Προς το περιεχόμενο

Windows 10 μαζί με Windows 7 και drivers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έφτιαξα ένα καινούριο pc (μετά από 15 χρόνια), το οποίο θα έρθει τις επόμενες μέρες.

Gigabyte Aorus pro AX z590

Samsung 970 evo plus 1T

i5-11500

Crucial Ballistix 3600 2x8.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε που τα ήξερα, και θα χρειαστώ τα φώτα σας για κάποια ζητήματα.

Το πρώτο ζήτημα είναι τα Windows.

Το pc έρχεται με 10άρια στον samsung.

Έχω πάρει και έναν crucial mx-500 1t να τον βάλω πάνω, και θέλω να περάσω 7άρια σ' αυτόν.

Η μητρική έχει και 4 usb 2.0 ports (εκτός από τις usb 3.0), οπότε ελπίζω να μην έχω πρόβλημα στην εγκατάσταση από φλασάκι. Ή μήπως θα έχω?

Μετά που βρίσκω drivers για usb 3.0, usb 3.1, nvme, κλπ για τα 7άρια? Η Gigabyte δεν έχει drivers για 7άρια για την συγκεκριμένη μητρική. Έχει για παλαιότερες μητρικές.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν θα είναι πρόβλημα η εγκατάσταση των 7 μετά τα 10 (ήξερα ότι πρώτα κάνεις εγκατάσταση παλαιότερη έκδοση των windows και μετά την πιο πρόσφατη αν θέλεις και τις δύο), και αν θέλω να μην γνωρίζει η μια εγκατάσταση των windows για την άλλη (να επιλέγω από το bios ποια θα ξεκινήσει), θα πρέπει να βγάλω τον nvme πριν την εγκατάσταση στον crucial?

Αυτά για την ώρα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, stpi είπε

Έχω πάρει και έναν crucial mx-500 1t να τον βάλω πάνω, και θέλω να περάσω 7άρια σ' αυτόν.

24 λεπτά πριν, stpi είπε

Η Gigabyte δεν έχει drivers για 7άρια για την συγκεκριμένη μητρική.

Κάτι παραπάνω ξέρει! 😋

Δεν μπορείτε να περάσετε (χωρίς ειδικές πατέντες) τα 7άρια σε νέο σύστημα. Ήδη η 12η γενιά (επεξεργαστών με efficient cores) υπολειτουργεί με τα 10άρια, θέλει 11.

Μπορείτε όμως να τα εγκαταστήσετε μέσα από τα 10άρια κάνοντας την εγκατάσταση σε VM.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δεν μπορείτε να περάσετε (χωρίς ειδικές πατέντες) τα 7άρια σε νέο σύστημα.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση Τέρη.

Μίλα μου στον ενικό βρε, μόνος μου είμαι. :D

Τι εννοείς όταν λες "ειδικές πατέντες"?

EDIT: Θα ήθελα να αποφύγω VM, δεν ξέρω καθόλου την διαδικασία, και έχω ήδη πολλά να μάθω, έχουν αλλάξει όλα από τότε που τα ήξερα.

Επεξ/σία από stpi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/4/2022 στις 5:42 ΜΜ, stpi είπε

Τι εννοείς όταν λες "ειδικές πατέντες"?

Είχαν αναφερθεί λύσεις παλιότερα, οπότε θα ψάξω να βρω σχετικά και θα ενημερώσω πάλι.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alex-V είπε

Εχεις καποιον συγκεκριμενο-σοβαρο λογο που θελεις ΚΑΙ τα 7αρια; Αν οχι, μεινε με τα 10

Έχω κάποιο παλιότερο audio interface, και δεν το βλέπω να παίζει στα 10άρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, stpi είπε

Έχω κάποιο παλιότερο audio interface, και δεν το βλέπω να παίζει στα 10άρια.

Γιατι δεν παιζει , λειτουργησε τα ως admin  και αν χρειαστει κανε καποιες αναγκαιες αλλαγες , ποιο ειναι το interface  που δεν παιζει?

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Γιατι δεν παιζει , λειτουργησε τα ως admin  και αν χρειαστει κανε καποιες αναγκαιες αλλαγες , ποιο ειναι το interface  που δεν παιζει?

1ον Δεν υπάρχουν drivers για 10άρια (είναι παλιό και discontinued).

2ον Είναι firewire.

Alesis I/O 14

Επεξ/σία από stpi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, stpi είπε

1ον Δεν υπάρχουν drivers για 10άρια (είναι παλιό και discontinued).

2ον Είναι firewire.

Alesis I/O 14

Πώς θα το συνδέσεις στην νέα μητρική από τι στιγμή που δεν διαθέτει θύρες firewire ;;;

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dpolal είπε

Πώς θα το συνδέσεις στην νέα μητρική από τι στιγμή που δεν διαθέτει θύρες firewire ;;;

Πάρε καλύτερα έναν μετατροπέα S/PDIF από Optical σε Coaxial και ρίξε τον ήχο από την οπτική έξοδο της κάρτας ήχου της μητρικής στο S/pdif-in του Alesio.

Σκεφτόμουν να την συνδέσω όπως στο τωρινό μου pc, με firewire controller που να έχει texas instruments chipset.

Με τον τρόπο που προτείνεις, θα λειτουργεί μόνο ως συσκευή αναπαραγωγής (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).

Την χρησιμοποιώ για εγγραφές σε DAW (κιθάρα, μπάσο, μικρόφωνο, κλπ), monitoring, κλπ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stpi είπε

Σκεφτόμουν να την συνδέσω όπως στο τωρινό μου pc, με firewire controller που να έχει texas instruments chipset.

Με τον τρόπο που προτείνεις, θα λειτουργεί μόνο ως συσκευή αναπαραγωγής (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).

Την χρησιμοποιώ για εγγραφές σε DAW (κιθάρα, μπάσο, μικρόφωνο, κλπ), monitoring, κλπ

Δίκιο έχεις για το δεύτερο κομμάτι, το κατάλαβα λάθος για αυτό και έσβησα την πρόταση για τον adaptor.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ, αν και το έχω διαβάσει αυτό.

Έχω ψάξει αρκετά για το θέμα firewire και windows 10, σε κάποιους παίζει σε κάποιους όχι. Ακόμα και σε αυτούς που παίζει όμως, έχουν θέματα, glitches, dropouts, κλπ.

Επίσης όλες οι εταιρίες που παράγουν audio interfaces έχουν σταματήσει την υποστήριξη firewire λόγω windows 10.

Μου κάνει εντύπωση όμως το ότι δεν μπαίνουν 7άρια σε νέα μηχανήματα.

Είναι θέμα drivers ή υπάρχουν κάποιοι άλλοι λόγοι?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Και πάλι σ' ευχαριστώ.

Τα audio interfaces είναι λίγο πιο "περίεργα" από τις κάμερες.

Μπήκα στο site της startech και είδα reviews. Σε άλλα audio interfaces δουλεύει και σε άλλα όχι.

Θα προτιμούσα να μην ρισκάρω το 40άρι που κάνει.

Όπως και να έχει να 'σαι καλά για τις πάντα χρήσιμες υποδείξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...