Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα, 

Πρόσφατα έκανα την εγκατάσταση του ηλιακού και ενώ έχω κάνει την έρευνα μου και έχω καταλήξει στο τι θέλω, μιλάω με τον πωλητή της εταιρειας για να κλείσει το deal. Του λέω τι θέλω και ενώ αρχικά τα έχουμε βρει με το μπατζετ κλπ αφού μου εχει πει αναλυτικά τι θα στοιχίσει το καθετί (ηλιακός/εγκατάσταση κλπ) το συνεργείο μου έβγαλε ένα επιπλέον ποσό κοντά στα 200€…Έπρεπε να κάνουν κάποιες εργασίες για να μοντάρουνε κάποια πράγματα που είχαν κάνει οι προηγούμενοι και μου το είπανε ότι θα στοιχίσει κάτι παραπάνω αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα πήγαινε τόσο…Κακώς κι εγώ δεν ρώτησα επι τόπου αλλά είπα ΟΚ αν υπάρχει κακοτεχνία ας την πληρώσω προκειμένου να γίνει η όλη φάση σωστά. Το θέμα είναι σε επικοινωνία που είχα μετά με το συνεργείο, έμαθα εκ των υστέρων ότι μόνο οι σωληνώσεις πχ που χρεώνεται σαν έξοδο ο πελάτης, πάνε x3, κάτι που ο πωλητής είχε «ξεχάσει» να μου αναφέρει στην αρχική κουβέντα γιατί αυτή η μικρή λεπτομέρεια συν κάποια υλικά που χρειαστήκανε το συνεργείο  επιπλέον (ενώσεις κλπ), που αυτά προφανως δεν μπορούσαν να τα προβλέψουν από πριν, άλλαξε τελείως το τελικό κόστος και ξέφυγε από το αρχικό μπατζετ που είχα πει…αναρωτιέμαι εχει τύχει και σε κάποιον άλλον κάποια αντίστοιχη «παράλειψη»;;;

Δημοσ.

εγω σε 2 εγκαταστασεις (η μια σε κεραμοσκεπη) ηρθε οχι ο πωλητης αλλα ειχαν μηχανικο στην εταιρια που τα ειχε αναλαβει και αφου ειδε και ο ανθρωπος ρωτησε τα παντα (απο που θα περασουν οι σωληνες, ειδε βανες στο διαμερισμα κτλ) εβγαλε προσφορα και μαλιστα τηρησε μεχρι τελευταιο ευρω.

Προσφορα απομακρυεσμενη ειναι λογικο να εχει αποκλησεις. Αν ηρθε στο χωρο και εβγαλε παραπανω τοτε ....δεν ειναι καλο

Δημοσ.

Δημοσ. πριν από 2 ώρες

το εφτιαξες? το πληρωσες? ασε το τωρα. ευχαριστησου το ζεστο νερο του ηλιακου και ασε τα αλλα.

Ρε αδερφέ ναι το έφτιαξα και το πλήρωσα εννοείται αλλά όταν έχεις προϋπολογίσει ένα χ κόστος και σου βγαίνει επιπλέον χωρίς να στο έχει πει κάποιος, ε σορι χτυπάει κάπως! δεν μιλάμε για 20€ ευρω πάνω κάτω…εκεί εννοείται δεν θα έλεγα κάτι. όπως λέει και ο φίλος πιο κάτω, το σωστό είναι να έρθει κάποιος να δει, να μετρήσει κλπ και να σου πει ξέρεις τόσο βγαίνει. Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω ότι οι πχ είναι τριπλές οι σωληνώσεις άρα θα πάει 5 ευρώ το μέτρο επι 10 μέτρα σωλήνα και όλο αυτό επι 3…τελοσπάντων κάνει δουλειά από την πρώτη μέρα το εργαλείο οποτε από αυτή την άποψη όλα καλά. Να δούμε και σε βάθος χρόνου τι θα γίνει 

Δημοσ.

Δυστυχώς χωρίς αυτοψία τελική προσφορά δεν μπορείς να έχεις.

Παράδειγμα με τα φ/β πάνελ:

Από τους 8 που έστειλαν προσφορά μόνο ένας ήρθε για έλεγχο. Με αποτέλεσμα επειδή υπάρχουν κάποιες ιδιομορφίες που μειώνει το κόστος να αποτυπωθεί στην προσφορά του και να είναι κατά 6-7% καλύτερη.

Δημοσ.

Ναι, την έχω "πατήσει" κι εγώ, πριν αρκετά χρόνια. Δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο το ποσό αλλά, λίγο άσχετος (τότε) εγώ, λίγο το έκανε γαργάρα ο πωλητής, ήρθε να πληρώσω ένα ποσό που δεν περίμενα αφού από την "ενημέρωση" είχα μείνει ότι δεν θα χρειαστεί κάτι άλλο.

Γι' αυτό πάντα (ΠΑΝΤΑ) ζητάμε επίσκεψη πριν κι εκτίμηση κόστους. Και μάλιστα μέσα από αυτή τη διαδικασία θα εκτιμήσουμε και την σοβαρότητα (ή όχι) ανάμεσα στις εταιρίες/πωλητές. Αν κάποιος για να περάσει να το δει θέλει να προηγηθεί παραγγελία (αναρωτιέμαι τι νόημα έχει τότε) ή αναφέρει χρέωση, ε κάτι δείχνει.

Προφανώς σε κάποιες περιπτώσεις να μην μπορεί να βγει ακριβώς το κόστος αλλά ένα +/- 20-30€ δε νομίζω να είναι θέμα. Αν όμως πιστεύεις (ή σε έκαναν να πιστεύεις) ότι δεν θα πληρώσεις κάτι άλλο και σου έρθει 150άρι, σίγουρα είναι λίγο σοκ.

ΥΓ. Υπάρχει και το σχετικό νήμα με τους ηλιακούς και νομίζω ότι δεν χρειαζόταν νέο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hovercrafting είπε

Δημοσ. πριν από 2 ώρες

το εφτιαξες? το πληρωσες? ασε το τωρα. ευχαριστησου το ζεστο νερο του ηλιακου και ασε τα αλλα.

Ρε αδερφέ ναι το έφτιαξα και το πλήρωσα εννοείται αλλά όταν έχεις προϋπολογίσει ένα χ κόστος και σου βγαίνει επιπλέον χωρίς να στο έχει πει κάποιος, ε σορι χτυπάει κάπως! δεν μιλάμε για 20€ ευρω πάνω κάτω…εκεί εννοείται δεν θα έλεγα κάτι. όπως λέει και ο φίλος πιο κάτω, το σωστό είναι να έρθει κάποιος να δει, να μετρήσει κλπ και να σου πει ξέρεις τόσο βγαίνει. Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω ότι οι πχ είναι τριπλές οι σωληνώσεις άρα θα πάει 5 ευρώ το μέτρο επι 10 μέτρα σωλήνα και όλο αυτό επι 3…τελοσπάντων κάνει δουλειά από την πρώτη μέρα το εργαλείο οποτε από αυτή την άποψη όλα καλά. Να δούμε και σε βάθος χρόνου τι θα γίνει 

Τριπλες? Πολυστρωματικες?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...