Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Λοιπον, πήρα αυτη την βλακεία χτες, το εβαλα στο ρεύμα μπηκα το σύνδεσα στο δίκτυο που ήθελα και δημιουργήσα 2 νέα δίκτυα. 2 προβλήματα, μπορώ με καποιο τρόπο να βάλω κωδικό στα δίκτυα που δημιούργησα γιατι πολυ πολυ γρήγορα που το ειδα τραβάει τις ρυθμίσεις που έχει το αρχικό δίκτυο, δηλαδη αν ειναι ξεκλείδωτο μενει και το extended δικτυο ξεκλειδωτο αν εχεις κωδικο στο αρχικο δίκτυο τραβάει και το αλλο τον ίδιο κωδικό. Το βασικότερο πρόβλημα που εχω όμως ειναι οτι ενω συνδέεται με το δικτύο το αρχικο και το κανει extend δεν εχω πρόσβαση στο ιντερνετ παρα μόνο αν παω και βάλω καρφωτα IP. Τι σκατα ρυθμίσεις πρέπει να του βαλω για να παίζει σωστα; Λίγο στα γρήγορα που ειδα (Δεν ειχα χρόνο να το ψαξω) δημιουργει ενα δίκτυο 192.168.0.Χ ενω το κανονικο ειναι 192.168.1.Χ.
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 On 21/04/2022 at 13:15, Spect~ said: Λοιπον, πήρα αυτη την βλακεία χτες, το εβαλα στο ρεύμα μπηκα το σύνδεσα στο δίκτυο που ήθελα και δημιουργήσα 2 νέα δίκτυα. 2 προβλήματα, μπορώ με καποιο τρόπο να βάλω κωδικό στα δίκτυα που δημιούργησα γιατι πολυ πολυ γρήγορα που το ειδα τραβάει τις ρυθμίσεις που έχει το αρχικό δίκτυο, δηλαδη αν ειναι ξεκλείδωτο μενει και το extended δικτυο ξεκλειδωτο αν εχεις κωδικο στο αρχικο δίκτυο τραβάει και το αλλο τον ίδιο κωδικό. Το βασικότερο πρόβλημα που εχω όμως ειναι οτι ενω συνδέεται με το δικτύο το αρχικο και το κανει extend δεν εχω πρόσβαση στο ιντερνετ παρα μόνο αν παω και βάλω καρφωτα IP. Τι σκατα ρυθμίσεις πρέπει να του βαλω για να παίζει σωστα; Λίγο στα γρήγορα που ειδα (Δεν ειχα χρόνο να το ψαξω) δημιουργει ενα δίκτυο 192.168.0.Χ ενω το κανονικο ειναι 192.168.1.Χ. εχεις βαλει λαθος mode μαλλον.α. firmware update τυπικα και πες μου τι modes εχει και τι εβαλες
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, poulinos είπε εχεις βαλει λαθος mode μαλλον.α. firmware update τυπικα και πες μου τι modes εχει και τι εβαλες Mode: repeater (Συνδεομαι στο ασυρματο του απο πανω σπιτιου) Το προβλημα ειναι οτι πολλες φορες αργει και αλλες δεν εχω καν ιντερνετ
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 α.αν το adsl router σου ειναι 192.168.1.1 τοτε αυτο θα μπει 192.168.1.252 για παραδειγμα που το εχεις με κλειστο dhcp kai ξαναλεω firmware update:p
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, poulinos είπε α.αν το adsl router σου ειναι 192.168.1.1 τοτε αυτο θα μπει 192.168.1.252 για παραδειγμα που το εχεις με κλειστο dhcp kai ξαναλεω firmware update:p Έκανα update. Τις ρυθμίσεις αυτες τις έβαλα γιατί αλλιώς έπαιρνε ip τύπου 192.168.0.Χ και δεν έπαιζε τίποτα. Ακομη και στο αυτόματο να το βάλω πάλι δεν δουλεύει
HERTHAN Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, Spect~ είπε Έκανα update. Τις ρυθμίσεις αυτες τις έβαλα γιατί αλλιώς έπαιρνε ip τύπου 192.168.0.Χ και δεν έπαιζε τίποτα. Ακομη και στο αυτόματο να το βάλω πάλι δεν δουλεύει 1 ώρα πριν, poulinos είπε α.αν το adsl router σου ειναι 192.168.1.1 τοτε αυτο θα μπει 192.168.1.252 για παραδειγμα που το εχεις με κλειστο dhcp kai ξαναλεω firmware update:p Εγω που εχω το 860re μιας κι εχουν περασει 2-3 χρονια που ειχα ασχοληθει μου το βγαζει ετσι. Εχω καπου λαθος?
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 59 minutes ago, HERTHAN said: Εγω που εχω το 860re μιας κι εχουν περασει 2-3 χρονια που ειχα ασχοληθει μου το βγαζει ετσι. Εχω καπου λαθος? δεν εχεις θεμα διοτι τον dhcp θα στον κλεισει αφου θα δει οτι ειναι ανοιχτος και ip θα παρει αυτοματα απο τον dhcp του router>απλα πρεπει να μπεις στο ρουτερ για να δεις τι ip εχει παρει το repeater ή να παιξεις με ενα link που εχει το Repeater σε στυλ Tplinkrepeater.net για να σε βαλει στο Interface αφου δεν εχεις βαλει static ip. 1 hour ago, Spect~ said: Έκανα update. Τις ρυθμίσεις αυτες τις έβαλα γιατί αλλιώς έπαιρνε ip τύπου 192.168.0.Χ και δεν έπαιζε τίποτα. Ακομη και στο αυτόματο να το βάλω πάλι δεν δουλεύει απο default εινα 192.168.0.χ οποτε η θα πρεπει να δωσεις εσυ καρφωτα ip που ειναι το πιο απλο ή να παρει απο τον dhcp του ρουτερ δηλαδη αυτοματα και μετα να δεις μεσα απο το ρουτερ τι πηρε για να μπεις στο Interface.σε καθε περιπτωση δεν θες ανοιχτο στην κατω πλευρα την καρτελας ανοιχτον τον dhcp για να δινει ip αφου αυτο το κομματι το κανει το router σου.επισης θα το βαλεις σε μια σωστη αποσταση. μετα μπες μεσα και κλεισε κατι wps και κατι pin που εχει το repeater. θα πρεπει να παιξεις μια χαρα.δυο Repeater εχω πολυ καιρο και παιζουν μια χαρα. tp link και τα 2. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 23 ώρες πριν, poulinos είπε δεν εχεις θεμα διοτι τον dhcp θα στον κλεισει αφου θα δει οτι ειναι ανοιχτος και ip θα παρει αυτοματα απο τον dhcp του router>απλα πρεπει να μπεις στο ρουτερ για να δεις τι ip εχει παρει το repeater ή να παιξεις με ενα link που εχει το Repeater σε στυλ Tplinkrepeater.net για να σε βαλει στο Interface αφου δεν εχεις βαλει static ip. απο default εινα 192.168.0.χ οποτε η θα πρεπει να δωσεις εσυ καρφωτα ip που ειναι το πιο απλο ή να παρει απο τον dhcp του ρουτερ δηλαδη αυτοματα και μετα να δεις μεσα απο το ρουτερ τι πηρε για να μπεις στο Interface.σε καθε περιπτωση δεν θες ανοιχτο στην κατω πλευρα την καρτελας ανοιχτον τον dhcp για να δινει ip αφου αυτο το κομματι το κανει το router σου.επισης θα το βαλεις σε μια σωστη αποσταση. μετα μπες μεσα και κλεισε κατι wps και κατι pin που εχει το repeater. θα πρεπει να παιξεις μια χαρα.δυο Repeater εχω πολυ καιρο και παιζουν μια χαρα. tp link και τα 2. δεν ξερω τι γινεται αλλα τον παιζει.. Κανω ρεσετ , συνδεομαι στο ασυρματο που ειναι απο πανω, παιρνει ip τυπου 192.168.0.Χ. Ακομη και καρφωτα που του δινω στο κεντρικο ρουτερ δεν βλεπω πουθενα το repeater.. Γενικα μαλακιζεται και δεν μπορω να το κανω να παιξει οπως πρεπει.
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 λοιπον παμε απο την αρχη γιατι κανεις τα ευκολα δυσκολα. κλεισε το wireless στο pc λαπτοπ.συνδεσου με καλωδιο στο tp link. με το που μπεις μεσα στο tp link και σε σκασει στον wizard πες μου αν σε καποιο σημειο σε αφηνει να διαλεξεις τι ip θα εχει το router και αν θα εχεις dhcp. αν σε βγαζει σε αυτο το βημα θα παμε με τον wizard.αν δεν στο βγαζει αυτο το βημα τοτε θα μπεις μεσα θα κλεισεις τον wizard και θα παμε πρωτα να δωσουμε Ip στο tp link και μετα ολα τα υπολοιπα. ολα θα γινουν με καλωδιο πανω στο tp link για να σου ειναι πιο ευκολο απο οτι με wifi. 24 minutes ago, Spect~ said: δεν ξερω τι γινεται αλλα τον παιζει.. Κανω ρεσετ , συνδεομαι στο ασυρματο που ειναι απο πανω, παιρνει ip τυπου 192.168.0.Χ. Ακομη και καρφωτα που του δινω στο κεντρικο ρουτερ δεν βλεπω πουθενα το repeater.. Γενικα μαλακιζεται και δεν μπορω να το κανω να παιξει οπως πρεπει. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Θα το δω αυριο γιατι πρεπει να βρω φοριστη γιατι το λαπτοπ δεν κραταει μπαταρια. 34 λεπτά πριν, poulinos είπε λοιπον παμε απο την αρχη γιατι κανεις τα ευκολα δυσκολα. κλεισε το wireless στο pc λαπτοπ.συνδεσου με καλωδιο στο tp link. με το που μπεις μεσα στο tp link και σε σκασει στον wizard πες μου αν σε καποιο σημειο σε αφηνει να διαλεξεις τι ip θα εχει το router και αν θα εχεις dhcp. αν σε βγαζει σε αυτο το βημα θα παμε με τον wizard.αν δεν στο βγαζει αυτο το βημα τοτε θα μπεις μεσα θα κλεισεις τον wizard και θα παμε πρωτα να δωσουμε Ip στο tp link και μετα ολα τα υπολοιπα. ολα θα γινουν με καλωδιο πανω στο tp link για να σου ειναι πιο ευκολο απο οτι με wifi. Έκανα ρεσετ βάζω καλώδιο και δεν συνδέεται καν στη σελίδα του.. Έχω κλείσει ασύρματο εννοείται
theoilia Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Πήρα και εγώ ένα τέτοιο πριν 10 μέρες και μου έσπασε τα νεύρα. Σε τυχαία χρονικά διαστήματα έχανε την IP και μετά δεν συνδεόταν με τίποτα συσκευές πάνω του. Το έκανα firmware update ,reset, στήσιμο ξανά από την αρχή αλλά ξανά έκανε τα ίδια. 3 μέρες με ταλαιπώρησε και μετά το έστειλα πίσω. Τώρα αν είναι σχετικό με το πρόβλημα σου δεν ξέρω αλλά παρόμοια συμπεριφορά βλέπω να ειχαν 1
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 1 hour ago, Spect~ said: Θα το δω αυριο γιατι πρεπει να βρω φοριστη γιατι το λαπτοπ δεν κραταει μπαταρια. Έκανα ρεσετ βάζω καλώδιο και δεν συνδέεται καν στη σελίδα του.. Έχω κλείσει ασύρματο εννοείται σε ipconfig τι εχεις? στην ip 192.168.0.254 πας να μπεις?
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 44 minutes ago, theoilia said: Πήρα και εγώ ένα τέτοιο πριν 10 μέρες και μου έσπασε τα νεύρα. Σε τυχαία χρονικά διαστήματα έχανε την IP και μετά δεν συνδεόταν με τίποτα συσκευές πάνω του. Το έκανα firmware update ,reset, στήσιμο ξανά από την αρχή αλλά ξανά έκανε τα ίδια. 3 μέρες με ταλαιπώρησε και μετά το έστειλα πίσω. Τώρα αν είναι σχετικό με το πρόβλημα σου δεν ξέρω αλλά παρόμοια συμπεριφορά βλέπω να ειχαν Τουλαχιστον ξερω οτι δεν ειμαι εγω βλαμμενος! 39 minutes ago, poulinos said: σε ipconfig τι εχεις? στην ip 192.168.0.254 πας να μπεις? Σε αντιθεση με οτι εγραψα παραπανω ειχα κανει μαλακια και ειχα βαλει στατικη IP στο λαπτοπ και δεν το θυμομουν (το χα κανει πριν μηνες ή και χρονια). Για την ωρα δειχνει να δουλευει ετσι οπως το κανα αν και το συνδεσα σε αλλο ασυρματο... Θα δειξει τις επομενες μερες
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Επεθδη ειχα αρκετα θεματα και ξεσκισε ολο το δικτυο τραβηξα προσωρινα ενα καλωδιο απο τον πανω οροφο και το εβαλα σε AP και τωρα ολοι εχουν γρηγορο ιντερνετ κομπλε. Εχω ερωτηση ομως τωρα. Μπορω με καποιο τροπο να το βαλω να δινει IP τυπου 192.168.0.Χ (ουσιαστικα να κανει αυτο το DHCP για τις συσκευες σστο δικο μου σπιτι ) αλλα να επικοινωνει με το gateway που ειναι 192.168.1.1
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 On 30/04/2022 at 09:49, Spect~ said: Επεθδη ειχα αρκετα θεματα και ξεσκισε ολο το δικτυο τραβηξα προσωρινα ενα καλωδιο απο τον πανω οροφο και το εβαλα σε AP και τωρα ολοι εχουν γρηγορο ιντερνετ κομπλε. Εχω ερωτηση ομως τωρα. Μπορω με καποιο τροπο να το βαλω να δινει IP τυπου 192.168.0.Χ (ουσιαστικα να κανει αυτο το DHCP για τις συσκευες σστο δικο μου σπιτι ) αλλα να επικοινωνει με το gateway που ειναι 192.168.1.1 αν εχει επιλογη για router δηλαδη να κανει κανα Nat τοτε θα μπορουσες να το βαλεις να δινει 192.168.0.χ και να κανει αυτο dhcp.αν ομως εχει μονο repeater/access point τοτε θα μπει στο ιδιο δικτυο με το adsl/vdsl router. δηλαδη εξαρτατε αν μπορει η lan του να παιξει ως wan. dhcp βεβαια μπορεις να τον ανοιξεις στο tp link ακομα και αν ειναι στο ιδιο δικτυο αρκει να δινει ως gateway την ip του vdsl router που εχεις.και θα πρεπει να τον κλεισεις στο adsl/vdsl modem router. access point βεβαια ειναι οτι καλυτερο διοτι δεν χανεις σε ταχυτητα τιποτα. On 25/04/2022 at 23:32, Spect~ said: Τουλαχιστον ξερω οτι δεν ειμαι εγω βλαμμενος! Σε αντιθεση με οτι εγραψα παραπανω ειχα κανει μαλακια και ειχα βαλει στατικη IP στο λαπτοπ και δεν το θυμομουν (το χα κανει πριν μηνες ή και χρονια). Για την ωρα δειχνει να δουλευει ετσι οπως το κανα αν και το συνδεσα σε αλλο ασυρματο... Θα δειξει τις επομενες μερες Οσα tp link ειχα σεταρει ειτε repeater ειτε access point επαιξαν.εξαιρεση μονο ενα δεν θυμαμαι μοντελο το οποιο σε λειτουργια access point ειχε καποιο θεμα σε συνεργασια με zte 288. δεν ξερω αν βγηκε firmware update ¨η τι εγινε.δεν θυμαμαι καν το μοντελο του tp link.απλα θυμαμαι οτι δεν με αφηνε να κανω off τον dhcp.μονο του υποτιθεται καταλαβαινε αν υπαρχει dhcp και τον ανοιγε/εκλεινε. φτηνα αλλα value for money.nothing more On 25/04/2022 at 23:25, theoilia said: Πήρα και εγώ ένα τέτοιο πριν 10 μέρες και μου έσπασε τα νεύρα. Σε τυχαία χρονικά διαστήματα έχανε την IP και μετά δεν συνδεόταν με τίποτα συσκευές πάνω του. Το έκανα firmware update ,reset, στήσιμο ξανά από την αρχή αλλά ξανά έκανε τα ίδια. 3 μέρες με ταλαιπώρησε και μετά το έστειλα πίσω. Τώρα αν είναι σχετικό με το πρόβλημα σου δεν ξέρω αλλά παρόμοια συμπεριφορά βλέπω να ειχαν δωσε καρφωτα.μην το βαζεις να παιρνει απο dhcp.ειναι ολα πιο ευκολα μετα για troubleshoot.πχ να βαλεις καποια pings να βαρανε συνεχεια για να δεις τι πεφτει και τι χανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα