Προς το περιεχόμενο

Timer για desktop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Εμ, ναι. Επιμένεις και δεν το κάνεις. Ο πιο απλό τρόπος για να κάνεις αυτό που θέλεις είναι αυτός και τα αγαπημένα του ie δεν είναι αποκλειστικότητα του ie. Ένα από url είναι αλλά επειδή έχεις τον ie σαν προεπιλεγμένο browser έχουν το εικονίδιο του ie όταν τα βγάζεις στην επιφάνεια.

Κάτσε, γιατί αν αναφέρεσαι σε αυτό...

...τότε δεν κατάλαβες σωστά. Είπα ότι δεν γίνεται μέσα από την λίστα με τα αγαπημένα όπως τα βλέπεις μέσα από τον ie να πατήσεις σε ένα και αυτό να ανοίξει με άλλον browser. Μην προτρέχεις και λες πράγματα που δεν είπα.

Mιλαμε για συντομευση αγαπημενου του ie στο desktop. Πχ. αυτη τη συντομευση του insomnia.gr

3.png

μπορεις να τη τρεξεις με chrome ή mozilla?

10άρια έχω και ο firefox είναι ο 64bit. Εσύ βλέπω έχεις 7άρια και αν εσύ έχεις τον 32bit firefox θα πρέπει................

Eχω Win7 Ultimate 64 SP1. Aλλα ο Chrome και ο Μοzilla βρισκονται στο φακελο Ρrogram Files x86. Yπαρχουν και σε 64ρια? Αν ναι, μου προτεινεις να βαλω αυτα?

Αν θέλεις κάνε ένα zip με την συντόμευση του browser που θέλεις και βάλε και το αγαπημένο που θέλεις να στο κάνω και να δεις ότι γίνεται.

Εσυ δλδ δε μπορεις γιατι απ οτι καταλαβα δεν εχεις ie. Οριστε το αρχειο που ζητας με την απο πανω συντομευση.

Τεχνολογία, Αγγελίες Μεταχειρισμένων, Reviews, Gadgets - Insomnia.gr.7z

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

p8denu

Toggl 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rus είπε

Eχω Win7 Ultimate 64 SP1. Aλλα ο Chrome και ο Μοzilla βρισκονται στο φακελο Ρrogram Files x86. Yπαρχουν και σε 64ρια? Αν ναι, μου προτεινεις να βαλω αυτα?

Αυτο ειναι ενδειξη πως εχεις τις 32αρες εκδοσεις των ff και chrome σε 64αρια windows. Αν θες, ναι μπορεις να βαλεις τις 64αρες, κρατωντας τα υπαρχοντα προφιλ.

Για τη συντομευση θα σκεφτω το πρωι. Εφοσον ομως εχεις βρει τη σελιδα που θες, γιατι δεν την ανοιγεις σε app mode οπως λεω παραπανω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rus είπε

Αν έχεις 64bit λειτουργικό καλά είναι να βάλεις 64bit εκδόσεις των εφαρμογών που χρησιμοποιείς (εφ' όσον υπάρχουν βέβαια) και ναι, ο chrome και ο firefox έχουν εδώ και πάαρα πολύ καιρό 64bit εκδόσεις. O ff ξεκίνησε από την έκδοση 41.0.b1 να έχει και 64bit έκδοση. Ο chrome βγήκε 64bit από την έκδοση 37 και μετά.

3 ώρες πριν, rus είπε

Mιλαμε για συντομευση αγαπημενου του ie στο desktop. Πχ. αυτη τη συντομευση του insomnia.gr

Δεν είναι δεσμευμένες οι συντομεύσεις αυτές με τον browser. Εκεί μπερδεύεσαι συνέχεια. Αυτό που έστειλες αν το τρέξω εγώ όπως ακριβώς είναι θα μου ανοίξει με τον firefox γιατί αυτόν έχω προεπιλεγμένο, ενώ αν την τρέξει κάποιος με προεπιλεγμένο τον chrome θα του ανοίξει με τον chrome.

Για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτές οι συντομεύσεις, άνοιξε μια από αυτές με το σημειωματάριο. Θα δεις ότι είναι απλά αρχεία κειμένου με κατάληξη .url π.χ. η δικιά σου είναι η  παρακάτω και όπως βλέπεις δεν υπάρχει πουθενά κάτι που να το ορίζει σαν συντόμευση δεσμευμένη με τον ie. Λέει απλά ότι είναι internet shortcut οπότε θα το χειριστεί το λειτουργικό σαν κάτι τέτοιο και θα το στείλει στον προεπιλεγμένο browser.

spacer.png

Και αν εφαρμόσεις αυτά που σου έγραψα (2, 3, 4 φορές; ) θα δεις ότι θα γίνει ακριβώς αυτό που θέλεις.

Ορίστε και το zip, το οποίο είναι για 32bit browsers. Αν πας σε 64bit τελικά θα πρέπει να διαγραφεί το (x86) μαζί με το κενό μετά από το program files...

Insomnia σε Chrome και Firefox.zip

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/5/2022 στις 12:08 ΠΜ, jim_p είπε

Αυτο ειναι ενδειξη πως εχεις τις 32αρες εκδοσεις των ff και chrome σε 64αρια windows. Αν θες, ναι μπορεις να βαλεις τις 64αρες, κρατωντας τα υπαρχοντα προφιλ.

Για τη συντομευση θα σκεφτω το πρωι. Εφοσον ομως εχεις βρει τη σελιδα που θες, γιατι δεν την ανοιγεις σε app mode οπως λεω παραπανω?

Ωραια λοιπον, να βαλω ff και chrome 64αρια. Πρακτικα τι θα κερδισω? ταχυτητα?

Δε μιλαμε για μια συγκεκριμενη σελιδα μόνο, γενικο ειναι ειναι το ερωτημα.

Στις 1/5/2022 στις 12:09 ΠΜ, micos000 είπε

Δεν είναι δεσμευμένες οι συντομεύσεις αυτές με τον browser. Εκεί μπερδεύεσαι συνέχεια. Αυτό που έστειλες αν το τρέξω εγώ όπως ακριβώς είναι θα μου ανοίξει με τον firefox γιατί αυτόν έχω προεπιλεγμένο, ενώ αν την τρέξει κάποιος με προεπιλεγμένο τον chrome θα του ανοίξει με τον chrome.

Για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτές οι συντομεύσεις, άνοιξε μια από αυτές με το σημειωματάριο. Θα δεις ότι είναι απλά αρχεία κειμένου με κατάληξη .url π.χ. η δικιά σου είναι η  παρακάτω και όπως βλέπεις δεν υπάρχει πουθενά κάτι που να το ορίζει σαν συντόμευση δεσμευμένη με τον ie. Λέει απλά ότι είναι internet shortcut οπότε θα το χειριστεί το λειτουργικό σαν κάτι τέτοιο και θα το στείλει στον προεπιλεγμένο browser

Aυτα τα γνωριζω, δεν αρχισα τωρα το σερφαρισμα. Δεν ειπα οτι μια συντομευση ειναι δεσμευμενη με συγκεκριμενο browser. Σαφως και εσυ θα τη τρεξεις με τον browser που εχεις. Δε θα μπορεσεις να τη τρεξεις με τον ie, εφοσον δεν εχεις ie. Οτι εχουν καταληξει .url το εχουμε ηδη πει, απλα δε φαινεται γιατι οι γνωστες καταληξεις ειναι απο προεπιλογη κρυφες.

Στις 1/5/2022 στις 12:09 ΠΜ, micos000 είπε

Και αν εφαρμόσεις αυτά που σου έγραψα (2, 3, 4 φορές; ) θα δεις ότι θα γίνει ακριβώς αυτό που θέλεις.

Ορίστε και το zip, το οποίο είναι για 32bit browsers. Αν πας σε 64bit τελικά θα πρέπει να διαγραφεί το (x86) μαζί με το κενό μετά από το program files...

Insomnia σε Chrome και Firefox.zip1 kB · 0 downloads

Εννοεις αυτα που θα πρεπει να γραψω στη καρτελα Ιδιοτητων της συντομευσης για να διορθωσω τον προορισμο. Χρειαζεται ομως ακριβεια, γιατι εχουμε διαφορετικα λειτουργικα και μαλλον υπαρχουν διαφορές, oπως σου εδειξα η καρτελα ειναι διαφορετικη.

Tα δυο αρχεια που μου εστειλες ειναι για το insomnia, οπως ειπα και στον αλλο φιλο θελω να μπορω μια οποιαδηποτε συντομευση Αγαπημενου του ie να την ανοιγω με mozilla ή chrome. Επισης να πω, αν τυχον εχει σημασια, οτι ο ie που χρησιμοποιω ειναι 64ρης.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, rus είπε

Ωραια λοιπον, να βαλω ff και chrome 64αρια. Πρακτικα τι θα κερδισω? ταχυτητα?

Δε μιλαμε για μια συγκεκριμενη σελιδα μόνο, γενικο ειναι ειναι το ερωτημα.

Πρακτικα μια 64αρα εφαρμογη μπορει να χρησιμοποιησει περισσοτερη ram, που σε συμφερει αν εχεις πολλες ή βαριες σελιδες ανοιχτες. Θεωρητικα, λογω των 64bit operations που μπορει να κανει, θα ειναι πιο γρηγορη. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, rus είπε

Tα δυο αρχεια που μου εστειλες ειναι για το insomnia, οπως ειπα και στον αλλο φιλο θελω να μπορω μια οποιαδηποτε συντομευση Αγαπημενου του ie να την ανοιγω με mozilla ή chrome.

Ναι, γιατί για το insomnia μου έστειλε. Δεν έχει όμως σημασία. Η διαδικασία είναι η ίδια...

Αντιγράφεις το url - Δημιουργείς μια συντόμευση του browser που θέλεις - Κάνεις επικόλληση του url στο τέλος του προορισμού, αφήνοντας ένα κενό.

Αν δεν θέλεις αυτήν την διαδικασία, σου έγραψα και πριν μια ακόμα, πιο έμμεση αλλά χωρίς πολλά πολλά. Να πετάς την συντόμευση που θέλεις από την επιφάνεια πάνω στο εικονίδιο του browser που θέλεις, είτε πάνω στο desktop είτε στην γραμμή εργασιών.

6 ώρες πριν, rus είπε

Επισης να πω, αν τυχον εχει σημασια, οτι ο ie που χρησιμοποιω ειναι 64ρης.

Δεν έχει σημασία ποια έκδοση ie έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, jim_p είπε

Πρακτικα μια 64αρα εφαρμογη μπορει να χρησιμοποιησει περισσοτερη ram, που σε συμφερει αν εχεις πολλες ή βαριες σελιδες ανοιχτες. Θεωρητικα, λογω των 64bit operations που μπορει να κανει, θα ειναι πιο γρηγορη. 

Aν ομως δεν εχω αρκετη ram? Bασικα εχω μόνο 8GΒ και καποιες φορες μου βγαινει το σχετικο μηνυμα οτι η μνημη εξαντλειται. Οχι οτι τρεχω τιποτα βαρειες εφαρμογες.

18 ώρες πριν, micos000 είπε

Ναι, γιατί για το insomnia μου έστειλε. Δεν έχει όμως σημασία. Η διαδικασία είναι η ίδια...

Αντιγράφεις το url - Δημιουργείς μια συντόμευση του browser που θέλεις - Κάνεις επικόλληση του url στο τέλος του προορισμού, αφήνοντας ένα κενό.

Αν δεν θέλεις αυτήν την διαδικασία, σου έγραψα και πριν μια ακόμα, πιο έμμεση αλλά χωρίς πολλά πολλά. Να πετάς την συντόμευση που θέλεις από την επιφάνεια πάνω στο εικονίδιο του browser που θέλεις, είτε πάνω στο desktop είτε στην γραμμή εργασιών.

Δεν έχει σημασία ποια έκδοση ie έχεις.

Το insomnia ηταν παραδειγμα, θα μπορουσε να ειναι κατι αλλο.

Αν ηταν φιλε μου να αντιγραφω καθε φορα το url, σωθηκα :) H δε καρτελα οπως ειπαμε και οπως ειδες στο image, δεν εχει προορισμο. Το πεταγμα πανω στο exe του ff, αν και αβολη ειναι οντως μια λυση. Απορω πως δε το ειχα σκεφτει τοσο καιρο. Επειδη ειπες οτι το ειχες ηδη γραψει εριξα μια ματια στα posts σου, το ειχες προσθεσει αργοτερα με edit οποτε δε το ειχα δει.

*Υποψιν οτι στον chrome δε λειτουργει αυτη η μεθοδος

Την εκδοση του ie την ειπα για τη περιπτωση που καποιος μου προτεινει παλι να γραψω στη καρτελα εκκινηση/προορισμο, για να ειναι σωστη η εκκινηση.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, rus είπε

Aν ομως δεν εχω αρκετη ram? Bασικα εχω μόνο 8GΒ και καποιες φορες μου βγαινει το σχετικο μηνυμα οτι η μνημη εξαντλειται. Οχι οτι τρεχω τιποτα βαρειες εφαρμογες.

Σε ποιες εφαρμογες στο βγαζει? Μηπως εχεις απενεργοποιησει το swap (ή αλλιως pagefile) στα windows?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jim_p είπε

Σε ποιες εφαρμογες στο βγαζει? Μηπως εχεις απενεργοποιησει το swap (ή αλλιως pagefile) στα windows?

Γενικα το βγαζει οταν ανοιγω πολλα παραθυρα, σερφαρισματος, μουσικης κλπ. Το pagefile ειναι 4GB αλλα απ οτι φαινεται δεν ειναι αρκετα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, rus είπε

Το pagefile ειναι 4GB αλλα απ οτι φαινεται δεν ειναι αρκετα.

Βάλτο στο αυτόματο. Μην το περιορίζεις.

6 ώρες πριν, rus είπε

*Υποψιν οτι στον chrome δε λειτουργει αυτη η μεθοδος

Όντως. Για κάποιον λόγο, όχι μόνο ο chrome αλλά και ο opera και ο edge (οπότε όλοι οι chrome based), αναγνωρίζουν το url shortcut σαν αρχείο κειμένου. Μόνο ο ff το ανοίγει σαν url.

6 ώρες πριν, rus είπε

Το πεταγμα πανω στο exe του ff, αν και αβολη ειναι οντως μια λυση.

Έχει και άλλον έναν τρόπο λίγο πιο άμεσο.

Πάτα για εκτέλεση (WINDOWS+R) και δώσε

%appdata%\Microsoft\Windows\SendTo

και θα σου ανοίξει η εξερεύνηση στον φέκελο με τις συντομεύσεις που εμφανίζονται αν κάνεις δεξί κλικ->Αποστολή προς σε ένα αρχείο. Αντέγραψε εκεί την συντόμευση του firefox και μετά, σε οποιοδήποτε αρχείο κάνεις δεξί κλικ->Αποστολή προς, θα έχεις επιλογή για τον firefox. Αν βρεθεί λύση και για τους chrome based βάλε αν θέλεις και του chrome.

EDIT:

Είσαι τυχερός. Θα σε φτιάξω μια χαρά...

Λοιπόν. Κατέβασε το zip από τα συνημμένα, άνοιξε το και τρέξε το url-openwith-modern.reg από μέσα και αποδέξου τις αλλαγές. Κάνε τώρα δεξί κλικ σε μια συντόμευση αγαπημένου στην επιφάνεια->Άνοιγμα με->Voyla!

url-openwith-modern.zip

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, micos000 είπε

Βάλτο στο αυτόματο. Μην το περιορίζεις.

Δεν υποτιθεται οτι το pagefile φθειρει τον ssd? Εξαλλου στο main pc μου εχω μικρο σκληρο(111GB) ωστε να ειναι ελεγχομενα τα περιεχομενα  και να μη ξεφευγω γεμιζοντας σαβουρες. Συνηθως μενουν ελευθερα μόνο 15-20GB.

Έχει και άλλον έναν τρόπο λίγο πιο άμεσο.

Πάτα για εκτέλεση (WINDOWS+R) και δώσε

%appdata%\Microsoft\Windows\SendTo

και θα σου ανοίξει η εξερεύνηση στον φέκελο με τις συντομεύσεις που εμφανίζονται αν κάνεις δεξί κλικ->Αποστολή προς σε ένα αρχείο. Αντέγραψε εκεί την συντόμευση του firefox και μετά, σε οποιοδήποτε αρχείο κάνεις δεξί κλικ->Αποστολή προς, θα έχεις επιλογή για τον firefox. Αν βρεθεί λύση και για τους chrome based βάλε αν θέλεις και του chrome.

Αμα δωσω αυτη την εντολη στην Εκτελεση παιρνω αυτο

11.png

Είσαι τυχερός. Θα σε φτιάξω μια χαρά...

Λοιπόν. Κατέβασε το zip από τα συνημμένα, άνοιξε το και τρέξε το url-openwith-modern.reg από μέσα και αποδέξου τις αλλαγές. Κάνε τώρα δεξί κλικ σε μια συντόμευση αγαπημένου στην επιφάνεια->Άνοιγμα με->Voyla!

url-openwith-modern.zip 868 B · 0 downloads

Θενκς, αλλα θα προτιμουσα να μη πειραξω τη registry 🙂

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rus είπε

Θενκς, αλλα θα προτιμουσα να μη πειραξω τη registry

Δεν είναι κακό. Το έκανα εγώ στο δικό μου και δουλεύει μια χαρά. Έχει και ένα undo.reg που αναιρεί τις αλλαγές αν αλλάξεις γνώση και δεν το θέλεις.

3 ώρες πριν, rus είπε

Αμα δωσω αυτη την εντολη στην Εκτελεση παιρνω αυτο

Περίεργο. Θα έπρεπε να ήταν εκεί. Αν δώσεις μόνο %appdata% δεν σε πάει στον φάκελο Roaming;

Για δοκίμασε να δώσεις για εκτέλεση...

shell:sendto

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, micos000 είπε

Περίεργο. Θα έπρεπε να ήταν εκεί. Αν δώσεις μόνο %appdata% δεν σε πάει στον φάκελο Roaming;

Για δοκίμασε να δώσεις για εκτέλεση...

shell:sendto

Δινει αυτο. Μαλλον ειναι θεμα διαφοράς λειτουργικων

send-to.png

14 ώρες πριν, micos000 είπε

Δεν είναι κακό. Το έκανα εγώ στο δικό μου και δουλεύει μια χαρά. Έχει και ένα undo.reg που αναιρεί τις αλλαγές αν αλλάξεις γνώση και δεν το θέλεις.

Τι να σου πω, κι αν υπαρχει κινδυνος και επιπλοκες αλλου? Μιλας για κατι που θα εμφανισει την επιλογη "Ανοιγμα με..." ?

Θα βολευτω με copy-paste στο firefox.exe

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, rus είπε

Δινει αυτο.

Μια χαρά. Εδώ είσαι.

Αντέγραψε την συντόμευση του firefox σε αυτόν τον φάκελο και θα έχεις στο δεξί κλικ->Αποστολή προς την επιλογή να στείλεις οτιδήποτε στον firefox. Τον chrome ξέχνα τον καθώς η δυνατότητα αυτήν (να πετάς μια συντόμευση στο εικονίδιο του) δεν λειτουργεί, όπως το έχεις αντιληφθεί ήδη. Έχει αναφερθεί σαν bug στην google αλλά δεν έχει επιλυθεί ακόμα.

26 λεπτά πριν, rus είπε

Τι να σου πω, κι αν υπαρχει κινδυνος και επιπλοκες αλλου? Μιλας για κατι που θα εμφανισει την επιλογη "Ανοιγμα με..." ?

Αν ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα κάπου αλλού δεν θα στο έδινα. Το δοκίμασα ήδη στο λάπτοπ και δουλεύει μια χαρά. Άστο όμως αν φοβάσαι, κάνε την συντόμευση που σου είπα πιο πάνω και άστο έτσι.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, micos000 είπε

Μια χαρά. Εδώ είσαι.

Αντέγραψε την συντόμευση του firefox σε αυτόν τον φάκελο και θα έχεις στο δεξί κλικ->Αποστολή προς την επιλογή να στείλεις οτιδήποτε στον firefox.

Τελεια, αυτο δουλευει. 'Αποστολη προς', οχι 'Ανοιγμα με' οπως ειχα την εντυπωση.

Χρησιμη λειτουργια διοτι πχ. το Tomato Timer που αναφερθηκε τις προαλλες δε δειχνει χρονο μεσω ie, το κανεις  "Αποστολη προς ff" και εισαι ok.

Eυχαριστω λοιπον για τη βοηθεια και το ενδιαφερον 😃

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...