Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρόλα αυτά, Apple και Samsung συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία σύμφωνα με στατιστικά της Canalys

Το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους δε φημίζεται για τις υψηλές του πωλήσεις, όμως με την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση (τον πόλεμο στην Ουκρανία, νέα lockdown στην Κίνα και παγκόσμιο πληθωρισμό), οι αποστολές smartphone έχουν μειωθεί κατά 11% σε σχέση με το περασμένο έτος. Οι πρωτοπόροι της αγοράς, Samsung και Apple που διέθεσαν στην αγορά περιζήτητα μοντέλα δεν επηρεάστηκαν, ενώ οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες στις πέντε κορυφαίες, παρατήρησαν πτώση ζήτησης.

Η Samsung βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24% μερίδιο αγοράς, 5% πάνω από το εορταστικό τρίμηνο και 2% πάνω από το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ως συνήθως, οι κυκλοφορίες συσκεών της Apple προς το τέλος του έτους της έδωσαν μεγάλη αύξηση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο, αλλά η Samsung παρέμεινε πρώτη χάρη στις πωλήσεις των Galaxy S22 και στην αυξημένη ζήτηση της Galaxy A σειράς.

Παρά τις αναφορές για μειωμένη παραγωγή, η Apple συνεχίζει να έχει αυξημένη ζήτηση, με το iPhone SE τρίτης γενιάς να αποτελεί μια σημαντική συσκευή στις πωλήσεις, όπως αναφέρει η ανάλυση της Canalys. Οι πάροχοι αναζητούν 5G συσκευές για διάθεση προς πώληση και το SE 2022 είναι το φθηνότερο 5G iPhone. Φυσικά η σειρά iPhone 13 συνεχίζει να πουλάει πολύ καλά.

canalys-smartphone-sale-q1.jpg

Η Xiaomi παραμένει στην τρίτη θέση με 13% μερίδιο αγοράς, 1% χαμηλότερα απ' ότι το περασμένο έτος, με τη Redmi Note σειρά να ευθύνεται για την επιτυχία της εταιρείας. Στη δε Oppo περιλαμβάνονται και πωλήσεις OnePlus συσκευών, που αντιστοιχούν σε 10% της αγοράς (επίσης 1% πτώση σε σχέση με το περασμένο έτος), ενώ η Vivo βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 8% μερίδιο αγοράς, πτώση 2% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Τέλος, η ανάλυση της Canalys περιλαμβάνει και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το άμεσο μέλλον, καθώς αναμένει η κατάσταση με την έλλειψη ημιαγωγών να βελτιωθεί πιο σύντομα απ' ότι αναμένεται, κάτι που σίγουρα θα βελτιώσει και τις τιμές των συσκευών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είμαι μέρος του προβλήματος, δεν άλλαξα κινητο φέτος. Να μάθετε να βγάζετε μονο παντόφλες παλιοεταιρίες, θα μείνω με Zenfone 8 μέχρι να λιώσει.

• Like 4
Δημοσ.

Μακάρι να γίνει κι άλλη πτώση γιατί οι εταιρίες το χουν παρακάνει πια που βγαζουν 1000 μοντέλα κάθε χρόνο και στο οτι θέλουν να αγοράζουμε συνεχεια κάθε χρόνο νεότερη συσκευή !!

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η Apple συνεχίζει ακάθεκτη. 
Απιστευτα ποσοστά. Πλέον ροκανίζει σοβαρά το Android (λάβετε υπ´οψιν ότι τα κινητά της τα κρατάει κανεις περισσότερο και συνήθως τα έχει για 1ο και όχι 2ο κινητό)

Πιθανα να δούμε το iOS να φτάνει 30% μερίδιο!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, papp0us είπε

Είμαι μέρος του προβλήματος, δεν άλλαξα κινητο φέτος. Να μάθετε να βγάζετε μονο παντόφλες παλιοεταιρίες, θα μείνω με Zenfone 8 μέχρι να λιώσει.

παραμένεις σε ενα τούμπανο ομως. εμεις με το mi a2 lite τι να πούμε?! :lol: Η μαρινέλα πιο πάνω περνάει καλύτερα απο μένα. Μακάρι να μπορούσα να παρω z8.

περιμένω να πέσει το xiaomi 12X. το μοναδικό τηλέφωνο με καλα specs ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε κανονικό μέγεθος. 

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.

Πέφτω από τα σύννεφα. Θα έπρεπε να υπήρχε αναγκαστικός νόμος να αλλάζουμε κάθε 6 μήνες αλλιώς να κλειδώνουν οι εφαρμογές και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο το "911". Στο τρίτο παράπτωμα να σε εκτοξεύουν στον ήλιο με κανόνι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickolas είπε

Απιστευτα ποσοστά. Πλέον ροκανίζει σοβαρά το Android (λάβετε υπ´οψιν ότι τα κινητά της τα κρατάει κανεις περισσότερο και συνήθως τα έχει για 1ο και όχι 2ο κινητό)

Κάτι σας ποτίζουν εσάς της Apple, δεν εξηγείται αλλιώς... 😂😋😉

• Like 8
  • Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nickolas είπε

Μέτοχος;;;

• Like 6
Δημοσ.

η καθε εταιρεια ειναι λες και λεει με τετοιες ειδησεις οτι παιδια σωστε μας.δεν φτασαμε τα περσινα μας νουμερα.δεν βγαλαμε δις εχοντας για πωληση κινητα των 1000 ευρω. βοηθηστε μας να πληρωσουμε τους υπαλληλους.δεν βγαινουμε. happy  κατοχος s10 που το εχω ηδη 2 χρονια ισως και πιο πολθ και ειναι δευτερο χερι και μεχρι να μην παιζει θα το κρατησω. 50 τις 100 γινεται να πεσουν οι πωλησεις τους?

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου εχει αγορασει σχεδον ολος ο πλανητης πλεον, και πολλοι εχουν περισσοτερες απο 1 συσκευες. Ποσα ακομη να πουλησουν πια?

Επεξ/σία από umbrella co.
  • Like 2
Δημοσ.

Ο περισσότερος κόσμος έχει καταλάβει οτι εδώ και πάρα πολύ καιρό η τεχνολογία στον τομέα έχει βαλτώσει. Λίγο καλύτερη κάμερα, λίγο χειρότερη μπαταρία και 1000e συσκευές. Εγώ έχω ένα one plus 6 εδώ και κάμποσα χρόνια και ένα iPhone 11 απ τη δουλειά. Έχω δοκιμάσει αρκετά πρόσφατα μοντέλα απο φίλους και αλήθεια εκτός κι αν σου κάνει διαφορά η 1% βελτίωση στην κάμερα ή ξέρω γώ τα καινούρια panel με 90/120hz για competitive gaming δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ καινούριο να προσφέρει η αγορά για τον περισσότερο κόσμο.

Για τα ξεφτιλίκια της Apple στο θέμα δεν θα επεκταθώ πολύ γιατί οι κορποταλιμπάν θα με φάνε. Εκτός απο τα ποζεροπαιδάκια κάθε ηλικίας που θέλουν να πουλήσουν μούρη και πολύ πολύ λίγους επαγγελματίες (που αλήθεια δεν μπορώ να σκεφτώ ποιοί είναι αλλα ας μην τους τσουβαλιάσω όλους), δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να αγοράσεις καινούριο iphone αν έχεις αγοράσει την τελευταία 3-4ετία.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αν ειχαν πελατες σαν εμενα που κρατησα το lg g4 6-7 χρονια θα ειχαν φαληρησει :P Τωρα να δουμε ποσα χρονια θα μας βγαλει το poco x3 pro η αληθεια δεν περιμενω και πολλα αλλα με 200 ευρω που το πηρα και τα μισα χρονια που εβγαλε το g4 να βγαλει θα ειμαι ευχαριστημενος.Απορω με τον κοσμο που αγοραζει καθε τρεις και λιγο κινητο, πραγματικα δεν βαριεστε να το ρυθμιζετε απο την αρχη κτλ.Εγω κοντευω 4 μηνες με το poco και ακομη δεν εχω αξιωθει να βαλω-κατεβασω καμια μουσικη για να βαλω ηχο κλησης αφου εδω και 4 μηνες χτυπαει με αυτον που εχει απο το εργοστασιο.

• Like 7
Δημοσ.
9 ώρες πριν, konstantinos77g είπε

Κάτι σας ποτίζουν εσάς της Apple, δεν εξηγείται αλλιώς... 😂😋😉

Ενω εσεις ειστε κακτακια..

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...