Witcher1st Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Αγορασα εχθες ενα USB stick 3.1 της Samsung και το benchmark δειχνει 110Mb/s. Το θεμα ειναι οτι καποιες φορες πιανει 100-110, και αλλες φορες πιανει 50-70. Τα αρχεια που μεταφερω ειναι ταινιες 5+Gb και οχι μικρα και αρκετα σε αριθμο αρχεια. Τι μπορει να συμβαινει; Το format ειναι exfat. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν βλεπεις μια τετοια συμπεριφορα , ειναι ψιλοφυσιολογικη. Στα μεγαλα αρχεια που μεταφερεις , γεμιζει την cache του , γραφει , αδειαζει η cache , ξαναγεμιζει , ξαναγραφει κ.ο.κ. Η cache ειναι απειρως μικροτερη απο τα αρχεια πολλων γιγα που μεταφερεις , για αυτο δεν γινεται να περναει ολο το αρχειο στην cache και να γραφει απο εκει. Αν γινοταν αυτο θα ειχε σταθερη ταχυτητα. Τωρα απλα κοβει το αρχειο σε κομματια ισα με το μεγεθος της cache του , και γραφει το αρχειο τμηματικα. Αυτη η βυθιση που βλεπεις στο σκρινσοτ ειναι οταν αδειαζει η cache , και το βαθμιαιο ανεβασμα ειναι οσο γεμιζει η cache και παραλληλα γραφει παλι. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από mphxths 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, mphxths είπε Αν βλεπεις μια τετοια συμπεριφορα , ειναι ψιλοφυσιολογικη. Στα μεγαλα αρχεια που μεταφερεις , γεμιζει την cache του , γραφει , αδειαζει η cache , ξαναγεμιζει , ξαναγραφει κ.ο.κ. Η cache ειναι απειρως μικροτερη απο τα αρχεια πολλων γιγα που μεταφερεις , για αυτο δεν γινεται να περναει ολο το αρχειο στην cache και να γραφει απο εκει. Αν γινοταν αυτο θα ειχε σταθερη ταχυτητα. Τωρα απλα κοβει το αρχειο σε κομματια ισα με το μεγεθος της cache του , και γραφει το αρχειο τμηματικα. Αυτη η βυθιση που βλεπεις στο σκρινσοτ ειναι οταν αδειαζει η cache , και το βαθμιαιο ανεβασμα ειναι οσο γεμιζει η cache και παραλληλα γραφει παλι. Σημερα συμβαινει κατι περιεργο και το δοκιμασα αρκετες φορες. Οταν βαζω το usb stick πανω στη θυρα της μητρικης, η ταχυτητα ειναι χαμηλη. Οταν το εχω πανω στο usb hub ( το οποιο συνδεω στην ιδια usb θυρα που ειχα βαλει και το stick πιο πριν ) η ταχυτητα παει στα 110. Δοκιμασα τα ιδια αρχεια. Εχθες γινοταν το αντιθετο, το οποιο ειχε και μια λογικη.. Τι στο καλο; Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από Witcher1st Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Witcher1st είπε Αγορασα εχθες ενα USB stick 3.1 της Samsung και το benchmark δειχνει 110Mb/s. Το θεμα ειναι οτι καποιες φορες πιανει 100-110, και αλλες φορες πιανει 50-70. Τα αρχεια που μεταφερω ειναι ταινιες 5+Gb και οχι μικρα και αρκετα σε αριθμο αρχεια. Τι μπορει να συμβαινει; Το format ειναι exfat. 'Ισως και να έχουμε ακριβώς το ίδιο. Εγώ έχω αυτό και κάνει και σε εμένα ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Στο write πάντα, γιατί στο read πιάνει 300άρες. Φυσιολογικό είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, kkatzos είπε 'Ισως και να έχουμε ακριβώς το ίδιο. Εγώ έχω αυτό και κάνει και σε εμένα ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Στο write πάντα, γιατί στο read πιάνει 300άρες. Φυσιολογικό είναι. Αυτο εχω εγω : Samsung Fit Plus 256GB USB 3.1 Stick Μαύρο | Skroutz.gr Καλα φυσιολογικο δεν ειναι, καποια εξηγηση θα υπαρχει. Κανονικα θα επρεπε να πιανει σταθερη ταχυτητα οταν μπαινει σε θυρα usb 3.1+ Το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι το usb hub ειναι usb 3.0.. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2022 από Witcher1st Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boombastik Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.windowscentral.com/samsung-fit-plus-usb-flash-drive-review @Witcher1st 60 mb πιάνει οπότε είσαι οκ. επίσης θα πιάνεις μικρότερες ταχύτητες αν κάνεις cut-paste και όχι copy-paste. Αυτό πού έχει ο @kkatzos είναι ακόμη πιο αργό. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2022 από boombastik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, boombastik είπε Αυτό πού έχει ο @kkatzos είναι ακόμη πιο αργό. Το ίδιο controller/flash μνήμη πρέπει να έχουν. Το δικό μου τα πάει υπέροχα στα bench αλλά στο write παρουσιάζει αυτό που είπαμε. 105-110 και με συνεχή dips στα 30-40. Κατά Μ.Ο. είναι γύρω στα 60MB/s Επεξ/σία 22 Απριλίου 2022 από kkatzos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boombastik Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 το δικό σου ειναι εδω -https://www.storagereview.com/review/samsung-usb-3-1-bar-plus-review-256gb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bep1995 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) το usb 3.0 απλος μετονομαστηκε σε 3.1 και μετα σε 3.1 gen1, ειναι ακριβος το ιδιο και η μεγιστη ταχυτητα ειναι 400-500 mbps, το 3.1 gen2 και 3.2 gen2 πιανει μεχρι 1 gbps αλλα δεν θα βρεις τετοιο στικακι, μονο εξωτερικο ssd. ειναι γενικα ενα μπερδεμα !! Επεξ/σία 23 Απριλίου 2022 από bep1995 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 πολυ μεγαλη απατεωνια αν αναλογιστουμε οτι ενας σκληρος 2,5" usb 3 κραταει 100+ σε τετοιες μεταφορες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Ειναι απογοητευση.. 20 λεπτα για να μεταφερθει μια ταινια 80gb. Μαλλον ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Με μπερδεψε το Read speed που διαφημιζουν παντα.. Μαλλον θα αγορασω το παρακατω : Sandisk Extreme Pro 256GB USB 3.1 Stick Μαύρο , το οποιο εχω σε μικροτερη χωρητικοτητα και οντως ειναι πολυ γρηγορο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα