Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Ας μας πει λοιπόν κάποιος με έδρα το σπίτι του, τί δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει! (ελπίζω λίγες!

Θα σου πω την εμπειρία μου όταν είχα γραφείο με PCs, ενοίκια, ακόμη και επαγγελματικό ρεύμα, τηλέφωνο κα

Ναι, θα ζητήσουν τιμολόγιο, όχι μόνο για τα pc και το software και ότι υπάρχει μέσα, αλλά και για το τασάκι στο γραφείο. Στη δική μου περίπτωση τα είχα όλα αγορασμένα νόμιμα. Όταν μου είχαν κάνει έφοδο δεν είχα κάτι να φοβηθώ η να κρύψω. Το software που χρησιμοποιώ είναι υψηλής αξίας στο σύνολο (20k). Για autocad δεν είναι του τομέα μου αλλά μπορώ να σου πω για vst plugins έχω δώσει πολλά € λόγω φύσης της δουλειάς μου. Αν είσαι φωτογράφος η Adobe δεν είναι ακριβή καθώς πάει με ενοικίαση με το μήνα και βγαίνει πιο φτηνά σε σχέση κάποτε που πλήρωνες 2.5 χιλιάρικα για τη σουίτα. Συν τα καλουδια που σου δίνει το CC (cloud, fonts, team projects, stock marketplace).

Δυστυχώς το γραφείο το έκλεισα όταν περιορίστηκε η δραστηριότητα στα γήπεδα πέρσι, και ευτυχώς γιατί με τις αυξήσεις του ηλεκτρονικού θα είχα μπει για τα καλά μέσα.

Αν σε αυτό που πας να ανοίξεις είσαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθεις κάνε το. 

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zoranb είπε

Εντάξει, αλλά ποιό το πρόβλημα εάν εγώ θέλω να έχω παλιό υπολογιστή; Μπορεί να μην θέλω να κάνω ένα τέτοιο έξοδο ακόμα;

Τέλως πάντων, ας πούμε πως αγοράζω υπολογιστή, έχω κάποια επιδότηση;

Επιδότηση δεν νομίζω, εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα συνολικής επιδότησης για επένδυση, πχ να ανοίξεις φροντιστήριο με πολλούς υπολογιστές μέσα. 

Αυτό νομίζω που μπορείς να κάνεις για ότι εξοπλισμό αγοράζεις για την επιχείρηση είναι να το δηλώνεις στα έξοδα και τότε εκπιπτει από τον τζίρο σου νομίζω πριν γίνει η φορολόγηση. Αλλά ο εξοπλισμός θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στην επιχείρηση αν έρθουν για έλεγχο θα ελέγξουν τι δηλωσες για να αφαιρεθεί. 

4 ώρες πριν, zoranb είπε

Ας μας πει λοιπόν κάποιος με έδρα το σπίτι του, τί δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει! (ελπίζω λίγες!

Όσον αφορά τον έλεγχο, μην το ψάχνεις παραπάνω, έχουν το δικαίωμα να έρθουν για έλεγχο και να τους επιτρέψεις την πρόσβαση. Η μόνη ευκολία θεωρητικά που μπορεί να έχεις είναι ότι θα το μάθεις από το κουδουνι της κεντρικής εισόδου ότι είναι για τον έλεγχο, αν υποθετικά πάντα είναι η πόρτα κλειστή και χτυπήσουν και σου πουν ξεκάθαρα ότι είναι για έλεγχο, διότι κατά τα άλλα, δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα να σώσεις την κατάσταση μέχρι να ανέβουν επάνω. 

Κατάλαβα ότι ψάχνεις τρόπο να ξεκινήσεις κάτι μεσα στο σπίτι με σπασμενα επαγγελματικά λογισμικά που κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρω. Μην το δοκιμάσεις. 

Αν το μόνο που σε νοιάζει είναι ένας απλός υππγλιστη με win και κανένα office, βρες κάποιον με όλα έτοιμα από πριν σε χαμηλή τιμή με άδειες κλειδιά προϊόντων κτλ. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Θα ήταν τουλάχιστον χαζό να ισχυριστείς ότι η επιχείρηση σου που έκανε έναρξη πρόσφατα αγόρασε τον υπολογιστή πριν 10 χρόνια...

Επίσης τέτοιους ελέγχους τους κάνει η εφορία.

Στην χειρότερη κόψε μια ψεύτικη αποδείξη αγοράς, αλλά έχω την εντύπωση ότι με κάποιο τρόπο μπορείς να δηλώσεις τα ήδη αποκτηθεντα πάγια κατά την διαδικασία της έναρξης. Αν για παράδειγμα ήσουν οικοδόμος και ο παππούς σου σου είχε αφήσει κληρονομιά μια μπατονιερα δεν θα την πουλούσες και θα αγόραζες άλλη με τιμολόγιο.

Γενικά όπως βλέπεις οι περισσότεροι εδώ πέρα τρολάρουν. Ο λογιστής για τέτοια θέματα και πολλά άλλα είναι απαραίτητος για μια επιχείρηση.

ΥΓ: Μην περιμένεις να σου πει για τα σπασμένα πρόγραμματα. Δεν είναι ειδικότητα του.

6 ώρες πριν, zoranb είπε

Εάν θα έχω έδρα το σπίτι μου, δεν βλέπω κάτι άλλο!

Θα πρότεινα μην το κάνεις. Ότι προστασία έχει το σπίτι την χάνει αυτόματως με τον που γίνει επαγγελματική στέγη και έτσι θα μπορούν πολύ εύκολα να μπουν για έλεγχο μέσα.

Αν έχεις κάποια αποθήκη προτίμησε το.

Δημοσ.

Δεν έχεις πει τι είδους επιχείρηση σκέφτεσαι.

Άλλο να έχεις έδρα το σπίτι σου γιατί θα πουλάς ρούχα από ηλεκτρονικό κατάστημα και άλλο να παρέχεις υπηρεσίες.

Εγώ πχ, όταν έκανα διδακτορικό και είχα μπλοκακι για να πληρώνομαι από τα ερευνητικά έκανα έναρξη ατομικής στην εφορία με έδρα το σπίτι μου. Μάλιστα όχι όλο το σπίτι αλλά ένα δωμάτιο του σπιτιού συγκεκριμένα τετραγωνικά (το είχα δηλώσει).

Επίσης είχα πάει στον έφορο είχαμε συζητήσει την περίπτωση και είχε σημειώσει ότι δεν χρειάζεται αυτοψία για την έναρξη. 5 χρόνια δεν ήρθε κανείς αλλά το ξαναλέω ήταν συγκεκριμένη περίπτωση.

Η δική σου τι είναι;

• Like 1
Δημοσ.

Σιγά ρε παιδιά πως κάνετε έτσι, λες και θα είναι ο don Corleone σε αυτόν θα έρθουν. ΟΚ καλό είναι να προσέχει κανείς και να είναι σε όλα νόμιμος ούτως ή άλλος, αλλά σιγά μη πάνε οι Ράμπο του ΣΔΟΕ σε έναν που μόλις έκανε έναρξη με μηδενικό τζίρο. 

Εμένα πριν 10 χρόνια μου είχε στείλει γράμμα η γνωστή bsa να τους δηλώσω τι λογισμικά είχαμε και την άδεια χρήσης τους!!! Έκανα ένα τσεκ να δω ότι ήμαστε σε όλα εντάξει, πήρα μια άδεια από ένα εξειδικευμένο (πανάκριβο) λογισμικό που μας είχε βάλει ένας προμηθευτής και δεν μας την είχε παραδώσει ποτέ, και δεν τους απάντησα ποτέ. Περίμενα περίμενα...ακόμα περιμένω τον έλεγχο...

Λοιπόν αλλού είναι το θέμα που πρέπει να εστιάσει ο φίλος. Λεφτά θα βγάζει; Ή θα μπαίνει μέσα από τις εισφορές και τα τρέχοντα έξοδα;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Σιγά ρε παιδιά πως κάνετε έτσι, λες και θα είναι ο don Corleone σε αυτόν θα έρθουν. ΟΚ καλό είναι να προσέχει κανείς και να είναι σε όλα νόμιμος ούτως ή άλλος, αλλά σιγά μη πάνε οι Ράμπο του ΣΔΟΕ σε έναν που μόλις έκανε έναρξη με μηδενικό τζίρο. 

Εμένα πριν 10 χρόνια μου είχε στείλει γράμμα η γνωστή bsa να τους δηλώσω τι λογισμικά είχαμε και την άδεια χρήσης τους!!! Έκανα ένα τσεκ να δω ότι ήμαστε σε όλα εντάξει, πήρα μια άδεια από ένα εξειδικευμένο (πανάκριβο) λογισμικό που μας είχε βάλει ένας προμηθευτής και δεν μας την είχε παραδώσει ποτέ, και δεν τους απάντησα ποτέ. Περίμενα περίμενα...ακόμα περιμένω τον έλεγχο...

Λοιπόν αλλού είναι το θέμα που πρέπει να εστιάσει ο φίλος. Λεφτά θα βγάζει; Ή θα μπαίνει μέσα από τις εισφορές και τα τρέχοντα έξοδα;

H BSA δεν μπορει να σου κανει ελεγχο , ουτε να σε υποχρεωσει να της δειξεις τιποτα. Το μονο που μπορει να κανει ειναι καταγγελια στο ΣΔΟΕ να ερθει για ελεγχο. Τα email / γραμματα που στελνανε καποτε μονο ψαρωτικα ειναι, δεν εχουν καμια δικαιοδοσια.

• Like 1
Δημοσ.

Εάν κανεις έναρξη μπορείς να αγοράσεις laptop (όχι ομως PC για κάποιο λόγο) με αποφορολογιση.

Με τις τιμές που παίζουν σε κάρτες γραφικών+ το κόστος της άδειας των Windows(που συνήθως στα λάπτοπ είναι ήδη εγκατεστημένα) πιθανών να σε συμφέρει καλύτερα.

Επιπλέον παίζουν πιο συχνά ευκαιρίες σε λάπτοπ, χθες αγόρασα ένα Lenovo από 700->499 με αποφορολογιση στα 402 ευρώ με Ryzen 5 5500u (περίπου τις ίδιες επιδόσεις με 5 2600) που είναι υπεραρκετος (παίρνει μέχρι 20gb ram) για οποιαδήποτε χρήση εκτός ελαχίστων περιπτώσεων-> video editing/βαρύ cad/3d rendering.

Υ.γ Εάν σου πέφτει μικρή η οθόνη τσιμπάς κ ένα εξωτερικό monitor κ έχεις κ dual screen.

Δημοσ.
3 hours ago, manolis940 said:

Γενικά όπως βλέπεις οι περισσότεροι εδώ πέρα τρολάρουν. 

αν δεν ηταν ο τοπικ σταρτερ ο zoranb  μπορει να μην επεφτε trolling.αλλα οταν ρωτας στο ινσομνια τα παντα τοτε κατι δεν παει καλα.αλλο τοσο για τετοια θεματα οταν υπαρxουν και πιο σοβαρα forum για εναρξη επαγγελματος κτλ

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Για έναρξη επιχείρησης κατευθείαν στον λογιστή παιδιά... Και στον δικηγόρο, αν πρόκειται για εταιρεία με καταστατικό κλπ. Αυτοί κλέφτες θα γίνουν; 

Ναι θεωρητικά μπορεί κανείς να τα κάνει μόνος του, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε Αμερική όπου η έναρξη επιχείρησης "ευνοείται" (να το πω περιγραφικά). Υπάρχουν δεκάδες μικρο-λεπτομερειες που πρέπει να προσέξει κανείς που ενδεχομένως θα του δημιουργήσουν πρόβλημα στη συνέχεια. Και δυστυχώς, αν σου γίνει έλεγχος, δεν έχει "δεν γνώριζα τι προβλέπει ο νόμος"...

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, zoranb είπε

Εντάξει, αλλά ποιό το πρόβλημα εάν εγώ θέλω να έχω παλιό υπολογιστή; Μπορεί να μην θέλω να κάνω ένα τέτοιο έξοδο ακόμα;

Τέλως πάντων, ας πούμε πως αγοράζω υπολογιστή, έχω κάποια επιδότηση;

Υπήρχε ενα πρόγραμμα εσπα για δημιουργια eshop και αγορα υπολογιστή μεχρι 1500, σύνολο επιδότησης 5000€ eshop+υπολογιστής

Δεν ξέρω ομως αν ειναι ακόμα ανοιχτό

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Υπήρχε ενα πρόγραμμα εσπα για δημιουργια eshop και αγορα υπολογιστή μεχρι 1500, σύνολο επιδότησης 5000€ eshop+υπολογιστής

Δεν ξέρω ομως αν ειναι ακόμα ανοιχτό

Αυτό ήξερα πρόσφατα και έχει λήξει

https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=5113

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Εισέρχεται εξειδικευμένο συνεργείο μαζί με αστυνομικούς. Δεν τους ξεφεύγει τίποτα από το pc. Ακόμα και Linux να έχεις πρέπει να έχεις άδεια τόσο για αυτά όσο και για κάτι γραμματοσειρές που έχουν μέσα. 

ο δρακος ποτε μπαινει στο πλανο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Φυσικά και ναι. Αυτό έλλειπε να σε προειδοποιουν για να προλάβει ο καθενας να κρύψει τον υπολογιστη η να κάνει uninstall.

Κ εάν λείπει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κ έχει πάει για κάποια δουλειά εκτός σπιτιού;;

5 ώρες πριν, poulinos είπε

οταν υπαρxουν και πιο σοβαρα forum για εναρξη επαγγελματος κτλ

Ποιά είναι τα πιο σοβαρά αυτά forum?

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Αν λείπει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας το ΣΔΟΕ ή ή η εφορεία θα κλεισουν με τον υπάλληλο ενα επόμενο ραντεβού στην απέναντι καφετέρια για καφέ και ενημέρωση😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...