Πέτρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Έχουμε και λέμε... Χτες βλέπω στο spam folder (!) του outlook.com mail από την ΜS (!) το οποίο με ενημερώνει ότι έγινε προσπάθεια εισόδου στο λογαριασμό μου από Ρωσία μεριά και πρέπει να κλπ κλπ. Επειδή ήταν πολύ ορθά γραμμένο και φτιαγμένο, πέρασα το ποντίκι πάνω από τα link και στο hover βλέποντάς τα ήταν τα ολόσωστα επίσημα Link της MS. Πάτησα στο "report" που μου έδινε επιλογή, πετάχτηκε σύνταξη new email, δεν μου ζητήθηκε κάτι για login ή οτιδήποτε και τέλος. Οκ, μπορεί να την πάτησα εδώ και να έστειλα το mail μου σε 5000 νιγηριανούς...αλλά γιατί? Αφού ήδη το είχαν και έστελναν. Σε κάθε περίπτωση, αφού τα έκλεισα όλα αυτά μπήκα κανονικά στο λογαριασμό μου στην MS (όχι από link ή οτιδήποτε) και άλλαξα τους κωδικούς πρόσβασης στο mail/λογαριασμό, με όλες τις σωστές διαδικασίες (επιβεβαίωση μέσω κωδικού στο mail ανάκτησης, καθαρισμοί cache κλπ). Πέρασα τα νέα στοιχεία στις διάφορες συσκευές κλπ, όλα καλά. Το μόνο θέμα είναι ότι από εκείνη την ώρα έρχεται το ένα spam πίσω από το άλλο, λες και το μαμωφίλτρο του outlook.com (καλά, της πλάκας σε σχέση με του gmail) είναι σε φάση "ανοίξαμε και σας περιμένουμε". Κάθε 2-3 ώρες, μπλοκάρω 5-10 κοκ. Παρατήρησε κανείς κάτι αντίστοιχο αυτές τις μέρες?
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Hταν στα σπαμ,πάτησες σε λινκ που υπήρχε μέσα.Λάθος κινήσεις. Πλέον τους έχεις δώσει το email σου σαν ενεργό.
Kostasallinone Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Πώς γίνεται η ms να σε ενημερώνει για θέματα ασφαλείας και να βάζει τα mail της στον φάκελο spam?! Κάθε μέρα δέχομαι spam από εταιρίες που ούτε καν έχω λογαριασμό. Το να πατάς στα κουμπιά είναι διαδικτυακή αυτοκτονία.
Πέτρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Πιθανότατα όντως την πάτησα με το συγκεκριμένο "report", απλά μου έκανε εντύπωση το πόσο σωστό ήταν το συγκεκριμένο mail σε εμφάνιση/σύνταξη. Ακόμα και τα link στο hover φαινόντουσαν legit. Θα μπλοκάτω το σύμπαν για την επόμενη εβδομάδα, θα στρώσει. Μικρό το κακό. 21 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε Πώς γίνεται η ms να σε ενημερώνει για θέματα ασφαλείας και να βάζει τα mail της στον φάκελο spam?! Το outlook.com είναι για γέλια σε αυτό τον τομέα. Μετά από 1.5 χρόνο, πχ, αποφάσισε ξαφνικά να στέλνει στα spam τα email από το λογιστήριο εταιρείας που συνεργάζομαι και αφορούσαν τιμολόγια, πληρωμές κλπ. Ποτέ δεν είχα σβήσει τέτοιο mail, ποτέ δεν είχα κάνει αναφορές, απαντούσα κιόλας εκεί...αδιάφορο για την ms. Έτσι κι αλλιώς, οριακά έκοβε έναν στους τρεις νιγηριανούς πρίγκηπες...τώρα κόβει έναν στους δέκα. Χαζομάρα μου, αδιάφορη.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Δημοσ. 24 Απριλίου 2022 Πάτησες report μέσα απο το εμαιλ; Αυτό και μονο δείχνει πως δεν ήταν legit. Αν δεν σε επηρεάζει επαγγελματικά, άλλαξε τη διεύθυνση σου στο outlook (νομίζω μπορείς να καταργήσεις primary alias) ωστε αυτή η διευθυνση που ξέρουν πλέον ως ενεργή να μην υπάρχει πλέον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα