα συνδυάζεις, αλλά και πέρα από αυτό... Μετά πώς θα το βάλεις στο βιογραφικό σου; Σε πολλούς θα φανεί περίεργο να έχεις δυο πτυχία με παράλληλη φοίτηση.
Sibyl Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Strattttt είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση, το πανεπιστήμιο της Αγγλίας για το οποίο ενδιαφέρομαι δεν έχει καμία σχέση με πανελλαδικές εξετάσεις. ΄Οπως σου έγραψα παραπάνω, απαγορεύεται η ταυτόχρονη φοίτηση σε 2 σχολές ελληνικών ΑΕΙ. Και αυτή την δήλωση υπογράφεις όταν πας να γραφτείς στην εδώ σχολή σου. Το αν εσύ σπουδάζεις ταυτόχρονα και σε πανεπιστήμιο της αλλοδαπής, είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας. Για το πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα ρωτήσεις εκεί τι ισχύει αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα. Γενικά στο εξωτερικό δεν έχουν τέτοια θέματα. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2022 από Sibyl 2
Backpacker Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, FilipposMD είπε Είναι πολύ πιθανό το πανεπιστήμιο της Αγγλίας να μην επιτρέπει να είσαι και σε άλλη σχολή. Βέβαια αν δεν το πεις εσύ, δεν πρόκειται να το μάθουν, αλλά είναι μπλέξιμο. Προφανώς υπάρχει το πρακτικό κομμάτι του πώς θα τα συνδυάζεις, αλλά και πέρα από αυτό... Μετά πώς θα το βάλεις στο βιογραφικό σου; Σε πολλούς θα φανεί περίεργο να έχεις δυο πτυχία με παράλληλη φοίτηση. Προσωπικά αν έβλεπα κάποιο βιογραφικό συνεντευξιαζόμενου σε δουλειά το οποίο έλεγε οτι τελείωσε 2 σχολές ταυτόχρονα μόνο σαν θετικό θα μπορούσα να το δω για τις ικανότητες αυτού του ατόμο. Αποδεδειγμένη ικανότητα σε multitasking και εργατικότητα. 1
FilipposMD Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Backpacker είπε Προσωπικά αν έβλεπα κάποιο βιογραφικό συνεντευξιαζόμενου σε δουλειά το οποίο έλεγε οτι τελείωσε 2 σχολές ταυτόχρονα μόνο σαν θετικό θα μπορούσα να το δω για τις ικανότητες αυτού του ατόμο. Αποδεδειγμένη ικανότητα σε multitasking και εργατικότητα. Και ναι και όχι. Εξαρτάται από τον τομέα, αλλά στο εξωτερικό γενικά υπάρχει η οπτική ότι οι σπουδές συνεπάγονται τακτική παρακολούθηση. Αυτό που υπάρχει σε μερικές σχολές στην Ελλάδα που δεν πατάς όλο το εξάμηνο και απλώς πηγαίνεις στην εξεταστική και δίνεις το μάθημα δεν το έχω συναντήσει στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ/Καναδά που έχω εμπειρία. Γι' αυτό και στο πανεπιστήμιο που είμαι εγώ (Λονδίνο), αν κάποιος κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό και φαίνεται ότι έχει σπουδές σε εξέλιξη, ζητάμε βεβαίωση από το πανεπιστήμιο ότι θα τις διακόψει όσο σπουδάζει εδώ. Η λογική είναι ότι δεν γίνεται να τις συνδυάσει, άρα δε γίνεται δεκτός/ή αν σπουδάζει και αλλού. Από την άλλη, βεβαίως το να τελειώσεις δυο σχολές δείχνει εργατικότητα, αλλά υποψιάζομαι ότι το γεγονός ότι ήταν εφικτό να έχει παράλληλη φοίτηση θα δίνει σήμα ότι η σχολή ήταν της πλάκας σε αυτόν που βλέπει το βιογραφικό.
Bitbit Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Backpacker είπε Προσωπικά αν έβλεπα κάποιο βιογραφικό συνεντευξιαζόμενου σε δουλειά το οποίο έλεγε οτι τελείωσε 2 σχολές ταυτόχρονα μόνο σαν θετικό θα μπορούσα να το δω για τις ικανότητες αυτού του ατόμο. Αποδεδειγμένη ικανότητα σε multitasking και εργατικότητα. εγώ θα τον έδιωχνα. 2 σχολές μαζί; όπως χιλιάδες που δε πατάνε στη σχολή, είναι γραμμένοι καμια 10αρια χρόνια και πηγαίνουν απλά στις εξεταστικές. Φίλος μου πριν χρόνια πήρε έτσι πτυχίο. μη ρωτήσεις τι ξέρει. Πτυχίο παίρνεις, το θέμα είναι τι ξέρεις. Και αν έχεις πάρει 2 πτυχία σε τέτοια φάση σίγουρα έχει γίνει για το χαρτί και δε ξέρεις τι σου γίνεται. ας μας εξηγήσει ο φίλος αν θέλει ποιο είναι το σκεπτικό του. γιατί εμένα μου μυρίζει σκηνικό να μαζέψουμε χαρτιά. θα παρακολουθούμε μια σχολή, θα γραφτούμε και σε μια άλλη, δε θα πατάμε, θα πάρουμε σημειώσεις και θα πηγαίνουμε στις εξεταστικές. μην αρχίσουμε να γραφουμε για εξαιρέσεις και φοιτητές φαινόμενα. για τους περισσότερους ισχύει αυτό που έγραψα. πρακτικά δε μπορείς να παρακολουθήσεις 2 σχολές μαζί 1 1
Sibyl Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, FilipposMD είπε Και ναι και όχι. Εξαρτάται από τον τομέα, αλλά στο εξωτερικό γενικά υπάρχει η οπτική ότι οι σπουδές συνεπάγονται τακτική παρακολούθηση. Αυτό που υπάρχει σε μερικές σχολές στην Ελλάδα που δεν πατάς όλο το εξάμηνο και απλώς πηγαίνεις στην εξεταστική και δίνεις το μάθημα δεν το έχω συναντήσει στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ/Καναδά που έχω εμπειρία. Γι' αυτό και στο πανεπιστήμιο που είμαι εγώ (Λονδίνο), αν κάποιος κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό και φαίνεται ότι έχει σπουδές σε εξέλιξη, ζητάμε βεβαίωση από το πανεπιστήμιο ότι θα τις διακόψει όσο σπουδάζει εδώ. Η λογική είναι ότι δεν γίνεται να τις συνδυάσει, άρα δε γίνεται δεκτός/ή αν σπουδάζει και αλλού. Από την άλλη, βεβαίως το να τελειώσεις δυο σχολές δείχνει εργατικότητα, αλλά υποψιάζομαι ότι το γεγονός ότι ήταν εφικτό να έχει παράλληλη φοίτηση θα δίνει σήμα ότι η σχολή ήταν της πλάκας σε αυτόν που βλέπει το βιογραφικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει να ζητάνε στην Αγγλία τέτοια βεβαίωση που λες. Δεν σε αμφισβητώ αλλά μήπως αυτό ισχύει μόνο σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια και μόνο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα; Επειδή στα προπτυχιακά είναι γνωστός ο συνδυασμός του major degree for the head με το minor degree for the heart. ΄Οπως και να έχει ας το διευκρινισει ο θεματοθέτης με το πανεπιστήμιο της Αγγλίας που τον ενδιαφέρει. Πάντως για την Ελλάδα που ρώτησε, δεν υπάρχει απαγόρευση παράλληλης φοίτησης σε προπτυχιακό πρόγραμμα της Ελλάδας με προπτυχιακό πρόγραμμα του εξωτερικού. 1
filipN Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 - Το πρόβλημα που τίθεται εδώ, και δεν είναι η πρώτη φορά, δεν έχει σχέση με το αν σου επιτρέπει ένα κράτος ή ένα πανεπιστήμιο να το δοκιμάσεις ή αν αυτό θα έχει κάποια αξία ή απαξία στη σύνταξη του βιογραφικού στο μέλλον. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το κατά πόσο μπορεί κάποιος να το πετύχει. - Καλώς ή κακώς, «άλλο το επιθυμητό και άλλο το εφικτό».
Gingerbread Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, filipN είπε - Το πρόβλημα που τίθεται εδώ, και δεν είναι η πρώτη φορά, δεν έχει σχέση με το αν σου επιτρέπει ένα κράτος ή ένα πανεπιστήμιο να το δοκιμάσεις ή αν αυτό θα έχει κάποια αξία ή απαξία στη σύνταξη του βιογραφικού στο μέλλον. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το κατά πόσο μπορεί κάποιος να το πετύχει. - Καλώς ή κακώς, «άλλο το επιθυμητό και άλλο το εφικτό». Φαντάζομαι ότι σε παρεμφερείς σχολές είναι εφικτό. Πχ κάποις να κάνει χημικό και φαρμακευτική, να κάνει από μια φορά τα κοινά μαθήματα. Βέβαια θα είναι φοβερός κόπος και δεν βρίσκω και νόημα.
Bitbit Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 το πιο πιθανό είναι ο ts να πέρασε σε κάποια σχολή εδώ που μάλλον δε πολυγουστάρει και αποφάσισε να γραφτεί σε κάποιο πανεπιστήμιο της αγγλίας να παρακολουθήσει κάτι που του αρέσει. Και σου λέει γιατί να μη παραμείνουμε γραμμένοι και στο ελληνικό πανεπιστήμιο, κουτσα στραβά να πάρουμε κι ένα δεύτερο χαρτί; Δεν υπάρχει περίπτωση λογικός άνθρωπος να σκεφτεί ότι μπορεί συγχρόνως να παρακολουθήσει σοβαρά 2 σχολές. Η μια σχολή από τις 2 θα είναι γιουχου απλά για να έχει ένα χαρτί. Δεν αποκλείεται βέβαια να τα καταφέρει. Αλλά πρακτικά τι γνώσεις θα έχει αποκομίσει; Και στην τελική ποιος είναι ο στόχος; 1
Gingerbread Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Δεν υπάρχει περίπτωση λογικός άνθρωπος να σκεφτεί ότι μπορεί συγχρόνως να παρακολουθήσει σοβαρά 2 σχολές. Η μια σχολή από τις 2 θα είναι γιουχου απλά για να έχει ένα χαρτί. Δεν αποκλείεται βέβαια να τα καταφέρει. Αλλά πρακτικά τι γνώσεις θα έχει αποκομίσει; Και στην τελική ποιος είναι ο στόχος; Νομίζω πως έχεις δίκιο. Ίσως υπάρχει και ένας φόβος του να αφήσεις τη σχολή που μπήκες με πανελλήνιες. Αλλά κατά βάση θα υπάρχουν μεγάλοι συμβιβασμοί. Έχω μια περίεργεια αν γίινεται να πάρεις πτυχίο σαν φοιτητής φάντασμα απλά δίνοντας μαήματα σε εξεταστικές.
forgotten Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 44 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Νομίζω πως έχεις δίκιο. Ίσως υπάρχει και ένας φόβος του να αφήσεις τη σχολή που μπήκες με πανελλήνιες. Αλλά κατά βάση θα υπάρχουν μεγάλοι συμβιβασμοί. Έχω μια περίεργεια αν γίινεται να πάρεις πτυχίο σαν φοιτητής φάντασμα απλά δίνοντας μαήματα σε εξεταστικές. η σχολη μου που ηταν καθαρα θεωρητικη κατευθυνση και δεν ειχε υποχρεωτικες παρακολουθησεις ειχε φοιτητες φαντασματα που πηγαιναν μονο εξεταστικες , εξ αυτων καποιοι απλα δεν παρακολουθουσαν γιατι δεν ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα να ειναι φοιτητες και αλλοι απλα ηταν χαμενοι κοινως. Για σχολες χωρις εργαστηρια γινεται λοιπον η παρουσια σε εξεταστικη μονο..
Gingerbread Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, forgotten είπε η σχολη μου που ηταν καθαρα θεωρητικη κατευθυνση και δεν ειχε υποχρεωτικες παρακολουθησεις ειχε φοιτητες φαντασματα που πηγαιναν μονο εξεταστικες , εξ αυτων καποιοι απλα δεν παρακολουθουσαν γιατι δεν ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα να ειναι φοιτητες και αλλοι απλα ηταν χαμενοι κοινως. Για σχολες χωρις εργαστηρια γινεται λοιπον η παρουσια σε εξεταστικη μονο.. Η αλήθεια είναι ότι είναι θλιβερό να μην παρακολουθεί κάποιος μια σχολή για οικονομικούς λόγους (γιατί δεν φταίει αυτός). Στην δικιά μου πάλι μια μέρα να λήψεις ψάχνεις για αναπλήρωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα