jim_p Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Στα windows, η καταλληξη των αρχειων δεν φαινεται by default. Αν κανεις δεξι κλικ πανω της > ιδιοτητες, τι τυπος αρχειου λεει οτι εινια? Για το δευτερο που ρωτας, ναι. Γιατι εχεις σαν default τον ie εν ετει 2022?
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, rus είπε Μα δεν εχει καταληξη. Τραβαω, λεω, μια συντομευση απο τα Αγαπημενα στο desktop. Πως γινεται αυτη να ανοιγει με τον browser της αρεσκειας μου? Αντί να "τραβάς" την συντόμευση από τον browser στην επιφάνεια εργασίας, πάρε με αντιγραφή την συντόμευση και μετά κάνε ένα αντίγραφο της συντόμευσης του browse στην επιφάνεια, ονόμασε την όπως θέλεις, κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες στην συντόμευση και στο πεδίο Προορισμός άσε ένα κενό μετά τα εισαγωγικά και κάνε επικόλληση την συντόμευση (π.χ."C:\ ...chrome.exe" https:// κτλ) όπως στην παρακάτω εικόνα... Αν θέλεις μπορείς και να αλλάξεις και εικονίδιο από το κουμπί "Αλλαγή εικονιδίου" για να είναι πιο ευκρινές. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από micos000
rus Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, micos000 είπε Αντί να "τραβάς" την συντόμευση από τον browser στην επιφάνεια εργασίας, πάρε με αντιγραφή την συντόμευση και μετά κάνε ένα αντίγραφο της συντόμευσης του browse στην επιφάνεια, ονόμασε την όπως θέλεις, κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες στην συντόμευση και στο πεδίο Προορισμός άσε ένα κενό μετά τα εισαγωγικά και κάνε επικόλληση την συντόμευση (π.χ."C:\ ...chrome.exe" https:// κτλ) όπως στην παρακάτω εικόνα... Οταν μεταφερεις κατι με το ποντικι, το λες και τραβηγμα, το ειπα ετσι για να γινω κατανοητος γιατι αρχικα δε καταλαβες τι ελεγα. Ναι, για αντιγραφο συντομευσης Αγαπημενου μιλαμε. Μπορεις ενα Αγαπημενο του ie να το κανεις να τρεχει με chrome? Eν τω μεταξυ ακομα πιο δυσκολο φαινεται να ειναι το αντιστροφο. Ο φακελος Αγαπημενων του chrome ειναι λεει κρυφος, θελει διαδικασια για να εμφανιστει, ενω απο τη λιστα μεσω του browser δε γινεται αντιγραφη. 9 ώρες πριν, jim_p είπε Στα windows, η καταλληξη των αρχειων δεν φαινεται by default. Αν κανεις δεξι κλικ πανω της > ιδιοτητες, τι τυπος αρχειου λεει οτι εινια? Για το δευτερο που ρωτας, ναι. Γιατι εχεις σαν default τον ie εν ετει 2022? Μπορεις να ρυθμισεις αν θα φαινονται ή οχι οι καταληξεις γνωστων τυπων αρχειων. Ολα τα Αγαπημενα .url δεν εννοειται οτι εχουν? Γιατι αυτος με εξυπηρετει, πχ. η διαχειριση των Αγαπημενων σε mozilla και chrome ειναι μεγαλος μπελας.
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Κατάλαβα τι κάνεις. Ξαναδιαβάζοντας όμως αυτό που πόσταρα βλέπω ότι παρέκαμψα κάποιο βήμα (μάλλον μου σβήστηκε κατά λάθος στο editing γιατί άλλο ξεκίνησα να γράφω και άλλο έγραψα στο τέλος) και μπερδεύτηκε το νόημα. Πάμε από την αρχή... Κάνε δεξί κλικ ιδιότητες στην συντόμευση στα αγαπημένα και πάρε με αντιγραφή το url (κάπου εδώ μου μπερδεύτηκαν). Μετά κάνε ένα αντίγραφο της συντόμευση του browser που θέλεις και σε αυτήν πήγαινε ιδιότητες και πρόσθεσε το url στο τέλος του πεδίου "Προορισμός" όπως στην εικόνα. 5 ώρες πριν, rus είπε Μπορεις ενα Αγαπημενο του ie να το κανεις να τρεχει με chrome? Τα αγαπημένα οποιουδήποτε browser είναι απλά link με το url μέσα. Δεν είναι δεσμευμένα με τον browser και ανοίγουν με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα. Μπορείς αν θέλεις να ορίσεις το browser που θέλεις ώστε να ανοίγει τα url χωρίς να τον ορίσεις σαν προεπιλεγμένο φυλλομετρητή. 6 ώρες πριν, rus είπε η διαχειριση των Αγαπημενων σε mozilla και chrome ειναι μεγαλος μπελας. Τι λες τώρα;! Το ότι έχεις συνηθίσει (οπτικά) την διαχείριση στον ie δε σημαίνει ότι είναι μπελάς στους υπόλοιπους; Επίσης το ότι (για κάποιον λόγο) σε βολεύει η διαχείριση των αγαπημένων δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να είναι ie ο προεπιλεγμένος φυλλομετρητής. Μπορείς να ορίσεις όποιον άλλον θέλεις (για να ανοίγουν τα url με αυτόν) και να διαχειρίζεσαι τα αγαπημένα σου από τον ie.
rus Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, micos000 είπε Τι λες τώρα;! Το ότι έχεις συνηθίσει (οπτικά) την διαχείριση στον ie δε σημαίνει ότι είναι μπελάς στους υπόλοιπους; Επίσης το ότι (για κάποιον λόγο) σε βολεύει η διαχείριση των αγαπημένων δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να είναι ie ο προεπιλεγμένος φυλλομετρητής. Μπορείς να ορίσεις όποιον άλλον θέλεις (για να ανοίγουν τα url με αυτόν) και να διαχειρίζεσαι τα αγαπημένα σου από τον ie. Οταν λεω οτι "ειναι μεγαλος μπελας" εννοω προφανως για μενα, οχι για αλλους. Οι αλλοι μπορει να βολευονται. Ειτε γιατι γνωριζουν και τους χειριζονται ανετοτερα, ειτε για οποιοδηποτε λογο. Δεν ειναι οπτικο το θεμα, γενικα η διαχειριση των Αγαπημενων σε chrome και mozilla με δυσκολευει. Ετσι οταν σερφαρω σ ενα λινκ με αυτους τους browsers και θελω να το βαλω στα Αγαπημενα, αναγκαζομαι να το ξανανοιξω μεσω ie ωστε να το βαλω στα δικα του Αγαπημενα. Να σημειωσουμε οτι μιλαμε μόνο για την εκδοση 11, οι προγενεστερες ειναι Β εθνικη. Καποιος λοιπον που εχει Win7 επιβαλλεται να περασει το SP1 ωστε να μπορει να βαλει ie11. 18 ώρες πριν, micos000 είπε Τα αγαπημένα οποιουδήποτε browser είναι απλά link με το url μέσα. Δεν είναι δεσμευμένα με τον browser και ανοίγουν με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα. Μπορείς αν θέλεις να ορίσεις το browser που θέλεις ώστε να ανοίγει τα url χωρίς να τον ορίσεις σαν προεπιλεγμένο φυλλομετρητή. Nαι, αν γινεται λεμε ενα μεμονωμενο Αγαπημενο (συντομευση του στο desktop) να ανοιγει με διαφορετικο απ τον γενικα προεπιλεγμενο φυλλομετρητη. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από rus
micos000 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, rus είπε Nαι, αν γινεται λεμε ενα μεμονωμενο Αγαπημενο (συντομευση του στο desktop) να ανοιγει με διαφορετικο απ τον γενικα προεπιλεγμενο φυλλομετρητη. Γίνεται και σου είπα τον τρόπο πριν... 21 ώρες πριν, micos000 είπε Κάνε δεξί κλικ ιδιότητες στην συντόμευση στα αγαπημένα και πάρε με αντιγραφή το url. Μετά κάνε ένα αντίγραφο της συντόμευση του browser που θέλεις... και σε αυτήν πήγαινε ιδιότητες και πρόσθεσε το url στο τέλος του πεδίου "Προορισμός" όπως στην εικόνα.
rus Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, micos000 είπε Γίνεται και σου είπα τον τρόπο πριν... Aυτο που μου ειπες το διαβασα καμποσες φορες, και πριν και τωρα. Δε μου βγαζει νοημα. Τι θα πει "στο πεδίο Προορισμός άσε ένα κενό μετά τα εισαγωγικά και κάνε επικόλληση την συντόμευση (π.χ."C:\ ...chrome.exe" https:// κτλ)" ?? Μου βαζεις παραδειγμα με συντομευση απο τον chrome. Mα οπως ειπα δε ξερω καν που ειναι ο φακελος με τα Αγαπημενα του chrome, γιατι ειναι λεει κρυφος και θελει διαδικασια για να εμφανιστει. Συντομευση απο ie θελω, να ανοιγει με τον chrome. Ο φακελος με τα Αγαπημενα του ie ειναι ευκολα προσβασιμος. Παιρνεις απο κει λοιπον μια συντομευση, τη βαζεις στο desktop. Mε δεξι κλικ και Ιδιοτητες εχω διαφορετικο παραθυρο απο αυτο που εδειξες
micos000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Μπερδεύτηκες λίγο αλλά δεν πειράζει, θα το ξεκαθαρίσουμε. Για αρχή εντόπισε την συντόμευση του browser που θέλεις (θα πούμε του chrome αλλά είναι το ίδιο και με τους άλλους browsers) και κάνε ένα αντίγραφο αυτής στην επιφάνεια εργασίας. Θα πρέπει να σου εμφανίσει ένα δεύτερο εικονίδιο του Chrome με το ίδιο όνομα, οπότε μετονόμασε την όπως θέλεις, π.χ. Tomato Timer (για το παράδειγμα). Μετά, από την εικόνα που δείχνεις (για να έχουμε μια αναφορά) πάρε με αντιγραφή όλο αυτό που έχει στο url, το url δηλαδή της σελίδας που θέλεις να ανοίγει με διαφορετικό browser. Μπορείς να πάρεις και το url απευθείας από την γραμμή διεύθυνσης του ie ή οποιουδήποτε browser θέλεις. Στη συνέχεια κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες στο αντίγραφο της συντόμευσης του Chrome που έκανες στο 1ο βήμα.Θα σου εμφανίσει ένα παράθυρο όπως αυτό που σου έδειξα πριν όπου στο κουτάκι "Προορισμός" θα έχει όλο το path από τον φάκελο που τρέχει ο chrome ("C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"). Τώρα πάτα μέσα στο κουτάκι αυτό και πήγαινε στο τέλος δεξιά, μετά τα εισαγωγικά, άσε ένα κενό και κάνε επικόλληση (CTRL+V ή με δεξί κλικ->επικόλληση) το url που είχες πάρει πριν και πάτα ΟΚ. Θα στο προσθέσει στο τέλος και τώρα όποτε θα κάνεις διπλό κλικ σε αυτήν την συντόμευση θα ανοίγει ο chrome στην σελίδα που του έχεις υποδείξει. Έχω ένα batch script για να το τρέχεις και να επιλέγεις με το πληκτρολόγιο, δίνοντας το ανάλογο νούμερο, κάποια σελίδα που να ανοίγει με διαφορετικό browser που θα μπορείς να επιλέγεις. Απλά θα πρέπει να το επεξεργάζεσαι μόνος σου για να προσθέτεις σελίδες στην πορεία. Είναι το zip στα συνημμένα. Αποσυμπίεσε το στην επιφάνεια εργασίας και τρεξτο να δεις πως πάει και αν σε βολεύει. Αν ναι, θα σου πω πως να βάζεις τις σελίδες σου. Είναι πολύ απλό και μπορείς να το επεξεργαστείς με δεξί κλικ->Επεξεργασία και θα σου ανοίξει με το σημειωματάριο. Links.zip
rus Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Φιλε μου επιμενεις να μιλας για συντομευση του chrome. Παρολο που σου ειπα καμποσες φορες οτι θελω ενα αγαπημενο/συντομευση αγαπημενου του ie να το/τη τρεξω με chrome(ή με mozilla). Τα αγαπημενα του chrome δε ξερω καν που βρισκονται γιατι ειναι κρυφα. Γενικα δεν ασχολουμαι με τα αγαπημενα τoυ chrome. Συνεπως ευχαριστω μεν για το χρονο και το κοπο σου, αλλα μη μου γραφεις οδηγιες για το πως να επεξεργαστω συντομευση απο chrome. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από rus
jim_p Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Βγαλε ενα screenshot που να φαινεται τι λεει η καρτελα "γενικα" απο την παραπανω συντομευση...
micos000 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, rus είπε Φιλε μου επιμενεις να μιλας για συντομευση του chrome. Παρολο που σου ειπα καμποσες φορες οτι θελω ενα αγαπημενο/συντομευση αγαπημενου του ie να το/τη τρεξω με chrome(ή με mozilla). Ναι, επιμένω. Το έκανες όπως το λέω και δεν έγινε αυτό που θέλεις; Δεν μπορείς μέσα από τα αγαπημένα του ie να πατήσεις μια συντόμευση και αυτήν να ανοίξει με άλλον browser, αν αυτό είναι που θέλεις. Απλά δεν γίνεται. Ο μόνος τρόπος να ανοίξεις ένα λινκ με διαφορετικό browser από αυτόν που έχεις προεπιλεγμένο είναι να τρέξεις τον browser που θέλεις δίνοντας μετά από το chrome.exe το url της σελίδας που θέλεις να ανοίγει με αυτόν και ο πιο απλός τρόπος είναι να το κάνεις μέσω μιας συντόμευσης. Αν δεν είναι αυτό που θέλεις τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Είπες όμως... Στις 25/4/2022 στις 2:52 ΠΜ, rus είπε [...] πως γινεται να ανοιξεις μια συντομευση που εκανες απ τα Aγαπημενα στο desktop, με τον browser της αρεσκειας σου?? και αυτό που σου εξηγώ είναι και αυτό που ρώτησες στην αρχή. Σε όλα τα λειτουργικά, ακόμα και στην εποχή του dos, υπήρχε η δυνατότητα να εκτελέσεις μια εφαρμογή δίνοντας της σαν παράμετρο κάτι που θέλεις (και μπορεί να το αναγνωρίσει η εφαρμογή σαν παράμετρο). Για παράδειγμα μπορείς να δώσεις notepad.exe c:\mydocs\mytext.txt και να ανοίξει το σημειωματάριο φορτώνοντας ταυτόχρονα το αρχείο mytext.txt που βρίσκεται μέσα στον φάκελο C:\mydocs. Παρόμοια μπορείς να δώσεις chrome.exe https://www.google.gr και να εμφανιστεί η σελίδα της google μέσα στον chrome, άσχετα με το ποιον browser έχεις εσύ προεπιλεγμένο. Αν τώρα το ολοκληρώσεις αυτό βάζοντάς το μέσα σε μια συντόμευση έχεις ένα shortcut που θα κάνει ακριβώς αυτό που ζήτησες. 3 ώρες πριν, rus είπε Συνεπως ευχαριστω μεν για το χρονο και το κοπο σου, αλλα μη μου γραφεις οδηγιες για το πως να επεξεργαστω συντομευση απο chrome. Κοίτα. Ή με έχει καταβάλει το Αλτσχάιμερ και δεν μπορώ να καταλάβω τι ζητάς ή δεν μπορείς να καταλάβεις εσύ τι λέω. Εντάξει, μπορεί να μην το καταλαβαίνεις την διαδικασία αλλά για να στο λέω τρεις φορές σημαίνει ότι μπορεί να ξέρω κάτι παραπάνω και μέχρι να το κάνεις και να μας πεις τα αποτελέσματα τότε δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Αν δεν πιστεύεις εμένα δες και τι λένε και αλλού... https://cofc.teamdynamix.com/TDClient/1802/Portal/KB/ArticleDet?ID=91025 https://community.spiceworks.com/how_to/83874-create-shortcut-to-open-url-in-non-default-browser EDIT: Α, για να μην είμαι και απόλυτος, υπάρχει και άλλος τρόπος. Τράβα την συντόμευση από την επιφάνεια εργασίας πάνω στο εικονίδιο του chrome ή του firefox και δες τι θα γίνει. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από micos000
rus Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, micos000 είπε Ναι, επιμένω. Το έκανες όπως το λέω και δεν έγινε αυτό που θέλεις; Δεν μπορείς μέσα από τα αγαπημένα του ie να πατήσεις μια συντόμευση και αυτήν να ανοίξει με άλλον browser, αν αυτό είναι που θέλεις. Απλά δεν γίνεται. Tι το συζηταμε τοτε?? αφου δε γινεται, απλα ληγει το θεμα. Αυτο που μου λες δεν το εκανα, γιατι επανειλημμενα σου εξηγησα οτι δεν ασχολουμαι με τα Αγαπημενα του chrome. Αυτο που ζηταω ειναι εαν υπαρχει τροπος ενα αγαπημενο του ie να ανοιγει με αλλο browser. Aφου λοιπον δε γινεται προς τι ολες αυτες οι οδηγιες που ποσταρες?
micos000 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Γιατί επιμένεις συνέχεια με τα αγαπημένα του chrome; Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε κάτι τέτοιο. Και αυτό που ζητάς γίνεται, απλά δεν θέλεις να κάνεις (για ποιον λόγο δεν ξέρω) αυτό που σου λέω. Θα είναι 10 δευτερόλεπτα από την ζωή σου ενώ τώρα αναλωνόμαστε στην κολοκυθιά εδώ και τόσες μέρες. Τέλος πάντων. Αν δεν βαριέσαι τόσο πολύ πάρε το zip από τα συνημμένα και αποσυμπίεσε την συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σου για να δεις αυτό που σου λέω. Αν δεν είναι αυτό που θέλεις το ξεχνάμε και τέλος. Google στον Firefox.zip
rus Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, micos000 είπε Γιατί επιμένεις συνέχεια με τα αγαπημένα του chrome; Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε κάτι τέτοιο. Και αυτό που ζητάς γίνεται, απλά δεν θέλεις να κάνεις (για ποιον λόγο δεν ξέρω) αυτό που σου λέω. Θα είναι 10 δευτερόλεπτα από την ζωή σου ενώ τώρα αναλωνόμαστε στην κολοκυθιά εδώ και τόσες μέρες. Τέλος πάντων. Αν δεν βαριέσαι τόσο πολύ πάρε το zip από τα συνημμένα και αποσυμπίεσε την συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σου για να δεις αυτό που σου λέω. Αν δεν είναι αυτό που θέλεις το ξεχνάμε και τέλος. Eγω επιμενω? αφου ολο να παρω μια συντομευση του chrome και να την επεξεργαστω μου λες. Πριν ειπες "δε γινεται, απλα δε γινεται", τωρα λες οτι γινεται? Δε χρειαζoνται zips, εχω πει σαφως τι θελω: αν μπορει μια συντομευση αγαπημενου του ie να τρεξει με αλλον browser. Το συνημμενο που εβαλες ειναι συντομευση της διαδρομης C:\Aρχεια Εφαρμογων\Μοzilla Firefox, δεν υπαρχει σε μενα. Εχεις Win10?
micos000 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, rus είπε Eγω επιμενω? αφου ολο να παρω μια συντομευση του chrome και να την επεξεργαστω μου λες. Εμ, ναι. Επιμένεις και δεν το κάνεις. Ο πιο απλό τρόπος για να κάνεις αυτό που θέλεις είναι αυτός και τα αγαπημένα του ie δεν είναι αποκλειστικότητα του ie. Ένα από url είναι αλλά επειδή έχεις τον ie σαν προεπιλεγμένο browser έχουν το εικονίδιο του ie όταν τα βγάζεις στην επιφάνεια. 2 ώρες πριν, rus είπε Δε χρειαζoνται zips, εχω πει σαφως τι θελω: αν μπορει μια συντομευση αγαπημενου του ie να τρεξει με αλλον browser. Κάτσε, γιατί αν αναφέρεσαι σε αυτό... Αναφορά σε κείμενο Δεν μπορείς μέσα από τα αγαπημένα του ie να πατήσεις μια συντόμευση και αυτήν να ανοίξει με άλλον browser, αν αυτό είναι που θέλεις. Απλά δεν γίνεται. ...τότε δεν κατάλαβες σωστά. Είπα ότι δεν γίνεται μέσα από την λίστα με τα αγαπημένα όπως τα βλέπεις μέσα από τον ie να πατήσεις σε ένα και αυτό να ανοίξει με άλλον browser. Μην προτρέχεις και λες πράγματα που δεν είπα. 2 ώρες πριν, rus είπε Το συνημμενο που εβαλες ειναι συντομευση της διαδρομης C:\Aρχεια Εφαρμογων\Μοzilla Firefox, δεν υπαρχει σε μενα. Εχεις Win10? 10άρια έχω και ο firefox είναι ο 64bit. Εσύ βλέπω έχεις 7άρια και αν εσύ έχεις τον 32bit firefox θα πρέπει να μπει μετά το program files ένα κενό και μετά x(86) . Δηλαδή C:\Aρχεια Εφαρμογων (x86)\Μοzilla Firefox\Firefox.exe και το ίδιο και από κάτω στο "Εκκίνηση από" Αν θέλεις κάνε ένα zip με την συντόμευση του browser που θέλεις και βάλε και το αγαπημένο που θέλεις να στο κάνω και να δεις ότι γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα