Panagiotis139 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα.. η μητέρα μου σε μια κατοικία που θελει να μου παραχωρήσει, θελει να έχει την επικαρπία και εγώ την ψηλή κυριότητα..αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ δεν μπορώ να το μισθωσω,ενώ θα έχω ψηλή κυριότητα. Τι μπορεί να γίνει έτσι ώστε και να το μισθωσω και να είναι κατοχυρωμένη μητέρα μου? Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από Panagiotis139
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, Panagiotis139 είπε Καλησπέρα.. η μητέρα μου σε μια κατοικία που θελει να μου παραχωρήσει, θελει να έχει την επικαρπία και εγώ την ψηλή κυριότητα..αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ δεν μπορώ να το νοικιάσω,ενώ θα έχω ψηλή κυριότητα. Τι μπορεί να γίνει έτσι ώστε και να το νοικιάσω και να είναι κατοχυρωμένη μητέρα μου? Για αρχή αντικατέστησε τον όρο "νοικιάσω" με "μισθώσω" ή "εκμισθώσω" ώστε όσοι διαβάζουν τι γράφεις να καταλαβαίνουν τι εννοείς. Πάντως αν θέλεις να το εκμισθώσεις όπως υποψιάζομαι, τότε αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν σου μεταβιβάσει/δωρίσει την επικαρπία, ο ψιλός (και όχι ψηλός) κύριος λέγεται έτσι επειδή του έχει αποψιλωθεί (στερηθεί) το δικαίωμα της επικαρπίας.
Panagiotis139 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για αρχή αντικατέστησε τον όρο "νοικιάσω" με "μισθώσω" ή "εκμισθώσω" ώστε όσοι διαβάζουν τι γράφεις να καταλαβαίνουν τι εννοείς. Πάντως αν θέλεις να το εκμισθώσεις όπως υποψιάζομαι, τότε αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν σου μεταβιβάσει/δωρίσει την επικαρπία, ο ψιλός (και όχι ψηλός) κύριος λέγεται έτσι επειδή του έχει αποψιλωθεί (στερηθεί) το δικαίωμα της επικαρπίας. Υπαρχει κάποιος τρόπος ώστε να μου μεταβιβάσει το ακίνητο και να είναι κατοχυρωμένη?όχι με κυριότητα και επικαρπία..με κάτι άλλο?
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, Panagiotis139 είπε Υπαρχει κάποιος τρόπος ώστε να μου μεταβιβάσει το ακίνητο και να είναι κατοχυρωμένη?όχι με κυριότητα και επικαρπία..με κάτι άλλο? Θα πρέπει να γίνεις πιο σαφής, να είναι κατοχυρωμένη ως προς τι ακριβώς? Ίσως και να υπάρχει λύση για το πρόβλημα σου, κανένας όμως δεν θα μπορέσει να στη δώσει αν δεν το περιγράψεις με ακρίβεια.
ekechagi Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Η επικαρπία σημαίνει την οικονομική εκμετάλλευση του ακινήτου. Κρατώντας την επικαρπία, το μόνο πράγμα που εξασφαλίζει η μητέρα σου είναι ότι τα οικονομικά οφέλη από τη διαχείριση του ακινήτου θα τα επωμίζεται η ίδια. Εάν δεν είσαι ανήλικος, δεν υπάρχει νόημα να κρατήσει την επικαρπία η μάνα σου και να μην σου μεταβιβάσει το σύνολο της ιδιοκτησίας. Επομένως, εάν η μητέρα σου θέλει να μεταβιβάσει μόνο την ψιλή κυριότητα ως "εξασφάλιση", θέλει να εξασφαλίσει μόνο αυτό: να εισπράττει η ίδια τα ενοίκια, σε περίπτωση που το νοικιάσεις σε κάποιον.
Panagiotis139 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, ekechagi είπε Η επικαρπία σημαίνει την οικονομική εκμετάλλευση του ακινήτου. Κρατώντας την επικαρπία, το μόνο πράγμα που εξασφαλίζει η μητέρα σου είναι ότι τα οικονομικά οφέλη από τη διαχείριση του ακινήτου θα τα επωμίζεται η ίδια. Εάν δεν είσαι ανήλικος, δεν υπάρχει νόημα να κρατήσει την επικαρπία η μάνα σου και να μην σου μεταβιβάσει το σύνολο της ιδιοκτησίας. Επομένως, εάν η μητέρα σου θέλει να μεταβιβάσει μόνο την ψιλή κυριότητα ως "εξασφάλιση", θέλει να εξασφαλίσει μόνο αυτό: να εισπράττει η ίδια τα ενοίκια, σε περίπτωση που το νοικιάσεις σε κάποιον. Δεν είμαι ανήλικος .δεν υπάρχει δλδ κάποιος τρόπος μεταβίβασης του ακινήτου ώστε να μπορώ να εξασφάλισω εγώ τα οικονομικά οφέλη και η μητέρα μου να έχει την υποτιθέμενη κατοχυρωση?..δλδ ένας άλλος τρόπος μεταβίβασης...ρωτάω γιατί τώρα θα γίνουν τα συμβόλαια. 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Θα πρέπει να γίνεις πιο σαφής, να είναι κατοχυρωμένη ως προς τι ακριβώς? Ίσως και να υπάρχει λύση για το πρόβλημα σου, κανένας όμως δεν θα μπορέσει να στη δώσει αν δεν το περιγράψεις με ακρίβεια. μήπως δεν μπορώ να το εξηγησω καλα.στην ουσία είναι ένα ακίνητο στο οποίο δεν μένει κανείς.της μαμάς της μητέρας μου ήταν και θέλω να το μισθωσω.θελει η μητέρα μου να μου το γράψει στο όνομα μου αλλά θέλει να είναι κατοχυρωμένη ότι δεν θα το πουλήσω όσο είναι εν ζωή. Για αυτό έλεγε επικαρπία, για αισθάνεται μια ασφάλεια..απλά με την επικαρπία αυτό δεν γίνεται δλδ να μισθωση Υπάρχει τρόπος ώστε να γραφτεί το ακίνητο σε έμενα και η μητέρα μου να έχει την "ασφάλεια" που θέλει?
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, Panagiotis139 είπε μήπως δεν μπορώ να το εξηγησω καλα.στην ουσία είναι ένα ακίνητο στο οποίο δεν μένει κανείς.της μαμάς της μητέρας μου ήταν και θέλω να το μισθωσω.θελει η μητέρα μου να μου το γράψει στο όνομα μου αλλά θέλει να είναι κατοχυρωμένη ότι δεν θα το πουλήσω όσο είναι εν ζωή. Για αυτό έλεγε επικαρπία, για αισθάνεται μια ασφάλεια..απλά με την επικαρπία αυτό δεν γίνεται δλδ να μισθωση Υπάρχει τρόπος ώστε να γραφτεί το ακίνητο σε έμενα και η μητέρα μου να έχει την "ασφάλεια" που θέλει? Αυτό στα bold είναι το μόνο σίγουρο. Τέλος πάντων, αν το μόνο της πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να σου δώσει το δικαίωμα να το πουλήσεις, αλλά ταυτόχρονα θέλει εσύ να το εκμισθώνεις (δλδ εσύ να βάζεις στην τσέπη σου τα ενοίκια), τότε μπορεί να σου γράψει την επικαρπία και να κρατήσει την ψιλή κυριότητα. Problem solved.
Panagiotis139 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό στα bold είναι το μόνο σίγουρο. Τέλος πάντων, αν το μόνο της πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να σου δώσει το δικαίωμα να το πουλήσεις, αλλά ταυτόχρονα θέλει εσύ να το εκμισθώνεις (δλδ εσύ να βάζεις στην τσέπη σου τα ενοίκια), τότε μπορεί να σου γράψει την επικαρπία και να κρατήσει την ψιλή κυριότητα. Problem solved. Ακριβώς αυτο.Και σε περίπτωση θανάτου της μητερας τι γίνεται? Αποδοχή κληρονομιάς και καινούργιο συμβόλαιο?η αυτόματα περνώ την πλήρη κυριότητα?
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, Panagiotis139 είπε Ακριβώς αυτο.Και σε περίπτωση θανάτου της μητερας τι γίνεται? Αποδοχή κληρονομιάς και καινούργιο συμβόλαιο?η αυτόματα περνώ την πλήρη κυριότητα? Ανάλογα τι ακριβώς θα προβλέπει το συμβόλαιο με το οποίο θα σου δώσει την επικαρπία, καλύτερα να το συζητήσει με τον συμβολαιογράφο της για το ποιες ακριβώς είναι οι επιλογές της.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Απλα πρέπει να σου παραχώρηση την πλήρη κυριότητα του ακινήτου
kirileman Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, Panagiotis139 είπε Ακριβώς αυτο.Και σε περίπτωση θανάτου της μητερας τι γίνεται? Αποδοχή κληρονομιάς και καινούργιο συμβόλαιο?η αυτόματα περνώ την πλήρη κυριότητα? Να σου μεταβιβάσει την πλήρη κυριότητα με διαλυτική αίρεση. Πχ, αν ποτέ της μιλήσεις άσχημα, να της επιστραφεί το ακίνητο. Problem solved.
ekechagi Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Panagiotis139 είπε Δεν είμαι ανήλικος .δεν υπάρχει δλδ κάποιος τρόπος μεταβίβασης του ακινήτου ώστε να μπορώ να εξασφάλισω εγώ τα οικονομικά οφέλη και η μητέρα μου να έχει την υποτιθέμενη κατοχυρωση?..δλδ ένας άλλος τρόπος μεταβίβασης...ρωτάω γιατί τώρα θα γίνουν τα συμβόλαια. μήπως δεν μπορώ να το εξηγησω καλα.στην ουσία είναι ένα ακίνητο στο οποίο δεν μένει κανείς.της μαμάς της μητέρας μου ήταν και θέλω να το μισθωσω.θελει η μητέρα μου να μου το γράψει στο όνομα μου αλλά θέλει να είναι κατοχυρωμένη ότι δεν θα το πουλήσω όσο είναι εν ζωή. Για αυτό έλεγε επικαρπία, για αισθάνεται μια ασφάλεια..απλά με την επικαρπία αυτό δεν γίνεται δλδ να μισθωση Υπάρχει τρόπος ώστε να γραφτεί το ακίνητο σε έμενα και η μητέρα μου να έχει την "ασφάλεια" που θέλει? Αυτά, σε γενικές γραμμές, είναι καλό να τα ξεκαθαρίζεται πριν πάτε σε συμβολαιογράφο. Ο επικαρπωτής εισπράττει τα ενοικία. Εάν εσύ θες να διαχειρίζεσαι οικονομικά το ακίνητο και η μάνα σου κρατάει την επικαρκπία, γιατί αισθάνεται ψυχική γαλήνη, μην κάνετε τζάμπα συμβόλαια. Με το θάνατο του επικαρπωτή, ο ψιλός κύριος "κληρονομεί" την επικαρπία και γίνεται πλήρης κύριος, χωρίς περαιτέρω συμβολαιογραφική πράξη. Τουτ' έστιν, συμβόλαιο ψιλής κυριότητας + ληξιαρχική πράξη θανάτου επικαρπωτή= τίτλος πλήρους κυριότητας. Την υποτιθέμενη κατοχύρωση η μάνα σου την διατηρεί με έναν και μόνο τρόπο: Κρατώντας την πλήρη κυριότητα. Τα υπόλοιπα που σκέφτεστε, στο νομικό κόσμο των συμβολαιογράφων, απλά δεν υφίστανται. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από ekechagi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα