Luciddream Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Περιμένω να έρθει ο 5900x που έχω παραγγείλει και σκέφτομαι ταυτόχρονα και τι να κάνω με RAM. Έχω τώρα την G.Skill TridentZ 3600C16 B-die 2x8GB την οποία την τρέχω στα 3200 εδώ και καιρό λόγω μητρικής / cpu οπότε και πάει χαμένη. Θέλω να ανέβω στα 32GB. Λόγω μητρικής και T-Topology μπορώ να πάω και σε 4x8 sticks. Αλλά θα πρέπει να δώσω άλλα 170 ευρώ για 16GB. Στην ίδια τιμή βλέπω και 2x16 sticks. Είπα να ποστάρω για όσους τα παρακολουθούν πιο στενά τον τελευταίο καιρό και έχουν καμια πρόταση που μου διαφεύγει.
triplex1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, Luciddream είπε Περιμένω να έρθει ο 5900x που έχω παραγγείλει και σκέφτομαι ταυτόχρονα και τι να κάνω με RAM. Έχω τώρα την G.Skill TridentZ 3600C16 B-die 2x8GB την οποία την τρέχω στα 3200 εδώ και καιρό λόγω μητρικής / cpu οπότε και πάει χαμένη. Θέλω να ανέβω στα 32GB. Λόγω μητρικής και T-Topology μπορώ να πάω και σε 4x8 sticks. Αλλά θα πρέπει να δώσω άλλα 170 ευρώ για 16GB. Στην ίδια τιμή βλέπω και 2x16 sticks. Είπα να ποστάρω για όσους τα παρακολουθούν πιο στενά τον τελευταίο καιρό και έχουν καμια πρόταση που μου διαφεύγει. αν παιζεις παιχνιδια με αλλο ενα ζευγαρι ιδιο θα κερδισεις σε fps κατι που ενδιαφερει τους περισσοτερους , αν εχεις βλεψεις για να πας μετα σε 64 τοτε παιρνεις τις 2x16 1
Luciddream Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Μπα ελάχιστα παιχνίδια πλέον.. μόνο κανα σ/κ παίζω. Βέβαια και μια φορά την βδομάδα να παίζω θα μου πεις τα παραπάνω FPS βοηθάνε. Θέλω παραπάνω RAM γιατί δεν μου φτάνει σε προγράμματα που θέλω να κάνω compile κυρίως. Και γενικά θεωρώ το 32άρι ότι πρέπει να είναι το minimum πλέον, μόνο με IDE / browser ανοιχτό φτάνεις τα 12GB άνετα, αν ανοίξεις και κανα virtual machine γέμισαν τα 16.
triplex1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Οτι σε συμφερει παρε και βαλε απλα κρατα χαμηλα το latency
duffyduck Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Βασικά το πρόβλημα βρίσκεται στον memory controller του 2700X. Το ξέρω καλά, γιατι από 2700X πήγα σε 3700X και όχι μόνο λύθηκαν τα προβλήματα με τον χρονισμό των μνημών και το XMP, αλλά από 3000MHz C16 που ειναι ο official χρονισμός τους, τώρα τις τρέχω σε 3200MHz C16 (2 Kits των 2x8GB = 32GB) αλλάζοντας μόνο την συχνότητα τους. Προσοχή το νέο κιτ εκτός από τον ίδιο part number, να έχει και την ίδια revision/version. Τα δικά μου είναι διαφορετικό version οπότε έχουν διαφορετικά chips (μάλλον Micron B-die, Samsung C-die). Το Thaiphoon Burner δεν δίνεις ακριβείς πληροφορίες, κάπου το χάνει. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2022 από duffyduck 1
Luciddream Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Το ξέρω αλλά, όπως βλέπεις και πάνω έχει 170 ευρώ η 32άρα ballistic και 170 ευρώ το 16άρι κιτ που έχω, οπότε το σκέφτομαι τι να κάνω. Ίσως την βάλω αγγελία για κάποιον πιο enthusiast απο μένα και πάρω μια 32άρα.
triplex1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, Luciddream είπε Το ξέρω αλλά, όπως βλέπεις και πάνω έχει 170 ευρώ η 32άρα ballistic και 170 ευρώ το 16άρι κιτ που έχω, οπότε το σκέφτομαι τι να κάνω. Ίσως την βάλω αγγελία για κάποιον πιο enthusiast απο μένα και πάρω μια 32άρα. για καποιο λογο εχουν ιδια τιμη , σε καμια περιπτωση δεν ειναι ιδιες Εγω στη θεση σου θα πηγαινα σε ιδιο ζευγαρι , σε single οι συγκεκριμενες δουλευουν αψογα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα